tilbake til første side                                 DEN NORSKE GOLFSIDEN
Golftips

tilbake til 
første side


Leserbrev
 
Golf på internett
Innendørs golf
Golfreiser
Bedriftsgolf
Utstyr
Ukens tips
Lær om golf
Norske/svenske baner
Golfbutikken
Profesjonell golf
Amatørgolf
Seniorgolf
Juniorgolf
Golf på TV
Golfspråket
Golfpsykologi
Vitser
Slik spilles Bogstad!
Augusta og jeg
 

Tilbake til Golftips

Finn rytmen!

Det er mye å passe på i golf – inntil man får automatisert alt sammen - alle bevegelsene i svingen. Man spiller best når man ikke tenker, men det forutsetter at bevegelsene er innøvde. 

Et nyttig tips på veien til å få en bedre rytme er å starte baksvingen svært rolig og ikke rykke til. Dette gjelder alle slag, og jeg har sikkert nevnt det i forbindelse med andre tips, men dette er så viktig at det ikke kan gjentas for ofte.

Selv har jeg hatt stor glede av å starte putte-bevegelsen meget rolig for å få satt det hele i gang med en kontrollert bevegelse. Det samme gjelder også når du skal chippe. Ja, faktisk – dette har hjulpet til å gi meg en bedre rytme også på fulle slag – ikke minst driveren. Prøv deg frem og finn din egen måte å gjøre det på. Jeg er sikker på at du kan løse rytmeproblemet ditt. Alle har det fra tid til annen.

Ved å starte baksvingen sakte på alle slag ”rykker du ikke rytmen ut av slaget”, pleier jeg å uttrykke det. Og så beholder du kontrollen og er "ved bevissthet" gjennom hele slaget - hvis du forstår hva jeg mener!

Lykke til!Tilbake til Golftips

 

 

 
tilbake til første side