Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
   

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side

US Masters, Augusta Georgia
Spennende avslutning
Av: Asbjørn Ramnefjell

LIVE scoring


Søndag:
Uhyre spennende
Det ble like spennende som man kunne håpe på under avslutningen av årets US Masters. De tre som kjempet om seieren var Tiger Woods, Phil Mickelson og David Duval. Jm Furyk yppet seg en periode, men han gikk i vannet på det 12. hullet og misset korte putter på det 16. og 17. hullet.

David Duval hadde 7 birdes etter 10 hull, men to bogeys gjorde at han likevel bare lå 5 under par på det tidspunktet. Han misset så vidt birdier på 11. og 12. for så å treputte en eagleputt på det 13. hullet. Han bommet en ganske kort birdieputt på det 14. hullet og putter fra 2,5. 3,5 og 1,5 meter på de tre siste hullene.

Phil Mickelson hadde et tilstrekkelig bra spill inne til å vinne, men også denne gangen bommet han alt for mange korte putter – slik han gjorde i 1996. Phil misset en rekke gode muligheter lørdag. Det samme skjedde på hullene 6, 11, 14 16 og 17 under avslutningsrunden. Dermed ble det 70 slag på runden og det faktum at ingen noen gang har klart å gå alle fire rundene i US Masters under 70 står ved lag. Det har skjedd i alle de tre andre Major turneringene.

Det holdt på å rakne for Tiger Woods midtveis. Han senket imidlertid gode putter på hullene 7, 8, 9 og 10 for å holde sin posisjon i toppen. Han treputtet sin lette eagleputt på det 15. hullet, hadde chip og putt på det 17. hullet og senket en 4 meters putt for seieren på det 18. hullet. Han vant da med 2 slag foran David Duval. Phil Mickelson ble nr. 3 –3 slag etter. Tiger Woods ble den første som har vunnet fire Majors på rad. Grand Slam må han imidlertid vente med til han gjør denne bragden i samme kalenderår. Tiger Woods viste solid spill og gjorde ikke mange feil i turneringen. Han er imidlertid ikke så suveren som han var for en tid siden. De andre har skjerpet seg og internasjonal golf er nå kommet opp på et høyere nivå enn tidligere takket være Tiger Woods.

Lørdag:
Tiger elle Phil?
Tiger leder med et slag foran Phil Mickelson før siste runde. Phil misset mange gode muligheter fra kort hold på greenen på lørdag og kunne virkelig åpnet opp en stor ledelse hvis han ikke hadde misset så mange av disse korte puttene. På det 14. hullet spilte han inn andreslaget et par meter for kort slik at ballen rullet nedover den skrånende greenen og ble liggende 14-15 meter unna - fortsatt på greenen. Han valgte en lob-wedge i stedet for å holde ballen langs bakken med en putter og misset dtete vanskelige slaget. Deretter treputtet han. Det ble i praksis en fireputt! Da Tiger rett etterpå kom på det samme hullet og fikk en birdie betød det tre slags tap for Phil Mickelson. Tiger har spilt stødig. Han har heller ikke vært verdens heldigste med puttingen denne uken. En annen som har fått opp dampen er Marc Calcavecchia. Se også opp for Ernie Els og Davis Duval. Du verden hvordan de beste klarer å være helt der oppe når det virkelig gjelder!

Avslutningen søndag kveld kan bli meget spennende. Husk at turneringen US Masters ikke starter før på de siste ni hullene søndag ettermiddag (gammelt jungelordtak!). Gled dere med vanlig svensk TV kanal 1 - over på tvåan litt ut i sendingen!

Hvis ingen av de som ligger rett bak de to i lederballen spiller eksepsjonelt bra, blir nok dette et oppgjør mellom Phil og Tiger. Phil søker sin første grønne jakke og første Major tittel. Tiger søker sin fjerde Major tittel på rad. Noen grand slam er det ikke snakk om for det skal oppnås i det samme kalenderåret, men som Tiger selv sier: Det er ikke så verst å kunne sette alle fire trofeene på kaffebordet hjemme i stuen. Det vil si - det får han ikke. Trofeene blir ikke i privat eie. Det store US Masters trofeet er alltid i klubbhuset på Augusta National. 

Fredag: 
Chris DiMarco to foran Tiger og Phil
Slik vi ser det går det mot en duell mellom Tiger Woods og Phil Mickelson. Det virker som om det er mest "trøkk" i disse to for tiden, men det er rom for mange andre alternativer når halve løpet er kjørt. Phil Mickelson var i vannet på det 12. hullet og fikk en dobbelbogey. Tiger spilte mye bedre enn første dag.

Chris DiMarco (-10) leder med to slag på de to nevnte. Bak de tre på toppen følger fem mann - alle et slag etter Tiger og Phil; David Duval (66), Toshi Izawa (66), Steve Stricker (71), Angel Cabrer(71) og Lee Janzen (70).

Både Colin Montgomerie og Thomas Bjørn misset cutten. Thomas etter å ha gått 5 over par på de tre siste hullene! Det var mange gode spillere som ikke klarte cutten; Sergio Garcia, Davis Love III, Notah Begay, Ian Woosnam og Nick Price for å nevne noen. Cutten gikk på i over par.

Overraskelsesmannen fra første runde maktet ikke å spille som han gjorde torsdag og etter 68-78 måtte han pakke sammen sakene. 

