Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Marita Engzelius avslutter karrieren

26.11 Marita Engzelius:
Takker for seg
Av: Asbjørn Ramnefjell
Nå er det over.

Det vil si, hennes siste turnering blir denne uken i Spania på Ladies European Tour.

Dette skriver hun på Facebook:

"Going into the week with mixed bag of feelings; excitement, but also with a hint of sadness.

After 7 years, I will this week officially be playing my last scheduled tournament as a professional golfer. I will be heading into a new chapter in life and I am excited for what that has in store for me. I am so thankful for having been able to play golf for a living for this many years." 

Familieforøkelse?
Marita Engzelius er nygift. Barnekjære Marita bærer nok på en sterkt ønske om å få barn i likhet med Suzann Pettersen. At hun er barnekjær er det liten tvil om.

Det har denne skribent selv opplevd. For drøyt 20 år siden passet hun på skribentens tvillinger i Nadderudhallen mens han og Maritas far, Morten Engzelius, spilte basketballkamp i 1. divisjon.     

Marita Engzelius vant NM i 2007, 2010 og 2012.

Hun spilte collegegolf i USA for University of Tulsa fra 2009-2012. Marita har vunnet på college (2010) og på LET Access Tour (2018)

2014 var nok Marita Engzelius' beste år. Hun spilte alle de 20 turneringene på Symetra-touren og vant sesongavslutningen på hederlig vis. Dette skrev Golfsiden den gangen:


21.09 Symetra Tour:
Marita helt fantastisk - vant Symetra Tour Championship i Florida
Marita Engzelius spilte nesten over evne i tour-finalen denne uken!

Det er nesten ikke til å tro. Hun lå utenfor cut-grensen etter den første runden og spilte fantastisk golf de neste tre dagene. Dette er stort for norsk golfsport og en inspirasjon for svært mange yngre spillere.

Hun fikk eagle på det første omspillhullet etter at Demi Runas hadde en tap in birdie. De spilte det 18 hullet i omspillet - par 5.

Golfsidens redaktør hadde gleden av å spille med Marita like før hun reiste tilbake til USA for å spille de tre siste turneringene. Marita hadde et imponerende langspill og var slett ikke dårlig på kortspillet. I det hele tatt; det så meget bra ut det hun viste i sin egen turnering på Bogstad i august.

Golfsiden har fulgt med Marita Engzelius helt siden hun startet med golf og trente innendørs på Bærum Golfsenter i samme lokaler som Golfsiden holdt til den gangen. Hun trente innendørs omtrent hver eneste dag i vintersesongen. Hun var også den spilleren som gjorde at reglene i NGF ble endret slik at hun kunne få spille på Oslo GK i stedet for å reise to timer til Asker hver vei for å trene. Hadde ikke den regelen blitt endret, hadde neppe Marita fortsatt med golf.  

Nå har hun vært gjennom studier i USA, hun har vært tålmodig og tatt skritt for skritt. Seieren i avslutningsturneringen på Symetra Touren var overraskende. Hun var nr 54 på rankingen før turneringen.

Hardt arbeid har gitt resultater. Nå blir det forhåpentligvis lettere å skaffe finansiering til videre satsing. Marita Engzelius er sta, treningsvillig, målbevisst og har en stå-på-vilje av de sjeldne. Det er ting som må til for å lykkes i dette tøffe yrket.

Gratulerer Marita! Dette har du fortjent!

Les for øvrig om hele den turneringen her

Førsteplassen i sesongfinalen på Symetra Touren i 2014 gjorde at hun - nesten - kvalet inn direkte på LPGA Touren. Hun spilte inn 36 050$, men det var dessverre 5.300$ for lite til å komme helt inn i varmen på LPGA Touren sammen med Tutta for 2015-sesongen.

Ikke bare lett for Marita Engzelius
Marita Engzelius har hatt en stå-på-vilje som knapt noen andre. Golfsidens redaktør bidro til den regelendringen i NGF (nevnt ovenfor) som førte til at Marita slapp å reise fire timer til Asker hver dag for å trene i stedet for å trene på Bogstad like ved der hun bodde.

Dette skrev Golfsiden 23. april 2004: KLIKK HER 

Etter at regelendringen ble vedtatt, ble denne skribent kalt inn på teppet i NGF til et ubehagelig møte uten at vi her skal gå i detaljer. Men Marita kunne fortsette med golf i Oslo GK som lå i nærheten av hjemstedet.

Ved noen anledninger har Marita følt seg urettferdig behandlet av forbundet hvor hun har måttet se at det er blitt satset på dårligere spillere enn henne. Det er surt å oppleve.

Hun fikk en utmerkelse på Golftinget i november for sin innsats fra amatørdagene. Det var på tide etter 7 år som proff.   

Marita Engzelius vil nok spille med en avslappet innstilling i Spania denne uken. Ingen ting står på spill. Det er bare å gå rundt å kose seg. Når resultatet ikke spiller så stor rolle går det ofte bra. Hvis ikke, så gjør ikke det så mye.

Lykke til videre, Marita! Vi vil helt sikkert se deg på golfbanen i mange år framover. Hun er gift med en meget habil golfspiller Markus Faye Leandersson som har +0,8 i handicap. Da sier det seg selv at det blir mye golf i familien.  
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon