Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN
 
 
Smånotiser

Tilbake til første side Søk på GOLFSIDEN Les mer

Tidligere smånotiser:
siste halvår 2005 Klikk her
første halvår 2005
Klikk her
mars-desember 2004 Klikk her
mars-desember 2003 Klikk her
januar-februar 2003 Klikk her

Smånotiser første halvår 2006

23.06 Laveste TV-tall siden 1982
Da Tiger Woods misset cutten, sank seertallene på fjernsyn i USA til det laveste nivået siden 1982. Tallene var 27% lavere enn i fjor på lørdagens sending.
 
19.06 EM junior:
Siste junior tatt ut
Daniel Bøe Jacobsen (14), bildet, fra Hauger GK ble søndag tatt ut som sjettemann på laget som skal spille lag-EM for juniorer i Sverige senere i sommer. Fra før av er det klart at Norge stiller med Marius Thorp, Are Å. Friestad, Anders Kristiansen og Frederik F. Kollevold og Joakim Mikkelsen.

19.08 Telia Tour, Damer:
Marianne Skarpnord skuffet med en 44. plass hele 15 over par. Det var 17 slag mer enn vinneren Madelaine Holmblad fra sollentuna.

08.06 Norsjø:
Gratis grønt kort
De som er med på junior-/knøttetrening på Norsjø, får forsøke seg på det grønne kortet etter en viss opplæring. Både kurset og grønt kort testen er gratis. Dette er en flott måte å gjøre det på når man skal rekruttere ungdommer til golfsporten lokalt. Etter fullført introduksjon, kan de bli fullverdige medlemmer, og så er de i gang! Hyggelig er det at også en del foreldre på denne måten kommer inn i golfsporten. I stedet for å bare stå og vente på at ungdommene skal trene, kan de like godt trene litt selv også.
 
08.06 Goosen og Howell:
Retief Goosen og David Howell med ny sponsor
Det er CA (computer Associates) som har inngått en avtale om en sponsoravtale med de to toppspillerne. Retief - The Iceman - Goosen og David Howell er typer som passer selskapet godt i deres markedsføring. . De skal allerede denne uken bære synlige bevis på sponsoravtalen i Barcleys Classic - uken for US Open spilles på Winged Foot i New York.

Andre Thorsen
(foto: A. Ramnefjell)

07.06 Amatour:
Andre Thorsen vant i Arendal
Vant med to slag foran Arne Sverre Salvesvold. Blant damene var Anne Elisabeth Næstvold best. Her er resultatene. Klikk på damer opp til høyre for dameresultatene på følgende link: Klikk Her

06.06 Solheim Cup til Norge?
Avgjøres i år
Hvilket av de sju søkerlandene som skal få arrangere Solheim Cup i 2011 avgjøres av the Ladies European Tour i løpet av 2006. Søkerlandene er England, Italia, Nord-Irland, Norge, Irland, Skottland og Spania. Det hadde vært morsomt å få Solheim Cup til Norge, men Sverige har hatt Solheim Cup, og da legges trolig arrangementet til en annen region i Europa. Skal vi tippe Spania?

05.06 Gressklipperulykke i Haugesund
Haugesund Radio kan melde om en ulykke med en gressklipper på golfbanen på Kolnes.
En mann i 50-årene ble funnet elleve meter nedenfor en skråning etter en gressklipperulykke på golfbanen i Kolnes sist fredag. Skader i brystet gjorde at mannen ble kjørt til Haugesund sykehus .

Ulykken skjedde på hull nr. 4. Han kjørte for nær kanten og tippet utfor skrenten.
- Mannen ble liggende etter fallet og var heldig som ikke kuttet seg på gressklipperbladene, opplyser politiet.

27.05 Tiger ikke til Memorial
Tiger Woods sørger fortsatt over farens død og kommer ikke til Memorial Tourmanent. Dermed ser det ut til at han får sitt lengste turneringsopphold noen gang når/hvis han velger å være med i US Open midt i juni.

25.05 PGA mesterskapet for seniorer i USA
har to millioner dollar i potten denne uken - ikke verst når damene på LPGA Tour'en samtidig kjemper om 1,2 millioner dollar. Det sier litt om hvor populære de to tour'ene er.

24.05 Evian Masters
har en premiepott på 3 millioner dollar. Til sammenligning er det 1,2 millioner dollar på LPGA Tour'en denne uken. Dermed markerer Evian Masters seg enda sterkere som en toppturnering i internasjonal damegolf.

24.05 Tiger Woods i Memorial?
Tiger Woods er meget dyktig til å holde sitt privatliv og sine planer skjult for offentligheten. Det spekuleres nå på at han stiller opp i The Memorial - Jack Nicklaus-turneringen som går første uken i juni. Tiger ble nr. 3 i denne turneringen i fjor da Bart Bryant vant..

19.05 Lexus er gått inn på Challenge Tour'en på Larvik Golfbane
14. - 18. juni er det Challenge Tour på Larvik Golfbane. Lexus er kommet inn som hovedsponsor.

18.05 Tok en "Wie"
Anna Berg er med på Telia Tour'en for herrer 17. - 19. mai. Hun var 5 over par etter første runde og lå da på en 91. plass. Hun er tidligere vinner av det norske åpne mesterskapet for amatører og kastrer seg nå på bølgen av kvinner - blant andre Michelle Wie - som vil spille i herreturneringer. Live scoring

10.05 Michelle Wie må inn på tour'en!
En regel som sier at man må være 18 år for å spille på LPGA Tour'en stenger stortalentet Michelle Wie effektivt ute fra konkurranse mot de beste damene. Selv om hun ikke får spille regelmessig med de beste damene på LPGA Tour'en, er hun rangert som den nest beste spilleren i verden på kvinnesiden! Men hun får bare spille enkelte turneringer. Hun skal forsøke seg på PGA Tour'en et par ganger til i år samt forsøke å kvale inn til US Open for herrer i mai. Hun klaret cutten i en herreturnering i Korea sist helg - riktig nok i et tynt startfelt. Hun var selv meget fornøyd med dette. Hun mener at hun nå er klar for neste steg i karrieren. Det blir ikke LPGA Tour'en med det første. Her er det stengt fordi de ansvarlige er redde for at hun som tennisspillere skal bli utbrent før de er 18 år gamle.
Golfsiden er av den oppfatning at det må være muligheter for unntak i eksepsjonelle tilfeller.
Michelle Wie har nå i en årrekke vist at hun er et eksepsjonelt tilfelle.
Vedta med et unntak og få henne inn på LPGA Tour'en!
Så raskt som mulig!

09.05 Phil Mickelson trakk seg
fra denne ukes turnering på PGA Tour'en. Dermed får Henrik Bjørnstad en god konkurrent mindre i feltet. EDS Byron Nelson Championship blir således uten de to beste i verden. Når Tiger Woods er tilbake på tour'en, vet bare han selv.

09.05 Michelle Wie
skal senere i mai forsøke å kvalifisere seg for US Open.

09.05 Billy Payne
er blitt ny leder i Augusta National GC som arrangerer The Masters hvert år. Han var med på å få de olympiske leker til Atlanta i sin tid. Han er 58 år gammel.

09.05 Michelle Wie
spilte svakt siste dag og endte et stykke ned på listen. Les mer om saken: Klikk her

05.05 "Radiooverføring" fra Henriks runde fredag ettermiddag
Det blir "radiooverføring" på SportN fra Henriks runde fredag samtidig med TV-sendingene fra det italienske åpne mesterskapet fra kl 15.30. Henrik starter kl 14.54. Dermed blir tre timer og en halv time av Henriks runde "radiooverført" på SportN. Slag for slag!

