Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


LET - Ladies European Tour 2016:

Terminliste LETs hjemmesider

Fra tidligere turneringer på LET:
Fra 2011: Klikk her Fra 2012: Klikk her Fra 2013: Klikk her Fra 2014: Klikk her
Fra 2015: KLIKK HER Fra 2016 KLIKK HER


UKE 50

Ansvarlig Team Norway amatør/junior coach Geoff Dixon sammen med Celine Borge og Madelene Stavnar etter at de klarte seg videre fra det første kvalet i Casablanca (Foto: FB-Team Norway)

21.12 LET Final Qualifying:
Vår nye spiller på Ladies European Tour

Med det spillet Madelene Stavnar nå viser, kan hun virkelig utvikle seg til å bli vår neste toppspiller etter Suzann Pettersen. 

Madelene Stavnar som er født i år 2000, har spilt 6 turneringer som inngår i European Golf Rankings i år. Den svakeste plasseringen er nr 13. Hun har to femteplasser, to sjetteplasser og en 11. plass. Imponerende! Hun kom til kvartfinalen i British Girls. Hun ble nr 4 i proffturneringen Elisefarm Ladies Open på LET Access Tour i september.

Med runder på 77 70 66 69 og en solid sisterunde på 67 fikk hun et LET-kort med lavt nr. Det gir flere turneringer om hun spiller på LET i 2017. Hun ble nr 9 til slutt.

Video fra NESTE GENERASJON med MAdelene Stavnar

Madelene Sagstöm vant, langt fra uventet, på -17, 6 slag bedre enn Madelene Stavnar, som forøvrig ble slått av Sagström med 8 slag på den første runden på den samme banen!

Celine Borge får kategori 9b etter fin innsats i kvalet hvor hun avsluttet med en runde på 72 etter en avsluttende birde og nr 42 til slutt. Hun hadde en dobbeltbogey (5) og to birdier på runden.

Flott norsk innsats hvor de to unge amatørene stakk av med kaka.

Den første spilledagen skrev Golfsiden.no (se lenger ned på siden):

"Klarer minst en av de fire å kvalifisere seg direkte til LET, er det bra."
 
Med fasiten i hånden må vi være meget godt fornøyd med kvalet selv om Marita Engzelius skuffet stort denne gangen. Veslemøy Heramb har tidligere i sesongen ikke vist at hun kunne hevde seg noe særlig. Men hun hadde to oppløftende runder.

Her er følger du med videre på LEADERBOARD: KLIKK HER21.12 LET Final Qualifying:
Flott start av vår nye spiller på Ladies European Tour

Med det spillet Madelene Stavnar nå viser, skal det mye til å falle ut av topp 30. Celine Borge får også kategori på LET i 2017. 

Madelene Stavnar startet meget bra tirsdag formiddag på den siste runden. Hun var to under etter 3 hull og fikk par på det fjerde hullet. Da var hun på en flott 10. plass. Hun fortsatte med par også på det 5. hullet og lå da på delt 9. plass. Dette går høyst sannsynlig veien. Det vil si at hun kommer blant de 30 beste pluss delte plasseringer som får kortet for 2017.

Celine Borge var på det tidspunktet nr 46 etter å ha startet med par på hvert av de fire første hullene. Hun startet på de siste ni på denne sisterunden i kvalet. (11.41)

Her er følger du med videre på LEADERBOARD: KLIKK HERMarita Engzelius klarte ikke cutten foran siste runde.

20.12 LET Final Qualifying:
Et nytt lysglimt tirsdag

Men også skuffelser. Det er godt håp om at minst en av våre klarer kortet på LET for neste år.

Det var en stor skuffelse at Marita Engzelius ikke klarte å gjøre det bra i denne kvalifiseringen. Nå står en solid evaluering av årets sesong for døren. Hvilke grep som må ta og tas, er selvsagt ikke klart på den nåværende tidspunkt, men noe må gjøres for at scorene skal bli bedre. Med +8 var hun fire slag bak cut-grensen for siste runde da hun kom inn.  Det var rett og slett ikke bra nok. Det skal ikke nektes at vi har sett tendensen til svakt spill i en lengre periode i høst. 76 74 73 73 er omtrent tre slag for mange på HVER runde for at Marita skulle hatt noe håp om å klare kortet for neste år. Marita hadde ikke noen god sesong på Symetra Touren hvor hun bl nr 89 med 8.225 dollar i innspilte penger.

Veslemøy Heramb overrasket positiv på de to midterste rundene. Overrasket fordi hun har hatt en elendig sesong hittil i år. Hun har spilt 12 turneringer på LET Access Tour og ikke klart cutten en eneste gang. Det klarte hun ikke i 2014 heller på 11 forsøk. I 2013 klarte hun sin eneste cut på LET Access Tour siden den første turneringen på dette nivået i 2012. Med runder på 76 72 71 81 var hun nr 100 da hun kom inn. Her må mye gjøres hvis det skal være noe vits i å forsøke å gjøre golf til et levebrød - i hvert fall som spiller.

De to juniorene og amatørene viste mye bedre takter. Celine Borge med 72 70 77 71 var nr 48 og klarte cutten. Syn med den 77-runden.

Madelene Stavnar startet elendig med en 77-runde. Siden er det blitt 70 og 66. Hun var 3 under par etter 15 hull mandag ettermiddag. Dette ser meget bra ut! Da lå hun på 14. plass.  

Her er hjemmesiden med LEADERBOARD: KLIKK HER20.12 LET Final Qualifying:
Et lysglimt mandag

Det er godt håp om at en av våre klarer kortet på LET for neste år. 

Med sin 66-runde gjorde Madelene Stavnar et kjempehopp oppover på listen. Før de to siste rundene er hun på 22. plass etter å ha hoppet 38 plasser opp mandag.

Veslemøy Heramb spilte også bra og fikk 71 slag og er nr 55. Med det er hun likt med Celine Borge som gikk på en smell på den banen som ser vanskeligst ut. De to foran nevnte spilte den letteste banen mandag.

Marita Engzelius ser ut til å måtte ha ca. to 68-runder for å ha håp om å sikre seg kortet. Hun er 7 over par på en beskjeden 82. plass etter dagens 73-runde på den vanskelige banen.


Her er hjemmesiden med LEADERBOARD: KLIKK HER

 19.12 LET Final Qualifying:
En norsk fantomrunde

Stor spredning på de norske scorene mandag.

Madelene Stavnar var 7 under par etter 15 hull. Da hadde hun spilt seg opp 44 plasser til en 16. plass! Hun fikk en bogey på nr 15 og kom inn med en super 66-runde. Da lå hun på 20. plass.

Motsatt vei gikk det for Celine Borge som etter 9 hull hadde spilt seg ut av det gode selskap med 3 over par etter 9 hull og 30 plasser ned fra sin 17. plass.

Veslemøy Heramb var på en 67. plass før tredje runde. Hun hadde falt 4 plasser etter at hun var en over par på runden etter 12 hull. Så fikk hun to birdier på de tre neste og lå da på 56. plass. Ikke verst!

Marita Engzelius har slitt hittil. Hun har 76 74 og var nr 88 før tredje runde. Marita var på par etter 15 hull og hadde da avansert 10 plasser. Men det er ikke nok. Nå trengs det virkelig bra spill om hun skal ha noe håp om Europa Tour-spill neste år.

Da dette ble skrevet var det som man forstår en del hull igjen å spille mandag.

Her er hjemmesiden med LEADERBOARD: KLIKK HER19.12 LET Final Qualifying:
En norsk henger med

Det var spredt orden andre dag. Tre gode og en dårlig.

Celine Borge var god søndag og har 72 70 og en fin 17. plass etter to runder.

Veslemøy Heramb har 76 72 på en 67. plass. Marita Engzelius ligger langt bak og må ha mye bedre spill om det skal være noe håp om en god plassering. Hun har 76 74 og er nr 88.

Langt bedre har det gått for den andre amatøren Madeleine Stavnar som etter en svak 77 runde vartet opp med en fin 70-runde søndag og spilte seg opp 33 plasser til en 60. plass.

Her er hjemmesiden med LEADERBOARD: KLIKK HER

 


17.12 LET Final Qualifying:
Svak norsk innsats minus 1 på første dag lørdag

Det ble ingen stor, norsk dag innledningsvis. Det var kanskje ikke så overraskende. 

To unge amatører prøver lykken. Celine Borge får godkjent lørdagen etter en runde på par (=72). Det er delt 34. plass.

De tre andre har neppe noen grunn til å være fornøyde med sine runder. 

Veslemøy Heramb hadde i likhet med Marita Engzelius 76 slag. Da begynner de å bli langt bak allerede fra start. Her må det spilles bedre for å ha håp om en god plassering. Det er 79. plass og 11 slag bak Celine Boutier i toppen av listen.

Madelene Sagström, som Golfsiden har skrevet om noen ganger i år, hadde 69 på en 8. plass. Hun tar trolig et av de ledige kortene slik at hun kan komme seg med på Solheim Cup laget neste år. Hun er trolig god nok til begge deler - den svenske kometen.

Madelene Stavnar hadde 78 slag. Det var mange slag og hun er nr 93 av 115 spillere.

Her er hjemmesiden med LEADERBOARD: KLIKK HER

 


17.12 LET Final Qualifying:
Startet lørdag

Vi har fire spillere på Ladies European Tour - Final Qualifying.

Innledningen lørdag formiddag var ikke den beste, men det er langt fram til mål. Før den første halve runden var ferdigspilt lå våre fire spillere på 44. plass - 1 over par. Bortsett fra Madelene Stavnar som var 2 over.

Her er hjemmesiden med LEADERBOARD: KLIKK HER
 


16.12 LET Final Qualifying:
Starter lørdag

Vi har tre spillere på Ladies European Tour. Får vi flere etter denne kvalifiseringen?

Veslemøy Heramb, Marita Engzelius, og amatørene Celine Borge og Madelene Stavnar har kvalifisert seg for det siste kvalet.

Veslemøy Heramb spiller med Cajsa Persson, SWE og Meghan MacClaren, ENG, kl 10.33 på Amelkis-banen første dag og Samanah-banen 09.33 andre dag.

Madelene Stavnar spiller banene i den samme rekkefølge som Veslemøy Heramb. Hun spiller med Bethan Popel (a) ENG og Alessandra Braida, ITA, fra hull 10 kl 10.33 og 09.33 fra hull 1 søndag.

De to andre spiller banene i omvendt rekkefølge de to første dagene.

Celine Borge (a) spiller med Silvia Banon, ESP, og Emma Nilsson, SWE kl 09.00 første dag og 10.00 andre dag.

Marita Engzelius spiller med Natasha Fear, ESP og Anaelle Cranet, FRA, kl 10.22 og 09.22 de to dagene.

Klarer minst en av de fire å kvalifisere seg direkte til LET, er det bra.

Her er hjemmesiden med deltakere: KLIKK HER
 

 
12.12 LET:
17. - 21. desember:
2017 LALLA AICHA TOUR SCHOOL FINAL QUALIFYING
SAMANAH COUNTRY CLUB & AMELKIS GOLF CLUB MOROKKO Pott: €15.000

Her stiller det flere norske spillere enn noen gang tidligere.

Veslemøy Heramb klarte kvalet 12. desember. Rachel Rastad klarte det ikke etter en meget svak sisterunde.

Marita Engzelius kvalet inn i Colombia. Også Celine Borge og Madelene Stavnar har kvalifisert seg for det siste kvalet gjennom pre-kval nylig.

Her er hjemmesiden med deltakere: KLIKK HER
  


UKE 49

ShanShan Feng vant i Dubai

10.12 LET:
Ny, kinesisk seier, svakt norsk spill

Suzann Pettersen, Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord forsøkte seg i avslutningen på årets Europa Tour.

To svake runder lørdag morgen fra Tutta og Marianne Skarpnord.

Suzann Pettersen gikk på 73 (+1) og havnet nede på en 35. plass. Hun hadde en bogey og par på 17 hull. Det tyder på at putteren sviktet igjen. selvtilliten er borte. Hun klarer ikke å få putteren til å gjøre det hjernen er innstil på. Hun var en av de høyest rankede spillerne i denne turneringen. Da er det svakt å bli nr 35  med 13 slag flere enn vinneren Shanshan Feng, Kina.

Tonje Daffinrud misset cutten med ett slag etter at hun hadde bogeyer på to av de tre siste hullene. Synd. Det betydde nemlig at hun ikke kom blant de 80 som får beholde kortet sitt på LET i 2017. OPPDATERING kl 20.40: Tonje Daffinrud endte på 80. plass etter at de som ikke hadde tilstrekkelig antall turneringer i år  ble tatt bort. HYGGELIG!

Marianne Skarpnord har heller ikke hatt noen god sesong. Med runder på 71 75 74 havnet hun ett slag bak Tutta på en delt 43. plass. Marianne lå på 36. plass på rankingen på LET før denne turneringen. Det blir trolig omtrent den samme plasseringen til slutt. I fjor var hun nr 12. I 2014 var hun nr 58. I 2013 var hun nr 26. I 2012 var hun nr 54. 

LEADERBOARD


09.12 LET:
Tonje Daffinrud trengte birdie - fikk bogey

Suzann Pettersen, Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord i avslutningen på årets Europa Tour.

To svake, norske runder fredag morgen.

Marianne Skarpnord hadde en svak 75-runde på fredagens Moving Day i Dubai. Dermed er hun ute av dansen i kampen om en god plassering. Cut-grensen lå på +3 før ettermiddagsøkten var kommet skikkelig i gang. Marianne har 71 75 (+2) og får spille den siste runden.

Verre var det for Tonje Daffinrud som har 74 75. Hun fikk bogey på det siste hullet og er altså på +5. En birdie på det siste hullet hadde ført henne over cut-grensen da hun kom inn. Cutten kan kanskje gå til +4 i løpet av dagen. I så fall var bogeyen på det siste hullet ekstra sur.

Kl 15.30: Cutten gikk på +4. Tonje Daffinruds bogey på det siste hullet (og det tredje siste) førte henne til +5. Misset cutten og dermed kortet til Europa Touren dor damer i 2017 siden hun ikke kan bli blant de 80 beste på rankingen. Da blir det Q School neste for Tonje, så sant ikke Golfsiden sitter med feil informasjon.
  

Fordi:
Tonje Daffinrud er nr 81 på rankinglisten før turneringen i Dubai. Det er 80 som får beholde kortet. Uten pengepremie i Dubai rykker Tonje nedover på listen og ut av det gode selskap og uten kort på LET i 2017. Da er det Q School neste for Tonje Daffinrud. Med den svake formen hun har vist i det siste kan det bli en vanskelig oppgave.

Golfsiden tar forbehold om at forutsetingene for det ovenfor nevnte er riktig. Her kan noen spillere kanskje tas vekk fra listen fordi de ikke har spilt tilstrekkelig antall turneringer. Golfsiden har forsøkt å finne gjeldende kriterier uten å lykkes. Derfor er det som her er skrevet, skrevet med forbehold.

Det er å håpe at Tonje Daffinrud blir å finne på Europa Touren neste år. Ellers er denne sesongen et stort skritt tilbake.

Suzann Pettersen
har ikke spilt bra i Dubai. Åpningen på 74 var ikke bra. Fortsettelsen fredag var heller ikke bra. Med en dobbeltbogey på det andre hullet lå hun under cut-grensen, men karret seg over med en birdie på det 7. hullet. På hull 8 ble det bogey og under grensen igjen. Resten av runden blir en kamp for å klare cutten.

Det er skuffende for en spiller som er en av de høyest rankete i turneringen basert på verdensrankingen ( nr 16).

Oppdatert: Tutta fikk to birdier mot slutten og klarte cutten med samme antall slag som Marianne Skarpnord etter 74 72.


LEADERBOARD

 


08.12 LET:
Tonje Daffinrud trenger sårt å klare cutten

Suzann Pettersen startet med en 74-runde (+2). Det var klart svakere enn vi hadde ventet fra den kanten. Birdiene uteblir. Bare en på den første runden ved siden av tre bogeyer.

Tonje Daffinrud hadde en forferdelig start og var fire over par etter åtte hull. Men hun kom i land med +2 og likt med Tutta. Ikke verst den svake starten tatt i betraktning.

Marianne Skarpnord, som skuffet både seg selv og andre i forrige ukes LPGA kval, gikk på 71 og er nr 17 etter den første dagen. De to andre ligger akkurat over en antatte cut-grensen som settes etter fredagens spill.

På grunn av dødsfallet onsdag (se under) ble det besluttet å spille bare tre runder i denne avslutningen på årets Europa Tour for damer.

LEADERBOARD


Florentina Parker Foto: LET

08.12 Ladies European Tour:
Rapport fra første dag
Det ble ingen stor norsk dag.

Her får du full rapport fra LET.  Les mer

Emirates Golf Club

07.12 Ladies European Tour:
Første runde avbrutt grunnet dødsfall
Det ble en trist førstedag i sesongavslutningen i Dubai. Les mer


07.12 LET:
7. - 10. desember:
OMEGA DUBAI LADIES MASTERS
EMIRATES GOLF CLUB U.A.E
Pott: €500.000

Dette er avslutningen på årets Europa Tour for damer med tre norske spillere til start.

Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er med. Dette er Tuttas siste turnering i år. Hun er blant favorittene i kraft av sin plassering på verdensrankingen.

Marianne Skarpnord puttet meget svakt etter eget utsagn i LPGA-kvalet i forrige uke. Dette må rettes på om det skal bli en brukbar turnering.

Tonje Daffinrud trenger penger for å ikke miste kortet sitt på LET neste år. Hun har ikke vist ærlig god form i det siste. Men vi får satse på at det slitne uttrykket "det snur seg fort i golf" slår til for fullt.

Tutta hadde tidlig start onsdag og var 1 under par etter 7 hull med 1 birdie. Florentina Parker, England, åpnet forrykende på banens siste 9 hull med 7 birdier og 2 parer. 30 slag på hennes første 9 hull for dagen og -7. Da ledet hun...

Niesen til Tiger Woods hadde også en god åpning. Onsdag morgen var hun 4 under etter 6 med parer på begge par 5-hullene. Hun startet i likhet med Tutta og Parker på de siste 9.

Det var tydelige meget lette forhold på morgenkvisten onsdag i Dubai. Vi får håpe at forholdene holder seg utover dagen når Marianne og Tonje starter.  

LEADERBOARD


UKE 48

05.12 LET:
2. - 4. desember:
THE QUEENS presented by KOWA
MIYOSHI COUNTRY CLUB - AICHI JAPAN
Pott: €750.000


Her er resultatene: KLIKK HER

Dette er en lagturnering mellom fire tourer. Her er info:

About the Queens presented by Kowa
The inaugural edition of The Queens presented by Kowa in 2015 was a unique match play tournament featuring four teams of nine players, including a playing captain, from the Ladies European Tour, Ladies Professional Golfers’ Association of Japan, Ladies Korean LPGA and Australian Professional Golf Inc. It took place at Miyoshi Country Club near Nagoya, in Aichi Prefecture, Japan. A total of 34 matches were played over three days: eight fourball matches on day one, eight foursomes matches on day two and 18 singles matches on day three. Scoring was through a points system with up to 102 total points available. Each match was worth 3 points to the winning side. If a match ended all square after 18 holes, 1 point was awarded to each side.
Flott spill av Aditi Ashok som tok sin andre seier på rad på LET. Foto LET

24.11 LET:
Flott runde av Tonje Daffinrud i QATAR LADIES OPEN

Men til ingen nytte.

En god 69-runde torsdag etter den svake 79-runden dagen før førte til Missed Cut for Tonje Daffinrud. Torsdagens runde på 3 under par med 3 birdier var meget solid spilt. Hun måtte ha spilt på 66 slag, som antydet i går her på Golfsiden. Se lenger ned. En som klarte dette var Klara Spilkova som hadde 79-66 og klarte cutten på det siste slaget. Dette er meget sjelden kost.

Tonje fikk ikke med seg noen penger og positiv ranking fra turneringen, men hun fikk med seg en god porsjon selvtillit.

Det teller som kjent mye i denne idretten.

Spillere fra Wales, Danmark, India og England inntar de fire første plassene etter to runder.

LEADERBOARD
23.11 LET:
23. - 26. november:
QATAR LADIES OPEN
Pott: 500.000 euro

Tonje Daffinrud er med denne uken.

Starten var ikke bra. Den var dårlig. 79 slag på den første runden betyr at hun etter alle solemerker ikke får spille om pengene denne gangen. Dermed henger neste års LET-kort i en meget tynn tråd. Hun misset cutten i forrige turnering også og falt utenfor topp 80 som får beholde kortet.

Tonje har vist svak form i det siste. Når slagene ikke sitter, kan man score OK likevel. Men der er ikke Tonje i øyeblikket. Småspillet er dessverre ikke godt nok. Her må kvaliteten opp.

Ofte er det slik at man kan blåse litt i de lange slagene og trene masse på småspillet, så kommer de lange slagene også. Det har sammenheng med at frykten for de korte slagene blir såpass stor at det "smitter" over på de lange slagene som blir usikre og skadelidende. En ond sirkel - og scoren fyker i været.

Med 79 slag første dag dannet Tonje Daffinrud baktroppen i Qatar.

For å klare cutten må Tonje gå på ca. 66 slag. Hun har stor kapasitet når hun er på sitt beste, men det hun har vist i det siste tyder på at dette er kjørt. Det hadde vært fint å klare cutten for det er mange penger i denne turneringen.

LEADERBOARD

 


UKE 47


12.11 LET i Abu Dhabi (oppdatert):
Her ble det hjemmeseier

Aditi Ashok vant etter å ha spilt solid flere ganger i det siste.

LIVE SCORE12.11 LET i Abu Dhabi (oppdatert):
Tonje var bedre andre dag

Men det holdt ikke til avansement. Cutten gikk på +10, og akkurat 60 spillere gikk videre. Tonje Daffinrud hadde +12 og gikk ikke videre.  

LIVE SCORE12.11 LET i Abu Dhabi:
Tonje var bedre andre dag

Tidlig på dagen var hun langt bak cutten, men statistikken sier noe annet!!?? Hva betyr det? Jo...

Det betyr at Tonje Daffinrud hadde muligheter til å klare cutten selv om hun lå fire slag bak da hun kom inn.

Etter den første runden så det ut til at cutten skulle gå på +6. Tonje har +8 +4= +12 på sine to runder. Statistisk sett skulle dette gi en cut på 12 over par. Om det skjer, gjenstår å se utover dagen.

Da dette ble skrevet var cutten steget til +8......

Uansett, Tonje Daffinrud har ikke vist særlig god form i det siste. Hun trenger sårt å tjene penger for å få beholde kortet for neste år.

Her følger du med utover lørdagen (09.15)

LIVE SCORE
11.11 LET:
Svak start av Tonje Daffinrud i India

Tonje Daffinrud spiller trerunders turneringen I India denne helgen.

Første oppgave blir å klare cutten. Det kan bli tøft etter den svake åpningen på 80. slag. Hun er nr 78 på rankingen. 80 spillere får beholde kortet på LET. Derfor er det uhyre viktig for Tonje å klare cutten denne helgen.

De spiller på en bane som det var vanskelig å score godt på første dag. Fire spillere hadde 70 slag i teten. Det sier ganske mye.  

LIVE SCORE


07.11 LET:
11. - 13. november:
HERO WOMEN'S INDIAN OPEN
DLF GOLF AND COUNTRY CLUB INDIA
Pott: 400.000 dollar

Tonje Daffinrud er med på kvinnenes Europa Tour denne uken. Marianne Skarpnord er ikke på startlisten.

LIVE SCORE


Uke 44

05.11 LET i Abu Dhabi:
Tonje beveget ble nr 51

Tonje Daffinrud beholdt rankingen sin.

Med 72 på den siste runden ble det 51. plass og et pat tusen euro i premie. Det holdt til å beholde 78. plassen på rankingen, men det er tettere bakover enn framover slik at hun må ha en rimelig god avslutning på sesongen for å beholde kortet sitt. 

Vant gjorde - ikke uventet - Beth Allen med 66 68 69 64. Imponerende! Hun har spilt meget solid i det siste.

Det var heller ikke overraskende at Olafia Kristinsdottir, Island, som ledet etter to runder falt ned til en 26. plass til slutt etter å ha solt seg i glansen et par dager.  Det ble 65 66 76 74. Hun tjente rundt 5.000 euro og avanserte 19 plasser på rankingen til en 105. plass. 

Hjemmeside med LIVE SCORE
04.11 LET i Abu Dhabi:
Tonje beveget seg bakover på Moving Day

Tonje Daffinrud kjemper for levebrødet.

De tre første rundene var 70 72 73. Dermed falt Tonje et godt stykke nedover på listen. Hun kjemper for hvert slag. Før turneringen var hun nr 78 på pengelisten. Topp 80 har fått beholde kortet de siste årene. Derfor er det viktig å samle så mange euro som mulig. En 40. plass kan være meget bra sammenlignet med en 45. plass i denne turneringen. Det kan bety kort eller ikke kort for neste års Europa Tour for damer.

Stå på Tonje! Kjemp for hvert slag. Slik som Colin Montgomerie forteller i dette intervjuet med Golfsiden i 1999.

LES HELE INTERVJUET HER

Tonje var nr 53 av 66 før runden var ferdigspilt. En runde under 70 lørdag vil kunne gi en topp 40-plassering. Det kan hjelpe litt på rankingen.

Hjemmeside med LIVE SCORE

03.11 LET i Abu Dhabi:
Tonje besto testen

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud opplevde ned- og opptur på golfbanen denne uken.

Tonje Daffinrud lå under cut-streken etter 13 spilte hull. Så fikk hun en birdie på på nr 7.

Da Tonje Daffinrud sto på det 9. utslagsstedet, hennes 18. for dagen, lå hun rett over cut-streken. Høyst sannsynlig visste hun det. Da er det fort gjort å choke. Tonje klarte imidlertid biffen og slå til med en birdie og fikk dermed være med å spille om pengene i helgen. 70 72 ga billett til helgespillet.

Det fikk ikke Marianne etter den svake 76-runden onsdag. Torsdag gikk det litt bedre med en 71-runde, men det var ikke nok til å gjøre annet enn å pakke ned køllene for denne gangen.

Dermed ble den en nedtur for Marianne og en opptur for Tonje i denne turneringen.

Kjempesensasjon
Olafia Kristinsdottir, som Tonje har spilt med i to dager, imponerer stort. Islendingen ledet etter første dag på 65 slag. Hun fulgte opp med en 66-runde og leder med tre slag halvveis i turneringen. Hun studerte på Wake Forest og var en god amatør før hun ble proff i 2014. Hun har spilt 16 turneringer på LET. I år er hun bare nr 124 på pengelisten med fem turneringer spilt. Hun har klart cutten to ganger og tjente 4112 av 6393 euro i turneringen Tipsport Golf Masters.

Det blir spennende å se om hun klarer å holde hele veien inn. Dette er nemlig en kjempesensasjon så langt.  

Hjemmeside med LIVE SCOREOlafia Kristinsdottir var konsentrert under dagens fine runde i Abu Dhabi. Foto: LET

02.11 LET i Abu Dhabi:
Det går opp og ned i golf

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud opplever ned- og oppturer på golfbanen.

Tonje Daffinrud klarte i LPGA-kvalet ikke å komme til det siste steget for et par uker siden. Hun avsluttet med to 78-runder og havnet langt bak i leksa. Nedtur.

I Abu Dhabi startet hun i samme tralten, men så våknet hun.

Hun var tre over par etter fire hull. Men etter det fikk hun seks birdier og en bogey, havnet på 70 (-2) og ligger på 16. plass etter første runde like før runden var ferdigspilt. En opptur i løpet av 10 dager som lar seg høre.

Nedtur
Omvendt var det for Marianne Skarpnord. Hun startet med å være en under par etter to hull. Men på de fem neste hullene gikk hun fem over! Derfra og inn hadde hun en bogey og en birdie og landet dermed på 76 slag og en 114. plass og fire slag bak cut-grensen.

En stor nedtur fra den overlegne seieren for 10 dager siden i LPGA-kvalets andre steg.

Det går opp og ned i golf....

Hjemmeside med LIVE SCORE01.11 LET:
2. - 5. november:
FATIMA BINT MUBARAK LADIES OPEN
SAADIYAT BEACH GOLF CLUB ABU DHABI
Pott: 550.000 dollar

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er med.

Hjemmeside


Uke 41

11.10 LET:
13. - 16. oktober:
XIAMEN INTERNATIONAL LADIES OPEN
XIAMEN ORIENT GOLF & COUNTRY CLUB - XIAMEN CHINA
Pott: 300.000 euro

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er ikke med. De skal spille LPGA kvalifisering.

LIVE SCORE


Uke 40

09.10 LET:
Tonje Daffinrud ble nr 21 i LACOSTE LADIES OPEN DE FRANCE
Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud skal nå til Florida.

Til uken går kvalet til LPGA Touren. Der stiller Norge med tre jenter.

I den siste runden i Frankrike hadde Tonje 72 (+2) og endte på 21. plass.

Marianne Skarpnord hadde en svak 75-runde og endte nest sist.

Amerikanske Beth Allen vant denne turneringen uten at den ble særlig spennende.

LIVE SCORING08.10 LET:
Flott runde av Tonje Daffinrud   i LACOSTE LADIES OPEN DE FRANCE
Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud beveget seg i hver sin retning på moving day.

Tonje hadde 67, og Marianne 74 dermed er de nr 18 og 49 henholdsvis.

Det er ikke langt opp til en topp 10 plassering for Tonje. Med en god runde søndag er den saken så godt som biff. 

LIVE SCORING

07.10 LET:
Heldigvis klarte begge cutten  i LACOSTE LADIES OPEN DE FRANCE
Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud klarte begg cutten . Stor framgang fra forrige uke.

Nå er det bare 25 spillere som ikke klarte cutten fordi det er et lite startfelt i Frankrike denne uken.

Med 70 og 71 klarte Tonje og Marianne cutten med en viss margin. To og tre slag.

Det ga selvtillit før LPGA-kvalet i neste uke  hvor også Marita Engzelius deltar.


LIVE SCORING


07.10 LET:
Svak norsk åpning i
LACOSTE LADIES OPEN DE FRANCE
Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er med. Dette er oppkjøringen til LPGA-kvalet i neste uke.

Formen til våre to beste kvinnelige golfspillere ser ikke ut til å være den beste.

Marianne Skarpnord arbeider med teknikken og hadde noen litt for store hooker i forrige turnering slik at hun misset cutten. Denne gangen i Frankrike åpnet hun med 72 slag.

Det gjorde Tonje Daffinrud også. Det høres greit ut ved første øyekast, men kaster man litt mer med øynene, ser man fort at de spiller på en temmelig lett bane hvor de lave scorene råder.

Begge ligger på 41. plass. Det var 15 spillere under 70 slag.

Heldigvis er det ikke så langt opp til en hederlig plassering.

Par på banen er 70. Våre to spillere er to over par. De neste rundene må nok under 70 om det skal bli penger i kassa denne uken.

Med 72 slag er det godt håp om å klare cutten denne gangen, men da må det ikke bli noen blemmer på scorekortet fredag.

Neste uke begynner LPG-kvalet i Florida.

LIVE SCORING
04.10 LET:
6. - 9. oktober:
LACOSTE LADIES OPEN DE FRANCE
GOLF DE CHANTACO FRANCE
Pott: 250.000 euro

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er med.

Ingen av dem klarte cutten forrige gang. Da gjelder det å ha funnet fram til forbedringer til denne turneringen.

LIVE SCORINGUke 38

24.09 LET:
Ingen av de norske klarte cutten denne gangen Spania

Da blir det å satse på neste turnering.

Med 80 og 78 var Tonje Daffinrud langt una.

Marianne Skarpnord var også et godt stykke unna cutten med sine 76 74.

Beth Allen ledet etter tre runder.

Her følger du med 22.  25. september: HJEMMESIDE


22.09 LET:
Meget svak norsk start i Spania

Nå blir det vanskelig å klare cutten i Spania denne uken.

Med 78 bog 80 på Marianne og Tonje ser det mørkt ut for rødt, hvitt og blått å få spille i helgen.

Her følger du med 22.  25. september: HJEMMESIDE


22.09 LET:
Nå gjelder det for Tonje Daffinrud

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud spiller i Spania denne uken.

Tonje Daffinrud er nr 76 på rankingen og trenger å spille bra for å få beholde kortet på LET.

Marianne Skarpnord har vist fin form i det siste. Nå mangler "bare" det lille siste for at det skal bli skikkelig bra.

Her følger du med 22.  25. september: HJEMMESIDE
19.09 LET:
22. - 25. september:
ANDALUCIA COSTA DEL SOL OPEN DE ESPAÑA FEMENINO, ALOHA GOLF CLUB, Spania
Pott: 300.000 euro

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er med.

HJEMMESIDE


Uke 36

11.09 LET:
Marianne Skarpnord fikk 8. plassen alene i Tyskland

Koreansk kanon kom som en rakett.

Sandra Gal (69) delte 3. passen med svenske Camilla Linharth (66).

Belen Mozo tok andreplassen alene.

Vinneren In-Kyon Kim hadde en superrunde på 63 slag med 9 birdier. Hun vant med 5 slag til slutt. Fullstendig overlegent med andre ord.

Marianne Skarpnord hadde 69 72 71 og 68 og endte på en fin 8. plass. Hun er nå nr 32 på pengelisten.

Hjemmeside med alle opplysninger
 


  
10.09 LET:
Marianne Skarpnord topp 10 før siste runde i Tyskland

Sandra Gal spilte slett ikke galt på lørdag.

Marianne har 69 72 71 og er nr 10 før den siste runden.

Sandra Gal hadde 66 på moving day og bevegde seg 8 plasser opp til en 3. plass bare ett slag bak de to i teten; Lee-Ann Pace, Sør-Afrika og Belon Mozo, Spania.

Hjemmeside med alle opplysninger
 
  09.09 LET:
Fin start av Marianne Skarpnord i Tyskland

Hadde 69 på den første runden.

På den andre ble det 72 slag og en 8. plass like før runden var ferdig fredag ettermiddag.

Tyske Caroline Masson, som vant på LPGA Touren i forrige uke og er det store, tyske trekkplasterret, er nr 16.

Tonje Daffinrud er ikke i form ser det ut til. Hun var 8 over par med tre hull igjen å spille. Cutten så da ut til å gå på +4.

Katie Burnett ledet like før dagen var over.

Hjemmeside med alle opplysninger
 
Caroline Masson med trofeet fra sist helgs LPGA turnering i Canada.

23.08 LET:
8. - 11. september:
ISPS HANDA LADIES EUROPEAN MASTERS
Golf Club Hubbelrath, Tyskland
Pott: 500.000 euro
OL er over. Så blir det igjen en lang pause til LET-jentene som bare spiller noen få turneringer i løpet av året dessverre.

Forrige ukes vinner på LPGA Touren stiller opp. Det er tyske Caroline Masson.

Marianne Skarpnord og årets norgesmester Tonje Daffinrud stiller opp.

Hjemmeside med alle opplysninger
 


Uke 33

02.08 LET:
17. - 20. august:
OLYMPIC GAMES, RESERVA DE MARAPENDI RIO DE JANEIRO
RESERVA DA MARAPENDI RIO DE JANEIRO
BRAZIL
Pott: $ 0

OL er for første gang med i OL på over 100 år. Tutta og Marianne Skarpnord er med.

Norge har med president i NGF Marit Wiig, gen.sekr. Tor-Anders Hanssen og Øyvind Rojahn. Trenerne Jon Karlsen og Darren Webster-Clarke er også med samt en mentaltrener som er innleid av NGF.

Her kan du lese mer om våre jenter i OL i Rio

HJEMMESIDE for OL 2016
 


Uke 29

19.07 LET:
22. - 24 juli:
ABERDEEN ASSET MANAGEMENT LADIES SCOTTISH OPEN
DUNDONALD LINKS SCOTLAND CP
Pott: €500,000
Det er lange pauser på LET. Ikke lett å tjene til levebrødet på LET.

Her stiller Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud opp.

Her finner du fram KLIKK HER Uke 24

Tonje Daffinrud

19.06 LET:
Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord med gode avslutninger

Klatret mye siste dag.

