Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 

 
Smånotiser
Tilbake til første side

Smånotiser fra før 1. mars 2000
Tilbake til smånotiser
Litt av hvert om smått og stort 

* Det var så vått i California at de måtte spille med ballplassering. Redaktøren av Golfsiden.com var selv i California i forrige uke. De fleste baner var stengt. De som var åpne var søkk våte, men de moderne banene klarte likevel å ha perfekte greener som følge av riktig konstruksjon. Half Moon Bay var en fryd å spille på til tross for vått underlag ute på banen.

* Jose Maria Olazabal forsøker å trene inn et sterkere grep for å få orden på de uryddige drivene sine. 

* I 4 av de første 5 turneringene på PGA Tour'en var det flere spillere som brukte softspikes enn metal spikes.

* Doral åpnet sin 5. bane på området i Florida.Dette er en Greg Norman design hvor vann kommer inn i bildet på 14 hull. Det finnes en trippelgreen på banen. Aldri hørt om DET før.

* Book4golf.com har meldt at de vil være: "
AMERICAN GOLF's exclusive online tee-time provider".

* Ping har "vunnet opptellingen på PGA Tour'en fire ganger på rad; da snakker vi om bruk av Pings jernkøller. 

* Bob Lohr spilte siste runde på Challenge Tour'en i USA søndag 13. februar med en hånd og gikk på 98 slag. Hvorfor en hånd? Han skadet høyre tommel lørdag og måtte fullføre for at pengene for sisteplassen på 1.060 dollar skulle telle med på Order of Merit. Tenk om han skulle være 1.000 dollar bak 15. plassen i slutten av sesongen. De 15 beste får kortet til PGA Tour'en neste år. 

* Tiger Woods og Se Ri Pak har begge en sponsoravtale med TLC Laser Eye Centers Inc.

* Tiger trenger bare tre seire til for å være kvalifisert for PGA Tour'en for resten av livet. Kravet går på 20 seire.

* Footjoy hadde i fjor en markedsandel på sko i USA på rundt 50%. Hver tredje amerikaner spilte med Footjoy hansker.

* Steve Stricker har gjort avtale om å spille med Ping-køler i flere år. 

* Tom Watson har signert en avtale om å spille med
PRECEPT MC Tour Premium ball og bruke selskapets hanske. Han skal i tillegg ha logoen på bag og cap.

* Stuart Appleby har også signert en avtale med PRECEPT.

* TAYLOR MADE-ADIDAS vil ikke tillate salg av selskapets utstyr på nettet.


* Oddsen har falt fra 200-1 til 80-1 for at Tiger Woods skal vinne de fire Major turneringene i år. 

* Buick Invitational (10. - 13. februar) er siste sjanse til å blande seg inn blant de 64 som får spille World Golf Championships: Andersen World Match Play Championship. Her er det 40 millioner kroner i potten. De 64 første på verdensrankingen får delta. Siden Jumbo Ozaki neppe stiller opp - han liker best å spille i Japan - står de siste plassene mellom  nr. 64 Olin Browne, 65 Bob May og 66 Bill Glasson. Michael Campbell er nr. 67. Skulle han spille seg inn i tablået, vil han møte Tiger Woods. Campbell er den siste som har slått Tiger Woods.

* Tiger har lagt om strategien; i forrige uke var han nr. 40 på driving statistikken med 274,4 yards. Han var imidlertid nr. 1 på statistikken over greentreff i regulært antall slag.

* Norges Golfforbund har for første gang i historien lagt Norgesmesterskapet til en fredag og lørdag (30. juni/1. juli). De klarte ikke å finne plass til kampen om den mest ettertraktede amatørtittelen i Norge i en helg.

*
Bruce Fleisher vant Senior PGA Tour Caribbean Classic. Han brukte en CALLAWAY Hawk Eye driver, Steelhead plus 4- og 5-woods, og Hawk Eye jern, ODYSSEY pøtter og den nye ballen Callaway Rule 35. Det er 34 regler i golf, men den 35.regelen burde i følge Callaway være at man skal ha de gøy på golfbanen.