28.04 Norge med i jr. VM
Fra NGF: Espen Kofstad (18), Marius Thorp (17), Are Å. Friestad (16) og Anders Kristiansen (15) er tatt ut for å representere Norge under junior-VM for lag i Japan.
Det er første gang Norge er kvalifisert for denne turneringen. Fire lag fra Europa deltar. Det er de fire beste fra fjorårets Europamesterskap hvor Norge ble nr. 2.
Turneringen spilles i Japan 21.-24. juni og er både en lagkonkurranse og individuell konkurranse.

27.04 Antall Golfspillere
Aftenposten skriver færre golfspillere i Norge. Golfsiden skriver at det er blitt flere golfspillere i Norge.

26.04 Ingen damer i The Open
Det blir neppe noen damer i The Open i Liverpool i juli. De aktuelle kandidatene er opptatt med spill andre steder. Michelle Wie har en liten mulighet, men da må hun bli den beste spilleren i John Deere Classic som ellers ikke er kvalifisert til The Open Først må hun imidlertid takke ja til den foreliggende invitasjonen.

25.04 Tiger Woods vant billøp
Han vant det andre av to heat hvor det er mye crashing og mye moro. Her har du hele historien. Klikk her

24.04 Henrik falt til en 77. plass
Etter helgens 44. plass i Houston Open falt Henrik Bjørnstad ned til en 77. plass på pengelisten i USA. Stuart Appleby, som vant i Houston rykket opp fra 14. til 4. plass.

24.04 Tull i norske media
Tiger Woods hadde et strikkhopp hvor han stupte 440 fot. Big story selvsagt i alle media. Mandag er det billøp i stock car-klassen. Her blir det en del crash. Tiger Woods sier selv at forsikringen er ivaretatt. Spørsmålet er om ikke han selv kan være selvassurandør. Med så massevis av penger, trenger han ikke forsikring.
Noen norske media påstår at Tiger hoppet 440 yards med bil! Hvor godtroende skal man være? Er det ikke noe som heter sunn fornuft og vurderingsevne i redaksjonene? VG klarte å rette opp denne fadesen ganske raskt. Aftenposten klarer kanskje å rette det opp etter hvert. NTB skal ha sendt ut denne meldingen. Finnes det ikke kvalitetskrav til journalister? Det er vel hyggelig å komme med dementier da får de to oppslag av ingen ting. Først en usannhet og så et dementi. Og massevis av sideoppslag. Vi har sagt det før:
Verden vil bedras, men ikke på nynorsk.
Det er greit at norske journalister kan lite om golf. Verre er det at de ikke klarer å oversette fra engelsk når de skal skrive en historie om Tiger Woods som ikke en gang har noe med golf å gjøre. Pinlig!

21.04 Darren Clarke trakk seg pga konas sykdom
Heather Clarke har brystkreft og videre behandling skal diskuteres med legene. Hun har vær syk lenge, og Darren reiser til London og bryter dermed turneringen Shell Houston Open hvor han hadde 68 på den første runden og var to slag bak ledende Stuart Appleby. Det er imidlertid uinteressant i denne sammenhengen.
 
21.04 The Open til St. Andrews igjen
I 2010 skal igjen St. Andrews være åstedet for The Open - som banen var i 1995, 2000 og 2005. Det blir den 28. gangen St. Andrews arrangerer turneringen. Dette markerer 150 årsjubileet for starten på Prestwick i 1860.

20.04 Johan Persson (32)
er blitt ny head pro i Bergen GK. Han har spilt på mini tour'en i Sverige og arbeidet med golf siden 1990. Han vil nok kunne gi mange fine impulser til medlemmene, heve nivået på spillerne og gi eliten tøff matching ute på banen skulle vi tro!

20.04 Tiger Woods
skal kjøre billøp i New Zealand mandag 24. april. Steve Williams, Tigers caddie, er som kjent svært ivrig som dirt-track racer. Derfor. Vi får bare håpe han ikke skader seg. Steve skal gifte seg, og Tiger er til stede. Tiger skal ta pause fra golf pga syk far. Les mer

19.04 Bjørnstad på PGA Tour'en sider
Hyggelig at Henrik Bjørnstad er interessant for amerikanske media. Her er en artikkel var PGA Tour'en Les mer. Stort sett gammelt nytt for oss, men svært hyggelig å få det ut i USA. Det bli jo ikke mindre interesse for Henrik blant amerikanske sponsorer etter dette. Hva markedsverdien økte med er ikke godt å si. Det kommer jo litt an på hvordan han klarer å ri på denne bølgen! Her kan du se video med Henrik: KLIKK deg fram HERFRA

14.04 Marius Gunnerud
ble nr. 110 med 75-85 i Jacobsberg Classic 10.-12. april og misset cutten i European Professional Development Tour.

07.04 Charles Coody imponerer
Tidlig på dagen fredag var Charles Coody 1 under par etter fire hull. Det var sju skag bedre enn første dag. Han er 68 år og vant turneringen i 1971 - for 35 år siden. Imponerende av den gamle mester. Han lå sist med 89 slag første dag. Men likevel. De gamle kan sine kunster. Det er noe av sjarmen med The Masters.

07.04 Hege Nilbrink til Kjekstad
Kjekstad GK har engasjert Hege Nilbrink som hovedtrener. Hun får ansvaret for all organisert trening i klubben. Det skal blant annet satses på at vanlige spillere skal få mer ut av sin golf gjennom organisert kursvirksomhet. Dette vil gi bedre spillekvalitet og et enda bedre miljø i klubben. Når man forbedrer sitt spill, blir man også gladere. Det blir trolig mange glade spillere på Kjekstad i sommer!

06.04 Feil i Norsk Golf
Det står å lese i nr. 2 av Norsk Golf at man i NM på 90-tallet bare spilte to runder om NM-tittelen. Dette er positivt feil fra redaktørens side. NM ble frem til og med 1967, det året Erik Dønnestad som 16-åring slo hele den etablerte elite i NM i Stavanger, spilt som match-turnering. De neste 35 årene ble det spilt 72 hull slagturnering med 36 hull hver dag over to dager. Hvordan vet Golfsiden dette? Jo, redaktøren deltok i samtlige NM som ble spilt på denne måten. Året etter begynte man å arrangere NM over fire dager.  

06.04 Masters den eneste
Masters er den eneste turneringen hvor ingen har klart å spille fire runder på 60-tallet. Med forlengelsen av banen i år skjer det neppe i år heller.

05.04 Tiger kjemper om en grønn jakke - faren kjemper mot kreften
Siden 1998 har Earl Woods hatt prostatakreft. Nå kjemper han for å overleve. Tiger Woods reiste til California i stedet for å trene foran The Players Championship for 14 dager siden. Etterpå sa han dette om hendelsen og resultatene: "As far as that being a distraction for me on the golf course, no. At the Players I had plenty of time to focus on each and every shot. I hit poor shots and putted terrible. You add that all in together and I didn't finish very well in the tournament."

Vi får håpe at pappa Earl er frisk nok til å følge med på sønnen og håper på det sterkeste at ikke Tiger må trekke seg fra helgens golfrunder.

04.04 Tutta nr. 83
På verdensranking for damer er nå Suzann Pettersen nr 83. Annika Sörenstam leder overlegent (som Tiger Woods i herreklassen) foran Michelle Wie og Paula Creamer.

02.04 Tiger slo lengst
I en driving competition i
'Laser Link Long Drive' contest i Orlando, Florida nylig vant Tiger Woods med 340 yards. Tiger Woods, Ernie Els, Retief Goosen, Stuart Appleby og Sergio Garcia var blant de mange gode deltakerne samt en del av verdens lengste spillere. Fire av de 20 deltakerne slo over 320 yards.

30.03 Bare tre topp tre
Det er bare tre spillere som har tre topp tre plasseringer på PGA Tour'en i år; Camilo Villegas, Rori Sabbatini og David Toms.

30.03 Villagas gir TV-feber
Etter at Camilo Villegas har spilt så bra på PGA Tour'en skal nå colombiansk TV sende 30 PGA-turneringer i år.

22.03 Fred Couples vant med damekølle
Da Fred Couples vant The Players Championship i 1996 foran Tommy Tolles og Colin Montgomerie, brukte han treerspoonen som kona til Tom Watson eide. Da han fikk vite hva slags kølle det var, klarte han ikke å spille med den mer! Men det sier ganske mye om at hvis du har god rytme, feeling og timing, kan du nær sagt spille med hva som helst!

21.03 Ryan Moore ute
Ryan Moore, som vant US Amateur i 2004, var en meget god amatør som spilte seg inn på touren utenom kval-skolen i fjor høst som førstemann siden Tiger Woods i 1996. Nå er han skadet i hånden og er operert. Han er ute av spill i 6-8 uker og mister dermed både Players Championship og US Masters. Han har slitt med denne håndleddsskaden siden i fjor sommer, men først nå har de funnet ut hva som var galt.

17.03
Bekreftet Europa Tour på Bogstad
Nå er det bekreftet at det blir Europa Tour på Bogstad i slutten av august. Her kan du lese mer. Klikk her

15.03 US Masters:
Sendes på Viasat Sport
Viasat har kjøpt rettighetene til US Masters. I Sverige sendes dette på Viasat Sport 1 med Göran Zachrisson som kommentator på plass på banen. De som får inn Viasat Sport 1, får da info direkte fra banen.

13.03 Rask runde på PGA Tour'en
Brian Davis spilte ut først søndag i The Honda Classic. Han brukte 2 timer o g30 minutter på runden og gikk på 71 slag. Noen som klager på trege proffer? For øvrig sprakk tidsskjemaet søndag med et par minutter da Luke Donald satte i sin korte, avsluttende og vinnende birdieputt på det siste hullet.

13.03 Henrik avanserte på pengelisten
Henrik Bjørnstad gikk fra en en 61. plass til en 47. plass på pengelisten etter den flotte innsatsen i The Honda Classic sist helg. Han er nå nr. 318 på verdensrankingen.

13.03 Tutta klatret på pengelisten
Suzann "Tutta" Pettersen er nå oppe på en 19. plass på pengelisten etter helgens 7. plass. Hun har nå spilt inn 36.397 dollar. Sju spillere har spilt inn mer enn 100.000 dollar så langt i sesongen. Til sammenligning har 129 mann på PGA Tour gjort det samme.

08.03 Annika foran Michel Wie
Annika Sörenstam er ranket foran Michel Wie på verdensrankingen for damer denne uken. Tutta er nr 92.

02.03  Tutta bytta caddie
I følge VG har Suzann Pettersen byttet caddie etter bare to uker med sin nye. Neste mann ut heter Jason Hamilton og har gått for blant andre Helen Alfredsson tidligere. Det tok brått slutt midt i en runde. Det kan skje igjen med temperamentsfulle Tutta. Han har også gått caddie for Candie Kung som har vunnet blant annet LPGA Takefuji Classic in Las Vegas i 2003.

28.02 "Henrik får ikke pengene"
Henrik Bjørnstad har tjent 1,7 millioner kroner på sitt spill i USA hittil i år, men han må skaffe seg arbeidstillatelse og et social security nr. for å få satt pengene inn på en bankkonto - i følge Dagbladet. Dette er en smal sak. I hvert fall var det det da Golfsidens utsendte medarbeider bodde i USA for en del år siden. Dette er en bagatell som egentlig ikke er noe å skrive om, men nå har altså Golfsiden også skrevet om denne bagatellen. Noen banebrytende nyhet er det ikke - tvert i mot. Vi kunne lett ha klart oss uten. Det er grenser for hva vi skal plage våre lesere med også. Og så blir det et sideoppslag i statistikken av det når man skriver en egen artikkel på det. Overskriften her er selvsagt misvisende, men helt i tråd med den sensasjonsjournalistikken som føres over alt for tiden.
 
23.02 Ny ranking for damene - Tutta nr. 85
Det kan du lese om her Her er rankingen. Suzann Pettersen er på 85. plass på den nye rankingen. Cecilie Lundgreen er nr. 451. Marianne Skarpnord er nr. 485. Vibeke Stensrud er nr. 531, men hun har lagt opp. KLIKK HER

21.02 Vintergolf på Røros
Også i år blir det vintergolf på Rørosmartnan i år også. Closest to the pin-konkurranse blir det på Doktortjønna lørdag 25/2 kl 12-14. Det er satt opp Vandrepremie

21.02 Sabbatini nr. 16
på verdensrankingen etter seieren i forrige uke. Han er kommet seg opp fra 71. plass i begynnelsen av året. Han leder pengelisten i USA. Henrik Bjørnstad er nr. 366 på rankingen. Han er nå nede på en 44. plass etter to lønnsløse uker. Før det var han nr. 30 på pengelisten.

21.02 40% bruker Mulligan
En uformell spørreundersøkelse på Golfsiden viste at rundt 40% av de som stemte, bruker Mulligan i sitt golfspill. Tallet ble til slutt ganske annerledes, men det var etter at noen hadde sabotert avstemningen i en kortere periode.
 
13.02 Henrik nr 362 på verdensrankingen
Han er falt tilbake til 37. plass på pengelisten i USA etter helgens turnering. Denne uken faller han ytterligere fordi han ikke deltar. Oberholser, som vant denne uken, rykket opp fra 24. til 4. plass.
 
08.02 Larvik skal arrangere Challenge Tour
På terminlisten til Challenge Tour'en står det at Larvik skal arrangere en turnering 15. til 18. juni; Norwegian Challenge med 120.000 euro i potten. Da vi snakket med Larvik GK i forrige uke, var ikke underskriftene på plass, men det så da ut til å gå i orden. Det betyr at norske spillere får bedre tilgang til Challenge Tour-turneringer hos andre arrangører fordi de får wild cards som kan byttes.

07.02 Nick Faldo skal være med i The Open for 31. gang. Hans golf er ikke som før. Han venter sannsynligvis på at han skal bli 50 år og spille på Senior Tour'en - hvis han gidder. Han har vunnet The Open tre ganger (1987, 1990 (St. Andres) og 1992). På Muirfield i 1987 avsluttet han med 18 par i ruskete vær - en av de mer berømte rundene i historien. Han vant da med ett slag foran Roger Davies og Paul Azinger.
Hans avslutning på Muirfield i 1992 var også fantastisk. Her er hva The Opens egen hjemmeside skriver om dette: Back at Muirfield in 1992 Faldo was two shots behind American John Cook with four holes to play when he produced a master-stroke, running a punched half five-iron shot to within three feet of the 15th pin. A delicate chip from the back of the short 16th to save par, an eagle putt at the 17th that shaved the hole and a perfect three-iron straight at the flag at the final hole gave him a one-shot victory over Cook, with Jose Maria Olazabal one shot further behind.

01.02 Golfsiden
hadde i går et lite sleivspark til sportssjefen Bertil Valderhaug i Aftenposten for noe han skrev om golf. I dag skriver han om fotball. Det var i forbindelse med at fotballforbundet nekter Askers norgesmesterdamelag å være med i toppserien i 2006. Bra Valderhaug! Her får du Golfsidens fulle ros for bra journalistikk når du ber ledelsen rydde opp i det tullet NFF har viklet seg inn i. Ros og ris til dem som fortjener det, selv om det er samme mann. Og med bare en dags mellomrom da gitt. 

31.01 Ny Golfsidenrekord på søndag - utrolig nok
Golfsiden hadde ny besøksrekord på en søndag - til tross for at det ikke ble skrevet et eneste nytt redaksjonelt ord på siden den dagen. Redaksjonen gikk nemlig det 70 km lange Marcialonga-skirennet i Val di Femme-området. Det var henvisninger til PGA Tour'ens LIVE Score som selvsagt trakk folk til Golfsiden samtidig som mange brukte debattsiden og andre sider. Nå er redaksjonen på plass igjen som mange merker. Nye rekorder er ventet nå som både golfsesongen nærmer seg og Henrik Bjørnstad og etter hvert Suzann Pettersen blir enda bedre på golfbanene rundt om på det aller øverste nivået!

31.01 Cecilie Lundgreen i Australia
På "Final Entry List - 2006 ANZ Ladies Masters" står bare Cecilie Lundgreen av de norske oppført. Hun skal kjempe mot blant andre hjemmehåpet Karrie Webb, Australia, det japanske stortalentet Ai Miyazato og hele 11 svensker. Marianne Skarpnord skal kunne komme med på listen når de for ryddet opp i forfallene, skulle vi tro.

31.01 Henrik Bjørnstad er nå nr. 44 på pengelisten
Han har rykket opp til 499. plass på verdensrankingen. Det betyr ingen ting. Pengelisten er viktigere. Nå er han på en 44. plass. Det er bra. Han er nest best blant de som kvalifiserte seg gjennom tour-skolen. Så mange som 12 mann av Henriks "kullkamerater" er inne blant de 125 på pengelisten.

30.01 NRK på ville veier
NRK Tekst-TV i dag: "Henrik Bjørnstad startet dagen med 4 birdier på de ni første slagene". I samme melding "pådro Henrik seg fire bogeys" Det første er jo ikke bra. Det siste ikke heller. Du får bogey eller par eller birdie. Du kan kanskje pådra deg en straff, men ikke en bogey. Det er skrevet av en som dessverre ikke har peiling på golfterminologi, men som likevel skal forsøke seg på golfjournalistikk siden Bjørnstad gjør det så bra. Golfsiden får stadig henvendelser på elendig terminologibruk når journalister skal forsøke å skrive om golf. Noe av det bringer vi videre. Vi får håpe at slike notiser som dette hjelper. Heldigvis har vi sett at noen som ønsker å skrive om golf undersøker hva ting heter før de skriver, men dessverre alt for få. Derfor får vi servert mye rart i pressen for tiden. Men det kan bli bedre hvis redaksjonene skjerper seg og gidder å gjøre litt research på området.

26.01 Hull nr 3. 121 meter: VG:
"
Her er det bare å treffe godt med et lavt jern".
De aller fleste vet at et lavt jern er jernkøller fra 1 til 4. Treffer proffene godt med et lavt jern på dette hullet, fyker ballen rundt 100 meter forbi hullet. Nei, her må de nok ta fram en wedge eller et 9'er jern under normale forhold.

25.01
Nick Faldo ute Henrik Bjørnstad inne
Nick Faldo forsøkte mandag å kvale inn til ukens PGA Tour-turnering i San Diego. Den gamle stjernen klarte det ikke. Samtidig går Henrik Bjørnstad og prøvespiller de to banene de skal spille på denne uken med sine nytilpassede golfkøller. Han (og vi) gleder oss som barn til denne helgen på PGA Tour'en.
 
24.01 Paul Azinger er kritisk til TV-avtalen
Han mener at det er Major-turneringene og WGC-turneringene som er de største. Han er ikke imponert over at det skal lages en Fed-Ex Cup som avslutning på sesongen hvor det er langt fra sikkert at de beste stiller opp. "
You can come up with all the FedEx Cups you want. The best players show up to make history, they don't show up to play FedEx Cups", sier en frittalende ABC-kommentator som i de resterende turneringene som TV-selskapet ABC sender fra, har lovet å være temmelig frittalende. "Ingen har spurt spillerne om endringene som er gjort", sier Azinger - litt snurt.

22.01 Aftenposten har nå innført verbet å golfe. På engelsk heter det to play golf. På norsk heter det å spille golf, men det vet de nok ikke i Aftenposten. Det er trist når uvitende journalister innfører nye begreper i mangel av bedre viten. Folk tror dermed at det skal være sånn dessverre. På denne måten har vi fått sneket inn flere ukurante og feilaktige uttrykk i den norske golfterminologien. Dette er omtrent på linje med det røret Aftenposten kom med for en ukes tid siden om "Verdiløs TV-sending for Bjørnstad-fans". Den viste bare hvor liten peiling journalisten(e) har på hvordan en golfsending foregår. Hvis du først skal koke suppe på en spiker, må du først og fremt skaffe deg en spiker. Eller en knagg å henge tullet på.

19.01
Paula Creamer med sin første ballavtale
Paula Creamer har inngått en kontrakt med Bridgestone Golf. Hun skal spille på selskapets Precept-baller. Det er samme ballmerke som Stuart Apppleby spiller på og som han vant Mercedes Championships med. Paula Creamer er en av de mest populære unge, kvinnelige spillerne i USA som har som mål å bli nr. 1 i verden - som en del andre. Også Ai Myiazato, som vant LPGA.kvalet helt overlegent sist høst, skal spille på Bridgestones ballmerke. Kanskje ikke så unaturlig i og med at selskapet er japansk. 

16.01
Henrik med igjen i slutten av januar
Bare 122 mann får være med i Bob Hope Classic som starter på onsdag og går over fem runder. Neste turnering blir dermed Buick Invitational i San Diego 26. - 29. januar. Her er også Tiger Woods med.

15.01
Beste runde på Hawaii av David Toms
Lørdagens runde til David Toms, 61 slag, er den beste på Waialae Country Club, Honolulu, siden de skiftet fra  72 til 70 på banen ved å gjøre om to par fem hull til par 4 hull. Flere har gått på 62 gjennom tidene.

15.01 B
ubba Watson er lengst på målingene på drivene med 340 yards. Han var lengst på Nationwide Tour i fjor.

13.01
Slår du birdie, så får du eagle
Interessen for golf er stor for tiden - ikke minst takket være massemedia. Det er bra. Terminologien er på vei til å bli bedre blant forske golfjournalister. Likevel er det på sin plass å påpeke at man ikke "slår birdie" slik som en del skriver både i aviser og på tekst-TV. I golf FÅR man birdie. Man får par eller spilleren får en eagle. Hvis du slår par, får du enten birdie eller eagle. Tok du den?
Du slår et slag. En litt spøkefull sammenligning: Du slår ikke en birdie - du får en birdie. På samme måte som med kona. Du slår ikke kona - du får kona!
Man kan også si at det ble en birdie eller altså; du fikk en birdie.
Når journalister bruker feil terminologi, tror folk at det skal være slik - dessverre.
Og denne redaktør får som vanlig kjeft for å i fra. Uttrykket "å slå en birdie" er helt sikkert dukket opp fordi journalisten ikke vet hva det heter. Og blant de blinde er som kjent den enøyde konge.

07.01 Hverken Henrik Bjørnstad eller Marius Thorp nådde opp
Under Idrettsgallaen på Hamar i kveld var det Erik Wetten og Marit Bjørgen som stakk av med de prisene Thorp og Bjørnstad kunne fått i klassene Årets gjennombrudd og Årets Idrettsutøver. Ole Einar Bjørndalen vant konsentrasjonsklassen hvor Henrik også var innstilt. Jan-Erik aalbu satt i juryen. Hyggelig at golfspillere er med i slike kåringer. Suzann Pettersen har vært nominert tidligere.

05.01 Annika Sørenstam med Grand Slam?
Annika Sørenstam er suveren i dameklassen. Men vil hun klare å vinne Grand Slam ved å vinne alle Major-turneringene? Vi tviler på det. For eksempel har hun ikke vunnet US Open på ni år. Hun har ikke vunnet mer enn ni Major-titler. Imponerende, bevares, men hun har likevel vunnet færre enn det hennes sterke spill de siste årene skulle tilsi. Det blir nok et godt Sørenstam-år i 2006 også! Det store norske spørsmålet er hvor god blir Tutta?

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tilbake til første side

 

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com