tilbake til første side                                 DE NORSKE GOLFSIDENE
GOLF - årets høydepunkter

tilbake til 
første side


Leserbrev
 
Golf på internett
Innendørs golf
Golfreiser
Bedriftsgolf
Utstyr
Ukens tips
Lær om golf
Norske baner
Hemmelig
Profesjonell golf
Amatørgolf
Seniorgolf
Juniorgolf
Golf på TV
Golfspråket
Golfpsykologi
Vitser
Slik spilles Bogstad!
Augusta og jeg
 

Årets høydepunkter i 1999

Året 1999 ble en meget minnerik sesong. Tiger Woods dominerte i USA og verden for øvrig, mens Colin Montgomerie dominerte i Europa. Blant de kvinnelige spillerne var det fighten mellom Karrie Webb, Australia, og Juli Inkster, USA,  som blir best husket. Svenske Annika Sörenstam, som har vært en dominerende spiller i flere år, var mer anonym i år. Hun har valgt å ha et litt mer avslappet forhold til golf. Det har nok gått ut over kvaliteten på spillet hennes. Hun blir nok sulten igjen og kommer sterkt tilbake, kjenner vi henne rett.

Likevel var det den tragiske bortgangen til Payne Stewart som huskes best. Vinneren av årets US Open hadde funnet den indre roen og funnet seg godt til rette i sin tilværelse med familie og golf da ulykken inntraff. 

Gene Sarazen (97) gikk også bort. Det var han som slo kanskje verdens mest berømte slag da han senket en firerspoon på det 15. hullet i US Masters på Augusta i 1935. Han vant på playoff dagen etter.

David Duval vant tidlig fire seire. I Bob Hope Classic gikk han på 59 slag på sisterunden. Men så kom Tiger Woods for fullt. Han har spilt så bra at han nå leder verdensrankingen overlegent. Han vant sin første turnering i år ved å avslutte med en eagle på det siste hulle i Buick Invitational. Han vant 8 ganger på PGA Tour’en og hadde 11 seire i alt.
 
I Europa vant Colin Montgomerie Volvo Order of Merit for 7. gang på rad, men han har enda ikke vunnet noen Major-turnering. Kanskje han viner en av de fire store i år 2000?

Karrie Webb (25) ble best av damene i USA og satte ny scorings-rekord med 69,43 i snitt. Tobarnsmamma Jili Inkster vant fem ganger uten at det ble lagt særlig merke til i Norge. Det blir nok større interesse i år 2000 når vi har to norske på Europa Tour'en for damer.

Sergio
Det var imidlertid Sergio Garcia som stjal mye av showet i 1999. Da han slo årets slag på det 16. hullet – et 6’er jern fra 171 meter inn på greenen, spilte han seg også inn i amerikanernes hjerter. Han tapte likevel med ett slag til Tiger Woods, men han fikk markert seg som en skikkelig opponent til verdens-eneren.

Ryder Cup
Ryder Cup husker vi fordi det igjen ble en spennende turnering. Europeerne maste fælt fordi amerikanerne ble litt FOR entusiastiske mot slutten. Det var ikke rart. De lå under med 4 poeng før siste runde og alt gikk deres vei mot slutten. Samtidig skal vi huske på at USA ikke hadde vunnet siden 1993. Justin Leonards 15 meters putt på det 17. hullet mot Olazabal fikk det amerikanske laget til å gå amok, men ingen tråkket i Olazabals puttelinje. La gleden slippe fri når seieren (nesten) er sikret. Det gir enda større oppmerksomhet omkring Ryder Cup og golf neste gang i 2001. Det er vi alle tjent med.

Vi vil huske Jack Nicklaus’ og Greg Normans come back og Ben Crenshaws optimisme i Ryder Cup foran siste dag selv om han trengte historiens største snuoperasjon for å vinne Ryder Cup.

Vi vil huske
Olazábal's seier I US Masters. De to ferskingene Carlos Franco og Notah Begay er også spillere som vil bli husket fra året 1999. Casey Martin og Gary Nicklaus også.  

Phil Mickelson ble pappa dagen etter at han ble nr. 2 I US Open etter Payne Stewart som omkom i en flyulykke.
Peter Ueberroth, Clint Eastwood, Richard Ferris og Arnold Palmer kjøpte Pebble Beach. Mot slutten av året husker vi også Fred Couples’ fantastiske sesongavslutning.

Kanskje vi kommer tilbake med de store endelsene i norsk golf senere, men det var ikke så mye interessant å skrive om.

 

 

 

 

 
tilbake til første side