Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Golfutstyr
tilbake til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 

 

 
Golfutstyr

Tilbake til første side
Tilbake til utstyrssiden
Tilbake til Golftips

TILPASSET LENGDE PÅ PUTTER'N
Av: Matz Modéer
En stor del av de putter's som blir solgt har lengden 35 tommer.  Dessverre passer en slik putter nesten ikke noen!  Det finnes imidlertid noen enkle tommelfingerregler du kan bruke for å kontrollerer om din putter har rett lengde for deg.

Øynene over ballen
En meget god gammel regel er:

Når du adresserer ballen, skal dine øyne være rett over ballen.


Du MÅ selvfølgelig ikke stå slik – men de aller fleste virkelig gode putterne har gjort/gjør det. Å stå slik at øynene er rett over ballen betyr ikke at du skal stå ubekvemt!  Du skal alltid være så avslappet som mulig når du adresserer en putt.  Prøv å stå litt nærmere ballen, og prøv å grippe ned på putter'n for å oppnå det du ønsker.  

En meget enkel måte å kontrollere om du har øynene rett over ballen er å legge en CD på gulvet, plassere ballen i midthullet og adressere den med din mest avslappede stance.  Hvis du nå kan se speilbildet av dine øyne rett i linjen, står du riktig med hodet!  

Skuldrene over hendene
En annen god regel, som ikke er så omtalt, er:

Når du adresserer ballen, skal dine aksler være rett over hendene.

Ikke heller denne regelen er en MÅ-regel.  Men også for denne gjelder at de aller fleste virkelig gode putterne har gjort/gjør det.

Å stå slik at skuldrene er rett over hendene betyr ikke heller det at du skal stå ubekvemt!  Du skal fortsatt være så avslappet som mulig når du adresserer en putt.  Prøv å stå litt nærmere ballen, og prøv å grippe ned på putter'n for å oppnå det du ønsker.  

En meget enkel måte å kontrollere om du har skuldrene rett over hendene, er å adressere ballen mot et veggspeil.  Hvis du forsiktig vrir hodet (kun hodet!), kan du se i speilbildet om du står du riktig med hendene!


Ikke kutt eller forleng skaftet

Hvis du merker at du bør ha en kortere putter (og noen få en lengre), bør du selv definitivt ikke prøve å kutte (eller forlenge) skaftet!  En forandring av lengden betyr at også både lie og svingvekt blir forandret.
For de fleste putter's er det relativt enkelt å justere lie og svingvekt, men arbeidet krever både spesialverktøy og fagkunnskap.

Oppsummering

Omtrent halvparten av en golfrunde skjer på green med putter'n. Riktig putter er derfor direkte avgjørende for sluttresultatet!

Den vanligste feilen, og det som er meget enkelt å kontrollere, er om putter'n har rett lengde for deg. De fleste har i utgangspunktet feil lengde!

I artikkelen blir det angitt hvordan du selv enkelt kan kontrollere lengden på din putter. Hvis du etter kontroll ønsker å forandre lengden, bør du absolutt oppsøke profesjonell hjelp.

Tilbake til utstyr

tilbake til første side
 

 
 
Annonser