Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
 

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 

 
Smånotiser
Tilbake til første side

Smånotiser juli og august 2000
Tilbake til smånotiser
Litt av hvert om smått og stort 

* Det er ikke bare Miklagard som bruker håndklippere på greenene. Meland har brukt slike fra første stund. Det gjør grenene mye bedre å pøtte på enn de maskinklipte.

* Mørk GK rundt en times kjøring fra Oslo har billige medlemspriser, hyggelig miljø og en artig bane. Medlemskapet koster bare 2.600 kroner, innmeldingsavgiften er 2.000 og medlemslånet er på 12.000. Intet dårlig alternativ for folk uten bane i Oslo-området.

* Tiger Woods har allerede sikret seg den attraktive Player of the Year tittelen etter sine flotte seire i år. 

* Da Tiger og Sergio møttes 28.08.00 var TV-besøket bedre enn de tre første mandagssendte Football-matchene i denne sesongen og 10% bedre enn tilsvarende turnering mellom Tiger Woods og David Duval i fjor. Sergio Garcia vant som kjent 1 opp mot Tiger Woods i The Battle at Bighorn.

*
CLEVELAND GOLF er blitt eksklusiv utstyrsponsor for the PGA Tour's Saturday Series.

* Under utstyrstellingen i forbindelse med Reno-Tahoe Open Equipment ble vinerne:
TITLEIST (68 puttere, 105 baller)
TAYLOR MADE (55 drivere)
MIZUNO (29 jernsett)
CLEVELAND GOLF (totalt 152 wedger)


* PING har meldt at den tre år gamle TiSI driveren er blitt brukt av alle de tre siste U.S. Amateur champions.

* Callyway-aksjen steg med 44 cent til 14,38 dollar 28.08. Kanskje det var fordi Pierre Fulke brukte ERC-driveren da han vant på Europa Tour'en sist helg?

* Ernie Els fikk albatross (2 slag på et par 5 hull) på det andre hullet søndag i NEC Invitational. 

* Når Nike selger de ballene som Tiger bruker om et par måneder, vil de koste 40 dollar pr. dusin i USA.

* Nike har fått mye kritikk fordi de reklamerer for sin nye ball i forbindelse med at Tiger Woods spiller en Nike ball. Problemet er bare at den ballen han spiller er spesialprodusert og er litt hardere enn de du får kjøpt i Pro Shop'en. Nå lover Nike at publikum også skal få kjøpe slike baller. Public Remedies Inc. har saksøkt Nike for villedende reklame.

* NGF inviterer til Åpen Golfdag for funksjonshemmede på Tyrifjord GK 6. september kl 13.00 eller 16.00. Meget godt tiltak. Omtrent alle kan klare å spille golf på en eller annen måte - bare prøv! Påmelding og/eller kontakt til NGF v/Tove Skandsen på email: skandsen@golf.no  eller Anna Dønnestad på email: donnestad@golf.no

* Jesper Parnevik satser på WILD CARD i Ryder Cup for 3. gang. Han spiller ikke tilstrekkelig i Europa til å få ranking.

* Det ble ny seerrekord på amerikansk TV under det spennende PGA mesterskapet i uke 33. Ti millioner hjem så på. Det var 30% flere enn i fjor.

* Titleist er kommet med 7 nye Vokey Design wegder. Fem nye Scotty Camron puttere har også sett dagens lys. Disse kan spesialbestilles med ulike lengder, lie og gripp. 

* TITLEIST/FOOTJOY var best og ”vant” fem av utstyrstellingene i the PGA Championships åpningsrunde: baller (87), drivere (54), puttere (62), hansker (81) og sko (92). Hele 70 spillere brukte softspikes, mens 61 brukte metallpigger under skoene.

* Knut Schiager ble beste amatør i Norwegian Open på den flotte Losby banen.

* Tom Watson avsluttet med 65 og 68 i PGA mesterskapet og kom blant de 10 beste. Han er 50 år gammel og viser at det går an å spille bra selv om man er kommet litt opp i årene.

* Buick Opens utstyrstelling (uke 32) viste at TITLEIST hadde 46 drivere, 70 puttere, 101 baller), MIZUNO hadde 31 jernsett, CLEVELAND hadde147 wedger totalt og FOOTJOY 50 hansker og 106 sko. Tallene gjelder antall spillere som brukte de ulike merkene på sitt utstyr. Det viser litt om valg, men også hvor mye utstyrprodusentene satser på de gode spillerne. Spillerne satser imidlertid ikke på utstyr som ikke holder mål!

* Christer Jentoft (sønn av Peugeot direktøren) fikk hole in one på det 5. hullet på korthullsbanen på Losby 15. august. Det bemerkelsesverdige ved dette er at han har utført denne bragden tidligere - på samme hull!

* I Massachusettes ble en 74 årig golfer drept da en 85 år gammel golfer ved et uhell kjørte på ham med en golfbil 12. august.

* En bronsestatue av Payne Stewart som døde i fjor høst er blitt reist i hans hjemby. 

* Pebble Beach og Pinehurst (No. 2) topper rankingen over de mest attraktive banene å spille på i Golf Magazines's september nummer. Begge banene har arrangert US Open de siste årene. 

* 15.000 husstander i Klepp, Time og Hå får i august i postkassen tilbud om 7,5 timers gratis golfkurs fra Jæren Golfklubb. Grensen går oppad til 250 personer. Her har klubbens medlemmer muligheten til å få venner og kjente til å forsøke golf. Det henger påmeldingslister i proshop'en på Grødai. 

* AT&T Pebble Beach Charities resulterte i et bidrag til lokal veldedighet på over 30 millioner kroner. Hele beløpet kom fra årets Pro-Am turnering.

* Det blir konkurranse om å bygge den nye banen i Kristiansand. Den kommer helt sikker til å bli bra fordi initiativtakerne er blant de få norske utbyggere som har forstått hvor viktig god banedesign er for sluttproduktet. Men så er det også folk som har greie på golf som står bak. Robert Trent Jones jr. er blant konkurrentene til å få oppdraget i Kristiansand.

* Nevada Bob betalte over 30 millioner kroner i cash og 2 millioner aksjer  for å overta golfportalen Sheridan. Navnet blir Nevadabobs.com. Dette viser at det er store verdier i golfportaler som har stor trafikk. Golfsiden.com kan være svært attraktiv for investorer med andre ord. (08.08)

* Puerto Rico skal arrangere the World Amateur Team Championships i 2004. Argentina kom på andreplass i avstemningen. Puerto Rico Golf Association har da 50 års jubileum. Ette er verdensmesterskapet for amatører – firemannslag. Hvor den individuelle vinneren over fire runder ikke får den æren og berømmelsen vedkommende fortjener.

* Om David Duvals skjebne i The Road Bunker på St. Andrews på siste runde: Han sa etterpå: "Det første bunkerslaget should have gotten out. The fourth one shouldn't". Golfsiden.com er enig. Det var bare flaks at det fjerde bunkerslaget kom seg ut. Det traff nemlig veggen det også, men med heldig sprett kom ballen ut av bunkeren.

* Jack Nicklaus og Arnold Palmer hadde 6 andreplasser i 1961. Ernie Els har 5 i år foreløpig. Jug McSpaden hadde 13 andreplasser i 1945. Det var da Byron Nelson dominerte og vant nesten alt.

* The Shark is back. Greg Norman skal prøve seg i turnering andre uke i august etter hofteoperasjonen. Han håper på å klare PGA Championship 17.-20. august.

* Tiger Woods og Sergio Garcia skal utkjempe en match 28. august: The Battle og Bighorn". Vinneren får 1,1 millioner dollar. Taperen får 400.000 dollar. 500.000 dollar går til veldedighet.

* Taylor Made vant tellingen av drivere på PGA Tour'en i uke 30. Selskapet hadde 51 spillere med deres drivere i bagen. 

* Kølletellingen sist uke viste at i British Open var Titleist et sterkt merke (45 drivere, 48 putters, 91 baller). MIZUNO (24 jernsett), CLEVELAND (113 sand/lob/approach wedger) og TRUE TEMPER/GRAFALLOY (91 sett med jernskaft, 111 wood skaft).

* Drept på golfbanen. En ti år gammel jente ble ved et uhell drept av en kølle på en treningsleir i New York. Pass på sikkerheten! Stå alltid i 1. kvadrant på utslagene og ikke bak spillere som slår ut! Dette var det eneste kravet proen satte da jeg fikk lov til å spille på banen i sin tid. Det er første bud i etiketten! 

* Per Haugsrud trener hardt på Bogstad om dagen for å "knuse" Sergio Garcia på tirsdag i SAS Invitational. I helgen skal han la seg inspirere av de beste på ST. Andrews i The Open. (22.07.00)  

* Footjoy har tatt fire hanskeprodusenter i China som produserer falske Footjoy-hansker. 

* Utstyrstellingen under the Greater Milwaukee Open viste at TITLEIST hadde 44 drivere, 66 puttere og 104 balls), MIZUNO hadde 36 jernsett og CLEVELAND GOLF 122 sand/lob/approach wedger.

* To hull på rad med hole in one av samme spiller er sjelden kost.
Rhett Colbrese, 11år gammel, klarte dette kunststykket på to hull etter hverandre i en juniorturnering i San Diego. Det var det 15. hullet - 63 meter - og det 16. hullet på 67 meter på Colina Park GC.

* Ikke gratis å spille med Tiger Woods. Den britiske milliardæren Joe Lewis betalte $2.1 millioner for å spille en runde med Tiger Woods og Mark O'Meara senere i år på Isleworth CC i Orlando. En annen betalte $1.5 millioner for et Woods-signert Pebble Beach flagg fra U.S. Open. Auksjonen fremskaffet 15v millioner dollar til veldedige formål i Limerick, Irland  midt i juli. 

* Det er et år siden at Tiger Woods overtok førsteplassen på verdensrankingen fra David Duval. Han leder med den største marginen gjennom tidene.

* Arnold Palmer har inngått en 12 års kontrakt med Callaway - hovedsakelig for å reklamere for Callaways baller. Han begynte å spille med disse ballene i januar.

* I en avstemning blant 1.000 instruktører ble David Leadbetter nr. 1 og Butch Harmon nr. 2.

* Constantino Rocca skal spille med Mac Gregor køller fremover.

* Hal Sutton har inngått en ny 5-årskontrakt med Ben Hogan om å spille Ben Hogan jern, Strata golf baller og bruke Etonic sko og hansker.

* Jesper Parneviks hofte er dårlig. Den holder neppe til noe særlig toppspill i The Open til uken. Han er nesten sist i Skottland etter første runde i uke 28

* Gratis driving range på Jæren GK for medlemmer

* I Western Open viste utstyrstellingen blant vinnermerkene:
MIZUNO (32 jernsett)
TITLEIST (91 balls, 44 drivers, 66 puttere)
CLEVELAND GOLF (153 wedger).

* Sam Torrance gir Mark James sin fulle støtte etter kritikken mot ham i det siste - ikke minst fra Nick Faldo

* Når Colin Montgomerie spiller med sin nye Callaway Rule 35 ball, er det den røde han bruker (Firmfeel). Les mer

* John Daly, vinneren av British Open i 1995 - sist det gikk på St. Andrews, kan komme til å avstå pga hofteskade.

* Thomas Bjørn får ny trener. Leif Nyholm som har vært trener de siste 7 årene, vil se mer til familien og passe på jobbene som pro i Helsingør GK og golfkommentator på TV3. Ny trener blir Peter Cowen. Samme trener som Lee Westwood og Ian Woosnam bruker.

* Krefter er i gang for å få bort Mark James som visekaptein under Sam Torrance til neste Ryder Cup. Nick Faldo ble beskyldt for ikke å støtte Europa etter at han ikke fikk være med forrige gang. Tom Lehman fikk høre det av Mark James i en bok James har skrevet. Jean Van de Velde mener at visekapteinen bør komme fra Kontinentet. Siste ord er neppe sagt i denne saken. Bare dette ikke ødelegger forberedelsene til Ryder Cup.

* Arnold Palmer var misfornøyd med sin innsats sist helg i US Open for de over 50 år. Han misset cutten og mener selv at han kommer til å spille mye mindre i en alder av 70 år. Nok er nok! Publikum blir imidlertid aldri lei av Arnold Palmer, så han kommer nok over skuffelsen snart. Han fylte 70 år i vinter og har nok gitt det beste av seg selv.. Heia Arnold Palmer, som brakte golfen ut til det amerikanske folk på 50 og 60 tallet.

 * Merk deg navnet MI SUN CHO, Syd-Korea. Hun er 12 år gammel og har vunnet 6 av 7 matcher mot voksne kviner i denne sesongen.

* Det er ikke ofte å høre om albatross - 3 under par på et hull. Jeppe Nielsen, Oslo GK, klarte dette kunststykket på det 12. hullet på Borre i en selskapsrunde. Han hooket utslaget rundt hjørnet på dog leg'en og lå på 150 meter. Han dro frem 7'er jernet og slo rett i hullet! To slag på et par 5 hull: ALBATROSS - gratulerer Jeppe! 

* En gutt på 13 år fikk for litt siden albatross på hull 15 på Skjeberg GK. Han slo drive-6 jern. Navnet er Christoffer Halvorsrød.

* Da Notah Begay vant 2. juli var det Nikes 4. seier med ballen Tour Accuracy i år på PGA Tour'en og den 9. på profesjonelle tour'er. De andre er
Paul Azinger, Michael Campbell (3 seire), Trevor Immelman, John Jacobs og Tiger Woods (2).

* Tiger Woods, David Duval, Kenny Perry, Hal Sutton and Mark Calcavecchia er de som "treffer ballen best" skal vi tro statistikk fra dette området i USA. Det kan bety at Mark Calcavecchia snart vinner en turnering. Han ble "snytt" for seieren av Notah Begay 2. juli. 
Tilbake til smånotiser    

tilbake til første side

 
 
Annonser