Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

17.03 Spørsmål til Golfsiden:
Kan du si litt om prinsippene om når en bør slå en fade eller draw?

Hei Asbjørn
Kan du si litt om prinsippene om når en bør slå en fade eller draw?
Jeg tenker da på to aktuelle situasjoner:

Slår du en fade når viden blåser fra høyre, eller bruker du en draw for å utnytte viden som da vil komme litt bak fra på slutten av ballens flukt?

Har en feks vannhinder på høyre side, bør en slå en fade (for å holde seg lengst mulig vekk fra hinderet) eller slå en draw (som gjør at ballen går bort fra hinderet i slutt av ballbanen) i slike situasjoner?

Mvh

Geir

Svar: Her er det flere forhold som spiller inn. Det kommer an på hva som er ditt grunnslag; hva du liker behersker best. Du må også ta hensyn til hvordan du vil lande ballen. Med en draw og vind fra høyre vil ballen rulle mye mer enn hvis du slår en fade inn mot vinden. Sistnevnte stopper temmelig brått. Du må også ta hensyn til om det er et langt eller kort slag. Du må også trolig skille mellom et transportslag og et presisjonsslag inn mot en green.

Personlig kontrollerer jeg best en fade. Derfor ville jeg nok valgt å slå en fade opp mot sidevinden i de fleste tilfellene. Men hvis det er et langt transportslag eller en drive, ville jeg helt sikkert gått inn for å slå en draw som går adskillig lengre under de oppgitte forholdene under forutsetning at det er god plass til venstre.

Jeg som har fade som grunnslag vil bruke dette slaget når presisjon trengs selv om det kreves et langt slag. Er det god plass, slår jeg alltid det slaget som gir lengst slag når lengde kreves. Mange spillere spiller med draw på de første hullene på St. Andrews når vinden blåser inn fra høyre. På hjemveien - de siste 9 - slår de tilsvarende med en fade. For å få den ekstra lengden som vinden gir.

Håper dette var et klargjørende svar. Husk. Her er det mye snakk om hvilket slag du behersker best.
Asbjørn Ramnefjell 

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no