Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


LET - Ladies European Tour 2017:

Terminliste LETs hjemmesider

Fra tidligere turneringer på LET:
Fra 2011: Klikk her Fra 2012: Klikk her Fra 2013: Klikk her Fra 2014: Klikk her
Fra 2015: KLIKK HER Fra 2016 KLIKK HERUKE 49

Marianne Skarpnord

11.12 LET:
6. - 9. desember:
Svak avslutning av Marianne Skarpnord lørdag

LET ble avsluttet lørdag.

Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord beholdt kortene sine og har således fulle rettigheter på LET i 2018.

Marianne fikk en sen dobbeltbogey som kostet 12 plasser. Hun ble nr 33 til slutt.

På rankingen havnet Marianne Skarpnord på en 37. plass. Tonje Daffinrud ble nr 73.

LEADERBOARD finner du her: KLIKK HER09.12 LET:
6. - 9. desember:
Marianne Skarpnorg endte midt i haugen

Hun fikk en dobbeltbogey 5 på hull 15 lørdag. Det kostet 12 plasser slik at hun endte på 33. plass. Hun hadde sin svakeste runde på 73 slag.

LEADERBOARD finner du her: KLIKK HER

07.12 LET:
6. - 9. desember:
Kjedelig dobbel på det siste hullet for Marianne Skarpnord - Tonje Daffinrud hadde ingen muligheter i DUBAI

I den siste turneringen for året må Tonje Daffinrud se avslutningen fra sidelinjen. Turneringen var ødelagt etter de to første hullene onsdag. Trist. Cutten gikk på 145 (+1). Tonje hadde 149 (78 71). Hun trengte 67 for å gå videre. Det var litt utenfor rekkevidde. Men bevares, 71 slag var bra. Nå må hun bare håpe på at ikke 8 spillere passerer henne på rankingen slik at hun mister kortet på LET. Hun er nr 73 nå, og 80 har fått beholde kortet før om årene. 

Tonje Daffinrud mister neppe kortet
Golfsiden har gjort en dyptpløyende analyse og undersøkt om det er mulig at med enn sju spillere passerer Tonje på den siste turneringen. Sannsynligheten er mikroskopisk. Av de 16 spillerne som kommer rett bak Tonje på rankingen er det bare 4 som er med videre i turneringen i Dubai. Lengre ned på listen er det mange ukjente navn som ikke er gode nok til å tjene så mye at de passere Tonje på rankingen.

Golfsidens tips er at Tonje faller ned fra 73. plass til 76. plass og således beholder kortet sitt med god margin. 

Marianne Skarpnord er nr 25 etter runder på 70 og 71. Dobbeltbogeyen på det siste hullet var sur. Da falt hun fra en 10. til en 25. plass. Avansement er fullt mulig på de to siste rundene slik Marianne spiller nå.

Anne Van Dam leder på 69 65 (-10)

LEADERBOARD finner du her: KLIKK HER
06.12 LET:
6. - 9. desember:
Fin avslutning av Marianne Skarpnord, trist start for Tonje Daffinrud i DUBAI

Siste turnering i år på LET. 

Marianne Skarpnord avsluttet med to birdier og gikk på 70 (-2). Det holdt til en fin 14. plass like før alle var kommet inn.

Tonje Daffinrud åpnet med en trippen etterfulgt av en bogey. Fire over par etter to hull er en trist start på en turnering. Det kom to bogeyer til, og når resten av runden er birdie-fri, blir det ikke rare greiene ut av det. Med 78 slag ser det ut til å bli en kort tur til Dubai for Tonje. I hvert fall i konkurransesammenheng. Tonje har tidligere vist at hun har kapasitet til å gå lavt. Kanskje hun klarer cutten selv med den dårlige starten? Da må hun ned på 60-tallet torsdag. 

Madelene Stavnar som var nr 2 på reservelisten dagen før turneringen startet, kom ikke med. Det ble en blytung bomtur. Fordelen var at hun får trent godt. Men det hjelper så lite når hun ikke får spille. Kortet hennes som hun så overraskende fikk i fjor rakk bare til 8 (!) turneringer i år. Hun tjente 7600 euro på tre turneringer og misset cutten i fem. Statistisk sett må hun selvsagt sørge for en bedre snittscore i neste sesong. Den var på 73,71 i år og 123. plass. Hun var nr 105 på rankingen før denne turneringen. Hun trenger lengre driver, mer presise driver, flere greentreff (viktig da med bedre jernslag) og hun må bli mye bedre i bunkeren. Her er det mye å jobbe med om hun skal klare å leve av sin golf. Statistikken sier ganske mye, men ikke alt. Hun var nr 13 på putte-statistikken med 29,3 putter per runde. Men det er ikke så vanskelig når man ikke treffer så mange greener - bare 58,61%! Det var nr 154 på statistikken. Fra greenkanten blir det mange korte putter for å forsøke å redde par. Men noen stor score blir det ikke. 

LEADERBOARD finner du her: KLIKK HER


05.12 LET:
6. - 9. desember:
OMEGA DUBAI LADIES CLASSIC
Emirates Golf Club DUBAI
Pott: €426.000

Nå er det avslutningen på LET for i år. To norske spillere er med. Det er Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud. Madelene Stavnar er nr 2 på reservelisten dagen før turneringen starter.

Suzann Pettersen skulle vært med, men har trukket seg av medisinske årsaker. Dette skriver hun på Twitter: "Its very unfortunate that i have to withdraw from this years Omega Ladies Dubai due to personal medical reasons."

Golfsiden har ikke kunnskap om detaljer her.

LEADERBOARD finner du her: KLIKK HER


UKE 48

22.11 LET:
1. - 3. desember:
THE QUEENS PRESENTED BY KOWA
Miyoshi Country Club , Japan
Pott: €750.000

Nå er det lagturnering mellom fire lag. Ingen norske deltakere.
Slik er denne turneringen: KLIKK HER


UKE 46
Celine Boutier tok sin første seier


19.11 LET:
Svak avslutning i Kina

Det ble ingen supersøndag for de tre norske spillerne.

Marianne Skarpnord hadde 71 på den siste runden og ble nr 12. Premien var 6.000 euro.

Celine Boutier, Frankrike, tok sin første seier etter en flott gjennomført turnering.

Madelene Stavnar hadde en svak avslutning og hadde den svakeste sisterunden blant de 40 beste på listen. Hun falt ned fra 4. plass til 19. plass. Det er en forskjell på ca. 7.000 euro og rundt 30 plasser på rankingen. Hun er nå nr 105. De 80 beste beholder kortet. Slik var det i hvert fall i fjor.

Tonje Daffinrud hadde 70 74 76 og ramlet ned til en 51. plass. Trøsten får være at hun nå er nr 73 på rankingen.   

LEADERBOARD finner du her
 18.11 LET:
Opptur i nedturen i Kina

Alle de tre norske klarte cutten for en gangs skyld.

Marianne Skarpnord har hatt svake andrerunder et par uker på rad. De så lyst ut denne gangen - lenge. Hun lå på 3. plass etter 12 spilte hull. Men så gikk hun tre over par på de siste fem hullene og mistet kontakten med teten og ble fem slag bak ledende Celine Boutier, Frankrike.

Madelene Stavnar klarte å snu trenden med å misse cutten med liten margin. Etter 69 slag innledningsvis hadde hun 70 slag lørdag og spilte seg opp til 4. plass før avslutningen søndag. Med 4. plass er hun på skuddhold. En meget god runde søndag kan gi seier, faktisk. Det er nå den mentale biten i langt større grad kommer inn i bildet. Det er en tung, mental reise å komme i tetposisjon før siste runde. Det er enda tyngre å gå helt til topps. Da er det om å gjøre å ikke legge for stort press på seg selv. En balanse mellom aggresivitet og klok course management er sunt. Det gjelder å få fram den gode følelsen mot slutten av runden. Det er ikke alle som behersker dette. Går det ikke denne gangen, kan det gå en annen gang,. Her er erfaring viktig. Uansett dette er en nyttig erfaring for Madelene Stavnar. Man kan selvsagt krysse fingrene og håpe at dette går veien. Men det hjelper ingen ting! Det eneste som hjelper er godt spill. Så enkelt er det! En 4. plass alene kan bringen Madelene inn blant topp 80 på rankingen. En seier vil gi en ranking blant de 30 beste, sannsynligvis.

Tonje Daffinrud har 70 74 og ligger på en 37. plass. Hun hadde et fargerikt scorekort med alt fra eagle til dobbeltbogey. Hun trenger sårt en god plassering for å rykke opp fra 83. plass på rankingen. En topp 30 plassering vil kunne gi et godt bidrag til avansement på rankinglisten.    

LEADERBOARD finner du her
17.11 LET:
17. - 19. november:
Flott start av de norske spillerne i Kina 
Det ble en oppløftende start for den norske trioen fredag i turneringen som går over tre runder.

Tonje Daffinrud (70) lå på 16. plass med god klaring til cutten som avgjøres etter lørdagens runde.

Madelene Stavnar (69) var 5 under par før det siste hullet. Her fikk hun en dobbeltbogey som ga 12. plass.

Marianne Skarpnord (68 -4) var bare ett slag bak de tr i teten Celine Boutier (67) (Frankrike),Wichanee MEECHAI, Thailand og Amelia Lewis (USA)  (-5 etter 15 hull).

Mariannes scorekort så pent ut med 34 34 og to birdier på hver 9 hullssløyfe. Nå gjelder det å spille en ordentlig andrerunde. De to siste turneringene har ikke vært preget av det. Tvert i mot. Se nedover på siden. 

LEADERBOARD finner du her
15.11 LET:
17. - 19. november:
SANYA LADIES OPEN
Yalong Bay Golf Club Kina 
Pott: €300.000

Nå er touren kommet til Kina.

Her stiller Tonje Daffinrud, Madelene Stavnar og Marianne Skarpnord.

LEADERBOARD finner du her


UKE 45Camille Chevalier

13.11 LET:
10. - 12. november i India:
Marianne Skarpnord på 20-tallet

Marianne Skarpnord hadde 67 74 73 og ente på en 23. plass og tjente 4.561 euro.

Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar misset cutten i likhet med forrige uke.

Camille Chevalier, Frankrike, vant turneringen foran Michele Thomson, Skottland.  

Her finner du LEADERBOARD

Rapport fra siste runde:
Ladies European Tour rookie Camille Chevalier produced a back-nine birdie blitz to become a first-time winner at the Hero Women’s Indian Open in Gurgaon.
The 23-year-old from Aix-en-Provence fired five birdies in her last eight holes on the Gary Player-designed Black Knight Golf Course at DLF Golf and Country Club for a final round of 67, to finish at 12-under-par, a stroke clear of the overnight leader Michele Thomson from Scotland.

“I’m really happy because I’m a rookie and I just won a tournament, so it’s awesome. This is my first win on tour so I’m really happy and I can’t wait to celebrate with my friends,” said Chevalier, who becomes the third successive first year professional to capture the title, following Emily Kristine Pedersen and Aditi Ashok, who both went on to be named Rookie of the Year.

Chevalier, whose previous best finishes on tour were tied 16th in the Lacoste Ladies Open de France and joint 17th in Thailand, now moves into first position on the LET Rookie Ranking and 17th on the Order of Merit.

Chevalier had started the final round three strokes behind Thomson and was six back after eight holes, at which point Thomson had built a five-stroke advantage. Thomson, however, then made back-to-back bogeys on 10 and 11, while Chevalier, who had played the front nine in level par, birdied 11 and 12.
There was a three-shot swing on the 14th, which Thomson double bogeyed and Chevalier birdied to gain a share of the lead at 10-under.

Although Thomson made a gain on 16, Chevalier birdied the last two holes, denying Thomson on the 18th.

“I think making the final putt was the only time I felt nervous,” Chevalier said. “It was 65 metres and I hit a 58-degree wedge over the water. I wanted to hit the slope so it would roll back and luckily it did, to around a metre from the flag.
“I really didn’t get affected by anything, because I didn’t expect that I was going to win. I was more concerned about keeping my card for the LET next year, because I was border line, so I’m really happy to be keeping my card because I was so stressed about it.”

Thomson faced a much longer, downhill birdie putt, but her effort ended just beyond the hole. After following her course record 64 with a 71, she said: “Today I had a great start again and was trying to make the same score but the putter went cold on the back nine and I missed by one. There were a couple of mistakes on the back nine, but I can’t take anything away from Camille; she played awesome and congratulations to her. I will take back a lot of positives away, and will try and do one better next time.”

Anne Van Dam, Carlota Ciganda and Sarah Kemp shared third place, three strokes back. Van Dam was feeling slightly hard done by after her 67.
She said: “I had eight birdies and seven wedge shots ended inside a metre, so my birdies came quite easily and I’m very happy with that. I had three bogeys which were unfortunate and I lipped out on 16 and 18 from a short distance, so if I look at the leader board now it feels a bit tough, but I’ll feel confident heading to China.”

A stroke further back in a tie for sixth place, another LET rookie, Vani Kapoor from India, was delighted with her career best finish on her home course.

“I’ve been playing this tournament for the past seven years and have been waiting to have my week. I’d very happily take this. The final day didn’t go as I expected it to. It was the first time I was in contention, and I was a bit nervous as well, but I’m really happy with the way I handled myself on the course,” said Kapoor, who moved up to 73rd position on the Order of Merit heading to China.

In all, there were four Indian players who made the cut in the tournament, which is co-sanctioned between the LET and Women’s Professional Golf Association of India. The 2016 champion Aditi Ashok tied for 13th place and Pravani Urs was the leading amateur.11.11 LET:
10. - 12. november i India:
Marianne Skarpnord falt ikke så mye av denne gangen

Marianne Skarpnord hadde 67 78 og misset cutten i forrige uke. Nå har hun 67 74 og henger godt med i India etter to runder.

Men det ble betydelig svakere også denne gangen på den andre runden.

Tonje Daffinrud fikk ødelagt sin turnering på det 14. hullet som ble et mareritt. Her var det nok en mental sperre som slo til. Hun brukte 8 og 7 slag på dette 399 yards lange par 4-hullet de to dagene. Sju over par på dette hullet. Da var hun fire slag bak cut-grensen med tre hull igjen å spille lørdag formiddag.

Madelene Stavnar var to slag bak cutten med tre hull igjen å spille. Da var hun 5 over par med sju birdier på 33 hull. Det vi si at hun på de andre 26 hullene var 12 over par! Det er ikke stabilt nok til å tjene penger.

Her finner du LEADERBOARD10.11 LET:
10. - 12. november i India:
Marianne Skarpnord is back!

Marianne Skarpnord hadde 67 78 og misset cutten i forrige uke. Nå er hun på hugget igjen.

Hun leder alene på 67 slag (-5) med 6 birdier. Marianne Skarpnord ser ut til å være i framgang, men ustabiliteten  har vært der i år. Kanskje den er borte nå. Da kan det bli virkelig gøy i denne turneringen.

Tonje Daffinrud fikk ødelagt sin 73-runde med en 8'er, kvadruppel bogey og er nr 41 etter første runde

Madelene Stavnar hadde 75 slag med alt for mange bogeyer på kortet sitt. Seks i tallet.

Her finner du LEADERBOARDHer er Aditi Ashok med fjorårets trfoé

08.11 LET:
10. - 12. november:
HERO WOMEN’S INDIAN OPEN
DLF Golf and Country Club INDIA
Pott: €375.000

Nå er touren kommet til India. Her stiller Tonje Daffinrud, Madelene Stavnar og Marianne Skarpnord.

Her finner du LEADERBOARD


UKE 44Aditi Ashok med et nytt trofé

04.11 LET:
1. - 4. november:
Indisk seier i ABU DHABI

Fire verdensdeler på de fire første plassene.

Ingen av de norske klarte cutten. (Se lenger ned på siden)

Rapport fra LET:

Aditi Ashok wins Fatima Bint Mubarak Ladies Open
Abu Dhabi, UAE – 4th November 2017: Indian teenager Aditi Ashok earned her third Ladies European Tour title in 12 months after a tense finish to the Fatima Bint Mubarak Ladies Open in Abu Dhabi.

The 19-year-old from Bangalore began the final day at Saadiyat Beach Golf Club with a two-stroke lead and seemed to be in cruise control for most of the round.
She made a nervy start with a bogey on the fifth hole, but bounced back with six birdies in her next 11 holes to open a four-stroke advantage with three holes to play.

Then, from nowhere, she four-putted at the par-3 17th reducing her lead to just one stroke over Georgia Hall.

She watched from the tee as the Englishwoman made a par four on the difficult 18th and then stepped up to make her own par under extreme pressure, playing a perfect approach shot up to the green over water on the closing hole.

Explaining her aberration on the 17th, Aditi said: “It wasn’t really nerves, I think I just lapsed for a bit and made a four-putt. I was playing okay all day, but didn’t make as many birdie putts as I wanted to. I’m just glad I came out on top. I had my game plan and wasn’t too aggressive. I just kept giving myself birdie putts and that was the plan on 17 as well. I don’t know how I ended up four-putting and I did the same on 18, gave myself a birdie putt and it didn’t go in, so I guess that was the story of my putting today, but the birdies in the middle helped.”

With rounds of 67, 66, 68 and 69, and a winning score of 18-under-par, the second-year professional golfer finished a stroke ahead of Hall and took home a first prize cheque for €70,788.

Hall finished as the bridesmaid for the second successive year, her final round of 66 being the joint best score of the day.

She said afterwards: “I’m a little bit disappointed because I thought I needed an eight-under today and I was ticking the shots off in my head. I hit the ball great all week, but I putted poorly and didn’t hole anything today. All my birdie chances were inside 10 feet. Aditi played great again and managed to get a par on the last, so well done to her.

“I played one of the best long games I have played all year but the putts weren’t going in and I was in between clubs on the last hole and went for the longer one. Maybe a bit of adrenaline went through me and I hit it too long but I made a good up and down. As far as I knew, I thought Aditi was 20-under so I was three behind going down the last, so I didn’t think I had a chance. If I had known, then maybe things would have been different.”

Camilla Lennarth, who had fellow Swede Sophie Gustafson on her bag for the first time, finished a stroke further back in outright third place on 16-under, having birdied three of the last four holes, with Cheyenne Woods of the United States in fourth and Linda Wessberg in fifth. Ellie Givens, who had played in the final group, tied for 11th place and Lee-Anne Pace, who had led for the first two rounds, shared 27th place.

It was Aditi Ashok who was handed the trophy by the UAE’s Minister of State for Happiness, Ohood bint Khalfan Al Roumi and the rising Indian star was finally able to smile.

It was her third LET title, following her previous back-to-back wins at the Hero Women’s Indian Open and Qatar Ladies Open in her rookie season in 2016.
She will look to emulate that feat next week when she heads to her home country to begin her defence of the Hero Women’s Indian Open, starting on Friday at DLF Golf Club in Gurgaon.

LIVE SCORE 

HJEMMESIDE med tilgang til LIVE SCORE
Aditi Ashok var god i fjor høst. Her med et av troféene

03.11 LET:
1. - 4. november:
Indisk ledelse før siste runde i ABU DHABI

Fire verdensdeler på de fire første plassene.

Indiske Aditi Ashok har to slag ned til Tigers niese Cheyenne Woods. Eleanor Givens, England, deler tredjeplassen med Lee-Ann Pace, Sør-Afrika.

Internasjonalt preg over resultatlisten på LET.

LIVE SCORE 

HJEMMESIDE med tilgang til LIVE SCORE


 Lee-Ann Pace, Sør-Afrika ledet etter første dag

02.11 LET:
1. - 4. november:
Svakt spill av de norske i ABU DHABI

Tre norske var med.

