Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

14.01 Colin Montgomerie:
Med nye køller igjen
Colin Montgomerie et offer for lav playability på køllene sine?


Kommer Monty tilbake med sitt gode spill med nye køller?


I fjor hadde vi her på Golfsiden en artikkel av Matz Modéer om playability som vakte oppsikt blant dem som interesserer seg for sitt golfutstyr. (Her er artikkelen:
Les mer)

I artikkelen til Matz heter det blant annet:

MPF (Maltby Playability Factor) er utviklet av Ralph Maltby, over en periode på åtte år.  Etter svært omfattende tester av mange tusen forskjellige køllehoder, ble resultatene sammenfattet i en enkelt parameter - Maltby Playability Factor.  (Ralph Maltby er en av verdens ledende designere av køllehoder, og er også tatt opp i køllemakernes Hall of Fame.  Han er ikke mindre enn en levende legende.)

Jeg har selv kjent til hovedlinjene ved MPF siden den ble introdusert i 2002.  Jeg var imidlertid ikke klar over den fulle verdien for inntil for noen uker siden.  Jeg var da i et flere timer langt møte med Frank Thomas og siden en hel dag sammen med Ralph Maltby i hans designstudio.  Den direkte info de ga meg fikk meg straks på bedre tanker!  Med hjelp av MPF kan man forstå hvorfor enkelte køllehoder har hatt suksess, mens andre har hatt kort levetid.  Som eksempel ble Colin Montgomerie spådd en vanskelig tid, da han har skiftet til køller med vesentlig lavere MPF enn de han spilte med da det meste gikk hans vei.  Til og med uttalelsen til Phil Mickelson om Tigers køller kom plutselig i nytt lys...
(Se mer om denne uttalelsen her - red anm.)

Her ble altså Colin Montgomeries overgang fra Callaway til Ben Hogan "spådd en vanskelig tid". Colin Montgomerie har ikke spilt så dårlig på 10 år som han har gjort den siste tiden. Tigers overgang til Nike var også vanskelig. Han har fomlet med køllene sine over lengre tid - ikke minst har han slitt med driveren og gått tilbake til Titleist ved et par anledninger til tross for at han får flere titalls millioner kroner for å spille med Nike. Nå har han visstnok funnet en brukbar Nike-driver, men problemene han ser ikke ut til å være over.

Colin Montgomerie har avsluttet sin avtale med sin tidligere køllesamarbeidspartner og gått over til Yonex - mest kjent for badminton racketer. Han spiller trolig med dette merket i Syd-Afrika når Europa Tour'en starter denne uken i Syd-Afrika.

Skal Monty komme tilbake?


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no