tilbake til første side                                 DEN NORSKE GOLFSIDEN
Mer om Meland

tilbake til 
første side


Leserbrev
 
Golf på internett
Innendørs golf
Golfreiser
Bedriftsgolf
Utstyr
Ukens tips
Lær om golf
Norske/svenske baner
Golfbutikken
Profesjonell golf
Amatørgolf
Seniorgolf
Juniorgolf
Golf på TV
Golfspråket
Golfpsykologi
Vitser
Slik spilles Bogstad!
Augusta og jeg
 


Mer om Meland-banen

Av: Asbjørn Ramnefjell
18.05.00
Golfsiden.com har mottatt en rekke henvendelser etter proffturneringen på Meland GK en halv times biltur fra Bergen.

Golfsiden.com mente at banen var alt for fersk til å spille om penger på (les proffturneringer). Dette bekrefter alle de deltakerne Golfsiden.com har vært i kontakt med. Vinneren sier selvsagt at alt var bra, og ingen sier noe negativt direkte til en arrangør - spesielt ikke en vinner. Man gjør ikke slikt i golf. 

Golfsiden.com har skrevet og mener fortsatt at Meland-banen er blant de beste i Norge, men den trenger tid til å sette seg. Den har tross alt bare vært åpen i et par måneder i fjor høst og 14 dager i mai før man hadde en proffturnering. Meland hadde ikke bedt om å arrangere turneringen, men PGA Norge trengte en bane for at de norske skulle få fordel av rankingpoengene. Det var ingen andre norske baner ledige på det aktuelle tidspunktet.

Robert Trent Jones jr.
Golfsiden snakket med Robert Trent Jones jr. - en av verdens beste banearkitekter - på Miklagard 14. mai. Han var i ferd med å legge siste hånd på verket, og Golfsiden.com fulgte interessert med i forbindelse med et intervju. Det var en meget interessant opplevelse. Han sa blant annet at Miklagard kom til å være en hard bane de to første sesongene. Det kommer til å gi spillerne visse vanskeligheter - akkurat som på Hauger de to første årene. Dermed blir ikke banen så god i den første perioden som den blir senere. Ingen bør bli fornærmet selv om Miklagard ikke blir helt topp fra 1. dag. Det er en umulighet - akkurat som på Meland. Derfor bør man ikke arrangere profesjonelle turneringer på helt ferske baner.   

Hårsåre bergensere
Golfsiden.com har ved gjentatte anledninger rost Meland-banen nesten opp i skyene. Banen kommer til å bli kjempeflott. Svært hyggelig er det at greenene er så fine allerede rett etter åpningen. 

Likevel blir det et snev av parodi når våre beste amatører og profesjonelle spillere må skrive tosifrete tall i scorekortet og Norgesmesteren går tom for baller. 

Det forstår ikke hårsåre bergensere og overøser redaktøren av Golfsiden.com med kraftige skyllebøtter. Senest turneringsansvarlig Jan Greve over telefon. Det kan vi tåle. Vi har studert fire år i Bergen.

Neste amatør og junior turnering
Meland skal arrangere en amatørturnering for eliten rundt St. Hans og en junior tour i august. Dette kommer til å bli flotte arrangementer på en god bane - jeg gjentar som jeg alltid har hevdet om Meland -  på en god bane. 

Deltakerne skal imidlertid merke seg at de bør legge opp spillet sitt annerledes og mye mer konservativt enn på baner som har satt seg skikkelig og hvor det er muligheter for å finne igjen baller som ikke lander på fairway eller spretter ut av denne. Spillerne bør vurdere å slå ut med jern på mange hull og for all del unngå å slå utenfor fairway. På mange steder er dette det samme som å slå out of bounds fordi man ikke finner igjen ballene. Man blir litt kneblet når man på en lang og vanskelig bane blir tvunget til å spille ut med jern. Det går ofte ut over svingen og svingteknikken. Course management blir viktig og man må spille lurt og safe. Heldigvis er greenene meget gode, men husk å spill inn slik at du blir liggende på riktig side av flagget. 

Lykke til til alle dere amatørspillerne som skal spille konkurranser på Meland, men ikke gi opp selv om du skulle få tosifrete tall på scorekortet. Det fikk proffene rett før 17. mai. Det vil skje også for amatørene senere i sesongen. Jeg er overbevist om at det vil bli en lærerik opplevelse å spille på Meland - en av Norges flotteste baner. Og til alle greenfee spillere som her tenkt seg til Bergen. Banen er vel verdt et besøk - nydelig natur og et flott miljø. Ta med nok baller. Bergenserne har grunn til å være stolte over anlegget som kommer til å bli enda flottere når banen får satt seg og det blir mulig å finne igjen baller som havner utenfor fairway.. 

Bare synd de er så hårsåre for konstruktiv kritikk - en kritikk som i første rekke var myntet på PGA Norge som for enhver pris ville arrangere denne turneringen i Norge. Et meget forståelig argument.


 

 

 

 

 
tilbake til første side