Marianne Skarpnord var god onsdag, men torsdag var det mørkt. Hun var 6 over par selv med 4 birdier. Da har hun hatt store problemer underveis. To doble og en trippel tyder på at de problemene hun hadde tidligere i år med skjeve utslag har blusset opp igjen. Med 67 78 (!) misset hun cutten med 2 slag

Lee-Ann Pace leder med ett slag foran Aditi Ashok, India.

Tonje Daffinrud hadde 74 74 og får heller ikke spille de to siste rundene. 

Madelene Stavnar hadde 71 73 (par). Hun fikk en bogey på det siste hullet og misset cutten med ett slag.

Ingen norske spillere får spille om pengene i siste halvdel av turneringen. Det er ikke bare synd, det er for svakt spill

Rett og slett.

Heldigvis går det flere tog, men dessverre ikke så mange på LET på årets syltynne terminliste sterkt preget av mange avlyste turneringer.

LIVE SCORE 

HJEMMESIDE med tilgang til LIVE SCORE

01.11 LET:
1. - 4. november:
Fin åpning av Marianne Skarpnord i ABU DHABI

Tre norske er med.

Marianne Skarpnord åpnet med en fin runde på 67 slag (-5) etter tre birdier og en eagle (på et 315 meter langt par 4 hull!). Det var før øvrig to andre eagler på par 4 hull på den første runden. Marianne deler andreplassen med med fem andre. Lee-Ann Pace var ett slag bedre i teten.

Tonje Daffinrud hadde 74 slag på en 92. plass. Det var skuffende etter bra spill i forrige uke.

Madelene Stavnar kom rundt på 71 (-1) slag og er med det nr 38. Her er det muligheter for lavere score. Hun hadde fem birdier på runden. 

LIVE SCORE 

HJEMMESIDE med tilgang til LIVE SCORENå skal det spilles golf ikke langt fra ørkenen. Belen Mozo, Amy Boulden and Inci Mehmet med troféet denne uken. 31.10 LET:
1. - 4. november:
FATIMA BINT MUBARAK LADIES OPEN
Saadiyat Beach Golf Club ABU DHABI
Pott: €515.000

Nå er de endelig i gang igjen på LET, som har hatt en skandaløst tynn terminliste i år.

Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar er med. Marianne Skarpnord har vist greie takter i det siste. Tonje Daffinrud spilte bra de siste 2,5 rundene sist helg på et lavere nivå. Madelene Stavnar har en del å gå på, men viser tidvis gode takter.

Gwladys Nocera har slitt mye med skader og er savnet i turneringen. Hun er nr 70 på pengelisten. I fjor hadde hun problemer med en ankel. I år har ryggen vær dårlig. Hun slet seg gjennom den forrige turneringen med skade. Etter 68 70 ble det 77 78 og nest sist. Hun måtte spille 31 hull lørdagen. Det tålte ikke ryggen og hun "krøp" rundt banen de to siste rundene.

Nå gjelder det for de norske å klare cutten, tjene gode penger og avanser på rankingen. 

HJEMMESIDE med tilgang til LIVE SCORE


UKE 40

09.10 LET:
Marianne Skarpnord midt i haugen i LACOSTE LADIES OPEN DE FRANCE
Marianne Skarpnord endte på en 32. plass.

Cristie Kerr vant overlegent på 17 under par. Det var fire slag foran Xi Yu Lin fra Kina som avsluttet med sterke 64 slag søndag ettermiddag.

Skarpnord hadde 66 72 73 71 og spilte inn 2.255 euro. Med det er hun nr 49 på pengelisten. Tonje Daffinrud er nr 59.

Hjemmeside med LIVE SCORE08.10 LET:
Marianne Skarpnord hang godt med en stund i LACOSTE LADIES OPEN DE FRANCE
Men så gikk det ikke så bra.

Etter åpningen på 66 og de første 9 på den andre runden lå hun ett slag under par og på 3. plass.

De neste 9 hullene gikk på 3 over. Det samme gjorde de første 9 på den tredje runden. Med 66 72 73 var hun totalt på +3 og 29. plass etter tre runder søndag formiddag.

Critie Kerr ledet med seks slag da det var to hull igjen på den tredje runden for lederballen.

Hjemmeside med LIVE SCORE

Rapport fra andre runde:

American Cristie Kerr fired a second round of six-under-par 64 at Golf de Chantaco on Saturday to post a bogey-free 36-hole total of 14-under-par and lead the Lacoste Ladies Open de France by six strokes.

After recording eight birdies in her first round on Thursday, Kerr rested on Friday when the afternoon’s play was suspended due to a waterlogged golf course and unplayable conditions, but she returned to fire six birdies on Saturday, at the second, fourth, fifth, 12th, 14th and 17th holes.

“I played very well and hung in there when I wasn’t hitting it quite as good. I’ve got to give myself putts and then it’s about willing it into the hole. I’ve got a lot to play for this week,” said the 39-year-old from Miami, who has earned 26 professional titles in 20 years on tour.

Van Dam, one of the longest hitters on the LET, moved into second position on eight-under-par after a 67. Carrying the ball 290 yards from the tee onto damp fairways allowed the Dutchwoman to get into the ideal position to attack the pins and gave her a huge advantage, but she took some time to adjust to the pace of the greens, which were unplayable on Friday afternoon.

As the sunshine beamed down on Saint-Jean-de-Luz on Saturday, the course was gradually drying out and Van Dam said: “I’m playing pretty steady, not spectacularly good but my missed shots are very decent and I’m not in a lot of trouble. I made a three-putt on 17 and I had two good putts but it bumped away and you have to accept that.”

With a second-round 69, Finland’s Ursula Wikstrom advanced to third position on six-under, having made three birdies on Friday morning before play was suspended.

Spanish pair Belen Mozo and Patricia Sanz Barrio were tied for fourth place on five-under-par with French teenager Mathilde Claisse and fellow Frenchwoman Isabelle Boineau, Xi Yu Lin, Christine Wolf and Klara Spilkova were a stroke further behind in joint seventh place.

Claisse, who represented Europe in the recent PING Junior Solheim Cup in Iowa, said: “I had a good start with a birdie on the first hole and on the eighth and ninth, it was a bit hard and I was a bit stressed, and then at the end my recovery was great and with the atmosphere I made some birdies, so I have to learn. I’m here to enjoy my week and do my best.”

The 16-year-old amateur from Racing Club de France in Paris is a member of the French National Team and plans to attend South Carolina University from 2019.

She will have an experience to remember this week, playing in the penultimate group for the last two rounds with Mozo and Sanz Barrio, just ahead of Kerr, Van Dam and Wikstrom in the final group. After the cut to the leading 53 players was made, the third round commenced from two tees at 16:00 local time on Saturday and will be completed on Sunday morning. There will be no re-draw for the fourth and final round, which will be played on Sunday afternoon.
26.09 LET:
5. - 8. oktober:
LACOSTE LADIES OPEN DE FRANCE
Golf de Chantaco
Pott: €250.000

Her stiller norske spillere.

Det vil si. Per 26. september var bare Marianne Skarpnord inne i varmen blant de 78 spillerne som sto over streken. Tonje Daffinrud var nr 2 på reservelisten.

Madelene Stavnar var nr 15 på denne listen. Det kortet hun fikk på LET i fjor var ikke mye å rope hurra for. LET har i år vært intet annet enn en skandale og en hån mot de håpefulle jentene som trener hardt uten å få spille turneringer bortsett fra noen ganske få.

Hjemmeside
UKE 38Azahara Munoz

25.09 LET:
21. - 24 september:
Tutta ble beste norske Azahara Munoz forsvarte tittelen i Spania

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud hadde ikke noen god avslutning.

De hadde 76 og 80 søndag og endte på 54. og 69. plass blant de 70 som klarte cutten.

Azahara Munoz forsvarte sin tittel.

Madelene Stavnar delte plassering med Skarpnord etter en laber 77-runde søndag. Det var nedtur etter den fine runden på 69 lørdag.

Suzann Pettersen avsluttet best av de norske md 69. Det ble delt 7. plass til slutt. Grei plassering etter den ryggskaden hun fikk i begynnelsen av august.

Rapport fra LET:

Local player Azahara Muñoz delighted the galleries as she retained her title at the Andalucia Costa del Sol Open de España Femenino at her home club Real Club de Golf Guadalmina in Spain on Sunday.

The 29-year-old from the nearby village of San Pedro Alcantara, who had been winning tournaments at the club since the age of nine, carded rounds of 68-64-67 and 69 to finish two strokes clear of Carlota Ciganda and Lee-Anne Pace and win on a total of 19-under-par, with former Ryder Cup player Miguel Angel Jimenez watching on.

She said afterwards: “I couldn’t be any happier, defending my title on my home course and where I grew up. It’s been an amazing week and all the fans were here supporting me, so I’m happy I did it for them. I’ve been playing so well all week and today I didn’t play my best, especially on the back nine, but shooting an eight-under always helps. Today on the back nine, I made some amazing up and downs, so that was definitely the key.”

Muñoz began the final round tied for the lead with Ciganda and bogeyed the third hole, but quickly gained the outright lead when Ciganda double bogeyed the fourth. The home favourite then made three straight birdies from the fifth to gain a four-stroke lead, before carding a second bogey at the 12th. She recovered a stroke at the long 14th, making a birdie putt of 30-feet and then made a final birdie on the par-5 17th.

The big move of the day came from the 2013 champion Pace, who eagled the last for a 67, before Ciganda also eagled the hole for a 71 and a share of second.
Georgia Hall slipped back into fourth place after two bogeys early in the round but she recovered with an eagle on the seventh and a birdie on the eighth. Another pair of bogeys on the 12th and 14th were followed by four birdies in her last five holes for a round of 69.

Hall said: “I had quite a poor weekend really and didn’t play that well, but fourth’s fourth. I wanted to try and win this week really and I putted quite well but I was in between clubs here and there. My putting has been good this week apart from yesterday but my pitching has been my weakness, so I’ll work on that for the next event.”

The conditions were fantastic all week with blue skies, sunshine and a slight breath of wind, but nothing to trouble the players.

At the begin of the week, Muñoz had promised to jump into the club’s pool if she won and she duly delivered, bombing into the pool after the prize giving ceremony.

Another Spanish player, Natalia Escuriola Martinez, ended in fifth position, followed by Meghan MacLaren in sixth. Suzann Pettersen, who has just overcome a back injury, tied for seventh position with Justine Dreher, Nicole Garcia, Camilla Lennarth and rising star Frida Kinhult.


HJEMMESIDE med resultater


 

Azahara Munoz leder før siste runde på hjemmebane i Spania på LET

23.09 LET:
21. - 24 september:
Tutta ute av tetstriden - Stavnar imponerer i Spania

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud over par. Tutta hadde 72 og er på -5. Det er 11 slag bak de to spanjolene i teten, Azahara Munoz og Carlota Ciganda.

To slag bak Tuttas 16. plass er Madelene Stavnar etter en flott 69-runde lørdag. Da hoppet hun fra 51. til 25. plass.

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud hadde 72 og 73 og er nr 25 og 57 før søndagens avslutning.

HJEMMESIDE med resultater


 

Suzann Pettersen spiller i Spania denne uken

22.09 LET:
21. - 24 september:
Tutta med svak andrerunde - Vestfoldjentene imponerte i Spania

Marianne Skarpnord var bra.

Skarpnord hadde 71 fredag og er nr 20 halvveis. Hun er ett slag bak Tutta på 10. plass. Hun har 66 73.

I teten er Georgia Hall )65 67) ett slag foran to spanjoler.

Vestfoldduoen Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud hadde 68 og klarte cutten etter å ha avansert rundt 50 plasser til 51. og 40. plass.

HJEMMESIDE med resultater
22.09 LET:
21. - 24 september:
Tutta var god første dag i Spania

Det var Marianne Skarpnord også. 

Tutta hadde 66 (-6). Skarpnord var tre slag etter Tutta torsdag. Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar hadde 75 og 76 og får det tungt med tanke på å klare cutten.

HJEMMESIDE med resultater21.09 LET:
21. - 24 september:
ANDALUCIA COSTA DEL SOL OPEN DE ESPANA FEMENINO, Real Club de Golf Guadalmina SPANIA
Pott: €300.000

Her stiller Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar.

Endelig en turnering på LET. Tutta stiller også opp. Her får våre LET-damer spille en turnering. Det har vært lenge siden sist. Terminlisten har vært preget av kanselleringer dette året. Kanskje samarbeiet med LPGA Touren vil hjelpe i fremtiden. Slik det er nå bør håpefulle ungdommer velge utdanning fremfor profesjonell golf. På LET er det nemlig mikroskopiske muligheter til å leve av sitt yrke. I år har de som spiller på LET og ikke får være med på de større turneringene hvor LPGA-spillerne opptar store deler av feltet, nesten ikke tjent penger i det hele tatt. Madelene Stavnar har tjent 2.340 euro på de 4 turneringene hun står oppført med. Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud har spilt inn 14.000 euro på en håndfull turneringer. Ikke mye å leve av.

HJEMMESIDE
 


UKE 37

22.08 LET:
14. - 17. september:
EVIAN CHAMPIONSHIP
Evian Resort Golf Club, Frankrike
Pott: €3.153.655

Den slanke terminlisten fylles opp med turneringer som ikke gir plass til mange av dem som har kortet på LET men for svak ranking.

