Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side

(oppdatert 06.06.14)

Golfsiden om Payne Stewart i forbindelse med flyulykken: 

25.10.99:
Payne Stewart død i fly-crash
Av: Asbjørn Ramnefjell

Payne Stewart, årets vinner av US Open, ble drept i en flyulykke mandag 25.10.99. Alle de fem om bord mistet livet da flyet gikk i bakken i Syd-Dakota etter noen timers ferd på autopilot. Lufttrykket i kabinen skal ha sviktet. Alle antas omkommet lenge før flyet styrtet. Sist en flyulykke rammet en toppspiller var i 1966 da Tony Lema omkom to år etter at han vant British Open på St. Andrews - fem slag foran Jack Nicklaus.

Payne Stewart skulle spille treningsrunde tirsdag før den siste turneringen på den regulære PGA Tour’en, The PGA Championship, i Houston Texas til helgen.


Payne Stewart ble født i Springfield, Missouri, 30. januar 1957. Han var gift med Tracey Ferguson som han møtte i Malaysia. Barna Chelsea og Aaron er 14 (i november) og 10 år gamle.

Payne Stwart var kjent for sin eleganse – både i klesveien og på banen. Selv svingen hans var elegant. Han spilte alltid med vide knickers – de siste årene fra egen kolleksjon. Han hadde en av de mest markerte og klassiske svingene i moderne tid. Han ble gjerne sammenlignet med storheter som Walter Hagen og Bobby Jones. Den fine rytmen og elegante golfsvingen brakte ham ære, berømmelse og penger på og utenfor golfbanen.


Etter at han var ferdig med sine økonomistudier ved Southern Methodist University i Dallas på et golfstipend, ble han profesjonell i 1979. Han spilte to år på den øst-asiatiske tour’en. Han vant både det indiske og det indonesiske mesterskapet. Han fikk fort rykte på seg for å våre en tøff spiller. Han vant Quad Cities Open og Walt Disney Classic i sine to første sesonger. Det tok imidlertid en god stund før han etablerte seg for alvor i toppen. Stewart hadde mange fine plasseringer på 80-tallet. Han ble nummer to etter Sandy Lyle i British Open i 1985 på Sandwich. Under US Open på Shinnecock Hills i 1986 ledet han med to slag da det var seks hull igjen. Raymond Floyd ble imidlertid for sterk mot slutten. I 1987 ble han fjerdemann da Nick Faldo vant British Open på Muirfield.

Han tok kontakt med en idrettspsykolog som hjalp ham med å få frem det spillet han hadde kapasitet til. Resultatene kom med det samme. Han spilte imponerende og fikk birdie på fem av de siste syv hullene i US PGA Championship da han vant i 1989 på Kemper Lakes. Han lå seks slag bak ledende Mike Reid før sisterunden. Året etter ble han nr. 2 bak Nick Faldo i British Open på St. Andrews.

I 1991 slo han Scott Simpson i et omspill over 18 hull i US Open på Hazeltine. I år vant han US Open da han senket en fem meter putt for par på det siste hullet for å slå Phil Mickelson med ett slag.


Han var høyt aktet og meget populær blant publikum. Jeg fulgte ham spesielt på Harbour Town Golf Links på Hilton Head Island i Syd Carolina i 1990 da han vant MCI Classic for andre året på rad. Han slo da Steve Jones og Larry Mize i playoff. Jeg var da vitne til at det var en populær seier.

Payne Stewart spilte fem ganger på Ryder Cup laget – senest i høst da amerikanerne vant. Han spilte to ganger i World Cup. Han var med på Alfred Dunhill Cup på St. Andrews i 1993 og vant sammen med John Daly og Fred Couples.


Selv om han spilte mye golf, var han svært glad i jakt, fiske og matlaging. Payne Stewart var meget populær. Da han for første gang på fire år vant Bay Hill Classic i 1987 donerte han seierssjekken til Florida Hospital Circle of Friends til minne om sin far som døde to år tidligere. Han kom aldri på toppen av pengelisten, men ble nr 2 på rankingen i 1988 og nr 3 i 86 og 89. Han lå på 3. plass på årets rankingliste i USA og på 8. plass på verdensrankingen den dagen han døde.

Payne Stewart vil bli dypt savnet blant medspillere, publikum, ja, hele golfverdenen.

Se også hva Golfsiden skrev for 5 år senere: Klikk her
Se også dette: Les mer


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser