Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 


07.03 Yamato:
Overraskende bra
Golfsiden har testet et køllemerke som du ikke finner i proffenes bager. Vi fikk oss en gledelig overraskelse både i kvalitet og priser.

Gjennom en langt golfliv har vi på Golfsiden vært opptatt av å bruke godt utstyr. For en del år siden var det temmelig stor forskjell på høy- og lav kvalitetskøller. Slik er det nødvendigvis ikke lenger.

Yamato har neppe hatt et stort navn i Norge når det gjelder golfutstyr. Vår interesse har heller ikke vært den største for dette merket.

Vi tok utfordringen og testet køllene. Kort summert: Vi ble meget overrasket over hvor gode køllene var. Vi snakker om priser som ligger betydelig under de mer profilerte mekrene.

Yamato har en trampolinedriver, 2003 Forged Titanium, med et hode på 305 cm3. Denne driveren har et innbydende utseende – enkelt, rent og stilig i design. Skaftet hadde betegnelsen V2002 – ultralight R-flex. (Low torque 3.0). Kølla ga en høy ballbane og ganske lange slag. Effekten av ”trampolinen” vil trolig variere fra spiller til spiller avhengig av måten å slå på. Prisen på kr 1.590 var det ingen ting å si på.

Vi prøvde også modellen CPI 60 som er et helt sett til kr 4.600. Jernkøllene er av typen cavity back. Meget stilrent utseende. Rett og fin leading edge (nederste del av køllefronten). Ren og fin design. Det viktigste var imidlertid at de ga stabile og gode slag. Vi forsøkte ulike måter å svinge på for kanskje å ”avsløre” køllene. Trekøllene har et ganske klassisk utseende og er svært innbydende å se på før man skal slå. Driveren kommer i to størrelser – 260 og 350 cm3. Den første har stålhode (kr 590,-). Den andre i fulltitan med grafittskaft koster kr 1.550,-. Den siste inngår for øvrig i helsett-prisen. Treer-spoonen kan med hell brukes som driver av de spillere som ikke får til å slå med driver – og det er mange. Uten at de vil innrømme det!

Jernkølleserien CWS kan også konkurrere med en rekke av de mer anerkjente merkene som koster det dobbelte og vel så det. CWS er også trekøller. Vi testet 5’er spoonen. Den var meget lettspilt og lett å slå ballen fra bakken både med og uten gress. En kølle koster kr 650,-. Jernkøllene koster 2.500 med stål og 3.200 med grafitt.

Vi prøvde også en interessant modell, PRO-X. Dette er jernkøller i blad-utgave beregnet for noe viderekomne spillere. Køllene er lettspilte og rimelig tilgivende til å være bladkøller. Det var godt å kjenne hvor køllehodet var til enhver tid gjennom hele svingen. Køllene kommer med tre ulike skaft; ”dynamic gold shaft”, grafittskaft og stål. Prisene er henholdsvis 3.500, 3.100 og 2,700. Det må sies å være rimelig for bladkøller med innbydende design og som er såpass gode å slå med.

Putterne minner om Odysse-putterne. Vi testet to puttere. Grepene var gode og tykke. Da vi testet den andre modellen (P-122) fra fire meter med 4 baller og alle gikk i (!!!!), sa vi oss fornøyd med testen og putteren. Vi fant heller ingen feil på ”nabomodellene” P-121 og P-123. Putterne koster bare 350 kroner stykket. Da blir det penger igjen i lommeboka etter putterkjøpet, og man er velutstyrt!

Yamato har også en interessant tralle. Den har tre hjul og er meget lett å trille. Dytter du den foran deg, sparer du ryggen og all tyngden hviler på bakken. Den koster kr 490. Hvor holdbar den er i lengden, vet vi ikke. Selv om levealderen kanskje skulle være noe kortere enn for andre traller, kan man jo kjøpe ny litt oftere! I det lange løp blir ikke det noe dyrere.

Vi prøvde også Yamatos utility wood. Denne er ganske tung, 19 grader og gjøre susen når man ligger litt dårlig til i roughen og trenger et langt og høyt slag.

Bagen med stativ på 9 tommer virker grei. Prisen er ca. 900 kroner og knapt nok det. Det er og flere bager å velge mellom.

Yamato har også utstyr og modeller ut over det som er testet her.

Det er ikke ofte du ser "GOLFUTSALG" på skilt langs veiene i Norge. Det gjør du på veien opp fra Gardeleiren på Huseby og opp mot Oslo GKs bane på Bogstad i Sørkedalsvn. 173. Her holder Knut Axelsen og hans firma 1-2-3 Import til.

- For at hodene i trekøllene skal få samme vekt og egenskaper blir de manuelt kontrollert og justert for å sikre en gjennomgående god kvalitet.

Du kan lese mer på hjemmesiden


Tilbake til første side

 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser