tilbake til første side                                 DEN NORSKE GOLFSIDEN
GOLF
Årets første Major - kanskje den beste 
Se Masters på Svensk TV mer
  Følg løpende score: LIVE SCORING


 
wpe8.gif (15988 bytes)    Foto: Asbjørn Ramnefjell
 
Det 12 hullet kan bli et nøkkelhull når det skal avgjøres søndag kveld. 

FJERDE DAG:
Vijay Singh vant en sikker seier 
Vijay, som betyr SEIER i hans hjemland Fiji, Singh slo et utrolig slag på det 15. hullet etter å ha lagt driven for mye til venstre på utslaget. Han to-pøttet for en sikker birdie og hadde 3 slags ledelse med 3 hull igjen å spille. En 3-pøtt på det 16 ga håpet tilbake for noen av konkurrentene, men sikkert spill på nr. 17 og en birdie på det 18. gjorde at Vijay vant med 3 slag til slutt. 

Tiger Woods spilte alt for mange svake slag mot slutten til å ha noen mulighet.

Ernie Els var den som kom nærmest Singh både i spillekvalitet og på resultatlisten, men 3 missete birdiepøtter på de 3 siste hullene torpederte hans sjanser. 

David Duval hadde også sjansen, men rotet seg bort ved å slå seg ned i Rae's Creek på det 13. hullet - svakt!. 
 
Loren Roberts var oppe og snuste, men klarte ikke å snøre igjen sekken.

De som fulgte svensk TV fikk høre en ganske middelmådig innsats fra kommentator Christer Ulfboge som hele tiden kom med selvfølgeligheter uten å være i stand til å formidle atmosfæren fra banen til tross for at han var til stede hele uken. Han lot ikke eksperten Ove Sellberg slippe til med mange replikkene. Til sammen ble det en tam forestilling. Svakt var det også å ikke klare å beregne sendetiden slik at vi bare fikk se de 7 siste hullene.

Konklusjon: En velfortjent seier til Singh, men ikke den helt store opplevelsen som vi er vant til fra Augusta. 
1 Vijay Singh 72 67 70 69 F -3 -10
2 Ernie Els 72 67 74 68 F -4 -7
3 Loren Roberts 73 69 71 69 F -3 -6
3 David Duval 73 65 74 70 F -2 -6
5 Tiger Woods 75 72 68 69 F -3 -4
6 Tom Lehman 69 72 75 69 F -3 -3
7 Carlos Franco 79 68 70 69 F -3 -2
7 Phil Mickelson 71 68 76 71 F -1 -2
7 Davis Love III 75 72 68 71 F -1 -2
10 Hal Sutton 72 75 71 69 F -3 -1
11 Greg Norman 80 68 70 70 F -2 E
11 Fred Couples 76 72 70 70 F -2 E
11 Nick Price 74 69 73 72 F E E

Kl 22.35) Vijay Singh vinner hvis han pøtter like godt
Før siste ni - da det virkelig først begynner på Augusta hvert år, er det 5-6 mann som kan vinne. Roberts kan lure Singh og Duval i lederballen. Tigeren kan komme med noen fenomenale slag. Vijay Singh har virkelig pøttet godt på Augusta. Fortsetter han på samme måte, kan han ikle seg den grønne jakken søndag kveld. Mye kan skje. Det blir en flott avslutning søndag kveld. 

Tiger Woods er kapabel til å stelle i stand problemer for de andre. Tiger kan komme til å få til en god runde. Da blir han farlig. Tiger må ta sjanser. Han blir fort straffet hardt på Augusta banen hvis han ikke lykkes!   
 
TREDJE DAG:
Tiger og Davis Love imponerte med 68 i dårlig vær
Vijay Singh har den grønne jakken allerede over den ene skulderen. Men se opp for David Duval, Tiger Woods og Davis Love. Mange gode spillere kan vinne før vi setter i gang med helgens avslutning på US Masters. Ernie Els og Phil Mickelson kan komme opp med noe stort, men de er nok for langt bak. Alt kan imidlertid skje på Augusta søndag kveld. Colin Montgomerie spilte de første 9 på 34, men er for langt bak etter sine svake første og tredje runder.
.  
Resultat etter 3 runder

Følg turneringen direkte ved å klikke på
LIVE SCORING.

