Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
 

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 

 
Smånotiser
Tilbake til første side

Smånotiser mai-juni 2000
Tilbake til smånotiser
Litt av hvert om smått og stort 

* Jose Maria Olazàbal kan vente seg en bot etter at han på tredje runde i Irish Open knekte driveren over kneet på det 17. hullet. Han kom seg ut av roughen og fikk birdie på hullet og en ny birdie på det 18. for dagens beste runde. Han trodde ikke at skaftet var så svakt. "De lagde mer solide køller før i tiden", skal han ha uttalt. Hans temperament er på ville veier noen ganger.

* Tiger Woods kan i år komme til å slå scorings rekorden til Sam Snead fra 1950 som lyder på 69,23 slag i gjennomsnitt. Tiger Woods ligger på 68,25. 

* Både Craig Stadler og Constantino Rocca (som tapte i play off mot John Daly på ST. Andrews i 1995) er påmeldt til kvalifiseringen til British Open i juli.

* I FedEx St. Jude Classic viste opptellingen på utstyrsfronten følgende vinnere:
TITLEIST (51 drivere, 64 puttere og 103 baller)
MIZUNO (29 jernsett)
CLEVELAND GOLF (155 wedger)


*
I The PGA Club Pro Championship viste opptellingen følgende:
TITLEIST (100 drivere, 81 jernsett, 169 sand/lob/approach wedger, 60
puttere, 124 baller)
SOFTSPIKES (129 av 156 spillere brukte softspikes)


* GARY PLAYER DESIGN skal lage en 18 hulls golfbane i Polen. Nærmere bestem i Cheszecczno.

* Snart står en kort liten 6 hulls bane klar på Jæren GKs område i nærheten av den "ordentlige" banen (nord for løå til Stein!). Snart kommer det enda flere gode golfspillere fra den kanten av landet!

* Jesper Parnevik spiller med klær fra det lille moteselskapet Lindeberg. Nå er han også gått inn på eiersiden.

* Det svenske golfforbundet skal søke om å få Ryder Cup i 2009. Det er ikke klart hvilken bane som er aktuell, men svenskene begynner å få en del brukbare baner.

* Så langt i år har de som bruker Never Compromise hatt følgende suksess:
innspilte penger $ 13,080,000.-
Seire: 9
Topp 10 plasseringer:  121
Dette gjelder PGA Tour, Sr. PGA Tour, og LPGA Tour. I US Open brukte Ernie Els & John Huston Never Compromise. De kom på henholdsvis 2. og 4. plass.


*
Under U.S. OPEN viste opptellingen på utstyrssiden følgende: Titleist hadde 47 drivere, 55 puttere, 99 baller, 49 hansker.
PING hadde 29 jernsett
CLEVELAND hadde 114 wedger i sand/lob/approach wedge tellingen og 142 i total wedge-telling
TRUE TEMPER hadde 109 wood skaft, 106 sett med jernskaft
FOOTJOY vant skotellingen med 102
Titleist kan fortelle at selskapet har vært den mest brukte ballen i 52 Selskapet Open på rad.

* Arnold Palmer Golf Co. har solgt rettighetene til bruk av navnet til Callaway for bruk i reklamen for den nye Rule 35 ballen fra Callaway. Callaway aksjen står i 16.50 dollar. 

* Dette burde strengt tatt stått på annet sted enn "smånotiser". I pinsen ble en 13 årig jente drept på driving rangen på Väddö GK i Sverige. Dette fører til økt oppmerksomhet mot sikkerheten på golfbanen. Første BUD i etiketten når man spiller golf er: "Før man slår et slag eller tar en prøvesving, skal spilleren forvisse seg om at ingen står tett inntil eller i en posisjon som medfører fare for å bli truffet av køllen, ballen, sten, grener eller lignende under utførelse av slag eller sving."  Dette var det eneste pro\en brydde seg om da vi ble godkjent for spill på banen for noen tiår siden - lenge før grønt kort var født. Spesielt på tee-stedene bør spilleren sørge for at medspillere står riktig plassert slik at de ikke kan bli truffet av kølle eller ball. Det eneste trygge stedet for andre er foran og litt til høyre for en spiller som stiller seg opp til ballen (for høyrehendte). 
  
* Titleist har vært den mest brukte ballen på PGA Tour'en i årets 24 første turneringer. Titleist driveren har vært den mest spilte driveren i de 23 siste turneringene. 

*
THE BOOKLEGGERs topp-selgende bøker i mai var: Payne Stewart by Tracey Stewart, Hogan's Five Lessons, Chicken Soup For The Golfer's Soul, Dave Pelz's Short Game Bible, Greatest Player Who Never Lived, Harvey Penick's Little Red Book, G.D.'s Places To Play/4th Ed., Payne Stewart Story by Larry Guest, How To Cheat At Golf, Golf For Dummies.

* THE BOOKLEGGERs topp-selgende videoer var: 1999 Ryder Cup Video, 8-Step Swing, Golf "For Women Only", 1986 Masters/Nicklaus, Beginning Golf For Women, Leadbetter: Beginner To Winner, Leadbetter: Full Swing, Leadbetter: The Short Game, Pelz: Amazing Truth About Putting, Harvey Penick's Little Red Video.

* Mizuno vant jernkølletellingen på Buick Classic med 31 sett, og Cleveland vant wedge tellingen med 144.
* 81 brukte softspikes, mens bare 61 brukte metal spikes i Buick Open

* Vijay Singh har også tatt den berømte øyeoperasjonen. Det var TLC Laser Eye Centers i Rockville, Maryland, som utførte operasjonen. 

* PRECEPT kan fortelle at Shigeki Maruyama skåret 58 i kvalifiseringen til US Open med en two-piece Bridgestone TourStage 392S ball. Dette er den japanske modellen av MC Spin. 

* CALLAWAY GOLF COMPANY hadde 06.07 en aksjekurs på 19 1/6 dollar. 

* Det er nesten ikke et eneste rom å oppdrive på Monterey Peninsula under US Open. Stort sett alle hoteller er stapp fulle. 

* Det blir rift om medlemskapene når det skal bygges to baner på til sammen 36 hull langs Griniveien - like ved hovedkontoret til Golfsiden.com. Endelig har politikerne i Bærum tatt til vettet. Det ble et klart flertall for golfbaner selv om denne redaktørs søster stemte mot i kommunestyret.

* Jack Nicklaus er misfornøyd med at det andre hullet på Pebble Beach er omgjort til et par 4 hull under US Open - mot normalt et par 5 hull på ca. 430 meter. 

*
ORLIMAR GOLF har skrevet en avtale med Amy Alcott om at hun spiller mellom TriMetal Plus woods og bruker bagen deres under spill.

 * I en større spørreundersøkelse fremkommer det at 59% mener at diskvalifikasjon er en for streng straff for å signere score-kortet feil.

 * Det var litt av et jordskjelv da Tiger Woods skiftet ball. Hans honorar fra Titleist vil bli redusert, men til gjengjeld får han trolig rundt 100 millioner kroner årlig fra Nike - i tillegg til alle de andre sponsorkontraktene han har. 

* "Putte-bibelen" til Dave Pelz som kommer 6. juni figurerer på 2. plass på "Hot listen" til Amazon.com denne uken. 

* Nike melder at Tiger Woods selv ønsket å spille med deres baller og hanske.

* Tiger er gått over fra Titleist Professional baller til Nike Golf Tour Accuracy baller. Han får sikkert mer betalt. Titleist har offentlig gått ut og ønsket ham lykke til med de nye ballene sine. 

*
Betsy King's har vunnet alle sine 33 LPGA Tour seire med Titleist  Bullseye putter og Titleist ball.

* David Duval topper statistikken som kombinerer driving distance, driving accuracy og greens in regulation. Man finner gjerne de samme spillerne igjen på toppen av THE LEADERBOARD. 
De 5 beste for tiden - rangert: 
David Duval, Tiger Woods, Hal Sutton, Kenny Perry og Mark Calcavecchia. Hvis David Duval får orden på sin putting, blir han hyperfarlig i US Open midt i juni.

* Greg Norman er ranket som den 88. rikeste personen i Australia med 215 millioner dollar - 60 millioner mer enn året før.

* Colin Montgomerie skal åpne 10 Golf skoler i Europa og USA.

* Kanskje Mark O'Meara overtar rollen til Ken Venturi som CBS- golf analytiker under TV-sendingene, men han vil spille selv et år til, sier han.

* Matt Kuchar, den gode amerikanske amatøren, satser på invitasjoner i proffturneringer som amatør. Han ønsker, som Tiger Woods gjorde, å komme blant de 125 beste som får kortet neste år slik at han slipper kvalifiseringsskolen.

* Hale Irwin er den siste blant mange toppspillere som har tatt den berømte øyeoperasjonen. Tiger Woods har gjort det samme.

* Don Bell er gått videre fra 1. kvalifiseringsrunde i US Open etter en 74 runde i Connecticut, men det er langt frem til deltagelse i den store turneringen på Pebble Beach.

* De ansatte på Oustøen Country Club har nå fått installert et TV-anlegg til 60.000 kroner i sine leiligheter. Digital TV blir bra å ha på fritiden

* Callaway aksjen kostet18,56 dollar 25.05

*
På utstyrstellingen under The Colonial så det slik ut blant vinnerne:
Drivere: Titleist (37)
Jern: Mizuno, Ping, Titleist (15 hver)
Puttere: Titleist (45)

Baller: Titleist (64)


* Phil Mickelsons 63 runde som ga seier i uke 20 på PGA Tour'en viser at man aldri skal gi opp i golf.

* World Cup for kvinner blir arrangert for første gang i begynnelsen av desember i Kala Lumpur, Malaysia. Så kan man mene hva man vil om man foretrekker Kuala Lumpur eller Biff ala Lindström.

* Spalding økte salget av Starta og Top Flite baller med 48% i første kvartal.

* Callaway vil ikke delta i 2000 PGA International Show at Las Vegas. Aksjen ble handlet til 20 dollar 17. mai

* Titleist vant "tellingen" av utstyr i uke 19 i Byron Nelson Classic med 53 drivere, 96 baller og 64 puttere. Mizuno vant jernkølletellingen med 29 jernsett.

* Når VG/CNN skriver at det er et mirakel at Knut Ekjord klarte cutten, er de helt på jordet. Hva skal de skrive når han eller andre nordmenn begynner å hevde seg? et var intet mirakel, men en liten oppmuntring - ikke minst for den lovende Knut Ekjord.

* Tellingen viser at 71 spillere på ukens PGA Tour i GTE Byron Nelson Classic spiller med softspikes og 62 med de green-ødeleggende metallpiggene under skoene. Det verste er at de ødelegger gulv i klubbhus og annet underlag som metallpiggspillende golfere beveger seg på. Når det regner og banene er preget av bratte bakker, er det sikrest med metallpigger.

* Callaway aksjen stiger videre. Nå er den 20,56 (12.02.00). Skal den opp i 30 dollar før jul?

* PGA International Golf Show arrangeres 11. - 13. september. Her vil det bli anledning for besøkende å teste ulike baller på simulatorer. Et testområde for utstyr vil også bli satt opp.  

* Callaway aksjen ble handlet for 20,44 dollar 10.05.

* Callaway aksjen ble handlet for 19,88 dollar 09.05.

* Maria Hjorth har signert en toårs kontrakt med WEDGEWOOD GOLF om å bruke dette navnet på bag’en og bruke logoen på klærne.

* PRECEPT er blitt den offisielle ballen på BUY.COM TOUR og vil sørge for at det er nok MC Spin baller for bruk på driving rangen.

* Callaway aksjen er oppe i 19 dollar.

* Royal & Ancient Golf Club har sendt et brev til kølleprodusentene hvor det heter at den ekstra lengden som de nye driverne gir, "is not in the best interest og the game" - på vanlig diplomatisk og nær inntil intetsigende måte. En test er blitt foreslått 1. oktober. Dette kan bety slutten for "Hot-drivers"

* THE BOOKLEGGER's topp-selgere innen bøker var i april: : Chicken Soup For The Golfer's Soul, Harvey Penick's Little Red Book, Hogan's Five Lessons, Rotella/Golf Is Not A Game Of Perfect, Dave Pelz's Short Game Bible, I Remember Hogan, The Women's Guide To Golf, Golf For Dummies, Ultimate Golf Trivia, and Cinderella Story.

* Det samme selskapets topp-selgere innen video var:  
1986 Masters, Harvey Penick's Little Red Video, Beginning Golf For Women, Johnny Miller's Fixing A Swing, McLean: Eight Step Swing, Leadbetter: Beginner To Winner, Leadbetter's Short Game, Harvey Penick's Little Green Video, Leadbetter: The Full Swing, and Dave Pelz' Amazing Truth About Putting.

* Callaway-aksjen steg med 1,50 til 18 dollar (05.05)

* Callaway-aksjen er steget til 16,50 dollar. Det har kanskje sammenheng med den nye driveren deres. (04.05)

* Jack Burke, Jr., Deane Beman, Michael Bonallack, Neil Coles og John Jacobs er valgt inn i the World Golf Hall of Fame. Selve introduksjonen finner sted 20. november i the World Golf Village in St. Augustine, Florida

* Taylor Made hadde en økning i salget på 41% i første kvartal. 

* Ivan Lendl vant sin første seier som profesjonell golfspiler. Han vant the Childrens' Medical Center Celebrity Classic i Richmond, Virginnia. Han har som mål å skaffe seg et kort til en av tour'ene og spiller mye på the Celebrity Tour hvor en drøss med kjendiser måler krefter med jevne mellomrom

 * I Shell Houston Open hadde MIZUNO flest jernsett blant spillerne med 32 sett. CLEVELAND GOLF var representert med 129 spillere innenfor wedge segmentet. Dette var første gangen på US Tour at MAXFLI's Revolution jern ble brukt av en vinner.

* På spørsmål om hva som ga mest glede i samme undersøkelse som den over, var svarene: 1 Slå et jernslag inntil flagget, 2 Sette i (eller senke) en lang pøtt, 3 en drive på 300 yards, 4 et vellykket flop shot

* Taylor Made er kommet med en ny bag som bare veier litt over to kilo (Helium Stand Bag). 

*Spare greenene?

Fra Elverum kom følgende melding: Elverum GK holder åpent med sommergreener. Dette burde være et hint til andre klubber rundt omkring i landet. Vi må lære oss i Norge at tidlig åpning ikke er det samme som å ødelegge greener og fairways. Her har vi mye å lære av svenskene. La medlemmene få valuta for pengene!


* Det er utrolig at Robert Allenby er tilbake i topp internasjonal golf. Han var utsatt for en meget alvorlig bilulykke i Spania for noen år siden og ble hardt skadet. Han vant sin første seier på PGA Tour'en søndag 30. april.

Tilbake til smånotiser    

tilbake til første side 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf