Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
   

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side

Trener for dårlig
21.02.01
De norske gutta trener for dårlig. Derfor uteblir fremgangen. 

Norske spillere på herresiden har ikke hatt særlig suksess de siste årene. Hverken på amatør- eller elitenivå. Vi har snakket med en som har stått eliten nær i flere år og som har hatt idrettsbakgrunn fra andre idretter. Han deler vårt syn på at det trenes for dårlig blant de fleste av våre elitespillere. 

De orker/gidder ikke underkaste seg den trening som skal til og har alt for dårlig plan med sin trening. Morten Orveland er et hederlig unntak. Henrik Bjørnstad er også en mann som vet hva som kreves for å bli god og er villig til å innrette seg deretter. Det finnes også flere som trener godt og strukturert, men alt for få.

Vi har mange lovende talenter i Norge. Flere av dem er blitt profesjonelle de siste årene. Støtteapparatet rundt dem har ikke vært godt nok. Det koster å trene uten å arbeid når man ikke har rike foreldre.

Vi får håpe på bedre tider for vær elite - både på amatør- og proffsiden. Det kreves bedre økonomi, men først og fremst større treningsinnsats. Alt for mye ressurser går nå med til å skaffe sponsorer til enkeltutøvere. Det viser seg ikke å være lett. 

Vi har selv gjort et forsøk på å hjelpe Thomas Nielsen - eneste nordmann som har vunnet en skikkelig 72 hulls turnering på Challenge Tour'en. Det var ikke lett å skaffe sponsorer på begynnelsen av 90-tallet. Sesongene ble gjennomført på sparebluss. Mye dyrebar treningstid gikk med til å bekymre seg over økonomien. Da mister man fokus på arbeidsoppgavene, og resultatene blir skadelidende.

Det er nye tider nå med ny ledelse i NGF. Det kan komme til å gi resultater - kanskje allerede i inneværende sesong. 

Men ikke glem at det kreves store mengder trening over lang tid - under kyndig veiledning - for å bli god i golf.
 
 

 


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no