Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

Hørt på TV: "Tiger Woods hadde sitt beste år som 11 åring. Da hadde hadde blant annet 32 seire og en flott kjæreste. Siden har det bare gått nedover".
 
 
Smånotiser

Tilbake til første side
Tilbake til hovedside for smånotiser

Tidligere smånotiser: Fra 2000:

Småting fra før mars - mars april - mai juni - juli-august august-oktober - oktober-november
- desember
Smånotiser fra 2001: 
januar og februar
- mars og april - mai-juli august - september-desember
Smånotiser fra 2002: 
januar og februar - april-mai juni-desember
Smånotiser fra 2002:
januar-februar 
Smånotiser januar til ut juni 2005
Smånotiser juli - desember 2005

Smånotiser mars-desember 2004

28.12 Annika best hos AP
Amerikanske nyhetsbyråer har kåret Annika Sörenstam til årets idrettskvinne foran basketballspilleren Diana Taurasi, som omtrent ingen nordmenn har hørt om. Hos Reuters kom Annika Sörenstam på 4. plass - hvis denne nyheten har særlig interesse her i Norge.

23.12 Patty Berg har Alzheimer
Det er blitt kjent at Patty Berg (86) lider av Alzheimer. Det innebærer at hun i mindre grad enn tidligere vil delta i LPGA-arrangementer. Hun var en av 13 kvinner som startet LPGA Tour'en i 1950. Hun ble kåret til Associated Press Female Athlete of the Year i 1938, 1943 og 1955.

23.12 Solheim Cup 2009
Solheim Cup skal spilles på Rich Harvest Farm, 7-8 mill fra Chicago, Illinois. Neste år spilles turneringen på
Crooked Stick i Indianapolis. I 2007 går Solheim Cup på Barsebäck, Sverige. Kanskje vi får se Suzann Pettersen i en eller flere av disse turneringene?

23.12 Colin Montgomerie
mener selv han foreløpig er for ung til å bli kaptein på Ryder Cup laget.

23.12 Fred Couples
spilte 16 ganger på PGA Tour'en i 2004 og vant $1.396.109. Han spilte fire ganger i "the silly season" og vant $1.105.000.

23.12 Banedesign:
Svakt i Norge
I Norge er vi dessverre ikke vant til god banedesign. Dette forsømte området har påført alle baner i Norge store kostnader. "Det koster nemlig like mye å flytte jordmassene riktig første gang som å flytte dem feil". Dette er et sitat fra en middag med den verdensberømte golfbanearkitekten Robert Trent Jones jr. i mars 1998. Han har for øvrig skrevet en bok som kan anbefales: Golf by Design (Little, Brown & Company).


21.12 Annika Sörenstam igjen
For 8. gang ble hun årets spiller i Sverige. Og for 4. gang på rad. Hun er verdens desidert beste kvinnelige golfspiller og hadde egentlig ingen sterke konkurrenter om tittelen i 2004.

21.12 Mer heder til RC-laget
Ryder Cup-laget ledet av Bernhard Langer fikk The Golf Writer's Trophy. Bernhard Langer fikk nest flest stemmer. Kriteriene er: The Golf Writers’ Trophy is awarded each year to the individual or team, born or resident in Europe, who have made the most outstanding contribution to golf in the preceding 12 months.
I fjor vant Annika Sörenstam. I 2002 vant Ryder Cup laget hvor Sam Torrance var kaptein.

17.12 Norgesmesterskapene er fordelt:
- Sorknes GK skal arrangere norgesmesterskapene for damer og herrer i 2005.
- Arendal og Omegn GK arrangerer senior-NM
Bærum GK arrangerer junior-NM
Datoene er ikke bestemt ennå.
Tildelingen av lag-NM er utsatt.
Stavanger GK skal arranger NM i 2006. Klubben er den som har arrangert NM flest ganger etter Oslo GK gjennom tidene.

16.12 LET:
Nå med nakne damer
Hun er hvit og italiener. Og hun  bretter seg ut på en kalender. I ført omtrent ingen ting. Vi snakker om 28 årige Sophie Sandelo. Hun var god som amatør og forsøker seg nå som proff på Europa Tour'en. Hun vil gi den sporten hun elsker mer oppmerksomhet. Vår beskjedne linje her på Golfsiden gjør at vi ikke bringer bilde av henne uten klær, men velger å bruke en stand in i stedet som illustrasjonsfoto - og bare det.

16.12
Det ble litt rabalder da Annika Sörenstam takket nei til å representere Sverige i World Cup i 2005. Plassen gikk til Carin Koch og Sophie Gustafson. Åsa Gottmo, som mange mente var meget godt kvalifisert, var skuffet - uten at vi skal legge oss i detaljene rundt dette.
 
08.12 Tiger Woods:
Et slag, så sitter'n!
Tiger Woods har lagt om svingen. Associated Press (AP) har lagd en sak om det som har gått verden rundt. Han har ved et par anledninger slått slag som han liker. Da har han fått en aha-opplevelse han har stor tro på. Blant annet i sports Illustrated kan du lese om AP's artikkel: Les mer

08.12 Ian Randell har fått sparken i LET uten noen forklaring
Som sjef for damenes Europa Tour har han etter sigende gjort en bra jobb. Mange ble forbauset over at han fikk sparken på et styremøte 23. nov. Her er det ting som ikke er som de skal. Vi får nok høre mer om dette etter hvert, så sant ikke hele saken blir tiet i hjel. Styreformann Karen Lynn sa det slik: The details regarding Ian's departure are subject to legal protocol and therefore it is not appropriate for me to provide further detail until the process is concluded.
Her er det ugler i mosen. Man trenger ikke ha vært journalist i mange år for å forstå det. Men hva det er, får vi ikke vite - ennå! Innen fredag skal han etter loven ha krav på en forklaring på hvorfor han fikk sparken.
 
07.12 Vijay Singh ble Player of th Year
Ikke uventet ble Vijay Singh årets spiller på PGA Tour'en. Der hadde han egentlig ingen konkurrenter.  Vijay Singh ble av PGA Tour sjefen Tim Finchem utnevnt til PGA TOUR Player of the Year gjennom en avstemning blant medlemmene. På samme måte ble Craig Stadler og Jimmy Walker ikke overraskende kåret til Players of the Year på henholdsvis the Champions Tour og Nationwide Tour. Vijay Singh overtar "tronen" fra Tiger Woods som har regjert i fem år.

Todd Hamilton, som vant British Open, ble Rookie of the Year på the PGA TOUR. Mark McNulty fikk denne tittelen på the Champions Tour. John Daly og Hubert Green ble kåret til the PGA TOUR og Champions Tours Comeback Players of the Year.

29.11
Jan-Are Larsen nr. 10
Jan-Are Larsen ligger på 10. plass på Challenge Tour'en etter sin 21. plass i Mexico. Klarer han å beholde denne plasseringen gjennom hele 2005-sesongen får han en bedre ranking enn han kan få på kvalifiseringen i Syd-Spania neste høst hvis han ikke skulle klare å beholde kortet på Europa Tour'en neste år.

28.11 Peter Lonard
klarte å forsvare sin tittel i Australian Open. I løpet av de 50 siste årene er det bare
Gary Player, Jack Nicklaus, Greg Norman og Aaron Baddeley som har klart å forsvare sine titler i dette mesterskapet. Stuart Appleby endte på slaget bak Peter Lonard.

26.11 Bagger får spille i Australia
Den transseksuelle golferspilleren Mianne Bagger, Danmark, får nå spille på the Australian Ladies Professional Golf Tour (ALPG) etter et vedtak som ble fattet i New South Wales i denne uken. 75% stemte for forslaget om å endre den eksisterende regelen. Hun fikk spille som amatør i Australia etter at regelen ble endret i 1999 for transseksuelle amatører.

26. 11 Golf nominert som demoidrett i OL.
Kineserne vil gjerne ha med golf som prøveidrett i 2008. Det er 200 baner i Kina og 200 under bygging. Omtrent en halv million kinesere har begynt å spille golf. Om noen år vil de være med på å dominere denne sporten også. IOC tar beslutningen i juni 2005.
 
26.11 Annika Sörenstam
er usikker på om hun skal delta i World Cup i Syd-Afrika. Karrie Webb får trolig ikke spille med den hun ønsker og stiller kanskje ikke opp på den banen hvor Ernie Els og Tiger Woods delte sin avgjørende match da mørket kom i Presidents Cup i fjor.

22.11 Endelig vant USA
USA tapte Ryder Cup og har tapt en del lagkonkurranser i det siste både blant amatører og proffer. I helgen vant USA imidlertid for fjerde gang UBS Cup. Dette er en turnering for spillere over 40 år fra USA mot resten av verden. USA vant 14-10. Her er resultatene fra siste dags singelmatcher:

GARY PLAYER def. ARNOLD PALMER, 6 & 5
JAY HAAS def. BARRY LANE, 5 & 3
CRAIG STADLER def. IAN WOOSNAM, 5 & 4
TOM KITE def. RODGER DAVIS, 1 UP
SAM TORRANCE def. CURTIS STRANGE, 5 & 3
PETER SENIOR def. FRED FUNK, 1 UP
MARK MCNULTY halved with RAY FLOYD
TOM WATSON def. SANDY LYLE, 1 UP
SCOTT HOCH def. CARL MASON, 2 & 1
HALE IRWIN halved with JOHN CHILLAS
FRED COUPLES def. COLIN MONTGOMERIE, 5 & 3
HAL SUTTON halved with BERNHARD LANGER

SINGEL SCORE'ENE: USA 7½, RoW 4½

Sluttresultat: USA 14, RoW 10
(RoW=Rest of the World)

21.11
Tiger vant med 8 slag
Han vant for første gang i Japan. Tiger Woods har spilt bra i det siste. Han har mage toplasseringer, men aldri truet teten skikkelig mot slutten av turneringene. Han har lagt om svingen slik at han ikke slår så hardt og ukontrollert som han gjorde for et år siden. Det har hjulpet, og det blir neppe lenge før Tiger vinner igjen. Tiger vant turneringen 8 slag foran en japansk førsteårsspiller i Dunlop Pheunix golf tournament.
"The last three or four months I've been so close to winning. I haven't won but my game has been getting better and better," sa Tiger Woods etter turneringen.

20.11
Tiger leder i Japan før siste dag
Vinner han der for første gang?
Tiger har muligheter for - og viner temmelig sikkert - i Dunlop Pheunix golf tournament. Han har ikke vunnet i Japan tidligere

19.11 Paul Casey beklager
Paul Casey beklager at at sa at han hatet amerikanere. Håper han blir tilgitt. Han skal søke sitt levebrød på Amerika-tour'en neste sesong.

18.11
Tiger i Japan
Vinner han der for første gang?
Tiger leder etter første runde torsdag på 65 slag. Han er tre slag foran en japaner.
Han stiller til start Dunlop Pheunix golf tournament. Hvor mye han har fått for å stille opp, vet vi ikke. men det er neppe under en million dollar. Kanskje to? Amerikaneren Stewart Cink, Syd-Koreas K.J. Choi, Australias Aaron Baddeley og Danmarks Thomas Bjørn stiller også opp. Bjørn håper på å vinne sin 3. seier i denne turneringen og tangere rekorden til Japans Jumbo Ozaki.

18.11 Høy kvalitet på nettpraten i VG:
Fra: Tlond: -
er det sant at du har driti i en mikroboelgeovn?
- Ikke som jeg kan huske Tlond.. Hilsen Lars Petter Brovold

Harald om sensur:
- Er det mange spørsmål du ikke tør svare på?
- Blir noe sensurering her ja....ikke alt passer seg på trykk..
Hilsen Lars Petter Brovold

16.11 89-åring med hole in one
89 årige Siver Hoel fikk hole in one på det 120 meter lange 7. hullet, banens vanskeligste, på Moa Golfbane ved Ålesund i følge Sunnmørsposten. Han har spilt golf i 5 år og spiller rundt 250 dager i året.

16.11 Marianne Skarpnord
fikk kr 7.500 da hun ble utpekt til Årets Talent 2004 nylig. Det kan komme godt med når proffkarrieren nå skal påbegynnes. 

16.11 Kr 5.000 til to juniorer
NGF melder at Anders Kristiansen fra Borregaard GK og Amalie Valle fra Onsøy GK er tildelt tildelt årets juniorstipend. Hyggelig utmerkelse til to av våre lovende ungdommer.

16.11 Bjørn Engseth
Stavanger GK er av NGF tildelt prisen for Årets Juniorleder 2004. Beløpet er på kr 7500,-. Det skal brukes til videreutdanning.

15.11 Greg Norman og MacGregor
Greg Norman har inngått en avtale om å spille MacGregor fremover. I pressemeldingen heter det: Norman will play a full complement of MacGregor clubs, including the soon-to-be-released V-FOIL M675 forged muscleback irons, V-FOIL TOUR wedges, MACTEC NVG 3-wood and driver. Han blir 50 år 10. februar. Han skifter neppe navn til Greg MacGregor - den hvite haien. Selv om det hadde vært et temmelig tøft navn!?

15.11 Nye europeere på PGA Tour'en?
Brian Davis, Søren Kjeldsen, Alan McLean, Greg Owen og Phillip Price skal forsøke å komme inn på PGA Tour'en etter at de kom gjennom forrige trinn i kvalifiseringen. Nå gjenstår "bare" the US PGA Tour Qualifying School Finals i desember.

12.11 20 av 50 er fra ET
Hele 20 av de 50 første på verdensrankingen er medlemmer av Europa Tour'en. Det er ny rekord. De to siste årene har det vært 17. Dette bekrefter fremgangen og kvaliteten på Europa Tour'en.
Vijay Singh og Ernie Els vant på henholdsvis PGA Tour'en og Europa Tour'en. Bare Tiger Woods er mellom dem på verdensrankingen. Høyt oppe på listen er også Retief Goosen, vinner av årets US Open, Padraig Harrington, og Sergio Garcia

10.11 Helårsgolf i Skåne
Med kvalifisering og turnering annenhver søndag vil elitespillerne i Syd-Sverige få muligheten til å spille vintergolf. Kvalet gikk 24. oktober. Det blir kval til hver turnering på de søndager hvor det ikke er turnering. Finalen går på Ljunghusen 12. desember. Premiene består av startpengene og totalen avgjøres av antall deltakere. Meget bra tiltak som sikkert kan kopieres her i landet. Hører dere Nøtterøy, Onsøy, Sola med flere hvor klimaet tillater spill på denne tiden av året?
 
07.11 Annika Sörenstam
vant for fjerde gang på rad i Mizuno Classic i Japan. Dette er tangering av rekorden for den slags på LPGA Touren. Hun vil gjerne komme tilbake neste år og vinne for 5. gang på rad det har ingen gjort før i en og samme turnering. Hun har nå vunnet 55 turneringer og ligger på 5. plass på statistikken sammen med Betsy Rawls.

04.11 Europa Tour'en 2005:
Starter allerede 25. november i Kina!
Avslutingen i år var 31. oktober. Starten for 2005 går 25. november. Tre turneringer foregår før jul før det hele starter igjen 20. januar i Syd-Afrika. Her er kjøreplanen

02.11 Tom Lehman blir Ryder Cup kaptein
Med dette har USA fått en spiller og en leder som er godt likt og trolig temmelig dyktig. Han er en kald, nøktern og rolig kar som kanskje er det som skal til for at USA skal klare å vinne.

02.11 Rookie of the Year
Scott Drummond, Skottland, ble valgt til å være the Sir Henry Cotton Rookie of the Year. 30-åringen er den 10. skotten som får denne utmerkelsen siden 1960. Det var en enstemmig beslutning da Drummond ble valgt av en komite fra The European Tour, the Royal and Ancient Golf Club of St Andrews og the Association of Golf Writers.

Drummond som vant PGA Championship i mai,  etterfølger Irlands Peter Lawrie som rookie.

Rookie of the Year går til: the European golfer judged by the panel to have produced the most outstanding performance in his first year as a Member of The European Tour.

31.10 Golf ikke OL-gren
Under konferansen i forbindelse med VM for amatører ble det klart at det ikke blir golf på OL-programmet i overskuelig fremtid - i hvert fall ikke før tidligst i 2016. Sjefen i PGA i USA Tim Finchem ønsker golf på OL-programmet velkommen, men det blir uten proffene. Dermed blir det uinteressant med annenrangs amatørgolf. Den tid er forbi at folk gidder å se på amatører i OL. Folk vil se de beste i hver idrettsgren. Det gamle amatørbegrepet er for lengst borte i det fleste andre idretter. Ishockey OL er blitt bra etter at NHL spillerne kom med. OL fotballen er i dag nesten komisk. Her får ikke de beste være med. Det er ikke mange som husker noe fra fotball i OL i år. Vi husker så vidt at en rekke svake fotballnasjoner kom ganske langt i turneringen selv om vinneren var en sterk nasjon. Husker du hvem det var? Mange av proffene har sagt at de ikke er interessert i OL. Det er nesten for mange store turneringer i løpet av året som det er. Kanskje det kunne vært en ide å la en Major-turnering få OL-status. Da ville nok saken stilt seg annerledes. Men det er trolig en alt for radikal tanke for amatørgolfforbundene.

27.10 Hele 19 svensker er sikret plass på Europa Tour'en neste år. Norge har i øyeblikket ingen inne i Europa øverste liga.

27.10 Ballesteros tilbake på tour'en?
Les hva svenskene skriver Les mer

27.10 Dyreparken inn med 5 millioner kroner i golfbanen
I følge Fædrelandsvennen investerer Dyreparken i Kristiansand 5 millioner kroner for å få ferdig 18-hullsbanen som gikk konkurs for en tid siden. Dermed håper man på å skaffe flere turister til området. Godt tenkt! Her er artikkelen: Les mer

27.10 Viktig hvem du spiller med?
Ryan Palmer vant overraskend epå PGA Tour'en i uke 43. Her er bl.a. hva han hadde å si om det å spille med en hyggelig partner:
 I'd be lying if I said I wasn't nervous. Fortunately I got to play with Lucas Glover, who's a good friend, and we have such a great time when we play together; we're just hanging out. To go out with him today was a big help. I mean, I think he played well. Unfortunately he didn't come in strong, but fortunately he finished top 10.

Playing with someone like that, it can relax you a little more. You talk, you joke, and it just keeps you relaxed a lot more. Trying to draw on my experiences in Jackson, Mississippi, and my win last year in New Zealand, I tried to think about those things and try to enjoy myself. Actually Brandel Chamblee after Jackson told me, "You're supposed to be serious and you're having fun laughing, what's up with that?"

When you're out here doing what you love and enjoying the game, it's hard not to have fun.
22.10
Takk til Golfsiden fra Golfstat som er ansvarlig for resultatservice'en under VM
Fra Golfstat.com fikk vi en hyggelig takkemail:

They gave it to us incorrerctly and we didn't catch it at first. It has been corrercted.
Thanks for your email.

Mark Laesch


Det var på bakgrunn av at Golfsiden i forbindelse med gjennomgangen av hullstatistikken i VM for damelag påviste at noe måtte være feil. Tallene så ikke rimelige ut. Se for øvrig dette:
Lag-VM damer, Puerto Rico: Les mer

22.10
Solheim Cup til Halmstad i 2007
Som følge av den enorme suksessen på Barsebäck i 2003 hvor bl.a. Suzann Pettersen var med, har Sverige igjen fått Solheim Cup. Nå skal det spilles på den gode Tylösandbanen i Halmstad.

20.10
Lee Westwood og Ian Poulter på PGA Tour'en
I egenskap av Ryder Cup-spillere får nå de to muligheter til å spille på PGA Tour'en. Denne uken i Florida.
"It will be nice to come over and play as many events as I can. It's the best way to improve my world ranking and better my career," sier Ian Poulter.

20.10 Annika Sørenstam
har vunnet over 15 millioner dollar i golf. Bare 18 menn har gjort det samme.

20.10 Andre Stolz
ble den 6. australier som vant på PGA Tour'en i år. Det litt merkelige med dette var at ingen av dem het: Robert Allenby, Peter Lonard eller Geoff Ogilvy.

19.10
Golfsiden gratulerer Kvinesdal GK
Klubben har fått 15.000 kroner fra Telenor for sin satsing på det elektroniske scorekortet fra firmaet Gobex. Vi er den første klubben i Vest-Agder som får penger fra dette fondet som går til klubber som satser på teknologi som retter seg etter ungdommers premisser. Til stede på utdelingen var bl.a. NGF, kommune, fylkeskommune og media. Dette var virkelig en fjær i hatten for klubben og ikke minst god reklame for Gobex Golf!
Kilde: Klubbens hjemmeside.
Golfsiden gratulerer, men tviler sterkt på at dette elektroniske scorekortet blir noen økonomisk suksess. Håper vi tar feil! Se også kommentar til dette leserinnlegget: 19.10
programsnutt.... Av: Jacob Loga Les mer

19.10
World Cup for damer i Syd-Afrika i februar - 20 lag med uten Norge
Fra Martin Park har vi fått denne pressemeldingen som er gjengitt på LPGA Tour'ens hjemmesider. Her fremgår det at de spiller om 1 million dollar over tre runder med foursome, fourball bestball og en runde med slagkonkurranse individuelt. Les hele pressemeldingen her

15.10 Tiger Woods ble kastet ut
En kjedelig hendelse inntraff da Tiger Woods og Elin Nordegren skulle til Puerto Rico. Her er sikkerhetsreglene at enhver farkost må melde fra om sitt anløp fire dager før ankomst. Det hadde ikke Tiger Woods gjort. Dermed bled "Privacy"-yachten eskortert inn til San Juan av US Coast Guard. De ble der i tre timer før de ble kastet ut av landet.
Det hjelper ikke å hete Tiger Woods i alle sammenhenger.

15.10 Hole in one av Justin Rose
På et 210 meter langt par tre hull fikk Justin Rose hole in one natt til fredag i første runde i Chrysler Classic of Greensboro i California. Dermed endte han på 67 slag og to slag etter førsteårsspiller Jason Dufner. "To be honest, that hole-in-one was the first solid shot I hit all day," sa Justin Rose (24) etter superslaget.

13.10 The Road Bunker
Nå blir den større til The Open i 2005. Her er hva R&A ønsker at flere skal ende opp i bunkeren: "The key change requested by the R&A is to extend the bunker to the west into a more oval shape so that it will gather golf balls landing nearby more effectively." Når man nå skal spille inn mot det 17. hullet på St. Andrews, har man ikke bare hjertet i halsen og er hjerteatakket nær. Man står også i fare for å slå opp det gamle magesåret. Det blir nå mye vanskeligere å unngå denne - av mange kalt: grusomme - bunkeren.

13.10 Vijay hedret
Vijay Singh ble belønnet med Companion of the Order of Fiji nylig. Dette er en av Fijis høyeste utmerkelser. Han var en av ni som mottok utmerkelser av president Ratu Josefa Iloilo. Singh fikk sin utmerkelse for "eminent achievement and merit of the highest degree in service to Fiji or to humanity at large." Singh er medlem i Fijis PGA og bor i Florida. Han kom inn på PGa Tour'en i 1993.

13.10 Uten tre-putt
Brad Faxon har ikke hatt en eneste tre-putt siden det siste hullet i PGA Championship i august. Han har nå spilt 324 hull uten en eneste tre-putt.

13.10 PGA Tour'en neste år - terminlisten er klar. http://www.pgatour.com/tournaments/schedules/r/2005 

11.10
Morten Andreassen til Torinor
Morten Andreassen, (31) Vestfold GK, skal begynne som ansvarlig for golf i Torinor. Det er selskapet som importerer Wilson i Norge. Han har de siste årene arbeidet sammen med Tom Arne Tollefsen i Vestfold Golfhall. Dette blir en spennende utfordring for Andreassen som ble profesjonell spiller i år. Starter opp fra nyttår.

- Jeg gleder meg til nye utfordringer, sier Morten Andreassen til Golfsiden. Jeg mener at dette er et meget godt merke med et stort potensiale i det norske markedet.

11.10 Mark O'Meara ute resten av sesongen
Tiger Woods gode venn Mark O'Meara brakk en ben i hånden under Tigers bryllup forrige tirsdag. Detaljene er ikke kjent, men har er ute resten av den offisielle sesongen som avsluttes med The Tour Championship første uken i november.

11.10 Hedmark Golfsenter
åpner sine dører for vinteren 4. november. Ingrid Martens, som er på jakt etter nye eiere, skal fortsette driften i lokalene i tidligere Rena Karton.

11.10 Challenge Tour'en
Engelskmannen Graeme Storm vant sin andre seier på Challenge Tour'en da han i helgen vant Moroccan Classic. Han er dermed sikker på å få spille på Europa Tour'en neste år i kraft av sin posisjon blant de 15 beste. Han spilte seg opp til en 3. plass. Her er Jan-Are Larsen nr. 37 og har små muligheter til å bli blant de 15 beste dessverre.

11.10 Seve Trophy
Seve Ballesteros har godkjent The Wynyard Golf Club i Tees Valley som arrangementssted for Seve Trophy 2005. Dette er en turnering mellom Europa-kontinentet og Great Britain and Ireland  22. til 25. september neste år.

09.10 Annika Sörenstams instruksjonsbok:
- Jeg tror den kan passe for alle
sier hun til Associated Press. Boken har 7 kapitler om svingen samt masse annet. Den er skrevet sammen med svingtreneren Henri Reiss, Pia Nilsson, fysisk trener Kai Fusser og skribenter fra Golf Magazine. Her er mer fra svensk golfside om "Golf Annika's Way. Les mer

21.09 Egersund Golfklubb
Egersund Golfklubb har nå godkjenning fra alle hold, og går innen kort tid i gang med bygging av ni hull på Maurholen utenfor Egersund. Banen er designet av Graeme Webster, som også står bak Krokhol GK og de siste ni på Kvinesdal og Omegn GK.

19.09 Nye daglige ledere
Både Kongsberg og Kjekstad skal ha nye daglige ledere i sine klubber. Det er bare å henvende seg til klubbene for de interessert. Se norske/svenske baner ute til venstre her på siden.

16.09 Fredrik Jacobson vraket pga svak driver
Da Bernhard Langer valgte å ikke ta ut svenske Fredrik Jacobson på Ryder Cup-laget, var i følge Fredrik selv årsaken at tyskeren ikke likte drivingen hans. Han fortale dette til den svenske golfweben. Han var nr. seks etter begge uttakingskriteriene, men kom likevel ikke med. Han deler dermed skjebne med Robert Karlsson som var like ved å komme med både i 1997 og 1999.

13.09 Europa vant junior Ryder Cup
med overlegne 8,5 - 3,5 poeng over USA. Marius Thorp delte sin match på lørdag, men tapte på søndag. Det var spill to og to og ingen singelmatcher. Lørdag spilte gutter med gutter og jenter med jenter. Søndag var det mixede lag. Et stykke unna det virkelige Ryder Cup med andre ord. Mer om junior Ryder Cup: Klikk her

08.09 Gledelig med David Duval
David Duval ikke bare klarte cutten i Deutsche Bank Championship. Han spilte seg frem til en hederlig 13. plass. Ha sa selv etter turneringen at han var fornøyd med slagene sine. Han vet hva han snakker om - mannen som overlot tronen som verdens beste golfspiller Tiger Woods i 264 uker. Det var før Vijay Singh overtok sist helg - i David Duvals beste turnering på meget lenge! Og du skal vite at han har jobbet knallhardt for å komme tilbake. Vi er spente på fortsettelsen.

06.09 OM: Børje Pedersens troverdighet 1
"Enn så lenge påminner saklighetssnivået mer om sandkasseunger som har fått ødelagt sandslottet sitt, enn om berettiget harme.

Hvis BP (Børje Pedersen) har rett i sine hentydninger om at artikler på Golfsiden er kjøpt og betalt, så frem i dagen med det, og da med belegg for påstandene. Du har jo fått omtale selv der, hvor stor faktura ble det?

Inntil man kan dokumentere, eller fremskaffe det minste belegg for, den urett som man er utsatt for, kan man gjerne holde sine konspirasjonsteorier for seg selv."
Lavida


OM: Børje Pedersens troverdighet 2
"Hva angår beskyldningene fra Pedersen så er det mulig at hvis, og jeg gjentar hvis, de er ærekrenkende, så kan han komme unna som følge av at han ikke har injurierende kraft lenger."
Smilende Sam
(sitater i et debattforum på nettet)

BAKGRUNN
Børje Pedersen har satt frem påstander om at redaktør Asbjørn Ramnefjell skal være kjøpt og betalt i forbindelse med en omtale av en av de store utstyrsleverandørene TWTSport på Golfsiden som i et ledd i presentasjonen av aktører i det norske golfmarkedet. Sannheten er nok at Børje Pedersen mener han har fått for lite omtale på Golfsiden og derfor forsøker seg med snikreklame om egen virksomhet samt å slenge dritt om redaktøren der hvor han kan slippe til.
Faktum er at TWTSport aldri har betalt en eneste annonsekrone til Golfsiden. Langt mindre til redaktørens private konto. Men kanskje TWTSport og andre innen golfbransjen burde annonsere (mer) på Golfsiden? Da kunne de jo nå ut til nesten 100.000 unike brukere i Norge og i andre land. Dessuten kunne vi bruke enda mer ressurser på Golfsiden enn tilfellet er i dag.

Asbjørn Ramnefjell
Redaktør Golfsiden.no eller Golfsiden.com om man vil.

01.09
Tinius Cup er en helt ny turnering mellom svenske og norske jenter i alderen 13-16 år. Totalt 20 norske og svenske jenter får muligheten under fire dager å konkurrere og omgås med verdiene glede, fellesskap, ærlighet og oppmuntring. Tinius Cup skal spilles hvert år, vekselvis i Norge og i Sverige. Konkurransen er en del av et unikt samarbeid over landegrensene mellom Norges Golfforbunds Jentegolf og Svenska Golfförbundets Tjejer & Golf. Turneringen sponses av Schibsted-bedriftene VG og Aftonbladet, og har fått navn etter Schibsted-eier Tinius Nagell-Erichsen.
Dette er et meget bra tiltak for å få til interesse for golf blant jenter.
Disse jentene skal representere Norge i Tinius Cup på Losby torsdag-søndag:
Solveig Helgesen (13), Bjørnefjorden GK
Marit Kielland Bjerke (14), Bærum GK
Anniken Helmich Pedersen (14), Bærum GK
Kristine Martinsen (14), Borregaard GK
Amalie Valle (16), Onsøy GK
Rachel Raastad (15), Kjekstad GK
Marita Engzelius (16), Oslo GK
Karoline Skarpnord (15), Skjeberg GK
Emelie Westrup (16), Bærum GK
Cathrine Nielsen (16), Losby GK

16.08 Marius Thorp, Bærum vant A-tour i Asker. Her er resultatene

12.08 Michelle Wie - vidunderbarnet fra Hawaii tapte i 2. runde i US Amateur. Hun var to opp og tre og gå, men tapte de to neste hullene. På det 18. hullet klarte ikke motstander Park å komme inn på greenen, men chippet bra og fikk putten. Deretter puttet Wie for langt og fikk koppsnurr på returen. Dermed var matchen tapt. I fjor tapte hun i første runde.

12.08 Paul Nilbrink er nr. 6 og Peter Kaensche nr. 9 etter første dag i Danmark.
LIVE SCORING: http://www.golfdata.se/live/res_lbo.asp?tk=EC0433X&tour=EC

11.08 Jan-Are Larsen får spille på Challenge Tour'en i Sveits neste uke. Her er det bare de 30-40 beste som får være med - avhengig av forfall. Dermed øker mulighetene til å få kortet på Europa Tour'en neste år gjennom å bli blant de 15 beste på rankingen. Jan-Are var nr. 36 på rankingen etter forrige helgs turnering.

11.08 Knut Børsheim tapte i andre runde i British Boys  Her følger du med

11.08 Amalie Walle, Onsøy GK, er med på Nordens lag mot Sverige hvor Sverige ledet klart etter første dag. Les mer her

11.08 EM individuelt i Sverige går i uke 34 med følgende norske deltakere:
Eirik Tage Johansen, Lars Petter Brovold, Torstein R. Nævestad, Kim Kristoffersen, Knut Børsheim og Ofeigur Johann Gudjonsson.

10.08 Henrik Bjørnstad kunne fortelle til Golfsiden i går at han neppe kommer til å spille mer golf ute på Tour'en i år. Han spilte meget god golf på Bogstad under Kikkans Minneturnering, men når lysten til å reise ute på tour'en ikke er der, er det bare å respektere at Henrik ønsker å ta en pause.

10.08 Thomas Hansen og June Bolme leder på P4-rankingen etter at NM er gjennomført.
Order of Merit, P4 Tour 2004, herrer (etter Norgesmesterskapet)
1. Thomas Hansen, Østmarka GK – 20 975 (2)
2. Eirik Tage Johansen, Stavanger GK (amatør) – 20 000 (7)
3. Morten Hagen, Nøtterøy GK – 14 500 poeng (1)
4. Øyvind Rojahn, Borregaard GK – 11 418 (5)
5. David Jonsson, Sverige – 10 275 (3)
6. Jan-Are Larsen, Borregaard GK – 10 000 (4)
7. Kim Kristoffersen, Losby GK (amatør) – 8200 (8)
8. Paul Nilbrink, Sverige – 8125 (6)
9. Johan Elgborn, Oslo GK – 8075 (9)
10. Christian Aronsen, Grønmo GK – 7817 (ny)
Forrige plassering i parentes

Order of Merit, P4 Tour 2004, kvinner (etter Norgesmesterskapet)
1. June Bolme, Losby GK (amatør) – 22 500 (4)
2. Lene Krog, Drammen GK (amatør) – 18 750 (2)
3. Caroline Martens Larsen, Losby GK (amatør) – 18 650 (5)
4. Ann-Kristin Solvang, Drammen GK (amatør) – 12 500 (3)
5. Marianne Skarpnord, Skjeberg GK (amatør) – 14 800 poeng (1)
6. Ingrid Martens, Miklagard GK (amatør) – 11 400 (6)
7. Linda Bjerke, Tyrifjord GK – 9075 (10)
8. Lill-Kristin Sæther, Losby GK – 8000 (7)
8. Amalie Valle, Onsøy GK (amatør) – 8000 (7)
10. Cecilie Eckbo, Oppegård GK (amatør) – 7475 (9)
Forrige plassering i parentes


10.08 I British Boys tapte Marius Thorp på 18. hullet, mens Knut Børsheim vant to en i sin første rundematch. Her følger du med

08.08
Marianne Skarpnord tapte i semifinalen i British Girls. Dermed klarte hun ikke å gjenta fjorårssuksessen da hun vant. Men en flott innsats var det! Gratulerer Marianne!

07.08
Marianne Skarpnord er klar for kvartfinale i British Girls.

07.08
Lars Petter Brovold vant begge sine matcher mot USA i Palmer Cup i Irland. Europa leder 9-3 over USA hvor det er 8 spillere på hvert lag.

03.08
Den finske golfvinden blåser videre. I British Open imponerte Minea Blomqvist med en 62 runden. Men Karen Stupples vant til slutt,
28.07
Svensk spiller som er mistenkt for juks uteble fra høring. Se golf.se.

28.07
Golf.se kan også by på en artikkel om Jesper Parnevik som ser slutten på sin karriere.

28.07 Eric Ellioth Kvamsdahl gikk Askers golfbane på 61 slag med en albatross og en eagle. Vi får håpe at det ar turnering. For banerekorder kan vel ikke settes i selskapsrunder? Tom Edseth satte så vidt vi vet banerekord med 63 slag for et par år siden i Asker Open eller hva turneringen het den gangen.

28.07 Nyt sommeren mens den er her. Men husk å drikke nok vann nå som det er så varmt!!!

24.07
Thorp spiller Junior Ryder Cup!
Det blir en utrolig opplevelse for 15-årige Marius Thorp, Bærum GK. Han ble nr 4 (delt) i European Young Masters i sterrike denne helgen. Dermed ble han tatt ut på det europeiske laget som skal møte USA i Junior Ryder Cup i Ohio, USA 11.-12. september i år. Turneringen spilles som oppvarming til den store Ryder Cup uken etter.

Resultater fra turneringen finner du her: http://www.golf.at/turniere/live_score.asp?ClubNr=601&Turniernr=118

Marius Thorp kjempet lenge om seieren i Østerrike, men sprakk på slutten. Han endte på delt 4. plass (-4) etter en 74-runde. Han endte to slag bak vinneren. Anders Kristiansen, Borregaard GK, spilte seg opp på slutten av turneringen og endte på delt ellevte plass og totalt + 2.
I Junior Ryder Cup konkurrerer 12 europeiske og 12 amerikanske gutter og jenter under 16 år mot hverandre.

24.07 Telia Tour, damer:
Bra av Lill-Kristin Sæther i Sverige
Hun er bare to slag bak lederen Emilie Svenningsson etter en av tre runder. Hun gikk på 71 slag. Par er 72. Her følger du med på LIVE scoring. Marianne Skarpnord og Monica Gundersrud er nr. 14 (76) og  Caroline Westrup (77) er nr. 23 etter første runde

24.07 BERGEN JUNIOR OPEN 07. – 08. august 2004.
Gutter og jenter inntil 18 år i kalenderåret, ingen hcp. grense. Ved overtegning rangeres spillerne etter hcp.
Påmelding:
Må være BGK i hende senest søndag 1. august kl. 24.00 på telefaks 55191181 eller info@bgk.no

22.07 Carris Trophy:
Knut Børsheim imponerte
I den store turneringen
Carris Trophy (etter en samtale med landslagssjef Per Sundberg i begynnelsen av uken fikk vi inntrykk av at det var British Boys, men vi må ha misforstått fordi den turneringen går i august) klarte den lovende Knut Børsheim å komme seg videre
gjennom nåløyet. Han var sistemann blant de 46 som klarte cutten. På de to siste rundene spilte Knut Børsheim seg opp til en delt 16. plass etter runder på 71 og 70 slag. Det var meget bra og et stort løft for den lovende bergenseren. Pablo Martin fra Spania vant. Han er ingen hvem som helst. Han vant nesten Tenerife Open på Europa Tour'en i april i fjor som en ung og lovende amatørspiller. Han vant med fem slag etter en sterk avslutning på 65 slag. Her er resultatet

22.07 CT:
To nordmenn med på Challenge Tour'en denne uken
Både Morten Hagen og Jan-Are Larsen har tidlig start torsdag i Manchester, England i en av de større turneringene i denne ligaen. Jan-Are Larsen åpnet bra med en 66 runde - et slag etter seks mann i teten. Morten Hagen var ikke like god med sin runde på 68, men det var bra det også. Han lå på en 34. plass etter første dag.

Her følger du med på
 Live scoring

21.07 Todd Hamilton klatrer på verdensrankingen. Han avanserte fra 56. til 16. plass etter s eieren i The Open. Tiger leder foran Ernie Els og Vijay Singh. Phil Mickelson er på 4. plass og Davis Love på 5. plass.

21.07 Doping:
Svensk spiller fra Landskrona tatt for nandrolon
Han spilte både innebandy og hockey og brukte nandrolon - muskeloppbyggende - i forbindelse med trening i fjor høst. Les mer på de svenske nettsidene

19.07 Sam Little fra England vant på Challenge Tour'en denne uken.

19.07 Moira Dunn vant på LPGA Tour'en denne uken. Suzann Pettersen hadde fri og konsentrerer seg om å spille Evian Masters onsdag til lørdag (sendes direkte på Viasat Sport)

16.07 Mårten Olander kan komme til å overraske stort i The Open. Han har en herlig rytme for tiden og putteren hans ser ut til å fungere. Hodet hans er også meget bra!

16.07 Værmeldingen for helgen i The Open lyder på vind mellom 12 og 20 miles pr. hour. Lørdag og søndag blir det også trolig en del regn.

13.07 Out of boundspinnene flyttet på Bogstad. Det berømte og fryktede 9. hullet - par 5, 516 meter langt - er endret i den forstand at OB-pinnene er flyttet langt til høyre slik at landingsommrådet for driven blir bredere. Dermed blir hullet mindre fryktsomt og også lettere. Da kan mange legge om strategien for sitt spill på dette hullet som har indeks 1.

13.07 Solum utvider til 18 hull 17. juli. 

09.07 Til tross for at hele staben på Golfsiden.no er på fellesferie kommer vi med noen notiser nå og da:
1 Casey Wittenberg, som gjorde en fin innsats i årets US Open som amatør - nå proff, har inngått en avtale over flere år med Callaway Golf hvor han skal spille med selskapets køller og baller.

2
Sonartec fikk ny rekord med 35 fairway woods i spill på the PGA Tour. 30 spillere brukte  Sonartec køller i the Cialis Western Open

3 Tiger Woods er kvalifisert til The Open på 8 forskjellige måter. Phil Mickelson på tre måter. David Love, Vijay Singh og Erne Els fem måter og Retief Goosen på fire måter.

4 Fred Funk har trukket seg fra The Open. Hans plass blir lagt til de 12 ledige plassene i helgens 12 fire plasser hvor bl. a. Eirik Tage Johansen er med å kjempe om.

29.06
Da Adam Scott vant sist uke på PGA Tour'en i Booz allen Classic var det 21. gang av 26 turneringer på PGA Tour'en at en Titleist-ball vant. Sammen med seire på
PGA European-, LPGA- og Nationwide Tour'ene har nå Titleist 73 seire hittil i år. Nærmeste konkurrent på PGA Tour'en har to seire. Adam Scott hadde følgende utstyr i bagen:
GOLF BALL Titleist Pro V1x
DRIVER Titleist Titanium 983K (8.5)
FAIRWAY METAL Titleist Pro Trajectory 3-wood (15.0)
IRONS Titleist Prototype 2-iron; Titleist Forged (3-P)
WEDGES Vokey Design sand (56) og lob (60)
PUTTER Scotty Cameron by Titleist Newport 2 Stainless

26.06 100.000 kroner ligger og venter
Ingen har sendt inn søknad for å bruke kr 100.000 som NGF har satt av til bruk for  funksjonshemmede ved norske klubber. Søknadsfristen er 1. juli. Her må noen våkne. Vi trenger å hjelpe dem som har behov for å komme i gang med golfen som ellers har litt vanskelig for å starte med dette vidunderlige og helsebringende spillet. Ta kontakt med NGF! 

24.06 Tre nye svensker med i US Open 1. - 4. juli. Disse er Carin Coch, Lotta Neuman og Lotta Sörenstam.

22.06 P4 Tour:
Norgeseliten er på plass på Tyrifjord til helgen. Nå skal vi få se hvor god Eirik Tage Johansen fra Stavanger er. Det er meget bra at vi nå får samlet vår elite på tvers av amatør/pro status. Her har, som vi har skrevet flere ganger før, golfforbundet gjort en meget god jobb på arrangementssiden. Norsk golf var nesten i ferd med å bli delt i to grupper hvor nesten ingen kunne vise til gode resultater. Nå er "troppene" samlet. Det skjerper konkurransen, og vi får et bedre resultat! Bra!

14.04 Sergio Garcia kom seg opp til de 10 beste i verden etter sin seier sist søndag. Padraig Harrington avanserte en plass til nr. 7. Miles Tunnicliff avanserte fra 261. til 151 plass etter sin seier i Skottland på Europa Tour'en.

14.04 Jan-Are Larsen på 69. plass på Challenge Tour rankingen etter siste ukes 4. plass i Spania. Blir han blant de fem beste i denne ukes turnering med store premier kan han være inne blant de 15 beste som får kortet til Europa Tour'en neste år.

14.04 Tom Kite, vinner i 1992, stiller opp i US Open for 33. gang. 23 ganger har han klart cutten. Han kvalifiserte seg inn som en av to sist onsdag i den siste kvalifiseringen som var regnutsatt fra dagen før.

14.06 Krokhol åpnet sine 18 hull søndag. Det er investert rundt 25 millioner kroner i banen hvor det er brukt en god banearkitekt i Greame Webster.

14.06 Jim Furyk stiller opp i US Open. Han spiller med den lovende amatøren fra Australia Nicholas Flanagen og Ben Curtis. Han skal forsvare sin tittel fra i fjor og håper han er helt frisk etter håndleddsoperasjonen.

14.06 David Duval mener at han skal kunne stille opp. Han skal spille med Phillip Price og Scott Hoch. Hvor bra han spiller etter alle sine vanskeligheter, får vi vite torsdag og fredag - og kanskje i helgen hvis han klarer cutten. Her kan du lese om David Duvals tilbakekomst: Les mer

10.08 Fire svensker i US Open
Det blir med fire svensker i US Open. Disse er; Daniel Chopra, Gabriel Hjertstedt, Joakim Haeggman og Fredrik Jacobson. Spesielt de to sistnevnte kan komme til å gjøre det bra. Heia Sverige. Vi tipper at første nordmann i US Open kommer i 2010 - om seks år.

10.08 Pål Næss' integritet?
Sitat fra reaksjon på Pål Næss' nedrakking på Ramnefjell:
Ramnefjell har i denne saken faktisk gjort en god jobb og tatt opp saken og skapt debatt. Han har ikke trukket noen konklusjoner men etterlyst fakta som NGF har brukt utrolig lang tid på å skaffe. Han har spekulert men ikke kommet med usannheter. Næss har i sin tid i golf.no åpenbart stått NGF for nær til å ha noen integritet i det hele tatt.
Å påstå at denne saken har brakt debatten om golfutviklingen i Norge ut av sporet er tåpelig og dumt. Venter fortsatt på at Næss med undersøkende og kritisk røst bringer liv i denne "viktige" debatten.

Bård

Og dette skriver "Smilende Sam" blant annet i sitt innlegg:

"Vanskelig å se at Næss har rett her.... NGF's pressemelding bekrefter prinsippet Ramnefjell har påpekt, dvs. at det er færre spillere enn medlemmer. Det har vært poenget. Så kan man sikkert diskutere hvor mange færre det er til man blir blå i fjeset.

Når det pekes på at Ramnefjell har ingeritetssvin på skogen, så er det naturlig å spørre seg hvordan NGA eller AR kan tjene på at fokus er satt på feil i journalistikken ?

Og; "golferen.no" (som burde hett golfspilleren.no, hvis man hadde hatt litt språkvett) er vel heller ikke helt uavhengig ift. forbundet såvidt jeg vet ? Aner jeg en bjelke i Pål Næss sitt øye?


10.08 Vi registrerer at den ivrige debattsideaktør med de ofte merkelige meninger og mye påkjeftede Olaf Roaldkvam har gitt honnør til Pål Næss i sistnevntes angrep på redaktøren av Golfsiden. Vi er glade for at den samme Roaldkvam har lovet å ikke plage Golfsidens lesere med sine leserinnlegg.

08.06 Når kvalifiseringen til The Open på Royal Troon starter, er både Eirik Tage Johansen og Paul Nilbrink med blant de mange tusen som forsøker å komme gjennom nåløyet. Kvalifiseringen for US Open foregår i disse dager. Her er linken til denne kvalifiseringen: http://www.golfweb.com/tournaments/usopen/qualifiers/sectional 

08.06 Borre med nye hull
Neste år åpner Borre de nye ni hullene slik at de siste ni hullene i dag blir en egen sløyfe. Allerede nå kan man spille på fire av de nye hullene.

08.06 Jenteleir 9. - 11. august
Disse klubbene arrangerer jenteleir: Bærum GK, Trondheim GK, Onsøy GK, Sorknes GK, Husøy GK, Meland GK og Narvik GK. Påmeldingsskjema for JENTEGOLF

08.06 P4 Tour:
Gant Open er neste turnering på P4 Tour'en. Den går på Larvik i uke 24 - onsdag til fredag. Det er 97 spillere i herreklassen og 18 i dameklassen. Det er svært få utlendinger med, dessverre. Dette blir ikke noe mer enn en vanlig Norges Cup for våre beste spillere som ikke spiller på høyere nivåer.

01.06 27 spillere brukte TaylorMade r7 quad driver
på Volvo PGA Championship den første uken den var tilgjengelig i markedet.

01.06 AMA-Tour: Handicapgrense 4,7 i Arendal.
Handicapmessig er det blitt en betydelig bredde i norsk golf. Interessen for konkurransegolf er i ferd med å ta seg opp. Det er hyggelig at AMA-Tour er kommet. Dette passer for de unge og lovende som er på vei opp og alle de som ønsker å spille golf for moro skyld på et hyggelig nivå og slippe å spille disse kjedelige handicapturneringene hvor de gode spillerne må spille sammen med høyhandicapperne som ikke kan yte særlig motstand. Ikke misforstå - alle høyhandicappere er stort sett hyggelige, men kan ikke matche lavhandicapperne i spillekvalitet. Like barn leker best. 5. og 6. juni spilles det AMA-Tour i Arendal. Så langt går grensen på 4,7 i handicap, men den blir trolig litt høyere med strykninger frem til start.

25.05 Michelle Wie:
Første amatør som er invitert til damenes US Open
Det amerikanske vidunderbarnet fra Hawaii, 14 år gamle Michelle Wie, får være med i US Open for damer. Hun er for tiden en av få attraksjoner i internasjonal kvinnegolf. Derfor er det ikke uventet at man inviterer 14-åringen. Hun spiller bra golf og kan bli den beste kvinnelige golfspilleren gjennom tidene. Bare fire amatørspillere på herresiden er blitt invitert til US Open. Her leser du hele saken: Les mer

25.05 Pengelisten på PGA Tour'en finner du her: Les mer. Jesper Parnevik er nr. 44 etter sin kollaps på de siste 9 hullene sist helg. Vijay Singh leder suverent.

25.05 Pengelisten på Europa Tour'en finner du her: Les mer. Ernie Els leder og Henrik Bjørnstad er nr. 163.

25.05 Pengelisten på LPGA Tour'en: Les mer Her leder Grace Park (652.000 dollar), mens Tutta Pettersen er nr. 77 med 35.620 dollar.

24.05 Ny rekord av Chopra
Daniel Chopra vant sin andre seier på Nationwide Tour i år i helgen da han vant Henrico County Open søndag. Resultatet hans var 30 under par på fire runder. Det er ny rekord på rekrutteringstour'en i USA. Bare Ernie Els har klart dette kunststykket på PGA Tour'en.

24.05
De fem største tour'ene for damer er blitt enige om å sette i gange en verdensranking for damer for sesongen 2005 begynner.

21.05
Kvinnegolf på St. Andrews:
For første gang skal det arrangeres et mesterskap for kvinner på St. Andrews. Det skjer nåe British Open går av stabelen i første uken av august i 2007. Det er like etter at herrene har spilt The Open på Carnoustie.

18.05 Bernhard Langer må stå over både Deutsche Bank i Tyskland denne uken og PGA Mesterskapet på Wentworth i neste uke pga. en håndleddsskade.

18.05 Tom Stiansen Golf Challenge går av stabelen på Asker GKs bane 4. august for tredje gang. "Vi har på to år fått inn kr. 750 000,- og vi har vært med å hjelpe barn og deres familier med ca. kr. 400 000,-", heter det i en pressemelding. 

14.05 Neppe erstatningskrav
Da Suzann Pettersen løftet Petter Solberg under idrettsgallaen rundt nyttår, fikk hun den skaden i armen som hun har slitt med frem til nå nylig. Vi golfspillere er skjøre og bør passe godt på  golfmusklene våre!. Etter det vi har grunn til å tro ble ikke Petter Solberg like fornærmet som mulla Krekar da denne ble løftet av Shabana Rehman. Kanskje Tutta bør saksøke rallykjøreren for tapt arbeidsfortjeneste? Hun kommer trolig ikke langt fordi Petter Solberg veier knapt mer en enn vanlig norsk eller sveitisk skihopper. Nei, Tutta mer vekttrening!

14.05 Kragerø
Vi leser at Kragerø nå har fått inn investorer i anlegget som skal lette litt på trykket på finanssiden i Kragerø Golfpark. Driften er garantert i fem år. Nå gjelder det at nordmenn får øynene opp og interessen for å kjøpe hytter ved golfbanen. Man er avhengig av at hytteeierne går inn her. Den fine banen trenger massevis av medlemmer for at ikke fordelingen av driftskostnadene blir for tung å bære for den enkelte. I dette området er det mange feriegjester i fellesferien og kanskje et par uker til i hver ende. Derfor er det viktig å trekke folk dit i helger og ellers i året slik at regningene kan bli betalt. Banen er fin, anlegget ser bra ut. Vi er bare litt bekymret for den korte sesongen. Det siste spiller ingen rolle hvis man får private og bedrifter til å kjøpe eiendommene rundt banen. Vi får håpe det skjer.

14.05 Lommedalen GK
Lommedalen GK kan fortelle at greenfee er kr 140 i mai. Banen egner seg godt for nybegynnere. Banen er ca. 2000 meter lang og de opererer med par 33, men ut fra hullenes lengde burde det vært 30 etter vår vurdering. To par 3 hull på 211 og 226 meter står nemlig oppført som par 4samtidig som par 5 hullet ikke er mer enn 414 meter. Men som nevnt bra for nybegynnere. Golfsiden har ikke sett banen ennå.

11.05 Titleist for 14. gang
Da Joey Sindelar slo Aaron Oberholser i play off sist søndag på PGA Tour'en, var det 14 gang av de 19 turneringene hvor Titleist-ballen ble spilt av vinneren. Begge de to spilte for øvrig med Pitleist Pro V1. Joey Sindelar brukte for øvrig Golf Pride (
C-Thru Grip) - det samme som John Daly vant med i Buick Invitational i Februar.

04.05 Montys problemer
Hva som skjer i Colin Montgomeires ekteskap vet vi ikke, men det er problemer. Dette går selvsagt ut over hans golf. Han er i øyeblikket ikke kvalifisert til US Open. Om han blir med i de neste turneringene vites ikke, men han har uttrykt ambisjoner om å komme tilbake i topp 10 listen over verdens beste spillere. Da bør han snarest "rydde opp" på hjemmebane. The Open går på hans hjemmebane Royal Troon. Han har sikkert håp om å gjøre det godt der i juli!
 
29.04 Kapteinene fortsetter
Jack Nicklaus (64) og Gary Player
(68) blir kapteiner for USAs og Det Internasjonale Legets også neste gang. Vi husker sist da det ble uavgjort etter at Ernie Els og Tiger Woods ikke klarte å avgjøre det hele på play off i Syd-Afrika. Neste gang går konkurransen i Virginia 19. - 25. september 2005 på Robert Trent Jones Golf Club, Lake Manassas i Prince William County. Gary Player er historiens mest meritterte internasjonale spiller med 163 titler world wide.

29.04 Damer i The Open?
Det er ikke umulig etter møtet på årets The Open bane Royal Troon 27. april. Selv om det står i reglene at bare menn får delta. Hvis en kvinne vinner en av turneringene som kvalifiserer til The Open, må de høye herrer klø seg litt i hodet og finne en løsning. Utviklingen går sin gang - også i R&A..  

29.04 Slope systemet skal fortsette i Sverige
På et møte nylig ble det vedtatt å beholde det. Forslaget om å avskaffe systemet ble avvist.

22.04
Adam Scott har sparket sin caddie og spiller ikke før i Tyskland 20. - 23. mai. Han tar lang pause hjemme i Australia.

22.04
Phil Mickelson og Ernie Els møtes uken før The Open på Loch Lomond i Scottish Open. Da blir det revansj etter US Masters!

22.04 Aftenposten
Det blir litt dumt når Aftenposten som gir ut egen golfside på nettet skriver: "Bjørnstad klar for kamp på Fuerteventura". Er det fotballkamp Henrik Bjørnstad skal i gang med? Eller har han begynt å bokse? I golf spiller man turneringer i slagspill og matcher i match play. Men så var det dette med terminologi da. Det verste er at folk tror det skal være slik. Synd at uvitende journalister skal bidra tild slik golfterminologisk villedning/opplæring blant ferske, norske golfspille! Les for øvrig: Golfspråket Her kan du lese blant annet om å:
Skyte golf i en golf-kamp. Kanskje lekse for golfavdelingen i Aftenposten til neste time?

21.04 Bra i test av Lindeberg
J Lindeberg har gjort det bra i en test i Svensk Golf med karakteren 4 og best i test med sine regnværsklær: J. Lindeberg Gore Tex Suit. Prisen er SEK 3.295.

20.04 Glimrende i Dagbladet:
De skriver i overskriften: Maradona syk av golf - felt av guds kølle?
Det kan knapt sies bedre. Lengre ned i artikkelen heter det: (I følge legen) Tidligere er det hevdet at Maradonas kollaps skyldes en overdose kokain. Han ble avhengig av det narkotiske stoffet for 20 år siden. Nå hevder legen hans at det i stedet var fysisk aktivitet, kombinert med kulde og lite hvile som førte til helseproblemene.

- Han fikk en forkjølelse fordi han spilte golf sent om kvelden.


Suppe på en spiker? Langt i fra. Her på Golfsiden har vi lenge visst at fotballegende Diego Maradona alltid har hatt god helse - helt til han spilte golf sent om kvelden. Vi er helt enige med Dagbladet at der er guds kølle som har felt vraket Maradona - ikke langt fremskreden alkoholisme, narkotinisme, nikotinisme og andre sunne ting. Nei, det er kveldsgolfen som har irritert gud slik at han er blitt straffet med Maradona med sin kølle med tilhørende helseproblemer!
Bra Dagbladet! Endelig en saklig og megetsigende golfartikkel i tabloidpressen!

15.04 Per-Ulrik Johansson borte i 8 uker
Han har operert venstre hofte og spiller ikke før om et par måneder igjen på PGA Tour'en.

15.04 Stort treningsanlegg skal lages i Stockholm
Tumba er involvert i et stort treningsprosjekt i Stockholm. På de svenske golfsidene kan du lese hele historien. Les mer

14.04 GAMBORG BLE SPORTSSJEF I HAGA GOLF
Cathrine K. Gamborg er blitt ansatt som ny sportssjef på Haga. Hun er siviløkonomutdannet fra Skottland i 1988 og har vært styremedlem i Norges Golfforbund og Bærum GK. Hun har arbeidet 12 år med ulike oppgaver i Forsvarets Overkommando og vært selvstendig næringsdrivende. Cathrine er en dyktig golfspiller og har deltatt i både Norges Cup og NM for lag. Hun har innblikk i de fleste sider av golfsporten. Cathrine Gamborg er 39 år, oppvokst og bosatt i Bærum. Hun tiltrer jobben 1. mai 2004.

13.04 Tiger Woods i militæret
Denne uken er Tiger Woods i militæret - frivillig. Han sier at dette er av privat karakter. Han skal instruere i golf i slutten av uken. Han kom til the Army Special Forces i et privat jetfly. Om dette bidrar til å bedre Tigers svake golfspill, er usikkert.
 
13.04 Terminologi
I VG skriver Kristian Holli:
"Verdenseneren slo hole-in-one i Masters Par-Tre igår". Du SLÅR ikke en hole in one. Du FÅR en hole in one. Samme journalist skriver også om Justin Rose: "23-åringen slo birdies på de siste to hullene". Du SLÅR ikke en birdie; da må du i så fall FÅ en eagle. Det heter å FÅ en birdie. Synd at Norges største avis ikke tar seg tid/råd til å bruke journalister som kan litt golfterminologi før de starter. Kristian Holli og Henrik Odiin skrev om Tiger Woods: "Verdenseneren var én over par etter fire hull før han virkelig dummet seg ut med en dobbel bogey". Han kunne like godt skrevet "Dreit seg ut". Det hadde vært like tåpelig. Hvorfor dette på golfsiden? Jo, fordi det er så mange som leser VG og kanskje også lærer seg golfterminologi av noen som ikke kan det. DET ER SYND! Det er en av årsakene til at feil som buuugi, et par, et handicap, bonkers, putt etc. sniker seg inn blant uvitende nybegynnere. Det heter nemlig tilnærmet norsk "uttaleskrivemåte": båggi, en par, en handicap, bønker, pøtt. Det er synd at utviklingen i golfspråket skal styres av uvitenhet. Til Holli og Odiin: Ta en titt på denne artikkelen - kanskje dere får opp kvaliteten på det dere skriver: Golfspråket. Nå må vi snart kunne kreve at det som skrives om golf i aviser og tidsskrifter også har sånn noenlunde korrekt terminologi. Vi kan ikke være fornøyde bare ordet golf er nevnt. Vi er kommet over det stadiet nå!   

02.04 Devilray-putteren hos tre mann i Portugal på Europa Tour'en. Både Mikko Ilonen, Matthew Cork og Henrik Bjørnstad bruker den norskutviklede Devilray-putteren. Jarmo Sandelin forsøkte den i forrige uke, men han venter på en ny modell før han prøver den igjen. Rundt 30 spillere skal ha bestilt putteren fra Norge. De er nå under produksjon.
 
25.03 Store ulikheter i premier
Det er store ulikheter i pengepremier på de forskjellige tour'ene. I uke 13 er det 600.000 euro i potten på Madeira (Europa Tour'en), LPGA Tour'en har 1,6 millioner dollar i sin Major turnering, mens PGA Tour'en har en pott med 6,5 millioner dollar hvorav 1,17 millioner dollar til vinneren.

16.03 Ny nordisk pro- og amatør tour
Det kommer nå en ny norsk golf-tour for Nordens ledende golfspillere. Norges Golfforbund, PGA of Norway, Interspons og OnTarget trekker i trådene. Vi kommer tilbake med mer informasjon om et par dager. P4 Tour heter Norges nye turneringsserie for nordiske elitespillere, proffer og amatører. P4 Tour sidestilles med den svenske Telia Tour og den danske Ecco Tour. De norske turneringene vil ha status som Nordic League-turneringer, som er organisert under European Tour. I tillegg skal Norge arrangere en Challenge Tour-turnering for første gang siden 2000. Vi får håpe at dette gir den nødvendige inspirasjon som kan bringe nye norske spillere litt mer frem i lyset internasjonalt.

16.03 Kragerø er sikret driften i 5 år
Storebrand Bank, som eier 70% i det store golfprosjektet med hytte- og hotellutbygging i Kragerø sitter med en stor del av medlemskapene i golfklubben. Banken har nå garantert for betaling av 975 medlemsavgifter i fem år fremover. Dermed er driften sikret for golfbanen. Man slipper således problemet med at initiativtakerne må slite med medlemsavgifter som de har liten eller ingen glede av som vi har sett i andre prosjekter. Hvilken glede og nytte banken får av de millionene de nå garanterer for, vil tiden vise.

15.03
Det var ingen forandringer i toppen av verdensrankingen sist uke. Her finner du alt om verdensrankingen. Les mer. Mark O'Meara hoppet fra 121. plass til 80. plass etter sin seier i Dubai.

08.03 Tutta skadd - igjen
Tutta har overbelastet albuen i sin iver etter å komme i gang med sesongen. Hun har vært mye plaget av skader. Kroppen tåler ikke all verdens trening. Suzann Pettersen er ivrig - kanskje for ivrig noen ganger. Vi får håpe hun blir bra og får en god sesong når/hvis hun endelig kommer i gang. Men det er surt å miste så mange turneringer i begynnelsen. Spesielt når hun også må stå over årets første Major-turnering.

04.03
Marianne Skarpnord og Lene Krogh røk begge ut etter kvalifiseringen i Spania. De hadde 78-79 (Marianne) og 80- 79 (Lene). De 32 beste gikk videre i match spillet hvor mesterskapet skal avgjøres.

04.03
Sesongåpning for Marianne Skarpnord og Lene Krogh i Spania bød på en 78-runde og en 80 runde med tilhørende 28. og 47. plass. Italienske anna Rossi leder på 69 slag.

02.03
Transseksuell konkurrerer mot Vibeke Stensrud og Cecilie Lundgreen i Australia
Mianne Bagger ble født som gutt og oppvokst i Danmark. Nå er hun invitert på dame tour'en og skal spille mot blant andre Vibeke Stensrud på damenes Europa Tour i Australia. Hun skal spille 20 minutter bak Cecilie Lundgreen i første runde. Svenskene har skrevet mer om dette Les mer

17.02 Solheim Cup til Sverige i 2007
Catrin Nilsmark får fornyet tillit som kaptein for det europeiske laget. Først skulle Wales arrangere denne turneringen, men den er nå flyttet til Sverige etter suksessen i fjor hvor Suzann Pettersen var med. Vi får håpe hun klarer å innfri slik at hun også er med på laget om tre og et halvt år. I 2005 går turneringen på Crocked Stick Golf Club, Carmel, Indiana - banen hvor John Daly slo gjennom i 1991.

12.02
Gamecocks' Johansen Named SEC Men's Golfer of the Week
Eirik Tage Johansen er en av få norske spillere som virkelig satser på golf. Nå har han hatt suksess i USA. Han var med på å vinne en turnering med rekordmargin for sitt lag University of South Corolina. Her kan du lese hele historien

12.02
Paul Nilbrink har trent i USA i januar nærmere bestemt i Sarasota, Florida. I den siste turneringen han spilte, ble han nr. 18. Det var i Beck’s Open, Fort Myers; 70+73=143. Nå skal han spille i "3. divisjon" i Europa på EPDTour Winter Series 2004, 16. -28. februar på El Saler, El Bosque & Oliva Nova. EPDTour er forkortelsen for European Professional Development Tour. 

10.02
Michelle Wie er tatt ut på Curtis Cup. 14-åringen er den yngste gjennom tidene som er tatt ut til denne 72 år gamle turneringen mellom USA og de britiske øyer. Turneringen spilles i år på Formby GC, England. For første gang på 18 år er ikke 55 år gamle Carol Semple Thompson med på laget. Hun har vunnet det amerikanske mesterskapet for amatører sju ganger. Hun sto også bak den avgjørende putten i 2002 for å vinne trofeet. Carol Semple Thompson har vært med på laget 12 ganger. Ikke verst når Curis Cup bare spilles hvert annet år. Hun har vært med i en rekke verdensmesterskap for lag for USA opp gjennom årene og er en meget hyggelig og utadvendt dame..

06.02 Peter Kaensche misset cutten i Syd-Afrika
Peter Kaensche åpnet bra med 68. Men den andre runden var ikke bra. Han hadde 77 slag (par 70). Dermed røk han ut av turneringen med god margin - dessverre.

03.02 Solen skinner på Peter Kaensche
Peter Kaensche er en ung og lovende spiller som satser hardt på sin golf. Nå er han i Syd-Afrika og har klart å spille seg inn i helgens turnering på The Sunshine Tour i Syd-Afrika. Han kom på delt 3. plass med 68 slag (-4) i Southbroom (en av to kvalifiseringsbaner). Det var hele 85 spillere i hver kvalifisering.

03.02
Derek Crawford ble sist av de som klarte cutten på Sunshine Tour sist helg. Han hadde rundene 75-75-81-90. Darren Fichart,Syd-Afrika vant.

28.01 Spennende jobb
Når Haga GK i Bærum går ut for å finne en sportssjef, står utfordringene i kø. Dette kan bli en meget spennende jobb på et anlegg med 27 hull samt en korthullsbane (ni hull med høy kvalitet). I annonsen heter det at søkere må ha gode golfkunnskaper. Det er bra. Ellers går alt for mye tid bort til opplæring. Stillingen er annonsert på hjemmesidene og på første side her på Golfsiden.

28.01 Vintergolf på Røros
Lørdag 21. februar blir det vintergolf på Røros kl 13.00. her er det bare å møte frem og børste snøen av golfkøllene!

28.01 Callaway-utstyr var det mest brukte utstyret blant de 384 amatørene som deltok i Bob Hope Chrysler Classic sist helg. “We are pleased that a fairly sizeable majority of the amateurs in the field at the Bob Hope Chrysler Classic chose to use products made by Callaway Golf,” uttalte Ron Drapeau, Chairman and CEO of Callaway Golf.

28.01 Michelle Wie, Hawaii, (14) har takket ka til en invitasjon om å spille i en av de to største turneringene i Europa i sommer; Evian Masters 21. - 24. juli.

28.01 Fuzzy Zoeller vant sesongåpningen på The Champions Tour på Hawaii; MasterCard Championship sist søndag ved å avslutte med tre birdies og 64 på siste runde. Han vant med et slag over fjorårsvinner Dana Quigley.

27.01 Kjøres Michelle Wie for hardt?
Det reises nå spørsmål om den lovende 14-åringen fra Hawaii Michelle Wie bør takke nei til eventuelt kommende invitasjoner til å spille på PGA Tour'en. Det er tross alt åtte år til hun er gjennom high school og college. Kanskje hun bør konsentrere seg om å spille sammen med damene på LPGA Tour'en en stund?

27.01 Mange med PRO V1
13 av de 15 første på resultatlisten i sist helgs Bob Hope Classic brukte Titleist Pro V1 ballen. Sju av disse brukte Pro V1 X.

27.01 Seriøs debatt?
Golfsiden har vurdert å legge LESERBREV over på automatisk innlegg fra innsendere slik som en del andre nettsteder driver med. Foreløpig lar vi det være - ikke minst når vi ser hvordan en debatt rundt en mann som har lovet å ikke skrive innlegg her på Golfsiden har utviklet seg. Døm selv om seriøsitet og nivå på debatten:
______________
Smilende Sam
Jau Joje jammen ska me gjera det - men eg vil gjerna hukke ballane istadenfør sidan eg allereie er så ovduktig til å slaise...:-)

Joje
... og gråten tok dem begge (hulk:-)

Daffy Duck
Kvakk kvakk kvakk
Jei ær flinkere til å døffe ballen..............................
........man har fått en børdi en gang.

Daffy Duck
men

Smørje
Daffy, jeg blir rørt over ditt intellektuelle nivå
________________

God bedring!

20.01 Tutta opereres
Suzann Pettersen må operere albuen sin slik at det kan komme til å bli en utsettelse på den planlagte sesongåpningen i mars skal vi tro VG. Vi får håpe det blir vellykket og at dette ikke setter vår fremste spiller på damesiden tilbake.

20.01 Hva har Ernie Els i bagen?
FRa en innkommet pressemelding klipper vi: Once again Els has made a blistering start to the season relying upon Titleist from tee-to-green. His full bag of Titleist clubs includes a Titleist Titanium 983K driver, Titleist 980F fairway metal, Titleist 690MB forged irons, Titleist Vokey Design sand and lob wedges and a Scotty Cameron by Titleist Newport 2 Studio Stainless putter. The Titleist 983 driver has now been in the bag of an impressive 40 Tour winners worldwide since its launch just over a year ago.

19.01 Immelman
Trevor Immelman rykket opp 19. plasser via sin seier i South African Airways Open i helgen. Dermed er han inne blant de 50 som får spille de fir store turneringene utenom Majorturneringene hvor det er store pengepremier.

19.01 Monty
Med nye køller og ny caddie håper Colin Montgomerie å være tilbake blant verdens 10 beste spillere i løpet av året. Han er nå nr. 53.

19.01 Tiger
Tiger er ikke tilbake på tour'en før i midten av februar i Buick Invitational. Denne uken markerer den 232. uken på rad hvor Tiger er verdens beste spiller i følge rankingen.

14.01 Leit
Det var leit å høre at den dyktige svenske spilleren Sophie Gustafson har fått blodpropp i det ene benet og i lungen. Hun fikk umiddelbart ordre av legen om å slutte med P-piller. Dette skal sammen med lange flyreiser være årsaken til problemene. Hun reiser hjem til Florida etter en svensk jul, men sesongstarten i Australia er i faresonen. Krya på dig, Sophie!

14.01 Heia Sverige! Bra gjort!
Graham Crisp, som er Niclas Fasths trener, var sammen med de svenske dame- og herreproffene da de hadde en treningsleir i Florida nylig. Han var imponert og sa: "Det er bara Sverige som kan få til noe slikt. Unikt i golfverdenen!".

14.01 Trist
Det er trist når man skal diskutere Miklagards medlemskap i andre debattfora og kaller den inngåtte avtalen for en intensjonsavtale. I teksten her på Golfsiden er det nevnt en lisensavtale. Når innsenderen ikke vet forskjell på inngåtte avtaler og intensjonsavtaler, er vi glade for at vedkommende på tro og ære (?) har lovt å ikke komme med sine tullete innlegg på Golfsiden.

13.01
- Man trenger ikke å være atomfysiker for at forstå at den måten Zimbabwe styres på for tiden ikke er særlig hensiktmessig. Nick Price i sin omtale av sitt hjemland etter at han skiftet statsborgerskap. Han har nå irsk pass.

13.01 Bra nyskapning på CT
De som vinner tre turneringer på Challenge Tour'en får automatisk kortet på Europa Tour'en. Denne nye regelen gjelder fra i år. Siden 1992 har 11 spillere klart å vinne minst tre turneringer på ET i løpet av et år. Thomas Bjørn var en av dem i 1995 da han vant fem turneringer. Samme regel gjelder på Nationwide Tour i USA.

12.01 Nyttårsparty hos Parnevik
Jesper Parnevik har et flott hus i Palm Beach, Florida. Mange svenske proer var på plass blant andre Fredrik Jacobsson, Rikard S. Johnson og Per-Ulrik Johansson. Også Greg Norman og Brad Faxon var der. Klesdesign ved JLindeberg hørte med. To svenske artister underholdt. Disse skulle visstnok opptre i Las Vegas senere. Det var helt sikkert en minnerik nyttårsaften for de kjente golfspillerne.
 
10.01 Natural golf - noe for deg?
Her kan du få en innføring og noen tips. Kanskje det passer for deg. En enklere måte å mestre det vanskelige golfspillet mener mange. Les mer. Herfra kommer du inn på Naturalgolfs hjemmeside.

08.01 Fryder Ramnefjell seg?
I debatten rundt den omfattende og grundige testen som Matz Modéer har gjennomført, blir det hevdet at "Asbjørn fryder seg over resultatet av testen". Akkurat nå fryder jeg meg over det gode skiføret! Jeg har et nøkternt forhold til testen og tar den profesjonelt gjennomførte testen som en klar indikasjon på at pris og kvalitet henger sammen - også på golfkøller. Les om testen selv:
 Les hele saken

07.01 50% fornøyd med hjemmeklubben
I følge en undersøkelse utført av Golfsiden.no er 50% av de nesten 700 som avga stemme fornøyde med sin hjemmeklubb. Her har nok styrer og administrasjoner en del arbeid foran seg. Førnøyd-prosenten burde vært mye høyere. Man skal jo være fornøyd med sin fritid. Her har også det enkelte medlem en stor utsfordring. Det nytter nemlig ikke å sitte på stumpen og klage. Gå ut og bidra selv!!!

06.01 Ny golfkonkurs
Det er etter hvert blitt mange konkurser i golfbransjen. Nå er det Swing It DA som er eid av Jonas Alvsing og Trond Bårdseng med femti prosent hver som er gått konkurs med rundt 3 millioner kroner i gjeld. Dermed må de dele broderlig på dette og vil slite med gjelden en god stund fremover, selv etter at det store varelageret er solgt. DA betyr som kjent delt ansvar slik at gjelden ikke "forsvinner" slik som i et aksjeselskap Østlendingen har sett på saken. Les mer

05.01
Harold Henning er død. Sydafrikaneren vant 50 turneringer rundt om i verden. Han vant blant annet World Cup sammen med Gary Player i 1965.

05.01
Mark McNulty skal forsøke seg på The Champions Tour i år. Han vant kvalifiseringen og får følge med blant andre Mark James og Sam Torrance.

Smånotiser mars-desember 2003

30.12
KEISER er død - ble 89 år gammel
Herman Keiser som vant US Masters i 1946, døde i en alder av 89 år som følge av komplikasjoner i forbindelse med Alzheimers sykdom.

