tilbake til første side                                 DEN NORSKE GOLFSIDEN
GOLF

tilbake til 
første side


Leserbrev
 
Golf på internett
Innendørs golf
Golfreiser
Bedriftsgolf
Utstyr
Ukens tips
Lær om golf
Norske/svenske baner
Hemmelig
Profesjonell golf
Amatørgolf
Seniorgolf
Juniorgolf
Golf på TV
Golfspråket
Golfpsykologi
Vitser
Slik spilles Bogstad!
Augusta og jeg
 
US Masters: 

Vanskelig å komme med
Av Asbjørn Ramnefjell

Foto: Asbjørn Ramnefjell
Det blir spennende å se hvordan spillerne takler det vanskelige 12. hullet på Augusta - selv om det ikke måler mer enn ca. 145 meter. 

Den andre helgen i april rettes all verdens TV-øyne mot skjermene for å få med seg US Masters. I år er litt over 100 mann invitert, deriblant tidligere vinnere. De fleste av disse har ingen mulighet til å vinne, og mange velger å takke nei til invitasjonen. 

Et 20-talls tidligere vinnere har ingen reelle muligheter til å vinne, men kan stille opp hvis de vil. Eller tror noen at den inviterte Herman Keiser kan ikle seg en ny grønn jakke den 9. april? Han slo Ben Hogan med et slag i 1946 og er dermed kvalifisert. Sam Snead er invitert. Han er født i 1912. Spillere som Jack Nicklaus, Gary Player, Ben Crenshaw, Doug Ford, Arnold Palmer, Fuzzy Zoeller, Tom Watson og Bob Goalby er levnet små muligheter, selv om noen få av dem fortsatt kan overraske positivt.

I feltet i US Masters er det bare reelt sett 50-60 mann som kan vinne. I de andre Major-turneringene er det i hvert fall mer enn dobbelt så mange. Likevel er det kanskje den morsomste turneringen å se på TV fordi man kjenner spillerne og ikke minst banen godt. Turneringen går som kjent på den samme banen hvert år. Har du ikke lest artikkelen om undertegnedes beskrivelse av banen, har du muligheter her. Klikk

Hvem vinner så i år? Det er like vanskelig som alltid å spå. Trolig vinner en spiller med massevis av rutine. "Ingen" vinner på Augusta første gang de kommer dit. Blant førstereisguttene finner vi denne gangen: Jean Van de Velde, Skip Kendall, kanadieren Mike Weir, Pagraig Harrington, Irland,  Dennis Poulsson, Angel Cabrera, Argentina, indianeren Notah Begay III, Aaron Baddeley, Australia (amatør), Paul Lawrie og Sung Yoon Kim, Syd-Korea. Ingen av dem kommer til å vinne - sannsynligvis.
    
 

 

 
tilbake til første side