Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden


Har du spørsmål til denne artikkelen eller andre spørsmål i forbindelse med utstyr, er det bare å sende inn til ar@golfsiden.com 


ER GREPSTØRRELSEN EN STOR SAK?

Det kan kanskje synes at "et grep er jo bare et grep", men man vil aldri få rett følelse med feil grep. Det første man bør sikre seg når det gjelder grep er rett grepstørrelse. Dette kan være en meget rimelig investering for bedre golf.

Grepstørrelse
Det finnes fire grepstørrelser som er mer eller indre standardiserte:
Ladies' Standard, Men's Standard, Midsize og Jumbo.

En morsom og direkte parallell ville være om det kun fantes fire størrelser sko:
Dame Standard, Herre Standard, Mellomstor og Svær.
Mange spillere vil være tjent med én eller annen mellomstørrelse.

Skaftdiameter
Mange skaft har en butt-diameter som passer for Ladies' Std eller Men's Std. Langtfra alle av disse skaftene har imidlertid samme diameter under hele grepets lengde. Altfor mange har for liten diameter under grepets nedre halvdel.
Et grep forutsetter at skaftdiameteren er lik under hele grepets lengde. For at det skal holde sin angitte størrelse, er det derfor nødvendig å bygge opp den del av skaftet som ikke har riktig diameter.

Grep og skaft i sammenheng
De fleste skaft har en maksimal butt-diameter i området 14-16 mm. Mange LStd grep forutsetter skaft med buttdiameteren 14,2 mm (.56"), mange Mstd forutsetter skaft med buttdiameteren 14,7 mm (.58") eller 15,2 mm (.60") og mange Midsize og Jumbo forutsetter skaft med buttdiameteren 15,2 mm (.60").

Alle grep-mellomstørrelser, eksempler er MStd+1/64" eller MStd+3/64", forutsetter at skaftet blir bygget opp. I noen få tilfeller fås mellomstørrelsen gjennom at grepet blir strukket.

Det er noen ganger mye arbeid å lage grep på køller!

Hvordan man kan finne sin individuelle grepstørrelse?
Den tradisjonelle metoden sier at grepstørrelsen er riktig da den øvre håndens fingrer akkurat når rundt og så vidt berører håndflaten. Dessverre vil denne metoden gi mange golfspillere som holder altfor hardt rundt grepet.

Både fingrenes lengde og håndflatens størrelse er viktige utgangspunkt for å finne fram til riktig grep. Ettersom hender er så forskjellige, er variasjonsmulighetene svært mange.

Et målt utgangspunkt er imidlertid aldri sluttsvaret. Til syvende og sist gjelder: Det viktigste kriteriet for rett grepstørrelse er at grepet føles riktig! Man kan da ta grepet køllen på en bekvem og uanspent måte.

Hvordan det er å spille med rett grepstørrelse
Et grep som er litt for tykt er bedre for de fleste golfspillere, enn et grep som er litt for tynt. Man må bare passe på at svingvekten på køllene ikke blir altfor lav, hvis man øker greptykkelsen relativt mye.

Noen mener at for små eller for store grep kan gi problemer med hook eller slice. Slike meninger er ikke dokumenterte, og det er nok slik at uønskede sideskruer hovedsakelig stammer fra feil i svingbane eller face angle.

Det er viktig at et grep har rett størrelse langs hele sin lengde. Den positive effekten av dette er mest tydelig når man gripper ned på køllen. De som slår 3/4-slag ved å grippe ned, eller de som gripper ned i nærspillet kan derfor vinne mye på grep som er montert slik de skal.


Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon

  ANNONSER