Marianne Skarpnord hadde 66 og endte på en god 22. plass etter å ha klart cutten så vidt.

Tonje Daffinrud hadde 68 søndag og delte tjueandreplassen med Marianne. Nå er Marianne nr 27. på rankingen, mens Tonje er nr 55.

Caroline Martens er nr 66 og går på krykker etter problemer med den ene foten.

LEADERBOARD
18.06 LET:
Tonje Daffinrud klarte cutten

Men det gjorde ikke Marianne Skarpnord så det ut til like før runden var slutt lørdag ettermiddag, men så snudde det!

Med 72 69 var det ett slag for mye så det ut til, men så var det flere som kom inn med bogeyer mot slutten slik at Marianne får spille den siste runden fra en delt 62. plass.
 
Tonje Daffinrud hadde 72 69 og var sikker på å gå videre på en 29. plass med tre slag opp til en topp 10 plassering. Det ble nr 32 etter to av tre runder. 

LEADERBOARD
14.06LET:
17. - 19 juni:
TIPSPORT GOLF MASTERS
GOLF PARK PILSEN CZECH REPUBLIC Pott: €250.000

Det er lange pauser på LET. Ikke lett å tjene til levebrødet på LET.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Tonje Daffinrud (Vestfold GK) er med i Tipsport Golf Masters som spilles i Pilsen, Tsjekkia fra 17. - 19. juni.

Tonje Daffinrud har brukt de tre friukene til å trene hardt. Det kan bli en fin turnering.

HJEMMESIDE
Uke 19

16.05 LET:
Et godt stykke ned på listen i Kina

Ingen stor Kinaferd for Marianne og Caroline.

Shanshan Feng vant etter play off.

Marianne Skarpnord avsluttet med 74 og endte på +9. Det var 23 slag bak vinneren. Caroline Martens hadde to spillere bak seg og endte på delt 57. plass etter 78 på den siste runden. 

Marianne er nr 28 på pengelisten. Caroline er nr 54. Tonje Daffinrud, som ikke var med denne uken, er nr 57.

Leaderboard finner du her

Her er full rapport fra turneringen:

Shanghai, 15th May, 2016: China’s Shanshan Feng retained her Buick Championship title with a play-off victory over South Korean Na Yeon Choi after an exciting final round duel at Shanghai Qizhong Garden Golf Club.

Sharing the lead for the last three rounds, both Choi and Feng carded 67s in testing conditions for a matching 72-hole total of 14-under-par.

Choi led for most of the round until she bogeyed the 18th in regulation play and then again in the play-off.

“I didn’t expect it!” said Feng, who made a birdie putt of around 10 feet at the first extra hole.

“Today, from the beginning, Na Yeon was ahead and I was behind, but I never gave up. When we had two holes left I thought, ‘I’m just going to try my best and see what happens,’ and I think I had luck on my side. I’m really happy to finish with a birdie on the last hole and I’m really proud that I was able to defend my title.”

In the play-off, Choi’s first putt travelled way past the hole and she missed the return, before Feng made her birdie attempt from around 10 feet.

It meant that Feng, the 2015 LET Order of Merit winner, collected her fourth Chinese title, worth 72,966.71 Euro, which was her sixth LET title and 15th victory as a professional.14.05 LET:
Meget svak norsk dag i Kina

Det ble IB på både Marianne og Caroline.

Marianne hadde dagens svakeste runde på 80 slag. Caroline Martens var to slag bedre.

IB (Ikke Bra!) 

Dermed er de på 45. og 55. plass og nesten sist i turneringen. Dermed blir det ingen stor utbetaling søndag på noen av dem. De to er 16 og 19 slag bak teten før siste runde..  

Leaderboard finner du her


13.05 LET:
Begge to klarte cutten

Et stykke opp til de beste.

Marianne Skarpnord har 71 72 på 18. plass.

Caroline Martens har 73 75 og hadde ett slag til gode på cutten.

Leaderboard finner du her10.05 LET:
12. - 15 mai:
BUICK CHAMPIONSHIP, SHANGHAI QIZHONG GARDEN GOLF, Kina
Pott: $600.000

Nå er LET i Kina. To norske er med.

Her stiller Marianne Skarpnord og Caroline Martens opp.

Leaderboard finner du her
Uke 18

08.05 LET:
Nok en middels norsk dag i Afrika

Marianne Skarpnord beste norske i Rabat.

Marianne Skarpnord hadde 76 på den siste runden og ble nr 28.

Tre slag bak kom de to andre på 41. plass. Det var Caroline Martens og Tonje Daffinrud.

 Nuria ITURRIOS, Spania, vant overlegent.

Leaderboard finner du her

 

08.05 LET:
Middels norsk dag i Afrika

Marianne Skarpnord beste norske før siste runde.

Marianne Skarpnord har 68 76 74 og er nr 16 i Marokko.

Caroline Martens har spilt på 75 72 74 og er nr 34. 

Tonje Daffinrud har 72 74 77. Hun har fem dobbeltbogeyer i turneringen. Det er alt for mange til å kunne hevde seg i toppen. Hun er nr 46 før siste runde.

Leaderboard finner du her
06.05 LET:
Alle de tre norske klarte cutten

En trippel for Marianne Skarpnord sendte henne nedover på listen.

Marianne Skarpnord hadde 68 og lå på andreplass tidlig på den andre runden. Men en trippelbogey mot slutten ga en 76-runde og en 13. plass etter halvgått løp i Marokko.

Caroline Martens spilte seg opp fredag med 75 72 og er nr 22 halvveis. Det er betydelig framgang fra USA-besøket som ikke var av beste merke når det gjelder å vise fram scorekortene.

Tonje Daffinrud har 72 74. Med tre dobbeltbogeyer på fredag viser hun at hun har mye å gå på, men så var det dette med stabiliteten da.  

Leaderboard finner du her


03.05 LET:
5. - 8 mai:
LALLA MERYEM CUP
ROYAL GOLF DAR ES SALAM MOROCCO
Pott: 450.000 EURO

Nå er LET i gang igjen med tre norske deltakere.

Marianne Skarpnord har vist varierende form, men kan gjøre det bra i Marokko. Hun skal spille med Dame Laura Davies og danske Nanna Koerstz Madsen. Caroline Martens har spilt i USA på Symetra Touren og spilt meget svakt. Det er å håpe at hun har fått rettet opp en del til denne turneringen. Tonje Daffinrud viste solid form på LET Access Tour sist helg. Her kan det vært at vi får et aldri så lite (eller stort?) gjennombrudd.

Klarer alle tre cutten vil det være bra. Rachel Raastad var tirsdag nr 21 på reservelisten. 

Leaderboard finner du her


Uke 10

13.03 LET:
Helasiatisk på Europa Touren for damer

Fem europeere blant de 36 beste.

Becky Morgan fra Wales var beste europeer på en niende plass.

Det var jevnt og spennende blant de fem beste som alle var fra Korea. 

Vant gjorde Jung Min Lee var et slag foran tre spillere.

Her finner du resultater:

Hjemmeside med LIVE SCORE12.03 LET:
Marianne Skarpnord langt bak

Åpnet med 77. Fortsettelsen var ikke bra.