25.12
Len Mattiace, som ble nr. 2 i US Masters i 2003 skadet kneet sitt under alpintrening i Colorado. Om seks uker skal det vurderes når han kan begynne å spille golf igjen. Dette er ikke første gang golfspillere er blitt skadet i alpinbakkene. Vi husker godt da David Duval var verdens beste spiller da han skadet seg på snor board før Tiger Woods tok over tetplassen. Nå endte han på 212. plass på pengelisten i USA, og han er ikke blant de 200 beste på verdensrankingen.

23.12 Golf Digest Norge er konkurs. Selskapet ga opp i forrige uke og satte seg selv på konkurslisten. Hvor store tap som er lidd, kjenner ikke Golfsiden til. Det er ikke lett å konkurrere med Norsk Golf som alle golfspillere må kjøpe - enten de vil eller ikke. Markedet er for lite til at det er plass til mer enn et lønnsomt blad i Norge. - foreløpig.

19.10
Annika Sörenstam ble kåret til Årets idrettsutøver av europeiske sportsjournalister. Dette er en viktig seier for golf i kampen for å bli anerkjent som en skikkelig idrett.

Lance Armstrong som vant Tour de France ble ikke uventet kåret til bestemann blant herrene. Han vant foran rugbyspilleren Jonny Wilkinson. Det var ikke særlig overraskende for de av oss som fulgte med på VM i rugby fra Australia på senhøsten. Langdistanseløperen Paula Radcliffe og tennisspilleren Justine Henin-Hardenne kom på plassene bak Annika.

18.12 Melding fra Martin Park på damenes Europa Tour:
ANNIKA SORENSTAM WINS 2003 GOLF WRITERS' TROPHY
Annika Sorenstam's historic season has been recognised with the world's best woman golfer winning the 2003 Golf Writers' Trophy.

"I am deeply honoured to be selected by the Association of Golf Writers for this award," sa Sorenstam. "The 2003 season has been an incredible year for me, from playing at the Colonial to achieving the LPGA career grand slam to competing in the Solheim Cup and the Skins Game - with many other highlights in between."

"I am proud of all that I have accomplished, and I am truly thankful to the members of European press for recognizing my achievements. It means a lot to me to join the prestigious list of past recipients of the Golf Writers' Trophy."

18.12
Tiger Woods fikk enda en utmerkelse da han for 5. gang på rad ble veiet og funnet tung nok hos the Golf Writers Association of America. Nr. to ble Ernie Els foran Vijay Singh. Bare 39% av de 912 medlemmene av organisasjonen stemte.

10.12 Sitatet: (hentet fra et annet norsk nettsted for golf)
Som altid får jeg min værste fordomme om nordmænd bekræftet i dette forum: (Alt for) mange nordmænd er begrænset af princippet om at 'man skal ikke komme her og lære mig noget'. De tåler det slemt dårligt, når mindreværdet truer med at komme op til overfladen og reagerer slet og ret meget aggresivt.
Claus fra Danmark

10.12 Tiger Woods hadde 299,5 yards på sine driver i følge statistikkene. Dette var hans lengste resultat noen sinne, men samtidig første gang han var utenfor top 10 på denne statistikken. Kanskje dette endres neste år når man får innført testing av trampolineeffekten på driverne?

10.12 Brad Faxon skadet kneet da han landet forkjært på en medisinball under trening i sitt hjem. Han er usikker på når han kan starte å spille  konkurranser igjen. Trolig blir det noen uker ut i det nye året.

treningen 10.12 Mark O'Meara har begynt å teste ut en ny måte å holde putteren på - ved å snu høyrehånden "opp-ned" som en klo (
the claw putting grip). Han har hatt tendenser til YIPS de siste månedene. Han er kjent som en av de beste putterne på tour'en.

10.12 Yuri Fudo vant 10 av 22 turneringer på den japanske dame tour'en i år. Hun vant mer penger enn Toshi Izawa som ble best blant herrene. Han vant 2 av 22 turneringer. Hun vant 1,38 millioner dollar.

08.12
Tiger Woods
stiller i Dubai Classic på vårparten. Han var ikke med i fjor pga Irak-krig og sikkerhet. Han vil gjerne ha revansje for nederlaget mot Thomas Bjørn i 2001 hvor de spilte sammen i fire runder, men Tiger endte opp to slag bak. Trolig tar han rundt en million dollar for å stille opp.

08.12
Suzann Pettersen er blitt nominert til Årets Navn. Andre navn på listen over kandidater er: Åge Hareide, Åsne Seierstad, Petter Solberg, Fedon Lindberg, Eva Joly, Erna Solberg, Tore Sandberg, Robert Sørlie og Kurt Nilsen. VG står for dette. Det er bare Petter Solberg som ved siden av Tutta er idrettsutøver på denne listen og kanskje Åge Hareide som leder i fotball.
Dagbladet har også en pris som skal deles ut. Her er Tutta nominert til Folkets Idrettspris. Her er de andre kandidatene Petter Solberg, Bente Skari, Halvard Hanevold, Olaf Tufte, Thomas Alsgaard, Marit Bjørgen, Mika Kojonkoski, Siren Sundby, og Ole Einar Bjørndalen.

08.12
Tom Watson
ble kåret til Player of The Year på Champions Tour. Han har hatt en stor sesong på banen i 2003 og vunnet blant annet to Major-titler.

03.12 NGFs nye styre
Det ble valgt nytt styre på årets golfting. Her hadde valgkomiteen satt Visepresident Marianne Smith Magelie, Drøbak GK på sidelinjen, men hun ble gjenvalgt som et resultat av et benkeforslag. Valgkomiteen mente at de måtte skifte ut litt i styret for å få en kontinuitet i styret når mange sannsynligvis går ut etter lang tjeneste ved neste korsvei. Varamedlemmene er nye. Her er det nye styret

03.12 Tiger Woods har nå en statistikk i Presidents Cup og Ryder Cup som viser to seire og 10 tap i bestball og foursome matchene.

03.12 LPGA Tour'en ha neste år 33 turneringer hvorav 24 har fullt startfelt.

03.12 Jack Nicklaus og Gary Player har sagt at de vil skrive et brev og forslå at det IKKE blir sudden death i Presidents Cup.

25.11
LPGA Tour:
Annika måtte gi tapt

Annika Sörenstam fikk bogey på det siste hullet. Dermed ble det andreplass bak Meg Mallon. Dette var The Tour Championship for damene hvor bare de 30 beste fikk være med. Dermed ble det ingen turnering på Suzann Pettersen som endte på 31. plass på pengelisten. Her er pengelisten for i år. Annika tjente 2 millioner dollar, og Suzann tjente 388.000 dollar.


18.11
Borregaard spilte svakt i lag-EM for klubblag i Tyrkia i begynnelsen av november med en 18. plass. Kanskje ikke så rart når proffene som var med å vinne lag-NM Øyvind Rojahn og Jan Are Larsen selvsagt ikke får være med. Derfor stilte klubben med Espen Henriksen, Anders Kristiansen og Martin Møller-Eriksen. Mange norske klubber kan høyst sannsynlig stille med et sterkere lag i Lag-EM for amatører, men når proffene får være med i NM, og dette brukes som uttakingskriterium må det bli slik - om man liker det eller ikke. Her er resultatene

18.11 Retief Goosen vant mest i oppvisningsmatchen Tiger Skins. Annika Sörenstam gjorde en god figur. "She played wonderful, I got lucky to sneak in and win it," sa Goosen etter at han hadde vunnet sin andre Tiger Skins på rad. Han vant 130.000 av de 180.000 i potten. Annika vant 35.000 dollar.

18.11
Annika Sörenstam tar en god pause før hun starter neste sesong, og hun skal ikke spille flere herreturneringer.

24.10
Tiger Woods får som kjent hundrevis av millioner kroner - trolig godt over en milliard for å spille med Nike utstyr. Denne uken har han byttet ut sin Titleist Vokey lob wedge med en lob wedge fra Nike. Dermed er det bare to Titleist køller igjen i Tigers bag - putteren og 3'er spoonen. Til og med Nike's egen folk mener at det er tilnærmet umulig å få Tiger til å gå bort fra sin Titleist putter. Han har brukt Titleist drivere opp til ganske nylig. Nå er han gått over til Nike's nye driver.

23.10 Kval til Europa Tour'en:
Jan-Are Larsen må inn i kvalifiseringen i steg 2 og ikke steg 3 de mellom 116 og 146 på pengelisten får mulighet til når de skal forsøke å gjenvinne kortet på Europa Tour'en. Slik som Jan-Are spiller for tiden, burde ikke det bety noe særlig bortsett fra at han da får et enormt spilleprogram. Det blir 4 runder knallhard kvalik start torsdag 30. oktober, hvile i fire dager og så 6 runder kvalik under "helvetesuken". Det hele foregår i perioden 30. oktober til 12. november. Det blir slitsomt ikke minst når det i tillegg ofte er dårlig vær i Syd-Europa på den tiden av året. Peter Kaensche, Øyvind Rojahn og Paul Nilbrink (halvt norsk og helgift norsk) spiller også i 2. del av kvalifiseringen. 

20.10
Colin Montgomerie vant sin første seier i år da han vant Macau Open i helgen på play off på det første ekstrahullet over australske Scott Barr. Dermed har Monty vunnet minst en gang hvert år siden tidlig på 90-tallet.

19.10
Lene Krog og Marianne Skarpnord kom på delt 20. plass med bare Malaysia og Croatia baks seg. Disse to nasjonene stilte med spillere som på ingen måte holdt mål. USA vant soleklart og var hele 34 slag foran Norge i bestball over 4 runder! Knut Børsheim og Kim Kristoffersen kom på en noe svak delt 17. plass - 12 slag bak USA. Også her var Malaysia og Croatia klart sist med svake lag. Kim Kristoffersen ble nr. 7 individuelt hvor han hadde 16 birdies på 4 runder. Vinneren hadde 20 birdies. Morsom måte å ranke spillere individuelt på i bestball!
Her finner du frem til resultatene. Les mer

18.10 Knut Børsheim og Kim Kristoffersen og Lene Krog og Marianne Skarpnord er med i "OL" i USA. Dette er en turnering som går hvert annet år og er en stor opplevelse for deltakerne. 24 land er med. Norge lå på 16. plass i begge klasser før siste runde. Her finner du frem til resultatene. Les mer


18.10
Suzann Pettersen har kjøpt et sted i Orlando som skal stå klart til våren. Her er det mange golfmuligheter i nærheten. Dermed kommer hun ikke til å være i Norge om vinteren på mange år fremover. Kanskje aldri mer... Med det første reiser hun til Korea og Japan for å spille. Håper hun klarer å spille på sitt høye forventningsnivå.

13.10 Laura Davies var den 4. kvinne som forsøkte seg på en herreturnering i år i større sammenheng. Hun forsøkte seg på Asia Tour'en (Korean Open), men misset cutten etter 87 og 77 på de to første rundene. Annika Sörenstam, Michelle Wie og Suzy Whaley har alle forsøkt seg uten å klare cutten tidligere i år.

13.10 Sophie Gustafson ble uoffisiell verdensmester da de 20 beste kvinnelige spillerne møttes til dyst  på LPGA Tour'en sist helg. Suzann Pettersen fikk ikke være med. Resultatene

01.10 Allerede nå er billettene til Ryder Cup 2004 (14. - 19..) september på Oakland Hills i Michigan utsolgt. Amerikanerne ønsker pokalen tilbake. Alle de tre pokalene (Solheim Cup og Walker Cup i tillegg til Ryder Cup) er fort tiden på europeiske hender. Bare 38000 slipper inn hver dag. 


23.09
Har du lagt merke til at både Solheim Cup, Walker Cup og Ryder Cup nå er på europeiske hender? USAs eneste håp nå er å vinne Presidents Cup mot Resten av verden i november i Syd-Afrika. Det irriterer mange amerikanere at de tre nevnte pokalene nå befinner seg i Europa.

22.09
Jesper Parnevik har hatt en svak sesong. Hans 5. plass på siste ukes PGA Tour løftet ham fra 145. plass til 117. plass på rankingen. 125 spillere får beholde kortet. Det blir spennende å se hva som skje ri Texas Open til helgen (vises direkte lørdag og søndag på Viasat Sport Norge). Per-Ulrik Johanson er nå nr 133. på listen. Vijay Singh leder.

22.09
Pia Nilsson er kommet inn på 47. plass på Golf Digests liste over de 50 beste trenerne i USA. Hun er i Norge for tiden for å lære norske golfledere litt om viktige saker i coaching. Hun var i sin tid Sveriges beste amatør før hun ble banebrytende som spillende pro for de mange gode svenske damene vi har sett de siste årene.
 
19.09 Nationwide Tour:
Den unge jenta fra Hawaii langt bak gutta
Michel Wie, 13 år og supertalent fra Hawaii var 7 over par etter første runde. Hun spilte bra ute på banen, men greenene ble for raske for henne. Dette er andre gang på noen få uker hun prøver seg med gutta. Forrige gang på den kanadiske tour'en hadde hun 74-79 og misset cutten også der. Denne uken går cutten sannsynligvis på par. Dermed må Michel Wie ha en 74-runde. Det har hun ikke kapasitet til på en slik bane.

17.09
Marc Farry ble "dopingtatt" i French Open i juni. Nå er han frifunnet fordi de sporene av den angivelige dopingen stammet fra kortison brukt for å lege en håndleddsskade. Marc Farry er glad for renvaskelsen og skal spille denne uken i Linde German Masters.
MARC FARRY'S KOMMENTAR: "I did not do anything wrong but nevertheless the last six weeks have been a really tough time for myself and my family. I am glad that this matter has been resolved and I can turn my attentions back fully once again to playing golf.”

17.09
Det er ikke lett å holde internettsider oppdatert. Det vet vi mye om etter noen år i bransjen. Våre proer er ikke de beste til å takle dette. Sidene til Tutta er gått ut på dato fordi de ikke er fornyet med betalingen. Henrik Bjørnstad ligger et par uker etter dagens dato. Det samme gjelder Morten Hagen og Jan-Are Larsen. Oppdatering krever mye arbeid - hver dag. Proffene skal trene og spille. Derfor er det ikke lett å ha internettsider oppdatert til enhver tid.

17.07
I følge Golf Magazine er dette verdens beste baner: Klikk her

14.09
Den svenske studiokommentatoren gjorde et meget dårlig inntrykk da han sa at han hoster i baksvingen til motspillere når han spiller match og finner på andre ufine "greier". Denne form for gamesmanship hører ikke hjemme på golfbanen. Synd at slikt kommer på TV. Da blir det mer av den slags ufinheter på golfbanene rundt omkring og golfen går fra å være en gentlemansport til en pøbelsport. Og det er vel ikke meningen?

14.09
Hvorfor vi knapt fikk se Tutta på Svensk TV under Solheim Cup? Det spørsmålet ble reist av mange nordmenn. Svaret er nok at Norge ikke tas seriøst som golfnasjon av svenskene. Så enkelt er det. De hadde nok med å vise sine egne spillere.

14.09
Golfterminologi er ikke lett. Selv ekspertkommentatoren på SVT tar feil av uttrykket dormie. Da han skulle forklare det, sa han at man er DORMIE når man er så mange NED som det er hull igjen å spille. Men det er motsatt. Det er spilleren som er OPP som er DORMIE. DORMIE 4 betyr at spilleren som er 4 OPP med 4 hull igjen å spille er DORME - og ikke motspilleren. Det er den spilleren som leder som kan "sove" (dormir=sove)

13.09
Øyvind Rojahn leder rankingen på Nordic League etter turneringen i Falster, Danmark hvor han ble nr. 4. Øyvind Rojahns store mål nå er å kvalifisere seg for Europa Tour'en senere i høst. Han er trolig den eneste som er god nok til å klare det ved siden av Jan-Are larsen i øyeblikket, men man skal aldri si aldre. Overraskelsenes tid er ikke forbi.

13.09
Laura Davies skal spille mot menn i Korea 9.-12. oktober. Hun deltar i Korean Open sammen med b.a. John Daly. Sergio Garcia vant i fjor, men det er ikke sikkert han blir med i år.

11.09
Fana Golfklubbs lag bestående av Johan J. Horn, Trygve Tønjum, Jon Klyve og Reidar Frønsdal vant lag-NM på Grenland Golfklubb i helgen.
Laget var kun 2 slag foran Oslo Golfklubb og 5 slag foran Borre Golfklubb.
Disse lagene var i en klasse for seg blant de 15 klubbene som stilte lag i bruttoklassen.

10.09
Det kom inn 250.000 kroner under Eyes For Zimbawe turneringen på Losby i slutten av august. Dermed kan 1.800 mennesker få synet tilbake i Zimbabwe. Torsdag spille Cecilie Lundgreen i Eyes For Zimbabwe på selveste Wetworth utenfor London.

06.09
Callaway har nå kjøpt opp Top-Flite selskapet med merkenavnene Top-Flite, Starta og Ben Hogan. På kort sikt skjer det lite i markedet, men på lengre sikt vil det helt sikkert komme visse endringer. Se også notisen fra 02.07 lengre ned på denne siden.
 
05.09
Juniorjentene gjorde det bra i finalen av Junior Masters Invitational på Hulta GK i Sverige. Marianne Skarpnord, Skjeberg og Lene Krog, Drammen delte 4. plassen. Ann-Kristin Solvang, Drammen og Helene Birkeland, Oslo delte 13. plassen.

De norske guttene var ikke like gode. Andre Thorsen, Sola og Knut Børsheim, Fana, delte 13. plassen med 223 slag. dette var 11 slag bak vinneren. Kim Kristoffersen, Losby og Martin Møller Eriksen, Borregaard endte lengre bak.

05.09
Landsfinalen i Nordea Pairs arrangeres på Nes, Vormsund i helgen.
Kvalifisering for landsfinalen har skjedd hos spillernes hjemmeklubber og om lag 3000 spillere og 75 klubber har vært i aksjon. Dette er ny deltakerrekord. Turneringen er delt i to klasser; de med bedre enn 20 i handicap (24 for damer) og de med mellom 20 og 36 i handicap (24-36 for damer). Det spilles etter Stableford-prinsippet hvor spillerne får poeng per hull. Paret med høyest poengsum vinner.

04.09 Også for juniorene blir det svensk kaptein når disse skal spille på Bokskogen i neste uke før Solheim Cup. Junior Solheim Cup med Marianne Skarpnord på laget får Helen Alfredsson som kaptein. Vi får håpe at hun ikke har så vondt i ryggen som Catrin Nilsmark som nettopp er kommet hjem fra sykehuset etter en skiveutglidning i ryggen.

29.08
Camilla Guriby Hilland )79-79-85) ble nr. 84 i EM individuelt på Shannon Golf Club i den sørvestre delen av Irland etter tre runder. Det var for svakt til å få spille siste runde lørdag. Engelske Sophie Walker leder - 25 slag foran Hilland. Her er resultatene (Klikk deg frem til ønsket runde øverst til høyre)

26.08
Australske Shani Waugh senket en birdieputt fra rundt 25 meter for å sikre seg seieren på Europa Tour'en mandag. Hun hadde også birdie på det 17. hullet. De walisiske hjemmespilleren og amatør Becky Brewerton ble nr. 2 - to slag etter. Franske Stephanie Arricau klarte ikke å beholde ledelsen fra runde 3 og endte på 3. plass. Vibeke Stensrud og Cecilie Lundgreen røk ut etter to runder. Klikk på UKENS TURNERINGER oppe til høyre.
 
18.08 Ingrid Martens spilte Ladies British Open Mid-Amateur Championship i juli på Royal Liverpool Golf Club i England i juli. Hun ble nr. 23 med rundene 82-91-81. Sarah Walton vant med 81-74-74

18.08
Ken Granlund, Losby, og Julie Dønnestad, Oslo, best på A-tour på Oppegård. Julie slo Emilie Westrup og Ann-Kristin Solvang med ni slag blant jentene. Ken Granlund var med rundene 71-70-76 hele 5 slag foran Kim Kristoffersen, Losby. Losby viser at det er mulig å drive bra på rekrutteringssiden. Tre av de fire beste blant gutta kom fra klubben. Klubben hadde også tre i jenteklassen hvorav Karine Bolme var best på en delt 4. plass med Caroline Martens Larsen, Sorknes.

12.08
To norske blant de 15 beste på Solheim Cup rankingen. Suzann Pettersen er nr. 9, mens Vibeke Stensrud er nr. 15 på rankinglisten etter HP Open sist helg.

08.08 "NM" for de yngste gikk på Sorknes. Norgesfinalen i turneringen "Gjensidige NOR Talent Cup" er i praksis et NM for aldersklassene 13/14 år og 15/16 år. Turneringen ble avholdt på Sorknes Golfbane 5. og 6. august. Det ble vist stor spilleglede og prestasjonene var imponerende. Resultater:
www.sorknes.no (klikk på Gjensidige NOR Talent Cup)

30.07 Suzann Pettersen og Vibeke Stensrud er med i British Open. Henrik Bjørnstad og Jan-Are Larsen er med i Scandinavian Masters på Barsebäck. Cecilie Lundgreen misset den siste kvalifiseringen til British Open. Finn ut hvordan det går under UKENS TURNERINGER.

28.07Jevnt i Birkebeiner Open da Paul Blaickie, Stjørdal, vant i play off over Christian Nilsson, Johan Elgborn ble nr. 3. Alle resultater ligger på www.sorknes.no.

28.07 Her er resultatene fra Amatour på Tyrifjord 26.-27. juli Resultater

21.07
Arendal vant foran Miklagard GK lag-NM 1. divisjon på Sorknes. Hauger Tyrifjord og Sorknes kom på de neste plassene. Her er resultatene

15.07 Jan-Are Larsen hadde 77-76 og var 13 slag fra å få være med. Ian Woosnam klarte det så vidt  med en pitch fra 60 meter i play off med 5 mann for å få være med. Vi husker Ian Woosnam for to år siden ble straffet med to slag fordi han hadde 15 køller (to drivere) i bagen da han hadde en god mulighet til å vinne The Open. Caddie'en fikk sparken et par uker etterpå. Får Woosnam sin revansj nå.

14.07 Jan-Are Larsen åpnet med 77 og drømmen om å få spille i The Open er nok knust. Sten Tinning leder kvalet over to runder på Princes på 66 slag.

11.07
Peter Kaensche ble nr. 13 med 222 slag og Øyvind Rojahn ble nr. 22 på ECCO Touri Danmark. Øyvind hadde 79-73-74=225. Paul Nilbrink ble nr. 34 med 228.

11.07 Du kan få testet dine køller gratis hos køllemaker Lars Chr. Hansen. Han holder til på Golfsenteret og Losby i juli og har telefon telefon 90872659. Se også annonsen på GOLFBUTIKKEN: og klikk på Golfverkstedet oppe til høyre.

11.07
Lørdag 19. juli vil det være demo av Titleist, Cobra og Footjoy på Haugaland Golfbane Sveio. Vi starter klokken 12.00. Vi vil ha gode tilbud på nevnte utstyr denne dagen. I sammarbied med Titleist Norge arrangerer Haugaland Golfklubb, Titleist Open med fine premier fra leverandør. Turneringen vil starte kl 10.00. Spilleform: Stableford 18 hull. Herrer fra gul tee, damer fra rød tee. Inndeling i to klasser. Kl 1. -17,9. Kl 2. 18,0-36,0. Startkontingent 50,-. Påmelding Tlf 53742025 eller i Proshop.

11.07 Miklagard arrangerer Mid Amatør 26. - 27. juli. Her stiller spillere over 35 år opp. Påmeldingsfrisen går ut mandag 14. juli. Det spilles fra hvit tee og ikke helt bakerst!

11.07 Annika Sörenstam måtte bryte i Canada  Canadian Open. Hun er utslitt etter det harde programmet i det siste og hadde en forkjølelse i kroppen også under US Open i forrige uke. Nå må hun hvile en stund. Golf er som kjent en knalltøff idrett!

11.07 Vårt besøk på Kragerø Golfpark torsdag 10.07 ble ikke bare en hyggelig opplevelse pga at banen hadde blitt enda bedre siden forrige gang vi var der (6 dager siden). På driving rangen har Per Haugsrud satset på skikkelige baller. Han sier til Golfsiden at han alltid vil ha gode baller og gode matter på driving range. Det var en fryd å bruke driveren på en driving range med rikelig plass. De dårlige ballene som finnes på de aller fleste driving ranger gir alt for dårlig tilbakemelding. For bedre spillere er det nesten verdiløst å slå på slike baller som går både til høyre og venstre på samme slaget fordi kvaliteten er så dårlig. Hederlige unntak er Hauger Losby og Miklagard. Par Haugsrud har satset på Top Flite 3000 XL som gir fin respons til den som trener. Bedre spillere har ofte bedre av å trene mentalt enn slå på dårlige egg som går i alle retninger - uten grunn!

09.03
Det er godt med startider i Oslo-området i juli. Oslo GK kan melde om meget gode forhold og litentrafikk. Det samme gjelder en rekke andre klubber i Oslo-området; Losby, Miklagard, Hauger, Grønmo, Haga, Grini, Krokhol og ikke minst Hauger Golfpark - det fine treningssenteret på Rud i Bærum.

09.07
Suzann Pettersen spilte seg opp til en 20. plass på rankingen på LPGA Tour'en etter US Open i helgen med 285.824 innspilte dollar. Vinneren Hilary Lunke spilte seg opp fra "ingensteds" til 4. plass med 599.208 dollar - hvorav 565.000 dollar for seieren i US Open.

03.07
Top-Flite skyldte 530 millioner dollar og søke "beskyttelse" som det heter i USA når man er i ferd med å gå konk. Callaway kjøper sannsynligvis opp ballproduksjonen hvis papirene går i orden. Top-Flite har vært verdens største ballprodusent med ballmerkene Top-Flite, Strata og Ben Hogan. Nå blir det Callaway som kjøper seg opp til å bli størst i verden på dette området. Golfsiden har prøvd Ben Hogan ballene som er beregnet på bedre spillere. Ballene er faktisk temmelig gode å spille på. Her er hva den svenske golfsiden skriver.

Marius Gundersen, som representerer Top Flite Norge, var meget misfornøyd med det vi opprinnelig skrev om at Top Flite gikk mot konkurs. Vi forsto ikke helt hva som var galt, men har modifisert teksten noe. At man ved hjelp av avansert finansakrobatikk kvitter seg med milliarder av kroner i gjeld og fortsetter som før under en annen paraply er ikke langt unna det samme som å gå konkurs. Vi er som vanlig alt for bløte i vår journalistikk og har gitt etter for Gundersens innsigelse: sitat: "Viser til notis lagt ut på nettsiden din vedr. Top-Flite konkurs. Dette er så feil som det kan bli.".

Golfsiden har mottatt en pressemelding fra Top Flite i Sverige der det bl.a. heter:

"Top-Flite Nordic AB’s moderbolag, The Top-Flite Golf Company i USA har träffat en överenskommelse om att sälja samtliga av sina golfrelaterade tillgångar till Callaway Golf.  Callaway Golf har tydligt deklarerat ett starkt intresse att bibehålla samt investera i varumärkena Ben Hogan, Strata och Top-Flite i framtiden." Det står selvsagt ikke noe om de økonomiske vanskelighetene i Top Flite.

Her er begynnelsen på den amerikanske pressemedlingen:
"Callaway today announced that it has entered into an agreement with The Top-Flite Golf Company to purchase the major assets associated with Top-Flite's business, including its manufacturing facilities, the Top-Flite, Strata and Ben Hogan brands, and all golf-related patents and trademarks. The assets will be acquired free and clear of any existing debt and most other liabilities pursuant to a Chapter 11 petition filed by the Top-Flite Company on June 30, 2003 and subject to approval by the U.S. Bankruptcy Court in Wilmington, Delaware. The total price to be paid by Callaway Golf for the acquired assets will be approximately $125 million, subject to certain adjustments. Completion of the transaction is contingent upon, among other things, the approval of the Bankruptcy Court and government review under the Hart-Scott-Rodino Premerger Notification Act. Top-Flite business operations will continue as usual during the pendency of the bankruptcy proceedings. Top-Flite's international operations are part of the sale but not part of the bankruptcy process."

Callaway kjøper altså selskapet uten gjelden på flere milliarder kroner som gjennom finanssjonglering nå trolig forsvinner. Hvem taperne av disse pengene er, kjenner ikke Golfsiden til.

I pressemeldingen heter det også:

Ron Drapeau, Chairman, President and CEO of Callaway Golf, said, "Our acquisition of the Top-Flite assets free from the significant debt load that burdened the company should permit us to reverse the recent decline of the Top-Flite brand in the golf ball marketplace. We also believe that our consolidated golf ball operations will provide Callaway Golf and its shareholders with the solution to the profitability drain that has dogged our golf ball business since start up."

Det er altså nå to høyst ulønnsomme ballprodusenter som slår seg sammen og håper på bedre tider. Nå skal det sies at Callaway har hatt suksess med køller i mange år.

01.07
Haga Golf åpnet i dag. Det ble spilt ni hull i uformelle former. Golfsidens to utsendte medarbeidere kan fortelle om hyggelig stemning og rimelig gode forhold. Gressveksten kunne selvsagt vært bedre, men vi skal huske på at det tar tid å etablere en golfbane - flere år. Mange av greenene var svært bra, mens noen fortsatt trenger noe tid. Mai var ikke særlig vennligsinnet mot banene på Østlandet. For en nyfødt bane betød dette en betydelig forsinkelse. Nå kan medlemmene og deres gjester spille på 18 hull. De siste 9 hullene blir åpnet senere i år. Offisiell åpning er i august.
 
01.07
I forbindelse med det franske åpne mesterskapet i helgen ble det av det franske sportsministeriet gjennomført en dopingtest av de tre beste spillerne pluss tre tilfeldige. AP kan fortelle om tester av vinneren Philip Golding, David Howell og Peter O´Malley. De tre andre Francois Delamontagne, Marc Farry og irlendenren Graeme McDowell, som i fjor vant Scandinavian Masters ble også testet. Vi får håpe at resultatene er i samsvar med reglementet. Europa Tour-spillerne har i begynnelsen av året fått følgende beskjed: " Det er økt risiko for at dopingtester kommer til å bli gjennomført i 2003".

01.07
Kongsberg selger et hefte på 5 greenfee-billetter for kr 1000 med gyldighet i perioden 1. - 24. juli.

01.07
Det blir golfmesse på reiselivsmessen 9.-11. januar 2004. NGF sammen med Norges Varemesse står bak. Vi kommer nærmere tilbake til dette om noen måneder.

30.06
Natt til søndag ble SMDs demobil robbet for et 20-talls Titleist-drivere, en Scotty Camrom putter og en vogn med Cobra demo-køller. Får du tilbud om disse stjålne varene og bidrar til å oppklare dette grove tyveriet, får du en Scotty Camrom putter til kr 3.500 i dusør. Ta gjerne kontakt gjennom:
ramn@online.no.
 Eller ring til SMD v/Morten på 22 99 18 00.

29.06 Kragerø Golfpark har åpnet 9 hull. Per Aarum skal holde grønt kort kurs i Kragerø i begynnelsen av juli. Per Haugsrud, som har ansvaret for driften, sier til Golfsiden at det lørdag var stor trafikk på banen. Folk virket fornøyd. Golfsiden skal inspisere banen kommende uke.

29.06
Pøbler forsøkte å komme seg inn i ballmaskinen på Lommedalen GK for å stjele penger. Det er i høyden småpenger i slike maskiner, men hærverket koster massevis av penger å rette opp. Flere andre baner har vært plaget av det samme. Det gjelder å opplyse om at det ikke er penger i maskinene - og de må tømmes ofte! Arendal har hatt det same problemet.

 24.06
Lørdag 28.06 åpner Solum Golf ved Holmestrand. Gratis spill for alle med grønt kort.
 
24.06
Ole Kristian Olsen og Kim Kristoffersen spilte meget bra i Scottish Youths Open Stroke Play Championship 2003. Turneringen ble spilt 20. - 22. juni på Letham Grange. De to endte på 19. og 21. plass. Vinnerscoren var 297 slag. Ole Kristian Olsen brukte 315 slag (76,83,77,79) og Kristoffersen 316 slag (82,76,79,79).

23.06
Suzann "Tutta" Pettersen tjente 41.000 dollar på sin 6. plass i helgen. Vinneren Rachel Teske fikk 180.000 dollar.

23.06
Jonathan Kaye, som vant i USA i helgen, ble nr. 10 i US Open forrige helg.

13.03 Olaf E. Roaldkvam er en kjent skribent på mange internettsteder. Han har nå lovet å ikke skrive mer her på Golfsiden. Selv forsøker han å reklamere for en "two way chipper" på sine hjemmesider. Dette er ikke bra. Køllen er nemlig forbudt å bruke i følge reglene. (Under Tillegg II - Utforming av køller 4 c. Her heter det at køllehodet bare kan ha en slagflate - unntaket er putteren) (Regelboken 2000 s. 142.)  

10.06 Sitat fra Even på Scangolf:
Jeg har vært fast leser av Golfsiden så lenge den har vært oppe, og det er først nå i det siste at svarene har blitt litt skarpere i kanten. Og jeg kan skjønne det for det er mange av innleggene som er bare piss.

MEN han burde vært for god til å ta seg nær av det, men et sted går vel grensa for han også.....


10.06 I august kan du spille golf INKLUDERT caddie for 170 kroner. Kanskje noe å tenke på i golfferien?

10.06 US Open vises i år på Viasat Sport. I amerikanernes øyne er dette årets største turnering. Etter noen års fravær fra skjermen har Viasat kjøpt rettighetene og viser 12 timer fra turneringen torsdag til søndag. Tiger Woods er favoritt, men mange overraskelser kan komme for en dag. Fredrik Jacobson, Jesper Parnevik, Niclas Fasth og Richard R. Johnson forsvarer de svenske fargene. 

10.06 Supertalentet, 13-årige Micelle Wie, kvalet inn i US Open i begynnelsen av juli hvor Suzann Pettersen allerede er kvalifisert, spå sant hun ikke glemmer å melde seg på slik som i fjor. Fire av seks som kvalet inn, var tenåringer. Dette kan bety at nivået i kvinnegolf er i ferd med å ta seg skikkelig opp. Wie skal spille mot gutta på Nationwide Tour'en - inspirert av Annika Sörenstam - i sommer i tillegg til flere turneringer på LPGA Tour'en. Det er nok bare et tidsspørsmål før hun dominerer damegolfen - sammen med Tutta?. 

06.06 Knut Ekjord har begynt i full jobb etter sine forsøk på å livnære seg som golfspiller en tid. Han har nå forsøkt seg på Challenge Tour'en i Danmark. Uten match-trening og uten særlig annen trening heller er det ikke lett. Han åpnet med 84 i Nykredit Danish Open. Han har bare to av 155 mann bak seg på listen med 85 slag.

03.06
President i NGF Christian Anker-Rasch, Oslo GK, ble som ventet valgt inn i styret i Norges Idrettsforbund sist søndag. Golf er blitt en stor idrett - ikke minst på grunn av at alle golfmosjonistene MÅ være medlem av idrettsforbundet gjennom klubbene. Dermed var det naturlig at en representant fra golf blir å finne i styret. Vi er sikre på at golfpresidenten vil gjøre en god jobb i NGF slik han har gjort både i Treningskomiteen i Oslo GK og i styret i NGF.
Steinar Birkeland, Oslo GK, ble valgt inn som golfrepresentant i NIFs Lovutvalg.


19.05
Mark McGormack, golfsportens mektigste mann, er død. Han har ligget i koma i fire måneder. Her kan du lese fra den gangen

15.05
I følge Golf Monthly er Tiger meget glad i gambling. Han skal ha tapt rundt 1,5 millioner kroner å en innsats i Black Jack. Bladet  hevder at han har tapt nesten 400 millioner kroner siden han ble profesjonell (golfspiller) i 1996. Hans gode venn Mark O'Meara mener at det ikke dreier seg om så store beløp.

14.05
Line Berg avsluttet forrykende med 32 slag på de siste ni (par=34) og endte på delt 3. plass i åpningsturneringen på damenes Telia Tour i Gøteborg 12. - 13. mai. Nina Reiss vant. Monica Gundersrud blr nr. 13

Øyvind Rojahn (69-74) ble nr. 12 i herreklassen, Peter Kaensche nr. 15, .

14.05
Seve Ballesteros ble disket i Italian Open i forrige uke og bla rasende. Han brukte ord som de høye herrer på Europa Tour'en ikke likte. Han skal etter planen møte på Wentworth før turneringen i neste uke for å forklare seg. Det er lune og hyggelige Mark James, som nå er kommet over sin kreftsykdom som er leder i The Tournament Committee of The European Tour. Det kan bli et spennende møte - hvis Seve dukker opp!
 
13.05
Nick Price er endelig blitt valgt inn i World Golf Hall of Fame. Han har 41 seire rundt om i verden. Han har vunnet 18 ganger på PGA Tour'en og var den mestvinnende på 90-tallet. Han var den dominerende spilleren før Tiger Woods kom på banen. Nick Price vant 9 ganger på 15 måneder midt på 90-tallet. Han har tre Major titler. Den vi nordboere husker best er The Open fra 1994 på Turnberry da Nick Price senket en milelang eagle-putt på det 71. hullet og Jesper Parnevik avsluttet med bogey for å tape med et lite slag.

13.05
Tiger spiller ikke mot Annika Sörenstam i The Colonial i slutten av mai.

08.05
Den nye kanonballen til Titleist Pro V1 x er så vanskelig å få tak i USA at den går for USD 280 per dusin. Dette er registrert på auksjonssider på Internett. Golfsiden skal forhåpentligvis prøve den nye ballen i helgen. Den er hot! I hvert fall i USA.

06.05
Tiger har ikke spilt på tour'en siden US Masters. Kanskje han ikke spiller før Jack Niclaus Memorial Tournament. I så fall vil Annika Sörenstams høyt profilerte start i Bank of America Colonial bli spilt uten det STORE trekkplasteret og målestokken Tiger Woods. Kanskje ikke Tiger er så opptatt av å spille med en svensk jente? Han har jo allerede en blond. svensk kjæreste.

30.04 Fra østlige himmelstrøk har vi mottatt følgende melding i forbindelse med SARS-virusets effekt på turismen:
Travel industry taking it on the chin
While Thailand has few SARS cases, the side effects from around the region are already considerable and look like spreading further with the tourist industry taking it on the chin. Newspapers are reporting that travel agents handling outbound business are seeing business being reduced by 95% while inbound business is down by 50%.

The Thai Hotels Association advises average occupancy for this month will be 40% and that is expected to drop to 25% in May. Arrivals at Don Muang Airport are down by 50% on a daily basis and Tourism Authority of Thailand statistics reveal the people that are not travelling are primarily southeast Asia residents with arrivals down by 60% compared to visitors from Europe which are down by 10%.

12.04
Pål Trulsen & Co ladet opp med golf under curling VM på fredag før lørdagens semifinale mot storfavoritten Canada. rulsen har et variert program. Golf på fredag curling i helgen og ski på Hardangervidda i påsken - med innlagt curling på skaren? Da skal han få kjørt kondisen skikkelig

12.04 Sakset fra Hua Hin News:
"Royal Hua Hin greens damaged
Five greens at Royal Hua Hin Golf Course have been rendered virtually unplayable as a result of action taken by vandals one night that will mean re-grassing the greens from scratch. While names have not been released, we hear the "attacks" took place after several caddies were dismissed following complaints by golfers losing valuables from their bags while playing the course.

Why some golfers insist on leaving valuable items such as cash, watches and jewellery in their golf bags is beyond our comprehension."

09.04
Thomas Bjørn og hans frue har fått tvillinger. Dermed stiller ikke det danske håpet opp i US Masters. Han ble nr. 18 i fjor. Niclas Fasth er den eneste kvalifiserte svenske spilleren i år. 39 ikke-amerikanere stiller opp - ny rekord.

08.04 12 millioner kroner for Annikas seier?
I går kunne vi lese på tekst TV på NRK at Annika Sörenstam fikk 12 millioner kroner for sin seier sist helg. Da spør vi oss. Eier ikke journalistene vurderingsevne? 12 millioner kroner er mye for å vinne en turnering - spesielt i dameklassen hvor premiene ligger på en brøkdel av hva herrene får. Sörenstam fikk 225.000 dollar for sin seier. Så sant ikke dollarkursen er på 53 kroner, er NRK journalistene helt på jordet. Hadde det bare vært en kommafeil.
NRK er ikke alene om å ha manglende vurderingsevne - jfr. notisen under.

01.04 I beste fall en mild overdrivelse
"
Amatørstatusen beholder Michelle fortsatt. Det betyr at hun må vinke farvel til 250.000 dollar - drøyt 1,8 millioner kroner - for 9.-plassen i Rancho Mirage", skriver VG. Sannheten er at den unge jenta fra Hawaii Michelle Wie - hvis hun hadde vært profesjonell - hadde fått rundt 33.000 dollar drøyt 200.000 kroner for 9. plassen. Til orientering kan vi opplyse at den overraskende vinneren av helgens Major-turnering, franske Patricia Meunier-Lebouc, vant 240.000 dollar. Annika Sörenstam på 2. plass fikk 146.120 dollar. Sensasjonene sitter tydeligvis løst i VG.

01.04
Suzann Pettersen er på 13. plass på Solheim Cup rankingen etter helgens Major-turnering i USA hvor hun ikke fikk være med. Annika Sörenstam leder overlegent foran Laura Davies.

26.03
Ladies European Tour (LET) uttrykker optimisme med hensyn til å få arrangert både Norwegian Masters på Bogstad midt i august og Danish Masters i begynnelsen av september. Vi får håpe at denne optimismen holder, selv i et svakt sponsormarked. Begge turneringene er i faresonen etter kjempekonkursen i Sponsor Service februar. I pressemeldingen fra LET var det ingen konkrete ting å lese. Vi får håpe at de nødvendige brikkene faller på plass slik at turneringen kan bli spilt etter programmet. Det motsatte vil være svært negativt for norsk golfs anseelse ute i Europa.

25.03
VG skriver at Suzann tapte 50.000 kroner på de to siste hullene i helgen. Du skal grave langt ned i journalistisk tullprat og merkelig logikk for å få dette til. Med to par på disse hullene, hvilket hadde vært "godt betalt" ut fra hvordan hun spilte mot slutten, ville hun tjent 20.000 kroner mer. Hvis hun hadde fått to birdies på de to siste hullene (begge par 4) i stedet for to bogeys, hadde hun tjent rundt 50.000 kroner mer - som VG skriver. Men når du får to bogeys på disse to hullene, er du så langt unna de 50.000 kronene at man kan skrive hva som helst. Var du to nummer unna å vinne i Lotto i forrige uke? God bedring! Hva blir det neste i VG? Vi tipper: "Hvis Tommy Ingebrigtsen hadde hoppet 235 meter i helgen, ville han satt ny verdensrekord." Glimrende journalistikk og en flott overskrift! Enda bedre med 250 meter.

PS: Hadde Tutta fått to eagler på de to siste hullene (omtrent like sannsynlig som å få hole in one på to hull på rad - stipulert til 1:67 millioner), hadde hun vunnet 100.000 mer og blitt nr. 8 i stedet for nr. 26. Hadde hun fått hole in one på de to siste hullene (albatross - hvilket i praksis er umulig fordi hullene er for lange - 320 og 360 meter), hadde Tutta tjent rundt 150.000 kroner mer og blitt nr. 6. 

25.03
Driving rangen åpnet på Grorud: Melding fra Tom Selmer: Lørdag åpnet vi driving rangen på Grorud. Dette er rekordtidlig i Oslo-området. Vil holde åpent hverdager kl. 12-18 og helger fra 10-16.

18.03 Det kan bli en løsning på å få arrangert Norwegian Masters på Bogstad i august til tross for konkursen i Sponsor Service. I følge Aftenposten kan det kanskje bli en løsning hvor både IMG, On Target og Golfsidens eier Norske GolfArrangementer bidrar til en løsning. De neste ukene vil avgjøre det hele.

10.03
Oslo GK har ambisjoner om å arrangere Europa Tour'en for damer på Bogstad som planlagt. Det gjenstår å se om det er mulig å fremskaffe den nødvendige finansieringen i et vanskelig sponsormarked. Det ville vært meget bra for norsk golf om Oslo GK klarte å få det til. Det kan imidlertid bli vanskelig.

09.03
David Duval lider av svimmelhet. Han hadde sin verste runde sist fredag - 80 slag - siden 83 runden i Doral i 1996 (83) da han hadde en skulderskade. Hans nærmeste golffremtid er usikker. Han var så svimmel fradag at han ikke kunne kjøre bil til flyplassen og måtte overnatte etter å ha misset cutten.

05.03
Jan Ove Paulsen som driver restauranten ved Miklagard Golf skal også fra i år overta Kroa på Nes Golfklubb. Han vil servere alt fra bagetter, salater til middagsretter som pasta, burgere og biff. "Etter all positiv tilbakemelding fra medlemmene på Miklagard gleder vi oss til å kunne utvide og tilby alle medlemmene på Nes det samme som vi har klart på Miklagard de to siste årene", sier han til Golfsiden

Tilbake til første side
 

 
 
Annonser