Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

tilbake til første side

tilbake til Leserbrev


13.01
Frustrert! Av: Espen Paulsen

Jeg blir mildt sagt bekymret når jeg leste innlegget/diskusjonen rundt kølletesten. Jeg har 23 i HCP og spiller Golf med et rimelig avslappet forhold til utstyr. Men jeg skjønner jo at utstyr er FATA Morgana. Alle forstår jo at, det er en viss forskjell kvalitetstmessig på et jernsett til 3500.- (Spalding) og ett til 9000. Videre har jeg etter hvert blitt klar over at det utstyret jeg spiller med nå, ikke lenger holder må om jeg ønsker å gå ned i HCP, så det er m.a.o. på tide å bytte.

Men jeg er mildt sagt forvirret over hva jeg skal velge. Penset meg inn på TopFlite X2 full pakke. Men har nå begynt å tenke på å kontakte Matz slik at køllene blir korrekt tilpasset, for jeg er ikke i tvil om at Matz vet hva han snakker om. Det er ikke en gang sikkert X2 passer meg. Spørsmålet er derfor om der går å få tilpasset ett sett til under 6000.-?

Svar: Pølsebod kontra gourmet-restaurant
Utstyr i golf er blitt sammenlignet med det å spise middag ute. Pris og kvalitet hører gjerne sammen. Du kan spise pølse med lompe eller en hamburger til en billig penge i en pølsebod.
Du kan gå inn på en restaurant og spise der.
Et tredje alternativ er å gå på gourmet-restaurant.
Prisene varierer sterkt som kjent - kvaliteten også.

Tilsvarende når det gjelder golfutstyr. Du har billige køller - du kan få tilfredsstilt en del behov ofte på en bra måte, men i lengden er det ikke særlig sunt.

Ved å gå litt opp i pris og - som regel - kvalitet får du opplagt bedre utstyr, og du har mer å velge mellom. Akkurat som på en restaurant sammenlignet med en pølsebod.

Så kan du få spesialtilpassede køller som passer deg perfekt - gitt at den som bygger opp køllene kan sine ting. Gourmetrestauranten.

Prisen på billigkøller kan ligge rundt 3-6.000 kroner for et fullt sett. Kvalitetskøller fra de kjente leverandørene kan koste fra 10-25.000 kroner for hele settet (EKSEMPEL: Putter 1500-2000, jernkøller rundt 10.000 og driver og to spoon'er (5000+3000+3000 blir til sammen ca. 23.000 kroner).

For spesialtilpassede køller - 14 stykker - går det selvsagt med mye tid. Tiden for spesialister er langt fra gratis. Du må nok regne med rundt 20.000 for et skreddersydd køllesett.

Men da får du gourmet-køller til restaurantpris! Og en høyere livskvalitet - eller skal vi si golfkvalitet?
Asbjørn Ramnefjell

Les også:

12.01
Vedr. testen utført av Matz Av: PM Steckmest Les mer

12.01
KØLLE TESTEN Av: Tom Jensen Les mer

08.01
"Billigkøller"... igjen Av: Børje Pedersen Les mer

08.01
Kølletesten av Matz Modéer Av: Olav Hatling Les mer

07.01
Kølletesten Av: Steinar Bjerke Les mer

07.01
Matz Modeer Av: Henrik Færevåg Les mer

05.01 Billigkøller - Norges mest grundige test utført:
Dramatisk resultat da Matz Modéer testet

Har du noen som helst interesse av golfutstyr, må du lese dette! Matz Modéer tilbød seg å teste Steinar Bjerkes køller da debatten rundt billigkøller og klonede køller var på sitt mest intense før sommeren i fjor. Resultatet vil vekke oppsikt.
I en av avsnittene heter det:
Testkøllene vil være umulige å spille konsistent golf med, slik skaftene nå er monterte. Les hele saken


Ditt innlegg  

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


tilbake til Leserbrev
 
 
Annonser