Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

12.03 Antall spillere i Norge:
Hvor mange tusen spillere skryter golfforbundet på seg?
Golfsiden en den eneste aktør som har tatt opp dette betente temaet. NGF sover og skuffer inn millioner av kroner fra dobbel- trippel+++ betalende spillere.

Golfsiden.com har reist spørsmålet om hvor mange golfspillere vi har i Norge. Golfforbundet virker svært lite interessert i å finne ut av dette. En årsak kan være at forbundet lever høyt på medlemmer av golfklubber som betaler millioner av kroner for mye til driften av de 16 ansatte og omsetningen på 38 millioner kroner årlig.

Fra å tippe at det kan være et par-tre tusen dobbeltbetalende medlemmer har representanter i samtale med Golfsiden strukket seg til at det kanskje er noe mer. Nylig fikk vi opplyst at NGF har 117.000 medlemmer som selvsagt alle oppfatter som antall golfspillere i Norge. Sannheten vet vi ikke. Golfsiden har tippet at dette kan være flere enn antall golfspillere i Norge. Golfsidens undersøkelse kan tyde på at tallene er langt mer alvorlige. Når man spør 1.000 tilfeldige personer, har man statistisk sett 3,1% feilmargin i utgangspunktet. 

Tallenes klare tale
En undersøkelse her på Golfsiden viser at hele 62% av stemmene har flere enn ett medlemskap. Mange vet vi har både 3 og 4 og flere medlemskap. De betaler en avgift gjennom klubbene til golfforbundet for hvert medlemskap og betaler således avgiften flere ganger. Forbundet tar i mot med åpne armer. Hele 822 av de avgitte stemmene i undersøkelsen har flere enn ett golfmedlemskap. 504 hadde "bare" et medlemskap.

Vi ser ikke bort fra at våre lesere er mer oppegående enn gjennomsnittsgolfspilleren, men tror det ikke. Det kan også være endre feilkilder. Selv med en stor statistisk feilmargin, taler tallene sitt tydelige språk!

Hvor mange titusener av golfspillere som er medlem i flere klubber får vi aldri vite. Det er nemlig ikke gjort noe for å finne det ut. Sannsynligvis er andelen synkende fordi folk forstår at golfaksjer ikke er noe investeringsobjekt, men investering i livskvalitet. Man har bare et liv og en livskvalitet. Derfor trenger man ikke mer enn ett medlemskap - (pluss ett på hytta!)

I andre idretter er det ikke slike feil i statistikken - i hvert fall er det minimalt. Eller er fotballspillere medlem i flere fotballklubber, eller svømmere med i flere svømmeklubber? Neppe. Hvis det mot vår formodning skulle være store feil i andre forbunds statistikker, må det skyldes svindel med tallene, men det tror vi ikke. Ikke etter det som er skjedd i rettsapparatet i det siste.

I en idrett som golf hvor man er sin egen dommer og forutsetter redelighet og at reglene følges, finner vi det merkelig at golfforbundet skal skaffe seg ekstra millioninntekter på denne måten.

Det som imidlertid er verst, er at viljen til å rydde opp synes ikke eksisterende.

Ingen er tjent med at golfsporten fremstår som betydelig større enn det den er!


Se også:
02.03
117.000 medlemmer i NGF, men hvor mange golfspillere er det i Norge?

Statistikk med store mangler gir inntrykk av at golfsporten er større enn det den er. Les merTilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no