Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

22.04
Forsvinner slope'en?
Golfsiden har ved flere anledninger stilt et stort spørsmålstegn ved slope-systemet. Gir det så mye at det er verdt bryderiet og alle kostnadene. Nå er debatten i gang i Sverige som har hatt slope-systemet siden 1995. Det er med andre ord ikke noe gammelt og veletablertsystem.

Her er smakebiter fra en artikkel på den svenske golfsiden golf.se:


En av motståndarna är Bo Jirving, ordförande i Surahammars GK:

"Ingen hade något positivt att säga om slopen. Tvärtom upplevs den som krånglig och som något ytterst få förstår. Det enda Slopesystemet bidragit med – förutom krångel och ökade kostnader för klubbarna och dess medlemmar – är att skillnaden mellan det handicap som står i handicapkortet och det man verkligen spelar på har ökat för en stor majoritet av golfspelarna i Sverige.
..........
Slopesystemet kan förslagsvis ersättas med det gamla SSS-systemet och vid övergången får golfaren samma handicap som det antal slag som erhålles via slopen på sin hemmabana."

Bengt-Göran Nilsson:
" Att nå en rättvis handicapsättning oavsett spelstyrka med hjälp av slope är ej trovärdigt.
.....
Nuvarande regler att höjning av handicap kan ske vid föranmäld sällskapsrond och därmed dess tillämpning kan också ifrågasättas.

Allt detta sammantaget, tillsammans med de extra kostnader som slopebedömning och kontinuerlig uppföljning medför, ska ställas i relation till eventuell nytta och ökad rättvisa. En likformig handicapsättning i Europa med hjälp av slope har än idag ej genomförts och kommer troligen ej genomföras."

Birgitta Ljung, ledamot i förbundsstyrelsen, .
- Jag tror det handlar om en blandning av okunnighet och negativ inställning till slope som banvärderingssystem. Vi är alla eniga om att vi behöver ett handicapsystem men ett handicapsystem förutsätter också ett banvärderingssystem. Och problemet med att avskaffa slopen är att man i så fall måste ersätta det med något annat banvärderingssystem.

Västmanlands Bengt-Göran Nilsson lyfter bland annat fram den europeiska oenigheten angående Slopesystemet. Bland annat har England och Irland avstått från införande.

"Att ersätta Slopesystemet med SSS vore att ta ett antal steg tillbaka i utvecklingen och att gå ur ett framgångsrikt europeiskt samarbete."

Vi tror at under 10% av norske golfspillere kan gi et godt svar på hva som menes med baneverdi og slopeverdi - langt mindre hvordan dette regnes ut. Vet du for eksempel hva som menes med atInnlegget kan leses i sin helhet på denne siden: Les mer 

Her kan du
søke på GOLFSIDEN etter SLOPE. Les mer


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no