Marianne avsluttet sin første runde fredag morgen. Hun måtte helt opp i 77 slag etter at hun gikk fredagens avsluttende 8 hull 4 over par. Etter 13 hull på den neste runden som startet rett etterpå, var hun 3 over par etter 13 hull og var da tre slag bak den stipulerte cut-grensen. Det ble ikke noe helgespill for Marianne denne gangen.

Hjemmeside med LIVE SCORE

 
10.03 LPGA:
Spillet stoppet - kaldt og dårlig vær

Den første runden ble ikke spilt ferdig.

Marianne Skarpnord fikk en dobbeltbogey på det niende hullet og ble stoppet på det 10. hullet for dagen.

Da ledet Han Sol Ji, Korea som fikk spilt ferdig torsdag. 

Hjemmeside med LIVE SCORE


01.03 LPGA:
10. - 13. mars:
 WORLD LADIES CHAMPIONSHIP
MISSION HILLS (OLAZABAL COURSE) KINA
Pott: $800,000

Pause til midten av mars. Marianne Skarpnord er med. Caroline Martens og Tonje Daffinrud var nr 7 og 10 på reservelisten den 1. mars.

Hjemmeside med LIVE SCORE


Uke 8

28.02 LET:
Marianne Skarpnord med den største fuglen på siste runde

Koreansk seier i Australia.

Marianne Skarpnord fikk en virkelig storfugl på det 12. hullet søndag i følge scorekortet. Hun fikk 2 slag i på par 5-hullet: ALBATROSS eller double eagle som amerikanerne kaller det. Det finnes riktig nok en større fugl på golfbanen; KONDOR, men det er fire under par på et hull eller hole in one på et par 5 hull. Eller to slag i på et par 6-hull.

Marianne gikk på 70 på den siste runden og endte på 18. plass.

Caroline Martens og Tonje Daffinrud ble nr 35 og 43 på +6 og +7 etter sisterunder på 73 og 74. Tonje hadde to dobbeltbogeyer på den siste runden.

Vant gjorde Jiyai Shin, Sør-Korea. Hun var suveren og vant med tre slag.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE
Tonje Daffinrud

27.02 LET:
Tonje Daffinrud med den beste tredjerunden av de norske med 76!

Tøffe forhold ga høye scorer.

Med 76 slag lørdag hvor forholdene var meget tøffe, hadde Tonje Daffinrud 76 slag og klatret opp til 45. plass.

Den plassen deler hun med Caroline Martens som hadde 80 slag lørdag etter 70 og 75 de to første dagene.

Marianne Skarpnord falt ned til 29. plass etter sin 79 runde lørdag.

Beste runden var på 71 slag under de vanskelige forholdene.

Hele 23 spillere hadde 79 slag og svakere på den tredje runden.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE

Caroline Martens har grunn til å smile. Noe hun for øvrig nesten alltid gjør

26.02 LET:
Caroline Martens ikke like god på den andre runden

To norske godt med halvveis i turneringen i Australia.

Marianne Skarpnord har 72 71 og hadde spilt seg opp til en 15. plass etter fire birdier og to bogeyer fredag.

Caroline Martens hadde 75 fredag og falt ned til en 23. plass. Men trygt innenfor cut-grensen.

Spennende for Tonje:
Tonje Daffinrud, som hadde en svak førsterunde, åpnet med en sjokkartet dobbeltbogey på den andre runden, men svarte med to raske birdier. Da var hun innenfor cut-grensen. To sure birdier på hennes 10. og 11. hull for dagen gjorde at hun plutselig var to slag unne helgespillet. Det hjelp med en påfølgende birdie, og med fem hull igjen å spille trengte hun en birdie for å være sikker. Det kunne da tenkes at cutten flyttet seg fra 3 til 4 over par fordi det ofte er tøffere forhold om ettermiddagen med mer vind og oppgåtte greener, men det er nok for mange spillere på +3 eller bedre til at det blir +4 som cut-grense....

Birdie på 15: INNENFOR grensen på +3
Bogey på 16: UTENFOR
Par på 17: UTENFOR

Det 18. hullet, banens 9. hull, er et par 5 hull. Her hadde Marianne birdie tidligere på dagen. Flertallet av de som ligger høyt oppe på resultatlisten har birdie på dette hullet med en god eagle-mulighet for de langtslående og presise.

Men hva med Tonje?

Hun fikk birdie på det siste hullet og så ut til å klare cutten like før runden var ferdigspilt. Bravo Tonje! Så får vi bare håpe at det holder til alle er kommet inn.

HJEMMESIDE med LIVE SCORE25.02 LPGA:
Caroline Martens er kommet seg etter sjokkrunden på New Zealand
Startet med 80 i forrige turnering. Mye bedre denne gang.

Nå spiller LET i Australia i RACV LADIES MASTERS. Caroline Martens åpnet med 80 slag forrige gang hun var med - på NZ for to uker siden. Hun hadde en andrerunde på 68 slag. Det ga tydeligvis selvtillit og ikke minst håp om bedre tider.

I Australia startet hun med sju birdier, men to bogeyer og en dobbeltbogey dro runden opp til 70 (-3). Men, bevares - 11 slag bedre enn forrige åpningsrunde sammenlignet med par gir håp om en meget god turnering. Det er tre runden igjen. Hun ligger på 10. plass.

Marianne Skarpnord hadde fem birdier på sin 72-runde (-1). Det ga en 28. plass etter torsdagens innledning.

Tonje Daffinrud var ikke like god. Hennes 76-runde (+3) inneholdt to birdier og fem bogeyer. Med det er hun nr 78 og to slag bak den antatte cut-grensen. Med en runde på 70 slag fredag er Tonje temmelig sikker på å få spille i helgen. Hun er god nok til det og har tidligere vist at hun kan gå lavt andre dag.

Det er tre spillere i tet med 67 slag..

HJEMMESIDE med LIVE SCORE23.02 LPGA:
25. - 28. februar:
RACV LADIES MASTERS
RACV Royal Pines Resort, Australia
Pott: € 250,000

Touren fortsetter seg til Australia.

Her stiller Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Tonje Daffinrud opp.

HJEMMESIDEUke 7

Lydia Ko

21.02 LPGA:
Lydia Ko med 67, men klarte ikke å stå i mot 8birdier i Australian Open

Lydia Ko måtte nøye seg med andreplassen.

Det var nemlig japanske Haru Nomura som var best siste dag. Med 65 slag og åtte birdier var det ingen som klarte å matche henne. Lydia Ko avsluttet med 67 slag og endte tre slag bak til slutt.

Nr 3 ble Karrie Webb (71).

Seiersintervjuet

LIVE SCORE

20.02 LPGA:
Tre i tet, men Lydia Ko sniker seg oppover på listen før siste runde i Australian Open

Blir det Lydia Ko igjen?

Danielle Kang, USA, Haru Nomyra, Japan og Jenny Chin, Korea, leder på 9 under par før siste runde.

Lydia Ko, NZ, med 70 70 69 er ett slag bak. Men er det hun som har nervene mest under kontroll på den siste runden der hun kan gå "beskyttet" foran lederballen? Golfsiden tror det er gode muligheter for det.

Se heller ikke bort fra hjemmespiller Karrie Webb som ligger likt med Lydia Ko.

Holly Clyburn (78) og Catriona Matthew (73), som ledet etter to runder falt nedover på listen på Moving Day og var nr 30 og nr 6 før siste runde. Lederballen sviktet nok en gang på Moving Day.

Marianne Skarpnord misset som kjent cutten etter 70 77.

LIVE SCORE

Holly Clyburn

19.02 LPGA:
Elendig avslutning for Marianne Skarpnord i Australian Open

Fortsettelsen etter den gode førsterunden så bra ut en stund.

Hun var på par etter 9 hull med to birdier. Men så kom elendigheten. Marianne fikk fem bogeyer på de siste ni hullene og endte opp på 77 og en 78. plass. Det var trist for det er fine premier i Australia hvor LPGA Touren samarbeider med de andre tourene. Trist er det også fordi dette er en av de turneringene med størst pott i løpet av sesongen. Da er det kjedelig å måtte reise tomhendt derfra - uten lønn for strevet i dobbelt forstand. Rundene 70 78 holdt dessverre ikke til å få spille om pengene i helgen for Marianne. Surt!

Korea
Bare en spiller blant de 100 beste hadde en svakere runde enn Marianne fredag. Det var den ene av de to amatørene som kom inn i mandagskvalet. Hye Jin Choi (AM) gikk på 78 fredag, men hun hadde 67 i banken og klarte cutten. Scoren tyder på at denne amatøren fikk nerver på den andre runden. Kanskje en spiller å merke seg for framtiden. Hye Jin Choi! Hun er tydeligvis i god form og ble nr to etter Lydia Ko i forrige ukes NZ Open. Hun er nr 32 på verdensrankingen for amatører. Hun var for øvrig overlegent best i kvalet til Women's NSW Amateur for et par uker siden, men tapte i kvartfinalen. Hye Jin Choi, altså! Se opp! 

Det var tre koreanere, hvorav to amatører, som kvalet inn i turneringen på mandagskvalet med enda en koreaner (am) på første reserveplass. Alle tre klarte cutten. Det gror virkelig i koreansk kvinnegolf. Bra for Tutta at bare fire koreanere får stille opp i OL.

Catriona Matthew

46 år og i teten
Holly Clyburn, som lå ett slag bak Marianne etter den første runden, gikk på 65 på fredag og tok teten i turneringen med det resultatet. Hun leder sammen med 46 år gamle Catriona Matthew (69 67). Med sine to 70-runder ligger Lydia Ko på 11. plass. 

Etter runden kom Jack Nicklaus med denne meldingen: “Hang in there and don’t give up, finish strong! Everyone wrote me off at 46!" Han vant som kjent sin siste Major-turnering på Augusta i en alder av 46 år.
 
LIVE SCORE

Hjemmeside18.02 LPGA:
Fin start av Marianne Skarpnord i Australian Open

Kan fortsettelsen bli like bra?

Marianne Skarpnord startet med en runde på 70 (-2). Suzann Pettersen venter til neste uke med å spille - da i Thailand. Dette er en storturnering som flere tourer samarbeider om.

Marianne lå på 21. plass sammen med blant andre verdens beste spiller Lydia Ko.Hun hadde 5 birdier på sin runde.

LIVE SCORE

Hjemmeside


15.02 LPGA:
18. - 21. februar:
ISPS Handa Women's Australian Open
Grange, South Australia
Pott: $1.300.000

Touren flytter seg til Australia.

Her er Marianne Skarpnord med. Hun var siste spiller som kom med i denne turneringen (mandag). Suzann Pettersen er ikke med. Hadde hun stilt opp, vill hun skjøvet Marianne ut av listen.

Hjemmeside


Uke 6

Lydia Ko vant som vantet


14.01 LET:
Marianne Skarpnord nedover - Tonje Daffinrud oppover 

Norsk lyspunkt.

Marianne Skarpnord avsluttet med 73 og falt ned til en 17. plass

Tonje Daffinrud hadde en av dagens beste runder på 69 og havnet ett slag bak Marianne på en 24. plass. Det var en opptur for Tonje som misset cutten i Australia i forrige uke. Det lover godt for sesongen.

Lydia Ko så ut til å ha full kontroll hele veien. Etter to birdier på 10 og 11 ble det par på hvert av de 7 siste hullene. Nr 2 var i nærheten med 69. En bogey på det 16. hullet økte Kos ledelse til to slag som holdt helt inn.

Felisiti Jognson, England delte andreplassen etter dagens beste runde på 67 slag.  

Her følger du med:
LIVE SCORE fra NZ OpenMarianne Skarpnord


13.01 LET:
Marianne Skarpnord best av de norske  

Men det går mot hjemmeseier.

Lydia Ko leder før siste runde på New Zealand. Hun er ett slag foran franske Justine Dreher.

Tre danske spillere er blant de 6 beste.

Marianne Skarpnord
har to runder på 70 som gir en delt 12. plass.

Tonje Daffinrud, som lå likt med Marianne etter den første runden, måtte opp i 75 slag og raste ned til en 43. plass med et slags margin til cut-streken. Det er ikke mange slag som skiller Tonje fra en god plassering. En solid runde søndag vil føre henne langt oppover på listen.

Caroline Martens hadde et håpløst utgangspunkt etter 80-runden fredag. Uten press i det hele tatt var det bare å måke på i avslappet atmosfære. Det ble en flott 68-runde, men det var to slag for mange til å få spille den siste runden søndag. Kanskje man skal forsøke å imitere tilstanden mentalt slik det var i den andre runden hvor hun fryktløst kunne angripe alle hullene? "Golf is a mental game". Her har noen og enhver noe å lære. Vi ser det gang på gang. Når man ikke har noe å spille for, eller har muligheter til å være på hugget, blir det ofte meget gode skårer.

Litt av et tankekors - i dobbelt forstand!

Med normalt spill vinner Lydia Ko på hjemmebane.

Men hva er normalt i golfens forunderlige verden?

Her følger du med:
LIVE SCORE fra NZ Open 

12.01 LET (oppdatert):
Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud startet bra

De var begge to godt i gang og under par da de hadde noen få hull igjen ved midnatt norsk tid.

På de siste hullene gikk det greit med par som resultat på alle hullene. Både Marianne og Tonje kom rundt på 70 slag. Det holdt til en delt 7. plass etter den første runden. Med det er det håp om en god fortsettelse, og de kan kjempe om en topplassering.

Helt på toppen ligger Nicole Broch Larsen fra Danmark med 66 slag (-4).

Caroline Martens hadde en svak dag på jobben med 6 bogeyer og en dobbeltbogey og til sammen 80 slag. Det er 126. plass blant de 147 som er med. Dermed går hun høyst sannsynlig pengeløs fra turneringen i premiesammenheng. 

Her følger du med:
LIVE SCORE fra NZ Open11.01 LET:
Kan Marianne Skarpnord følge opp? 

Marianne Skarpnord var skarp i forrige uke.

Kan hun følge opp suksessen etter andreplassen fra sist helg?

Caroline Martens og Tonje Daffinrud er med. Det kan bli en hyggelig norsk uke i Australia.

Caroline Hedwall er med i turneringen som oppladning til neste ukes LPGA Tour-turnering; Australian Open. Hun er med i kraft av at hun ble tatt ut på Solheim Cup laget i fjor (etter Golfsidens mening et feilaktig kapteinvalg av den svenske kapteinen Carin Kock). I forrige uke på LPGA Touren fortsatte hennes svake spill det siste år da hun ble sist. 

Hjemmeside05.01 LET:
12. - 14. februar:
2016 ISPS HANDA NEW ZEALAND WOMEN'S OPEN
Pott: 200.000 euro 

Nytt år med tre spillere fast på LET for Norges del.

Fra 2015: KLIKK HER
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon