Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

16.06
Antall golfspillere i Norge
Vi er kommet et stykke lengre.

Golfsiden har ønsket å presisere at det er stor forskjell på antall medlemskap i norske golfklubber og antall golfspillere på grunn av tusenvis av multimedlemskap.

Nå er dette bekreftet av NGF gjennom en pressemelding. Da vi startet innsamlingen av data ble vi i NGF møtt med argumentet at det bare er 1000-1200 dobbeltmedlemskap og at "du kjenner nesten alle sammen".

Det trodde vi ikke noe på. Derfor satte vi i gang arbeidet med å belyse saken. Da NGF i sin pressemelding kunne fastslå at 4417 personer var fanget opp av dublettkontrollen, begynte vi nesten å le. Det er et tall de selv i NGF vet ikke er riktig, men det er riktig at tallet er fanget opp av dublettkontrollen. Derfor var dette et hyggelig tall å vise frem fra NGFs side. Man trenger ikke å kunne mye om tall for å forstå at flere enn 4417 personer bare i Oslo-området har medlemskap på sine hytter på Sørlandet, Østfold, Vestfold, Hallingdal, Kvitfjell, Hafjell, Hemsedal, Trysil, Norefjell etc. Vi snakker ikke bare om doble medlemskap, men multiple medlemskap.

Dessuten er svært mange av tallene og bokstavene i grunnlaget for dublettkontrollen mangelfulle jfr. leserbrev fra Kallevik i Kristiansand (
12.06 "Resultatet av dette er at det tallet som NGF oppgir med flere medlemskap helt klart er for lavt" Av: Jacob Kallevik Les mer)

Det er ikke noe galt i at mange har mange medlemskap i mange klubber og betaler multimedlemskap til NGF. Det som er galt er at omverdenen får et galt inntrykk av hvor mange golfspillere vi har i Norge. For et par år siden var spriket mellom antall medlemskap og antall golfspillere betydelig større enn i dag. Om det er riktig at man skal betale 10 medlemsavgifter til NGF når man er medlem i 10 klubber, får medlemmene selv bestemme gjennom de besluttende organer.

Det som er kritikkverdig, etter vårt og mange andres syn, er at NGF hverken har visst hvor mange golfspillere det har vær ti Norge og helle rikke tatt initiativ til å understreke at det er medlemskap og ikke antall golfspillere det er snakk om når tallet 120.000 GOLFSPILLERE blir nevnt i landsdekkende media.

Golfsiden er meget fornøyd med at dette spørsmålet er kommet opp og at vi får belyst dette spørsmålet som svært mange innen golfmiljøet ikke kjente til og omverdenen.

Innen vi får det riktige antall golfspillere ligger på bordet, vil vi ha fått mange tusen flere golfspillere her i landet. Vi håper hver av dem melder seg inn i flere klubber. Det vil glede både NGF og Golfsiden!

Hvor stor forskjellen på antall medlemskap og antall golfspillere har vært, får vi aldri vite på grunn av ikke eksisterende statistikk og svake data.

At andre medier vrir og vrikker på dette for å sverte Golfsidens redaktør, tar vi med knusende ro. Vi gleder oss over at vi nå snart kanskje får et riktig bilde av hvor mange
golfspillere vi har her i landet slik at både banebyggere, utstyrsleverandører, reisearrangører, andre idrettsforbund osv. får bedre tall å forholde seg til.

Eller er det slik at man drar dobbelt så mye på golfreiser i året fordi om man har to medlemskap?

Tilbake til første side


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no