Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


Marianne Skarpnord hadde en forrykende åpning i OL i Rio, men det holdt ikke helt hjem.

21.08 OL damer, Rio 2016:
Marianne Skarpnord falt av mot slutten - Tutta omtrent som ventet
OL ble en vellykket affære.

Tutta ble til slutt nr 10 og var et stykke unne medalje. Inbee Park vant foran Lydia Ko.

Marianne Skarpnord lå overraskende høyt oppe etter halvspilt turnering. Men hun maktet ikke å følge opp i helgen. 69 66 75 73 ga til slutt en 25. plass. Det var omtrent det man kunne vente før start, men det er jo lov å håpe på noe bedre.

Det samme kan sies om Tuttas 10. plass etter 71 69 69 68. Tutta klarte ikke å utnytte de lette forholdene på andre runden og puttet for dårlig - spesielt første dag. Hun var ni slag bak vinneren Inbee Park. Det er mer enn to slag per runde. Det er mye.

Shanshan Feng tok bronsen.

LIVE SCORING


19.08 OL damer, Rio 2016:
Kan Marianne Skarpnord følge opp fredag og lørdag?
Hun har overrasket de fleste med en god plassering halvveis. Marianne klarte å holde scoren sammen. Med seks birdier og en bogey ble det 66 slag og delt 5. plass etter to av fire runder. Hun fikk seg en nedtur da hun så på den gode og spennende håndballkampen mot Russland natt til fredag norsk tid. Hun får gjøre det om til en inspirasjon for godt spill fredag slik at hun holder seg oppe i tetbildet.

Men hun får tøff motstand fra noen av verdens beste spillere.

Bakfra kommer en revansjesugen Suzann Pettersen. Hun har vært tannløs og ikke klart å bite fra seg pga svak putting så langt. Kapasiteten hennes ligger på et høyt nivå. Da kan det gå bra, men hun må få orden på puttingen for at scoren skal kunne bli bedre. 

Det kan bli vanskelig å passere de fire som ligger foran Marianne på resultatlisten halvveis; Inbee Park, som er tilbake for fullt etter skade, en Stacy Lewis som har god kapasitet, Brooke Henderson som kan få til hva som helst ser det ut til og Charley Hull som kanskje er den som ser svakest ut på papiret. Men også hun kan komme til å slå til for fullt.

Hun vil i hvert fall prøve.

Du kan følge det hele på TV2 og TV2 Sumo - litt om hverandre.

LIVE SCORING18.08 OL damer, Rio 2016:
Flott av Marianne Skarpnord - svak putting av Tutta
Fint spill og en god plassering halvveis for Marianne. Men Tutta har ingen sjanse uten en dramatisk forbedring på greenene.

Tutta
Tutta kastet bort flere slag på greenene - igjen. Den andre putten av tre på det 15. hullet vitnet om at rytmen i putting stroke'et ikke var bra. Hun ble for ivrig, rykket til for tidlig og trakk putten til venstre på klassisk vis når rytmen ikke er bra. Hadde Inbee Park puttet for Tutta på 15, 16 og 17, garanterer Golfsiden at Tutta hadde tjent tre slag bare der.

Uten en god putting touch har Tutta ingen muligheter til å hevde seg i toppen i OL. Til nå er det meget lett å se forskjell på puttingen til Tutta og de beste på listen.

Det hjelper heller ikke Tutta at hun er pottesur når hun spiller. Hun viser ingen glede. Golfsiden er overbevist at det går ut over spillet. I de glimtene Golfsidens innesendte medarbeider fikk med seg på TV, var det ikke et snev av smil å se i Tuttas ansikt. Da er det medarbeiderens mening at det er vanskelig å spille god golf. Det får være grenser for hvor "konsentrert" man skal være på golfbanen. Men så har jo nevnte medarbeider bare drøyt 50 års erfaring fra golf. Uttalelsen bør kanskje derfor ikke tillegges for stor vekt - kanskje.

Tutta fikk en birdie på det siste hullet uten å være i nærheten av å se fornøyd ut. Like sur.

Hun er to under par etter 69-runden - en av de svakeste på den lettscorete banen torsdag hvor det haglet med runder på rundt 65 slag. Hun falt to plasser ned til en 28.plass av de bare 60 som stiller opp. Flere som ligger bak Tutta har ikke de kvaliteter som skal til for å ha noe med teten å gjøre.

Men Tuttas lange spill er temmelig bra. Får hun til puttingen og rytmen i putting stroke'et kan det bli en meget god plassering. Tutta er tøff i hodet!

Marianne
Marianne Skarpnord hadde 66 og -7 totalt. Det gir en 5. plass halvveis. Klarer caddy Richard Green og holde hode til Marianne kaldt, er det muligheter for medalje i OL. Det er selvsagt litt opp til Marianne også! :-)

Flott innsats. Vi får håpe at det holder. Marianne er en tøff jente som har et stort potensiale. Det er i det hele tatt godt gjort å komme så langt som Marianne har klart. Seks birdier og en bogey var en god runde. Stå på Marianne! Dette kan gå virkelig bra.

LIVE SCORING
18.08 OL damer, Rio 2016:
God åpning av Marianne Skarpnord
Første dag bærer preg av pent vær. Tuttas putting innledningsvis var ikke bra. Marianne Skarpnord med fin åpning.

Tutta var en over par etter svakt spill (bogey) på hull 2 og en misset, kort putt for birdie på hull nr 4. Hun var fortsatt en over par etter 7 hull. Deretter gikk det selvsagt slag i slag, som det gjør i golf. Men noen særlig fart på sakene ble det ikke. Puttingen var ikke god nok til å få en bedre score enn 71 slag, likt med banens par. Hun har gode nok slag ute på banen til å hevde seg i toppen, men hun må få i puttene om det skal bli et hyggelig resultat til slutt. Tutta har slitt med svak putting gjennom store deler av sin karriere.  

Marianne Skarpnord åpnet med to birdier og en par på de tre første hullene. Etter 6 hull var hun tre under par og bare ett slag bak teten. Etter hvert som hullene ble vanskeligere på de siste ni, ble det tøffere og tøffere. Men Marianne med forloveden Richard Green på bagen kom inn på 69 slag og 11. plass.

Fredag morgen startet hun bra og var en under etter tre hull. Hun lå da på en 7. plass.

LIVE SCORING


02.08 LET:
17. - 20. august:
OLYMPIC GAMES, RESERVA DE MARAPENDI RIO DE JANEIRO
RESERVA DA MARAPENDI RIO DE JANEIRO
BRAZIL
Pott: $ 0

OL er for første gang med i OL på over 100 år. Tutta og Marianne Skarpnord er med.

Norge har med president i NGF Marit Wiig, gen.sekr. Tor-Anders Hanssen og Øyvind Rojahn. Trenerne Jon Karlsen og Darren Webster-Clarke er også med samt en mentaltrener som er innleid av NGF.

HJEMMESIDE for OL 2016Her kan du få oversikt på Google 

Her er PGA Tourens OL-side - Siste nytt fra Rio får du på denne siden.Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon