Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

08.06 Suzann Pettersen:
Bør hun skifte treneren?
Av: Asbjørn Ramnefjell

Suzann Pettersen sliter med å finne formen. Hun har aldri vært stabil nok til å hevde seg helt i toppen i USA. Hun er et enormt talent. Bevares. Vi har hatt en del talenter i Norge opp gjennom årene, men de er dessverre ikke blitt så gode som potensialet skulle tilsi - som regel fordi ressursene bak ikke har vært gode nok.


Her er Tutta i diskusjon med den gode og erfarne Barry Lane i 2001 på Hauger golfbane hvor Tutta hadde store problemer med sin slice. Barry Lane var imponert over Tuttas innsats, men ikke svingen hennes. På Hauger den gangen var det tydelig å se at Tutta hadde problemer med rytmen og "kom over toppen" - en vanlig nybegynnerfeil spesielt for sterke personer. 

Tutta har nå misset cutten tre ganger på rad. Det er ikke så farlig. Det som ikke er så bra er at hun ikke treffer ballen slik hun skal.

Da undertegnede spilte en runde med Tutta for første gang under en treningsleir i Danmark i påsken for rundt 10 år siden, ble jeg imponert over en ung og lovende jente som traff ballen imponerende bra. Hun hadde da rundt 6 i handicap. Likevel var det en detalj jeg stusset ved. Hun "kom over toppen" slik som mange nybegynnere gjør. Da skal det mye til for å unngå å få en slice eller en trekkball. Jeg har sett svingen til Tutta opp gjennom årene. Hun har truffet ballen bra i perioder selv med denne iboende feilen i svingen. Hun slår altså for mye fra toppen av svingen når hun starter nedsvingen. Dette varierer selvsagt fra tid til annen og det går godt an å spille meget god golf selv med dette problemet i bevegelsen. Trolig er dette også medvirkende årsak til alle skadene hun har hatt de siste årene.

Hun bruker rett og slett for mye krefter i svingen sin. Se på Annika Sörensam, Ernie Els, Fred Couples, Karrie Webb, Retief Goosen, Colin Montgomerie med flere. De er alle spillere på høyt nivå over lengre tid. De bruker ikke mye krefter i svingene sine. Akselerasjonen fra toppen og frem til tilslaget er også jevn og fin. Her har Tutta mye å lære.

Simon Holmes er en kunnskapsrik og dyktig trener. Jeg har møtt han, og han har mye å bidra med. Men det er høyst usikkert om det er riktig å fortsette med ham når fremgangen uteblir. Tutta har sikkert lært mye av Holmes. Kanskje tiden nå er inne til å ta et skritt videre.

Når et fotballag, skilandslag, skøytelandslag etc. gjør det svakt, er man ikke sene om å skifte trener. Det er mye lettere å skifte ut treneren enn å skifte ut talentfulle utøvere. Det er ofte umulig - i hvert fall i Tuttas tilfelle!

Jeg er helt sikker på at Suzann Pettersen må legge om rytmen i svingen sin for å være i nærheten av å nå sitt mål om å bli verdens beste kvinnelige golfspiller.

For å klare denne omleggingen trengs det trolig en ny trener.

Det er ingen hemmelighet at "balansetreneren" til Tutta, Håvard Engel, fra Olympiatoppen ble temmelig overrasket over bevegelsesmønstret hennes da de traff hverandre etter et langt opphold nå i vår.

Tutta har den treningsviljen, det ambisjonsnivået og det talentet som skal til for å nå til topps. Hun klarer ikke å nå frem alene. I øyeblikket er det et godt stykke opp til toppen.

Vi skal imidlertid huske på at det er lite som skal til for at det løsner. Stadig ser vi nye vinnere ute på tour'ene. Bare de to siste ukene har vi hatt to overraskende vinnere på Europa Tour'en; Scott Drummond og Simon Kahn. Begge disse to har en rytme og timing samt et bevegelsesmønster i svingen som ikke Tutta er i nærheten av for tiden.

Vi håper selvsagt at Suzann Pettersen gjør det bra i sin første Major-turnering for året 10. - 13. juni. Det er fullt mulig, men neppe uten at hun har klart å legge om noen tekniske finesser i svingen.

Skulle hun være så dyktig at hun er oppe i toppsjiktet mot slutten av turneringen, tror vi dessverre ikke at teknikken holder når presset blir stort.


Tilbake til første side

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no