HJEMMESIDE MED ØNSKET INFORMASJON


UKE 30
 
31.07 LET:
Tutta ble nr 39 i ABERDEEN ASSET MANAGEMENT LADIES SCOTTISH OPEN

Det ble ingen norsk suksess i Skottland. 

Marianne Skarpnord misset cutten med ett slag. Suzann Pettersen var aldri med i tetstriden og endte på en - til henne å være - beskjeden 39. plass. 

HJEMMESIDE

Madelene Stavnar får ikke være med i det sterke feltet. Men Tutta og Marianne Skarpnord er med

12.07 LET:
27. - 30. juli:
ABERDEEN ASSET MANAGEMENT LADIES SCOTTISH OPEN
Dundonald Links SCOTLAND
Pott: EURO € 1.450.000

Da er det klart for en ny turnering på LET. To norske spillere stiller opp. 

HJEMMESIDEUKE 27

09.06 LET:
Ikke så bra i helgen, men likevel et lyspunkt for Madelene Stavnar i Thailand
Hun klarte cutten for første gang, men helgespillet kunne vært bedre.

Et par trippelbogeyer i løpet av turneringen ødela en del for resultatet. Men resten av spillet var bra.  I helgen hadde hun to runder på 76. Hun beviste gjennom denne turneringen at hun har noe der ute å gjøre. Det kan bli en meget hyggelig tid framover for Madelene Stavnar på LET.

Atthaia Thitikul, Thailand, vant på hjemmebane.


08.06 LET:
Feil vei på moving day for Madelene Stavnar i Thailand
Hun klarte cutten for første gang, men lørdagen var ikke bra for Madelene Stavnar på proffkarrieren.

Med 76 raste hun ned til en 26. plass. Men det er en dag igjen. Det er en ny opplevelse å spille om pengene på den siste dagen på LET for unge Stavnar på en søndag. Vi får håpe at hun klarer å fighte for en god plassering.

LEADERBOARD
http://ladieseuropeantour.com/leaderboard/


06.06 LET:
Oppmuntrende for Madelene Stavnar i Thailand

Det har vært en tung start for Madelene Stavnar på proffkarrieren. Nå fikk hun et lyspunkt.

Madelene Stavnar åpnet bra i Thailand da LET startet opp igjen eller en milelang pause.

Hun er på 4. plass som bare en av 6 spillere som gikk under par. 

Fredag: Det ble 74 og en delt 10. plass halvveis i turneringen. Det lover bra for fortsettelsen. Scorekortet vra preget av en trippel på et 160 meter langt par 3-hull.

Her finner du resultater:

Hjemmeside18.06 LET:
6. - 9. juli:
LADIES EUROPEAN THAILAND CHAMPIONSHIP
Phoenix Gold Golf & Country Club Thailand
Pott: EURO € 300.000

Da er det endelig en ny turneringe på LET etter en lang pause.
Madelene Stavnar er påmeldt.

Marianne Skarpnord er ikke med.

HjemmesideUKE 25

AVLYST:

25.04 LET:
19. - 21. juni:
TURKISH LADIES OPEN, National Golf Club Turkey
Pott: EURO €650.000

Det er to måneders pause på den slanke LET-terminlisten. Da må spillerne finne andre tourer å spille på  eller gjøre andre ting som ikke har med den vanlige jobben deres å gjøre.

Men det er store penger i potten! Våre fire spillere
Marianne Skarpnord, Caroline Martens, Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar er påmeldt.

HJEMMESIDE


UKE 16


22.04 LET:
Stille på Moving Day for de norske i Spania

Det ble små endringer med runder rundt par for de tre som klarte cutten.

Marianne Skarpnord åpnet svakt, men tre birdier på slutten reddet en 71 runde (par=71). Det var mange lave scorer på Moving Day, men ingen lave scorer fra de norske spillerne. Marianne falt fra 22. til 26. plass før siste runde.

Melissa Reid hadde 62 slag på scorekortet og leder med 4 slag før siste runde. Snakk om å bevege seg på Moving Day!

Caroline Martens hadde 73 og falt fra 49. til 58. plass.

Tonje Daffinrud hadde 71 og rykket opp fra 60. til 53. plass.


HJEMMESIDE MED ALL INFO


21.04 LET:
Marianne Skarpnord våknet til liv i Spania

Marianne var god fredag. De andre kjempet rundt cut-streken.

Marianne Skarpnord åpnet med en 73-runde. Fredag våknet hun til liv. Det så maskinmessig ut, og sarpejenta hadde to birdier på de første ni og to birdier på de siste ni. Dermed ble det 67 (-4) og opp i topp 20 da hun kom inn etter runden.

Caroline Martens var best torsdag av de norske, men hun slet litt på fredag. Det så pent ut innledningsvis med 11 strake parer, men så kom dobbeltbogeyen på det 12. hullet. Hun avsluttet sterkt med birdie, bogey, birdie og +1 totalt. Sterkt fordi det ikke alltid er så lett å kjempe mot cut-streken. Den kan være en har motstander.

Klubbvenninnene fra Vestfold Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar, som begge åpnet med (+3) 74 slag torsdag, kjempet rundt cut-grensen fredag. Tonje hadde 11 parer og en bogey etter 12 hull og hadde da akkurat krabbet seg over cutten som da så ut til å bli akkurat +2. Hun kom inn på 70 slag og klarte cutten på siste slaget.

Madelene Stavnar kom rundt på banens par med tre birdier og tilsvarende med bogeyer. Da lå hun akkurat utenfor det gode selskap like før runden var ferdigspilt.


HJEMMESIDE MED ALL INFO
Caroline Martens var beste norske spiller første dag i Spania

20.04 LET:
Ingen superstart for de norske spillerne i Spania

En spiller kom godt i gang. Men ingen katastrofe for de andre.

Det var Caroline Martens som kom best i gang med en 71-runde = par 71 på banen. Det var en 26. plass etter første dag. Hun hadde fem birdier på runden. Her er det tydeligvis et bra potensial.

Marianne Skarpnord to dobbeltbogeyer på sin 73-runde.

Klubbvenninnene fra Vestfold Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar startet med +3 eller 74 slag. De må spille solid fredag for å klare cutten. LPGA-spilleren Anna Nordqvist er på besøk og tok like godt ledelsen på 66 (-5).

HJEMMESIDE MED ALL INFO

19.04 LET:
20. - 23. april:
ESTRELLA DAMM MEDITERRANEAN LADIES OPEN
Club de Golf Terramar Spania
Pott: EURO €300.000

Denne turneringen spilles i Spania med flere norske spillere.

Marianne Skarpnord, Caroline Martens, Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar er med i startfeltet.

HJEMMESIDE MED ALL INFO


UKE 15Suzann Pettersen er solid for tiden.

16.04 LET:
Tutta var i teten i starten på den siste runden i Marokko

Ledet med ett slag før siste runde. Søndag formiddag ledet hun med ett slag etter seks hull. 

Tutta var en under etter  14 hull. Da hadde Klara Spilkova,  dratt til med 6 birdier fra det 4. til det 14. hullet og ledet med ett slag på Tutta og Annabel Dimmock, England.

Tutta fikk en bogey på det 15. - par 3. Det skulle bli skjebnesvangert. Spilkova kom inn med en flott 66-runde og avanserte fra 6. til 1. plass. Det er ikke lett å beskytte seg mot slike kanonrunder. Tutta spilte jevnt og godt, men mye tyder på at med bedre putting ville dette vært grei skuring. Hun fikk en birdie på det 17. hullet, men klarte ikke å få den nødvendige birdien på det siste hullet for å få omspill. Dermed ble det andreplass på Tutta. En meget godt gjennomført turnering. Etter én turnering og andreplass er Tutta nr 4 på pengelisten. Klara Spilkova leder. 

Tutta sa etter runden at hun ikke var helt fornøyd fra tee til green. Birdie-putten på det siste hullet var midt i hullet, men for kort. Dermed ble det altså ikke play off.

Tonje Daffinrud lå på 12. plass på rankingen før denne turneringen. Det er tett oppover. Hun hadde 79 70 74 72 og endte på en 44. plass. Hun er nr 18 på pengelisten etter turneringen i Marokko.

Marianne Skarpnord lå på 16. plass på rankingen før denne turneringen. Men hun rykker kraftig nedover på listen etter en svak turnering i Marokko. Marianne ble nr 58 til slutt blant de 64 som klarte cutten og tjente penger denne uken. Hun er nr 31 på pengelisten.    

Hjemmeside med all informasjon. KLIKK HER
15.04 LET:
Tutta er i teten i Marokko

Leder med ett slag før siste runde.

Suzann Pettersen lå langt bak etter de fire første hullene lørdag. Da lå hun fem slag bak walisiske Lyda Hall, men Tutta spilte 6 slag bedre på de siste 14 hullene og leder dermed med ett slag før siste runde.

Tonje Daffinrud hadde 74 og avanserte til en 46. plass, mens Marianne Skarpnord hadde 76 og er nr 52 før søndagens avslutning.

Hjemmeside med all informasjon. KLIKK HER
Suzann Pettersen er solid for tiden.

14.04 LET:
Tutta holder koken i Marokko
Det var to til klarte cutten på siste slaget. 

Suzann Pettersen hadde 68 71 og er helt med i toppen av listen. 

Caroline Martens hadde 74 på delt 43. plass etter første runde, men 82 fredag endte hennes spill i Marokko denne Gangen. Med 12 over par på 36 hull var hun 7 slag bak cutgrensen på +5 like før runden var ferdigspilt.

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud hadde begge 79 70 og klarte seg med et nødskrik på +5. Godt gjort og litt flaks. 

Madelene Stavnar hadde 79 74. Med +9 ble det alt for mange slag. Ingen cut denne gangen heller.

med tre spillere som klarte cutten blir det litt å følge med på for nordmenn i påskehelgen.

Hjemmeside med all informasjon. KLIKK HER13.04 LET:
Bare Tutta holdt mål i Marokko
Det ble en svak, norsk dag for de norske spillerne på LET. Men LPGA Tour-spilleren vår holdt mål.

Suzann Pettersen er nr 2 etter en fin 69-runde. Det er ett slag bak ledende Gemmy Dryburgh, Skottland.

Caroline Martens hadde 74 på delt 43. plass. Med det er hun ett slag foran det som ser ut til å bli cur-grensen foreløpig: +3. Men Golfsiden tippen at den blir på 5 over par. Avhengig av været (og selvsagt spillernes prestasjoner! :-) )

Dermed har de tre andre norske en aldri så liten mulighet til å klare cutten. Alle te; Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar hadde hele 79 slag første dag og viser at de ikke er i særlig god form. Vi får bare håpe at det snur seg fort. Som skrevet før; det er ofte bare små detaljer som skal til for å få en betydelig bedre score når man har et godt treningsgrunnlag. Det har de tre vi her snakker om.

Hjemmeside med all informasjon. KLIKK HER
28.03 LET:
13. - 16. april:
LALLA MERYEM CUP
ROYAL GOLF DAR ES SALAM Morocco
Pott: EURO €450.000

Denne turneringen spilles sammen med herrenes europatour. Nå er det endelig turnering igjen for damene på LET.

Her stiller stiller Suzann Pettersen opp. Hun spiller således ikke på Hawaii på LPGA denne uken. Det blir spennende å se hvordan hun takler konkurransen på LET hvor nivået ikke er like høyt som på LPGA, men en rekke av spillerne på LET kan hamle opp med LPGA-spillerne på gode dager.

Marianne Skarpnord, Caroline Martens, Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar er også med i startfeltet.

Hjemmeside med all informasjon. KLIKK HER


UKE 11

Marianne Skarpnord

19.02 LET:
Marianne Skarpnord i Kina

Hele 19 av de 22 beste kom fra Korea

Marianne Skarpnord spilte OK. Hun hadde 72 74 74 og ble nr 38. Det var 24 koreanere foren henne på listen.

Ganske solid spill av Marianne, men det  er mange gode koreanere. De trener mye og blir derfor svært gode. Det er mange som trener. Dermed er de nesten garantert at det bli mange gode spillere.

Marianne er nr 16 på rankingen etter denne turneringen.

Her finner du fram til startlister, resultater og selve turneringen: KLIKK HER17.02 LET:
Fin åpning av Marianne Skarpnord i Kina

Solid spill på den første runden.

Marianne Skarpnord hadde to birdier og en bogey og med 73 (-1) slag på den første av tre runder lå hun på en 20. plass.

Det er bra etter at hun ikke har fått ut sitt beste spill i det siste.

Georgia Hall hadde 66 slag i toppen av listen.

Foran seg på listen har Marianne 14 spillere fra Sør-Korea.

Her finner du fram til startlister, resultater og selve turneringen: KLIKK HER08.02 LET:
17. - 19. mars:
WORLD LADIES CHAMPIONSHIP
Mission Hills, Haikou China CP KRW 700,000,000
EURO €650.000
Her er neste turnering etter en lengre pause i den glisne LET-terminlisten. Bare Marianne Skarpnord har god nok ranking til å komme med i turneringen. Madelene Stavnar skaffet seg kortet på LET på Q-School i vinter, men er ikke i nærheten av å komme med i denne turneringen.

Her finner du fram til startlister, resultater og selve turneringen: KLIKK HER
UKE 5Tonje Daffinrud med topp 10-plassering i Australia


12.02 Ladies European Tour (LET):
Super turnering av Tonje Daffinrud i Australia

Det lover godt for videre spill.

