Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
   

Golfutstyr
Tilbake til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 

 

 
Golfutstyr
Tilbake til første side
Tilbake til utstyrssiden

ET SYNSBEDRAG 
Av: Matz Modéer

Mange sliter med sin driver.  Av disse slår de fleste ballen i en bue ut mot høyre, det man kaller for en slice.  Ofte blir det hevdet at slike problemer er svingproblemer, og det er en meget vanlig grunn.  Det kan imidlertid også være et kølleproblem, noe det blir lite fokusert på.

Face Angle
Slagflaten på en wood kan ha forskjellige vinkler i forhold til slagretningen, forutsatt at køllen hviler med hele sin såle mot underlaget.  Man kaller slike vinkler for "face angles".

 
 

 
Slice Face & Hook Face
En åpen slagflate kalles en "slice face".  Den fremmer en fade/slice, det vil si at ballen skrur ut mot høyre.  En spiller som har en hook-sving, kan bruke en slik slagflate for å slå rettere slag.  Slagflaten kan typisk være 2-4 grader åpen.

En lukket slagflate kalles en "hook face". Den fremmer en draw/hook, det vil si at ballen skrur ut mot venstre.  En spiller som har en slice-sving, kan bruke en slik slagflate for å slå rettere slag.  Slagflaten kan typisk være 2-4 grader lukket.

Et synsbedrag
Hvis man lar et driverhode hvile mot underlaget og ser på hodet litt skrått bakfra, slik man gjør når man adresserer en driver, ser slagflaten alltid mer lukket ut enn den er i virkeligheten.  Gjør helst et praktisk forsøk med Din egen driver!

Dette gjør at mange ved adresseringen åpner driverhodet, slik at slagflaten ser mer square ut.  En slik åpning vil fremme en fade/slice.

En slik åpning vil også gi en effektivt loft som er større en den reelle loften.  Slår du meget høye slag med et relativt lav driver-loft, kan den større effektive loften være en medvirkende årsak.

Å adressere en driver
Ved adresseringen av en driver (eller andre wood'er) bør du alltid grunne køllen med hele sålen mot underlaget mens Du tar grepet!  Legg merke til at både hendene og køllehodet skal være i sine adresseringsposisjoner når du tar grepet.

 


Først deretter løfter du køllen slik du ønsker for det aktuelle slaget.  Slik sikrer du at både face angle og loft er korrekte og identiske for hvert slag.

Det blir syndet svært mye mot dette.  Jeg ser det nesten alltid når jeg tilpasser wood'er, og jeg ser det altfor ofte ved forskjellige konkurranser.  Prøv å la wood-hodet gjøre den jobb det er designet for å gjøre. På kjøpet får Du kanskje både rettere og bedre ballbane!

Oppsummering
Et wood-hode er alltid designet slik at sålen skal være parallell med underlaget.  Du bør derfor sikre at du holder køllen riktig ved adresseringen!  I artikkelen blir det foreslått en enkel "pre-shot" rutine.

Du bør ikke prøve å holde slagflaten slik at den ser square ut ved adresseringen.  Dette er en garantert måte å få større spredning og i de fleste tilfeller å fremme en fade/slice.


Hvordan foreslå temaer til artikler?

Skriv en enkel e-post til ar@golfsiden.com eller til 4Most@Golf.no

Dine forslag blir tatt alvorlig. GARANTERT!Tilbake til første side

 
 
Annonser
ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72