tilbake til første side                                 DEN NORSKE GOLFSIDEN
Golftips

tilbake til 
første side


Leserbrev
 
Golf på internett
Innendørs golf
Golfreiser
Bedriftsgolf
Utstyr
Ukens tips
Lær om golf
Norske/svenske baner
Golfbutikken
Profesjonell golf
Amatørgolf
Seniorgolf
Juniorgolf
Golf på TV
Golfspråket
Golfpsykologi
Vitser
Slik spilles Bogstad!
Augusta og jeg
 

Tilbake til Golftips

Les greenen bedre!

27.06.00

Når vi vet at over 40% av slagene i golf er putting, er det bare å sette i gang med å trene dette slaget. Men det hjelper ikke å kunne slå en putt riktig med bra putting stroke hvis du ikke klarer å lese en green riktig.

Alle baner har break i greenene som går den veien dreneringen er. Sjekk med klubb-proen når du er på en fremmed bane. Det kan være ganske nyttig opplysning før du starter runden på en fremmed bane.

Du bør begynne å lese en green allerede når du slår ballen inn på greenen. Ved å se på hvordan den ruller, får du en idé om hvordan helningen på greenen er. På veien opp til greenen bør du se etter hvor dreneringen er. Dit heller det, og dit faller ballen mot. Når du går på greenen, kjenner du med føttene hvor myk greenen er. Mykheten kan variere veldig fra green til green på samme bane.

Når du kommer opp til ballen, bør du merke den og tørke av den. En ren ball ruller best. Still deg opp bak ballen og skaff deg et inntrykk av hvordan ballen vil falle av. I et amerikansk blad er det tipset om å tenke seg området  som et bord mellom ballen og hullet. Forsøk å tenk på hvor vannet vil renne hvis du heller vann på dette bordet mellom ball og hul. Den veien faller ballen.

Hvis du går halvveis mellom ballen og hullet, vil du skaffe deg et godt inntrykk av lengden på putten. Gå så bort til ballen uten mer dikkedarer og slå ditt beste slag.

Hvis du ikke skal putte først, har du en unik mulighet til å lære mye av de andres putter. Følg oppmerksomt med.

Når du har bestemt deg, er det bare å slå til. Som regel er det førsteinntrykket riktig hvis du begynner å gruble. Hvis du er i tvil, lønner det seg å satse på riktig lengde på putten. Det er mye lettere å sette i en kort returputt enn en lang uansett om den første er for kort, for lang eller litt til siden.

Uttrykket "never up – never in" er greit nok, men det er langt bedre å være 10 cm for kort enn en meter forbi. De som sier at en ball som ikke kommer helt frem til hullet aldri går i, har rett, men da skal det legges til at en ball som er gått en meter forbi hullet heller aldri går i. Tygg litt på den!

Les for øvrig artikkelen om putting

Tilbake til Golftips

 

 

 
tilbake til første side