Med en meget god sisterunde på 69 slag spilte Tonje Daffinrud seg opp mange plasser og fikk sin beste plassering på LET noen gang.

Melissa Reid vant i omspill mot tyske Sandra Gal.

Sjetteplassen ga 10.290 euro. I fjor tjente hun 18.307 euro på 80. plassen som holdt så vidt til å få være med videre på LET i 2017.

Fin turnering av Tonje Daffinrud.

Like bra gikk det ikke med Marianne Skarpnord som tidlig fikk et par dobbeltbogeyer og endte på 31. plass og 3.644 euro i premie.

HJEMMESIDE med LIVE SCORENicole Broch Larsen, Danmark, sprakk som en ballong op Moving Day i Australia


11.02 Ladies European Tour (LET):
De norske i riktig retning på Moving Day i Australia

Kan bli bra plasseringer til slutt.

Marianne Skarpnord er kommet seg over sjokket med kvadruppelbogeyen på den første runden og kjørte sin andre strake 68-runde lørdag på Moving Day. Dermed er hun opp til en 21. plass fra 46. plass.

En god runde til og hun får en godt betalt plassering.

Det samme gjelder Tonje Daffinrud som nå ligger på slaget bak Marianne etter en 70-runde.

Nicole Broch Larsen sprakk med 79 etter to 67-runder og er plutselig like med Marianne før siste runde. Dansken lå 97 plasser foran Marianne etter den første runden.

Solide Melisse Reid leder med to slag før siste runde. 

HJEMMESIDE med LIVE SCORE
Tonje Daffinrud Foto: A. Ramnefjell

10.02 Ladies European Tour (LET):
To av tre klarte cutten i Australia

En grei, norsk dag hvor Marianne tok et grep om eget spill.

Madelene Stavnar fikk seg en fin treningsrunde etter den fatale åpningsrunden på 83 slag. Hun hadde 4 birdier og 4 bogeyer på sin 73-runde. Dermed endte hun på 132. plass blant de 144 som sto på startstreken. Nå står det 5 turneringer på terminlisten ram til St. Hans. Det er syltynt. Da gjelder det å finne andre tourer å spille på slik at man ikke ruster bort.

Tonje Daffinrud hadde 74 etter torsdagens 70-runde og falt fra 22. til 35. plass etter tre bogeyer og to birdier.

Marianne Skarpnord hadde kniven på strupen og viste hva hun var god for under press. Hun hadde 7 birdier og to bogeyer på sin 68-runde (-5) og rykket opp 52 plasser til en 46. plass og et slags klaring til cut-grensen.

De to har en håndfull slag opp til en topp 10 plassering. Ikke umulig, men det krever godt spill og ingen blemmer på scorekortet.

Laura Davies har 65 76 og raste fra toppen av listen og ned til en 18. plass. Den første runden var et blaff av gammel storhet.

Nicole Broch Larsen, DK, leder etter to runder på 67 på 12 under par halvveis i turneringen.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE

09.02 Ladies European Tour (LET):
Daffinrud: Bra!
Skarpnord: Firpel!
Stavnar: Sjokkstart
i Australia

Meget variert start for de norske spillerne down under.

Tonje Daffinrud spilte meget solid og viser med tydelighet at det går opp og ned i golf. Hun avsluttet i forrige uke med en svak 80-runde. I sesongåpningen på LET i Australia spilte hun knirkefritt med tre birdier og 70 (-3) med en fin plassering som resultat. Hun er nr 13 etter første runde. Det var den nest beste runden på det som ser ut til å være den vanskeligste banen av de to de spiller på innledningsvis. Vi får håpe at stabiliteten er på vei slik at dette kan bli en skikkelig opptur for hardtarbeidende Tonje Daffinrud.

Blant de 34 beste scorene var bare 8 på den banen hvor Tonje Daffinrud spilte!

Evigunge Laura Davies (53) leder med to slag etter en kanonrunde på 65 (-8).

Marianne Skarpnord hadde 77 (+4) på den lette banen. Hun hadde en kvadruppel bogey 7 - også kalt firpel - på et par 3 hull som ødela runden. Hun er nr 98 etter den første runden og skal spille meget bra på den vanskeligste banen for å klare butten.

Enda verre gikk det i debuten for Madelene Stavnar. Med 83 (+10) ble det en sjokkartet marerittstart for den 16 år gamle Vestfold-spilleren. Det var ikke bare trippelbogeyen hennes som ødela runden. Det haglet med bogeyer. En brutal start på Europa Touren for Madelene Stavnar. Hun får bruke den andre runden som trening. Cutten er milelangt unna. Hun hadde den svakeste runden av samtlige på den letteste banen. Madelene kommer forhåpentligvis sterkt tilbake fredag. Skal vi håpe på en runde midt på 70-tallet som et slags plaster på såret?

HJEMMESIDE med LIVE SCORE


08.02 Ladies European Tour (LET):
Klarer de tre norske cutten i Australia

Sesongen starter torsdag. Tre norske spillere er down under.

Det er Marianne Skarpnord, Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud. De spilte en oppvarmingsturnering på den lokale touren i forrige uke. Da klarte alle tre cutten. Denne uken er det mye hardere konkurranse. Spørsmålet blir da om alle tre klarer cutten.

Unge Madelene Stavnar viser gode takter og kan overraske positivt. I første omgang blir oppgaven å klare cutten.

Tonje Daffinrud har ikke klart å overbevise det siste året. Skader satte henne tilbake i fjor. Nå gjelder det å heve nivået minst et hakk slik at hun virkelig får vist hva hun er god for.

Marianne Skarpnord har vært vår beste på Europa Touren i flere år. Hun har manglet det siste lille for å være i toppen på LET-rankingen. Spørsmålet er om hun er disiplinert nok i treningsarbeidet. I 2016 ble hun nr 34 på rankingen. Året før var et godt år med 12. plass. I 2014 var hun nr 58, i 2013 nr 26 og i 2012 nr 54. Skal 2016 bli hennes beste år?

Det er aldri feil å ha en god start. Kanskje alle tre klarer cutten?

Det er bare 11 turneringer på LET fra til begynnelsen av september. Etter det er det nye 11 turneringer ut sesongen som avsluttes i Dubai i begynnelsen av desember. 

HJEMMESIDE


31.01 LET:
9. - 12. februar:
OATES VIC OPEN
13th Beach Golf Links Australia
EURO €350,000
Her starter sesongen 2017. Her stiller tre norske spillere. Det er Marianne Skarpnord, Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud.

HJEMMESIDE

Fra 2016 KLIKK HER

Fra 2015:
KLIKK HER
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon