Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

07.06 Allergier er ingen spøk:
Golfspillere og allergiplager
Golfsiden har snakket med spesialist i allmennmedisin Arne Fetveit ved Omnia Medisinske Senter i Fredrik Stangs gate i Oslo. Han har gode råd i forbindelse med allergi hos golfspillere.

Han mener at det er viktig å arbeide forebyggende. Man kan ta medisiner for å dempe (de kommende) plagene. Dette kan være i form av tabletter, nesespray eller øyedråper. I spesielle tilfeller kan det være nødvendig med kortison.

- Hva bør golfspillere passe på?

Arne Fetveit: - Det er en del hensyn man som golfspiller kan ta. Bjørkepollen er verst nå i begynnelsen av mai – i hvert fall her på Østlandet. Gresspollen kommer gjerne i juli. Husk at det er mest pollen tidlig på dagen og på solfylte dager gjerne med litt vind. Det kan være lurt å dusje om kvelden for å bli kvitt pollen. Skifting av sengetøy et par ganger i uken hjelper også. Golfspillere som er plaget av pollenallergi bør planlegge sine golfaktiviteter. Les pollenvarslene i avisene og unngå de røde dagene. Husk også at det er mye pollen når gresset klippes. Det er også en god grunn til å spille om ettermiddagen etter at banemannskapet har gjort seg ferdig. Pollenspredning fra trær og gress er dessuten mindre om ettermiddagen og kvleden.

- Spiller det noen rolle hvor du spiller?

Arne Fetveit: - Høyt over havet og ute ved kysten er det mindre pollen enn i lavlandet. Dette bør pollenallergikere merke seg og legge opp sine runder deretter.

Han råder golfspiller til å være føre var. Det er mye bedre å forberede seg på pollensesongen enn å forsøke å ”rydde opp” i plagene når de først er kommet.

Allergi er overfølsomhet mot dagligdagse stoffer og rammer spesielt disponerte personer. Et av de vanligste allergifremkallende stoffene er pollen. Nærmere 900 000 nordmenn er pollenallergikere.


Norges Astma- og Allergiforbunds sider finner du her: http://www.naaf.no/index.jsp

Omnia Medisinske Senter har disse hjemmesidene: http://www.omniahelse.no/ Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no