ANDRE DAG:
David Duval 65, Jack 70 En stor dag på Augusta
Det ble en frisk dag på dag 2 i Masters. Mange gode spillere røk ut. I utgangspunktet skulle bare 44 spillere få spille videre lørdag og søndag samt alle som lå 10 slag og mindre bak lederen. Dermed kom spillere som Greg Norman og Jesper Parnevik videre. Fjorårsvinner Jose Maria Olazàbal kom ett slag for sent. Ni mann ble reddet av 10-slagsregelen. Køtten gikk på 148 slag.

Greg Norman gikk fra 80 til 68. Carlos Franco fra 79 til 68. Jesper Parnevik fra 77 til 71. Seve Ballesteros 81-81. John Daly 80-73. Corey Pavin 80-70. Thomas Bjørn 71-77. Colin Montgomerie 76-69. Dennis Paulson 68-76. Tiger Woods imponerte ikke. Han er 3 over par. Phil Mickelson kan bli sterk søndag ettermiddag. Det samme gjelder Tom Lehman. Turneringen er helt åpen. 

Tommy Aaron klarte å kvalifisere seg til de siste to dagene som den eldste gjennom tidene med sine 63 år. Det var for øvrig samme mann som skrev feil på score-kortet til Roberto De Vicenco i 1968 slik at Roberto fra Argentina gikk glipp av play off med Bob Goalby. Da jeg snakket med Roberto i Buenos Aires i desember i fjor, var han fortsatt opptatt av denne hendelsen - naturlig nok. - Ingen slo meg den gangen, sa han til Golfsiden.com.

Nick Faldo greide køtten for første gang siden 1996 med to 72-runder.

Blant de som ikke klarte køtten på 148, finner vi spillere som Aaron Baddeley (AM), Australia 149, Scott Hoch, Corey Pavin, Mark O'Meara, Gary Player, Sandy Lyle, Gabriel Hjertstedt, Tom Watson, Lee Westwood, John Daly, Paul Lawrie, Arnold Palmer og Seve Ballesteros (81-81). Det blir en spennende week-end. 

FØRSTE DAG: Dennis Paulson i tet med 68 - 4 under par

Resultat 1. runde

Dennis Paulson (37) hadde 7 topp ti plasseringer i fjor. Han tapte på play off i Buick Classic og ble nr. 2 i Bell Canadian Open. Han kan stå distansen, men klarer det neppe i sin første Masters turnering. Tom Lehman fikk en dobbelbogey på det 18. hullet etter en skogtur og endte på 69 slag. Sergio Garcia imponerte med en 70 runde. Sannsynligvis vil "rekorden" om at ingen gjennom tidene har klart å gå 4 runder under 70 i samme Masters turnering stå videre. Det er bare de to i tet som har muligheten. Kanskje Tom Lehman? 

Mange favoritter henger godt med: Phil Mickelson, Thomas Bjørn, Bernhard Langer, Vijay Singh, Ernie Els, Paul Azinger, Nick Faldo, Olazabal, Hal Sutton, Justin Leonard og David Duval.

Han som kanskje imponerte mest torsdag var Jack Nicklaus. 60-åringen med 6 seire i turneringen misset fire korte pøtter fra 13 til 17 og med litt bedre flyt hadde han vært helt i toppsjiktet. Tiger Woods og Tom Watson hadde 75. Tiger rotet fælt til tider. Han kommer sterkt igjen fredag. Det tør vi ta veddemål på. Jesper Parnevik sa han spilte bra fra tee til green, men ende opp med 77 slag - ett slag bak 64 år gamle Gary Player Colin Montgomerie var frustrert etter sin 76 runde. Det samme var Padraig Harrington og Fred Couples.  


US Masters 2000
US Masters spilles som alltid på Augusta National banen i Georgia. Det var legendariske Bobby Jones som satte det hele i gang. Den første turneringen ble arrangert i 1934 med Horton Smith som vinner. Han avgjorde med en 7 meters putt på det 17. hullet, fikk en par på siste hullet og slo Craig Wood med ett slag. Det var den samme Craig Wood som tapte i play off mot Gene Sarazen året etter da Sarazen senket et firerspoon slag på det 15. hullet på siste runden fra 200 meter. 

Utallige slike historier kan man skrive om fra de mange turneringene opp gjennom årene. Historien er full av dramatikk. Hvert år skjer det noe spesielt. Spenningen, været, raske greener, ondulerte greener, virvelvinder, Rae's Creek, Amen Corner og alt det andre skaper en mystisk ramme rundt det hele.

Favoritt er selvsagt Tiger Woods. Se opp for de gamle og erfarne gutta. Blant favorittene finner vi Phil Mickelson, Jesper Parnevik og noen andre europeere som Lee Westwood og Darren Clarke. Vi skal ikke glemme Colin Montgomerie. Han har lagt opp til et klokt, gjennomtenkt løp i år med fokus på nettopp de fire Major-turneringene. Ernie Els kan bli bra, men han har ikke hatt for vane å mestre denne banen. Videre nevnes Jim Furyk, David Duval, Hal Sutton og fjorårsvinner Jose Maria Olazàbal, selv om sistnevnte ikke har vist særlig god form i det siste. Den unge spanjolen Sergio Garcia kan komme til å bli bra, men hans spill i det siste tyder ikke på det. Mitt tips er at han ikke en gang klarer å slå 60 år gamle Jack Nicklaus denne helgen. Det er lov å tippe, og det er lov å tippe feil. 

Bortsett fra Tiger Woods går GOLSIDEN.COMs tips i retning av Phil Mickelson og Hal Sutton med Colin Montgomerie som farlig utfordrer. Sistnevnte vil (nesten) garantert bli blant de 10 beste. 

Den Australske amatøren Aaron Baddeley er nevnt som favoritt - spesielt blant folk utenfor USA. Vi tror imidlertid han skal få store problemer med å klare køtten etter to runder.

06.04
Mange morsomme trioer
I startfeltet torsdag er det mange interessante konstellasjoner. Hva med Jack Nicklaus, Arnold Palmer og Gary Player i samme ball? Disse går fjerde sist. I den tredje siste ballen eller parsammensetningen går Steve Elkington, Jean Van de Velde og David Duval. 

Nest sist går Hal Sutton, Greg Norman og Davis Love III. Steve Elkington. Tiger spiller tidlig med Aaron Baddeley (AMATØR), AUSTRALIA og Stewart Cink. De spiller rett etter Fred Couples, Sergio Garcia og Jeff Maggert. Kl 9.32 (15.32 norsk tid) spiller Ben Crencchaw, Ernie Els og Paul Azinger. Azinger har neppe noen mulighet til å vinne. Han spiller ballen alt for lavt på denne banen som krever høye innspill som stopper fort. Men, man skal aldri si aldri!    

 
Foto: A. Ramnefjell
Den som vinner onsdagens turnering på Augustas korthullsbane, vinner neppe US Masters. Det har aldri skjedd. Nihullsbanen ligger rundt dette vakre vannet ikke langt fra hovedbanen.


  


Startider søndag
 
Jack Nicklaus om Augustas forandringer

Lær om banen og les fra redaktørens runde fra 1996
Augustas hemmeligheter

Den svenske golfweb-en har meget god dekning av US Masters

Her sjekker du
Været under US Masters 

Så vanskelig er banen Course rating på Augusta

Slik kommer du med i turneringen 
Vanskelig å komme med


Skal du vite "alt" om US Masters kan du gå til denne site'en
PGA Tour'ens site om The US Masters HER

Her følger du med "live" hvordan alle skårer på alle hull Mer 
 

 
tilbake til første side