Torsdag:
Chris DiMarco åpnet med 65 og leder med et slag

        
  wpe8.gif (15988 bytes)    Foto: Asbjørn Ramnefjell
Det 12 hullet kan bli et "nøkkelhull" når det skal avgjøres søndag kveld. Torsdag fikk Nick Faldo trippelbogey på dette hullet.

Det var ypperlige forhold første dag. Det er tett i teten. Hele 14 mann gikk under 70 mot to første dag i fjor. Steve Stricker og forrige ukes vinner på Europa Tour'en i Argentina, argentineren Angel Cabrera, er et slag etter på 2. plass. Huston, Mickelson og Janzen er på 67 slag. De tre proffene Miguel Angel Jiménez, Kirk Triplett og Chris Perry har 68. Det samme har overraskelsesmannen, amatøren og runner up i US Amateur i fjor James Driscoll. 
 
Finlands britiske amatørmester Mikko Ilonen imponerte i sitt spill sammen med Tiger Woods. Han avsluttet med en bogey på det siste hullet, men likevel pene 72 slag på runden. Jack Nicklaus var god med sine 73 slag. Det samme kan sies om 65-årige Gary Player. Arnold Palmer måtte trekke frem en femmer spoon for å nå inn på det 18.hullet. Spoonen var meget bra, men den korte birdieputten glapp dessverre for et fulltallig publikum som ga de tre nevnte legendene stående applaus da de samlet kom inn på den 18. greenen. 
 
Tiger Woods skuffet på mange måter. Han spilte til dels dårlig med skjeve utslag og en del andre misser. Da er det godt gjort å holde spillet sammen slik at scoren ikke blir verre enn 70 slag. Han er ikke verdens beste spiller for ingen ting. 

Jesper Parnevik hadde 71. Nick Faldo fikk 75 etter en trippelbogey på det 12. etter et besøk i vannet. Colin Montgomerie skuffet stort og var 4 over etter 12 hull. Han kom sterkt tilbake og endte på 73 slag. Det skal godt gjøres å klare å komme i posisjon til å ikle seg den grønne jakken søndag kveld. Vi er ganske sikre på at vinneren søndag befinner seg blant dem som ligger på 72 eller bedre etter første runde. 

Heltidscaddy Greg Puga gikk på 76. Vi skal se opp for spillere som Lee Janzen, Vijay Singh, Angel Cabrera, Phil Mickelson og Steve Stricker for ikke å glemme spanjolen Miguel Angel Jiménez. Olazàbal er langt fra borte. Han har selvtillit etter sin seier for to år siden. 


Fra tidligere:
Mange "ukurante" spillere med. Les mer
Caddy får spille Les mer

På TV: Sols golf på TV-oversikt (mange kanaler)
23.30 TORSDAG TV1 i Sverige
23.10 FREDAG   TV! i Sverige
22.00 LØRDAG TV1 (fortsetter i tvåan 23.15)
22.00 SØNDAG TV1
(fortsetter i tvåan 22.50)

Blir Vijay Singh den første siden Nick Faldo i 1990 til å forsvare sin tittel?

Nå starter - for mange - årets høydepunkt:
US MASTERS

- Lee Westwood trakk seg. Han venter barn sammen med sin kone.
- Augusta hull for hull 
                    

Denne tradisjonsrike turneringen har en historie som inneholder det meste av dramatikk. Banen er spesiell, greenene er spesielle, hva med Amen Corner, hvem vinner den grønne jakken.

Her kan du lese litt om hvordan denne journalist opplevde å spille en runde på Augusta National i 1996 - dagen etter at Nick Faldo slo ledende Greg Norman med 11 slag siste dagen. Med mange anekdoter.
Lær mer om Augusta National Golf Course, Augusta, Georgia hvor US Masters spilles hvert år.

US Masters 2001
US Masters spilles som alltid på Augusta National banen i Georgia. Det var legendariske Bobby Jones som satte det hele i gang. Den første turneringen ble arrangert i 1934 med Horton Smith som vinner. Han avgjorde med en 7 meters putt på det 17. hullet, fikk en par på siste hullet og slo Craig Wood med ett slag. Det var den samme Craig Wood som tapte i play off mot Gene Sarazen året etter da Sarazen senket et firerspoon slag på det 15. hullet på siste runden fra 200 meter. 

Utallige slike historier kan man skrive om fra de mange turneringene opp gjennom årene. Historien er full av dramatikk. Hvert år skjer det noe spesielt. Spenningen, været, raske greener, ondulerte greener, virvelvinder, Rae's Creek, Amen Corner og alt det andre skaper en mystisk ramme rundt det hele.

Favoritt er selvsagt Tiger Woods. Se opp for de gamle og erfarne gutta. Blant favorittene finner vi Phil Mickelson, Jesper Parnevik og noen andre europeere som Colin Montgomerie, Bernhard Langer og Darren Clarke. Monty er sugen etter en Major seier. Ernie Els kan bli bra, men han har ikke spilt så godt i det siste. Hal Sutton, Sergio Garcia, Tom Lehman og noen av de "nye" som har spilt bra i vinter og vår. Thomas Bjørn kan overraske, men da må han spille bedre enn han har gjort den siste tiden. 


US Masters ser du hver kveld på Svensk TV 1 og 2 torsdag, fredag, lørdag og søndag. 

Du kan lese mye om The US Masters på denne linken Les mer

Er du spesielt interessert i The Masters kan du lese mer her

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Tekst/Annonser
Visste du at ingen noen gang har spilt alle 4 rundene i US Master under 70 slag? 14 mann har sjansen etter første runde. Vi tror ingen greier det i år heller.

    

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no