Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserLET - Ladies European Tour 2015:
Terminliste LETs hjemmesider
Fra tidligere turneringer på LET:
Fra 2011: Klikk her Fra 2012: Klikk her Fra 2013: Klikk her Fra 2014: Klikk herUke 50

Rachel Raastad


22.12 LET:
Rachel Raastad med betinget suksess på Tour School Final Qualifying

Rachel Raastad avsluttet med fire birdier på den siste runden.

Men hele seks bogeyer vitner om for utstabilt spill til å fortjene kortet på LET i denne omgangen. Trøsten får være at hun får et betinget kort på LET, hvis vi kan alle det det. 


Vissomatte
Hvis, og bare hvis - som det heter i matematikken, Rachel hadde fått til samme runden som i åpningen av turneringen, hadde hun nå hatt LET-kortet i lomma i dag.

Vissomatte gjelder for andre spillere. Her er noen skjebner.

Svenske Natalie Wille avsluttet 6, 2, 5 - bogey birdie bogey og misset kortet med ett slag

Finske Linda Henriksson avsluttet med en bogey og misset med ett slag. Sur bogey.

Ana Menendez, Mexico, eller
Ana Julia Menendez Alanis som er hennes fulle navn, var den 4. beste junioren i Mexico for fem år siden. Hun har studert ved North Carolina State og vært omtrent midt i laget resultatmessig gjennom sin collegekarriere. Hun kom seg ikke gjennom første steget i LPGA-kvalet i høst etter 295 slag over fire runder - to slag for mange. Det var for øvrig samme turnering hvor Caroline Martens gikk videre etter en 34. plass. Denne gangen lå hun godt an, men tre over på de siste 9 ga en 74-runde og ett slag for mange til å få kortet på LET.

Heldigere var
Engelske Lauren Taylor, som slo til med en flott 68-runde og klatret inn på LET med minste mulige margin.

Lien Willems, Belgia, gjorde det samme. 68-runden hennes ble avsluttet med to bogeyer, men det holdt med et nødskrik.

Svenske Johanna Bjørk var ille ute å kjøre. Hun lå på 13. plass før siste runde, men 6 nervøse bogeyer på de første ni hullene gjorde at hun var utenfor. To birdier og 34 på de siste 9 hullene sikret det siste kortet på det aller siste slaget hun slo i årets turnering.

Ainil Bakar, Fillipinene, gjorde det omtrent på samme måte. To under par på de siste 10 hullene gjør at hun kan cruise rundt på LET i 2016.

Rachel Raastad og de andre som klarte cutten, men ikke ble blant de 31 beste, må klare seg med en lavere kategori på LET, men dog en kategori.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE

   
 

21.12 LET:
Fortsatt håp for Rachel Raastad - håpet forsvant med en kvadruppel for Marita Engzelius på Tour School Final Qualifying

Rachel Raastad har ikke råd til noen feilskjær nå.

Marita Engzelius hadde en grei score på gang og var en under par etter 9 hull og bare to slag fra å ligge blant de 30 beste som får kortet. Men så kom det en kvadruppel bogey 8 på hull 10. Bogeyer på 14 og 15 gjorde saken enda verre. Da lå hun plutselig fem slag bak cut-grensen for å få spille den siste runden og hele 9 slag bak 30. plassen. Det var synd. Da var det over for denne gangen. Til slutt ble det 79 og et godt stykke bak cut-grensen for den siste runden.

Rachel Raastad lå på par etter 9 hull på dagens runde og var da bare ett slag fra på få kortet til LET i 2016. Her er det håp om å lykkes. Så ble det en dobbeltbogey på det 10. hullet og en birdie på det 12. hullet. Da lå hun på 38. plass og to slag bak 29. plassen. To bogeyer mot slutten gjorde at hun klarte cutten på siste slaget. Det var fem slag opp til 30. plass like før alle var kommet inn.

En drømmerunde tirsdag må til får å få kortet på LET neste år.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE

 
20.12 LET:
Nå trengs det to gode runder av våre to spillere på Tour School Final Qualifying

Ikke langt fram, men nå tåles det det ikke mye slinger i valsen fra Marita Engzelius og Rachel Raastad.

Marita Engzelius hadde 71 slag søndag og er 3 slag fra å få kortet. To gode runder vil gjøre susen. Forutsetningene er til stede, men da må hun få i flere putter. Hun var ikke fornøyd med puttingen søndag til tross for en OK 71-runde. Det betyr at hun har mye å gå på. Men alle vet at puttene må i for å få en god score.

For Rachel Raastad er det ett slag som skiller etter dagens svake 75-runde. Hun hadde mulighetene søndag, men to dobbeltbogeyer samt en bogey 6 på det siste hullet gjorde at scorekortet ble "skadet".

De 30 beste får kortet til neste års LET.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE


 
19.12 LET:
- Godt fornøyd , forteller Rachel Raastad fra  Tour School Final Qualifying

Håp for begge to med tre runder igjen å spille.

Marita Engzelius spilte seg opp på dagens runde med 71 etter 75-runden første dag. Da var hun litt overrasket over at det ble så mange bogeyer selv om spillet var helt OK.

Litt synd med avslutningen. Selv sier hun: - It was a good day out on the course, but it was, of course, very frustrating to three putt two of the last three holes to finish with a 71(-1). New day tomorrow.

Rachel Raastad klarte, ikke overraskende å følge opp den gode førsterunden. Etter en svak åpning kom hun seg.

Selv sier hun: - Så langt er det veldig mye som sitter. Stort sett flyter det bra fra tee til green. En miss i dag fra tee, ellers stødig. Jevnt over misser jeg litt på de kortere halvlange puttene, mens speeden er knallbra. I dag var det mye jobb, og en vanvittig opphenting de siste 12 hullene. Jeg er godt fornøyd med begge dagene, og har trent godt innenfor morgendagen.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE


18.12 LET:
En god og en dårlig start på Tour School Final Qualifying

Her stiller Marita Engzelius og Rachel Raastad opp.

Marita Engzelius kom skjevt ut på den første runden. Med fem bogeyer og to birdier ble det 75 slag og en 83. plass.

Langt bedre gikk det for Rachel Raastad som med seks birdier og en bogey startet med en flott 67-runde og delt ledelse i kvalet. Som skrevet lenger ned; Rachel Raastad har vist at hun hører hjemme på et høyere nivå enn LETAccess Tour. DA er det bare å satse videre og håpe at dette ikke var et blaff selv om det selvsagt blir vanskelig å score like bra på den andre runden lørdag.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE
Marita Engzelius

18.12 LET:
Nå starter kampen om levebrødet for to norske spillere; Tour School Final Qualifying

Her Marita Engzelius og Rachel Raastad med.

De startet fredag formiddag. Det er fem runder på to ulike baner.

Vi har allerede tre spillere på LET neste år. Kan vi få to til? Marita har trent godt. Rachel har vist fin form i høst. Hun er langtslående. Det ble sagt på en av de siste turneringene på LET Access series i høst at Rachel ikke hørte hjemme på dette nivået. Hun hørte hjemme på et nivå høyere. Nå er det opp til Rachel å bevise det.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE

 


15.12 LET:
18. - 22. desember:
2016 Lalla Aicha Tour School Final Qualifying

Her Marita Engzelius og Rachel Raastad med.

Her er nasjonsoversikten
The Final Qualifying tournament will be played from December 18-22 over the Amelkis Golf Club and Samanah Country Club in Marrakech, Morocco.

The field of entries includes players from 43 different countries. England is represented by the most players with 36, followed by Sweden with 24, Spain with 19, France with 18 and the USA with 11. Countries with 10 representatives are Australia, Italy, Switzerland and Scotland. Finland has nine players, while Germany has seven, India six and Thailand and Colombia have five representatives each.

Russia has four players, while the Czech Republic, Belgium, Ireland and Iceland each have three.

Countries represented by two players are Chinese Taipei, Latvia, Austria, Netherlands, Mexico, Norway, Portugal, Canada, South Africa and Austria.

The other countries represented are Brazil, China, Denmark, Hungary, Japan, Kazakhstan, Malaysia, Paraguay, Peru, Poland, South Korea, Swaziland, Trinidad and Tobago and Vietnam.

HJEMMESIDEHer finner du alle LET turneringene fra 2015 Les mer

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon