Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

PGA Tour'en

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

PGA Tour'en

Tilbake til første side 

tilbake til ukens turneringer

PGA TOUR'en

PGA Tour'en:
PGA TOUR'en (terminliste)
Live scoring fra PGA Tour'en.

US OPEN: Her er TV-tidene
Viasat Sport gir deg golf - alle fire dager fra US OPEN - direkte. Les mer


US Open, Shinnecock (USA), 17. - 20. juni


Denne uken er det US Open. En MEGET spesiell turnering. Her er verdens beste spillere samlet for å spille om 1,125.000 dollar i 1. premie.
  


Retief Goosen vant da Phil Mickelson feilet på det 71. hullet

Retief Goosen vant US Open for andre gang.
Det ble til slutt en duell mellom Retief Goosen og Phil Mickelson. Ernie Els gikk på 80 slag - tre mer enn den nest svakeste i US Open fra hans side gjennom tidene.

De fulgte hverandre som skygger lenge. Det så ut som om Phil Mickelson skulle rive til seg et solid overtak da han fikk 3 birdier på 4 hull mot slutten. Men Retief Goosen nektet å gi seg han senket de mest fantastiske putter for både par bogey og birdie. På det 17. hullet fikk han til og med sin første og eneste sandie for dagen. (I hulet på to slag fra bunkeren). Det klarte ikke Phil Mickelson fra samme sted på det 17. hullet. Et godt bunkerslag stoppet en meter fra hullet. En vanskelig putt nedover gikk omtrent en meter forbi. Han misset denne også og fikk dobbelbogey. Da lå han plutselig to slag bak Retief Goosen som avsluttet med en sikker par på det siste hullet og sikret seieren med det på 4 under par.

Jeff Maggert ble nr. 3 på en over par, mens Shigeki Maruyama og Mike Weir delte 4. plassen på 3 over par. Fred Funk fikk 6. plassen alene. Tiger Woods var aldri noen trussel i toppen og endte opp på en 17. plass etter dagens 76 runde. Daniel Chopra ble beste svenske på en 25. plass.   


LØRDAG:
Det ble meget dramatisk lørdag da Shinnecock Hills banen viste seg svært krevende i vinden og det fine været. Raske greener og noen "umulige" flaggplasseringer gjorde det til tider nærmest latterlig ute på banen. De spesielle forholdene og den spesielle banen krevde sine ofre. Det er eksempelvis ikke ofte Trevor Immelman får en dobbelbogey og en trippelbogey på to hull på rad uten å spille direkte dårlig.

Goosen (-5) leder med to slag på landsmannen Ernie Els. Els skal gå i lederballen søndag sammen med Goosen. Phil Mickelson (-3) spiller med Fred Funk (-2). Tim Clark (-1) spiller med Shigeki Maruyama (-2).

Tiger Woods senket innspillet på det 18. hullet for en eagle, men er på +4. Det er trolig FOR langt bak til at han kan gjøre noe med det. Hans lange slag er rett og slett for svake.  


19.06 US Open:
Mickelson og Mauyama i teten halvveis
Shigeki Maruyama spilte med Tiger og spilte skjorta av ham ute på banen.
Japaneren imponerte stort med sitt stødige spill fredag. Hver gang Tiger kom opp med et bar slag ute på banen - det var ikke alt for ofte - vartet Maruyama opp med et bedre. Tiger viste en fin evne til å få par selv om de lange slagene ikke var av god kvalitet. To birdies på rad mot slutten gjorde sitt til at Tiger fikk et pusterom med hensyn til å klare cutten. Han viste også klar fremgang mot slutten av runden i sitt lange spill. Han misset mye til høyre i begynnelsen av runden. Han sa etter runden at dette var mye lettere å rette opp underveis enn om slagene gikk i begge retninger. Han viste da også at han klarte å korrigere slagene mot slutten av runden. Han kan bli uhyre farlig selv om han er en over par mens de to i teten er seks under par etter halvspilt turnering.

Men se opp for Ernie Els. Han startet turneringen med å være tre over par etter tre hull. Nå er han tre under på en 6. plass. Hans landsmann Retief Goosen er et slag foran sammen med Fred Funk. Jeff Maggert er på 2. plassen alene.

Vijay sngh er to under par mens Trevor Immelman er en under etter å ha fireputtet det 18. hullet.

18.06 US Open:
Stoppet av regnet første dag - tre mann i tet etter første runde
Første runde ble avsluttet fredag morgen. Angel Cabrera, Jay Haas og Shigeki Maruyama hadde 66 slag.

Tiger Woods skuffet med 72. Ernie Els hadde 70. Phil Mickelson 68. Mike Weir 69. Retief Goosen 70.


Se også:
15.06 US OPEN:
Mange favoritter, men Tiger farligst?
Torsdag starter US Open - årets høydepunkt for mange Les mer


Live scoring fra PGA Tour'en.Tilbake til første side
 

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no