* Da
Fran Quinn vant buy.com Florida Classic (tidligere NIKE TOUR og USAs challenge tour), brukte han Callaway Great Big Bertha driver og S2H2 3-wood, Titleist DCI 962B jern og Vokey Design sand wedge, Cleveland pitching og sand wedge'er, Odyssey 330 mallet putter og Titleist Tour Prestige ballen.

* I US Open i 1996 måtte Steve Jones kvalifisere seg inn i turneringen. Han klarte det med minst mulig margin på siste slaget. Han trengte en chip og en putt mot slutten for å komme videre - og klarte det. Han spilte med rolige og sindige Tom Lehman siste dag. Det var medvirkende årsak til at han klarte å stå i mot det enorme presset. Svært mange husker at Davis Love tre-pøttet på siste hullet slik at Steve Jones kunne vinne og bli folkehelt i USA.

* Bare 11 mann har toppet verdensrankingen siden den ble opprettet i april 1986? Disse er Bernard Langer,Seve Ballesteros, Greg Norman, Nick Faldo, Ian Woosnam, Fred Couples, Nick Price, Tom Lehman, Ernie Els, Tiger Woods og David Duval.
- Greg Norman har toppet listen lengst med 331 uker i perioden september 1986 til januar 1998. .

* Jack Nicklaus tapte på play off i en turnering i 1962 fordi caddy’en ikke klarte å få opp flagget fra hullet. Flagget satt fast og caddy'en fikk koppen bare halvveis opp. Ballen traff koppen. Det ble 2 slags straff og en femmer på hullet i stedet for en birdie to.

* Den største kraften i en drive får du fra bena

* Tore Chr. Sviland var den første nordmann som spilte i British Open. Det var i 1991 at han kvalifiserte seg inn i turneringen som amatør og spilte treningsrunden med Bill Rogers, som senere i uken vant hele greia. Han vant tre turneringer det året, men ble helt borte fra tetbildet senere.

* Kostholdets viktighet for en golfspillers prestasjoner øker med alderen?

* Colin Montgomerie har uttalt at han aldri vil prøve den lange putteren, selv om han til tider har problemer med nettopp puttingen?

* Fotproblemene til Jose Maria Olazàbal egentlig stammet fra ryggpartiet?

* Brad Faxon legger mye av "skylden" for sin suksess på sin sportspsykolog, den berømte Bob Rotella?

* Roberto De Vicenzo fra Argentina i 1968 mistet muligheten til å få play off i US Masters fordi han ved en glipp hadde signert sitt scorekort med en par 4 på det 17. hullet selv om alle visste at han hadde fått en birdie på det hullet? Han fortalte til Den Norske Golfsiden i desember 1999 at han anså seg selv som vinner av US Masters det året. "Det var jo ingen som slo meg!", sa han.

* Bob Goalby vant US Masters med et slag i 1968 på grunn av Roberto De Vicenzos utilgivelige feilføring av scorekortet sitt på sisterunden?


* Bob Durant vant par 3 konkurransen over de 9 flotte "småhullene" på en annen del av den berømte banen dagen før US Masters 1999? Vinneren av denne lille uhøytidelige konkurransen har aldri vunnet US Masters de fire neste dagene. Bob Durant, som kom inn i US Masters tablået via sin seier i Western Open i juli i fjor, gikk første runden i Masters dagen etter på 87 slag!

* Paul Stankowsky ble så glad over å få være med i US Masters i 1996 da han vant uken før at han tok med seg sand fra en bunker på Augusta for å ta med seg jem.


* Davis Love III hadde en mulighet til å få være med i US Masters i 1995. Han måtte vinne i New Orleans uken før Masters. Det gjorde han og endte på andreplass i Masters det året et slag etter Ben Crenshaw.

* Det er ikke lov å ha på mobiltelefonen i golfturneringer i Norges Golfforbunds regi fra og med 1999.

Tilbake til smånotiser    

Tilbake til første side 
 
Annonser
 
 
 
 

Henvendelser annonser:
ar@golfsiden.com
 
 
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf