Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

21.01 NGF og landslagene:
Kan fremgangen opprettholdes?
NGF har arbeidet bra med eliten en stund. Vil det fortsette?

Vi har opplevd en generell nivåhevning de siste par årene på våre amatørlandslag. Det er ikke lenge siden vi spilte i C-gruppen i EM over nesten hele linjen.

Det var C-preg over både juniorer og seniorer. Både blant damer og herrer. De eneste som har klart seg rimelig bra har vært den eldre garde - herrer over 55 og damer over 50 - som har hatt stammen fra gamle landslag fra 60- og 70-tallet i sine rekker.

I fjor var våre herrer i A-gruppen i EM for første gang på mange år. Det ble medalje på våre juniorjenter. I tillegg så vi mange gode, norske laginnsatser og enkeltprestasjoner i internasjonal amatørgof.

Det var gledelig.

Dette var i første rekke et resultat av forbundets gode satsing gjennom flere år på en oppbygging av kompetanse på flere områder.

Det ble satt krav til spillerne. Det ble sørget for en bedre trenerutdanning. Det holdningsskapende arbeidet var bra ivaretatt.

I år har det vært visse innstramninger i landslagstroppene, men forbundet har stadig åpninger for lovende spillere. De yngre kan ha rask fremgang. Da skal ikke døren være lukket gjennom sesongen.

Det arbeides også meget godt i flere klubber. Dette vil vi få se resultater av de nærmeste årene. En viktig faktor til at vi skal få flere spillere er at rekrutteringsgrunnlaget blir bedre. Med flere spillere til golfsporten de siste fem årene burde denne delen være godt ivaretatt.

NGF utvikler stadig konkurranseformen for eliten. Det har tatt tid å komme frem til et bra system. Nå er vi på god vei til det bedre. En slik omlegging må nødvendigvis ta noen år.

Vi får håpe at NGF budsjetterer midler som kommer eliten til gode slik at vi kan få frem spillere på de viktigste dame- og herre tour'ene innen profesjonell golf. Her ligger vi etter Sverige og Danmark, men vi kommer forhåpentligvis opp på et høyere nivå i Norge også.

Vi får håpe at det som blant andre Peter Svallin har vært med på å bygge opp innen norsk golf, kan ivaretas og videreutvikles. Vi har etter hvert fått ganske godt kompetansegrunnlag for den videre utviklingen. Vi skal her huske på at trenersiden må styrkes.

Vi trenger USA-studentene, og vi trenger en god oppfølging fra klubber, forbund og ikke minst foreldrene.

Som i andre suksessrike, norske idretter.

Stå på! Tren hardt!

Da kommer resultatene! Og fremgangen vi har sett de siste årene kan fortsette.

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no