Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

Hørt på TV: "Tiger Woods hadde sitt beste år som 11 åring. Da hadde hadde blant annet 32 seire og en flott kjæreste. Siden har det bare gått nedover".
 
 
Smånotiser
Tilbake til første side
Tilbake til hovedside for smånotiser

Tidligere smånotiser: Fra 2000:

Småting fra før mars - mars april - mai juni - juli-august august-oktober - oktober-november
- desember
Smånotiser fra 2001: 
januar og februar
- mars og april - mai-juli august - september-desember
Smånotiser fra 2002: 
januar og februar - april-mai juni-desember

Smånotiser januar-februar 2003

22.02
Robert Karlsson slipper å møte Tiger Woods i første matchen i neste ukes WGC Accenture World Match Play fordi Nick Faldo har fått influensa slik at Karlsson rykker oppover på listen og møter Ernie Els i stedet - som om det skulle bli noen enklere motstander. Phil Taturangi kommer inn klant de 64 som får spille. Han er 66. mann på verdensrankingen. Skulle noen flere melde forfall er svenske Carl Pettersson nestemann på listen.

17.02
Vibeke Stensrud misset cutten i Australia i helgen. Hun var ikke heldig på den ene runden hvor hun hadde 79 slag med en dobbel-bogie og et hull med fem over par - "fempelbogey".

13.02
Annika Sörenstam har takket ja til å spille i The Colonial i Texas22. - 25. mai. Dette er en bane som passer henne bra. Det stilles ikke så store krav til lange driver. Det blir spennende å se hva hun kan prestere i samme konkurranse som de beste herrene i USA.

11.02
Til helgen stiller Tiger Woods opp i San Diego i Buick Invitational for første gang siden kneoperasjonen i desember. Han har Buick som sponsor. Vi får håpe han ikke presser seg for mye slik at skaden ikke leges skikkelig. Det blir under alle omstendigheter interessant å se hvor høyt opp på resultatlisten han kommer. I fjor måtte han senke en tricky putt for å klare cutten. Han ble til slutt nr. 5.

10.02
Bjørn Rønning, bosatt i Spania, ble nr. 6 i det spanske mesterskapet i aldersgruppen over 55 år. The International Spanish Senior Amateur Open ble spilt på Bonalba Golf Club, Alicante. Spanske Luis Javier Trénor vant foran italieneren Vanni Mandelli på 153 og 154 slag på to runder. Rønning hadde 159 (81,78) sammen med tre andre. Sammen med ANTONIO CONTRERAS SANCHEZ vant han den spanske tittelen for tomannslag. Bra Bjørn! Ikke mange nordmenn kan smykke seg med en spansk mestertittel i golf.

10.02
I følge Golfforbundets sider er presidenten enstemmig innstilt som kandidat til styret i Norges Idrettsforbund. Christian Anker-Rasch blir ventelig valgt inn for perioden 2003-2007. Valget skjer under Idrettstinget, 30. mai - 1. juni 2003.

07.02
Den 13 årige barnestjernen Michelle Wie er invitert til årets første Major turnering Nabisco Championship. Hun forsøkte å kvalifisere seg til årets første turnering på Hawaii på herrenes PGA Tour. Hun gikk på 73 og ble nr. 47 av 96. Hun kommer fra Hawaii og spilte selvsagt fra samme tee-steder som herrene. Hun slår til ballen så selv de mest erfarne herrespillerne himler med øynene. Vi gleder oss til fortsettelsen. Suzann Pettersen møter henne i Nabisco gikk at hun får være med og at begge er friske. Hun har spilt tre ganger på LPGA Tour'em, men ikke klart cutten.

03.02
Telia Tour'en forbyr springbrettdriverne, men de blir tillatt i mindre turneringer. I Norge er det fritt frem å bruke disse driverne - så vidt vi vet.

02.02
Ernie Els best på begge sider av Atlanteren
Sydafrikaneren topper pengelistene både på PG Tour'en og Europa Tour'en. I Europa har han spilt inn over 300.000 euro. I USA har han spilt inn over 1,8 millioner dollar. Begge steder leder han med god margin - så langt i år. Henrik Bjørnstad er nr 96 og Jan Are Larsen er nr. 112 på Europa-listen.

30.01 Peter Johansson til Haga Golf
Johansson (40) skal fungere som en såkalt club pro på Haga. Han vil ha ansvaret for all provirksomhet tilknyttet golfklubben. Det innebærer opplæring og oppfølging av medlemmene samt drift av pro shopen. I tillegg til det rent sportslige får Johansson som club pro en viktig sosial rolle på Haga. Johansson tiltrer umiddelbart for å forberede åpningen 1. juli i år.

29.01
Greg Norman får ikke være med i US Masters på Augusta. Han er blitt nr 2. hele 3 ganger. Bare vinnerne får livsvarig startlisens (opptil 65 år) i turneringen. I 1996 var siste gang Greg Norman ble nr. 2. Da ledet han med en haug med slag på Nick Faldo før siste runde. Nick Faldo gikk på 67 og Greg Norman gikk på 78. Golfsidens utsendte medarbeider spilte banen dagen etter denne dramatiske hendelsen Les mer om denne mandagsrunden.

29.01
Trysil Videregående Skole skal som den andre skolen i landet ha golf som fordypningsfag på programmet. Hvam Videregående Skole er den andre.  Hvam Videregående skole har egen golfbane. Trysil Videregående skal samarbeide med Trysil Golf om bruk av bane og instruktør. Skolen har en rekke andre tilbud om fordypning i andre idretter også.

29.01
På nettstedet Nettavisen kan vi lese at en kvinne har fått hole in one fire ganger i løpet av tre måneder. Det påstås også at sannsynligheten for hole in one er 1:42.000. Det er nok en noe unøyaktig melding. Sannsynligheten for hole in one varierer fra spiller til spiller. Dessuten bør man opplyse om man mener en hel runde eller på et enkelt hull. Mer om hole in one sannsynligheter fra Golfsiden for nesten tre år siden. Les mer

27.01
På den svenske golf site’en golf.se blir Tom Lehman kritisert for å ikke bla opp millioner av kroner til sin egen turnering til inntekt for kreftsyke barn. Tom Lehman har samlet inn nesten 5 millioner dollar siden 1995 til dette formålet. I år har ikke denne turneringen klart å skaffe en sponsor og blir innstilt. I Sverige mener man altså at det ikke er nok å sette mye arbeid og ressurser for øvrig inn for å hjelpe kreftsyke barn. 35 millioner kroner har gått til den gode saken siden 1995. Men kan det være riktig å kreve at initiativtakeren også skal betale av egen lomme de millionene som skal til når sponsorene svikter? La Tom Lehman bestemme over sine egne midler!

27.01
Annika Sörenstam har fått innbydelse til B.C. Open i New York som går samtidig med British Open 17. 20. juli. Da er ikke de beste herrene med. Dessuten er ikke banen lang, men man må slå rett. Det passer bra for Annika. Hun har ikke bestemt seg for om hun skal takke ja til innbydelsen. Jesper Parnevik sier i en kommentar at han ville blitt svært imponert om Annika klarte en eneste cutt på PGA Tour'en i løpet av en sesong. 

26.01
Henrik Bjørnstad er nr. 76 på pengelisten på Europa Tour'en med 10.000 euro og Jan Are Larsen er nr. 91 med 8.000 euro etter innsatsen i uke 4.

24.01 
"LARSEN SLO BJØRNSTAD" kan vi lese i VG. Det var situasjonen etter halvspilt turnering som VG beskrev på denne måten. Misvisende overskrift - om vi ble spurt. Men det er vel sensasjoner man er ute etter i VG. Der har Golfsiden noe å lære. Men kanskje vi fikk lurt deg til å lese denne SENSASJONEN - selv om ikke krigstyper ble brukt? Da har vi allerede lært noe av VG, selv om vi kanskje ikke kommer til å bruke det så ofte.

23.01
Annika Sörenstam er interessert i å spille et par turneringer på PGA Tour'en hvis hun får innbydelse. Det blir ofte gjort sammenligninger mellom damer og herrer i golf. Det skulle vært interessant å se hva hun kan prestere sammen med verdens beste herrespillere. 
 
21.01
(rettet 22.01) Paul Nilbrink, som bor i Norge, kom gjennom kvalet i Asia som nr. 70 og får spille en del turneringer på Asia Tour'en. Les mer om dette her. De fire andre svenskene som hadde klart seg gjennom forkvalet var: Johan Sköld, Magnus Person Atlevi, Olle Nordberg og Dennis Edlund. De tre første er kvalifisert til å spille denne uken sammen med Henrik Bjørnstad og Jan Are Larsen i Caltex Masters i Singapore (samarbeid mellom Europa Tour'en og Asia Tour'en).

15.01
Det skal bli en ny pro-tour i Danmark med 10 turneringer. Den heter Ecco-tour og skal inngå i Nordisk Liga. Minste premiesum er 15.000 euro. Både amatører og PGA-medlemmer kan delta. Hdc-grense er 3,4. Kval spilles på Himmerland 27. - 29. mars. Staravgiften er 1.500 danske kroner.

12.01
Fire svensker klarte seg gjennom det første kvalet på Asia Tour'en. Disse var: Paul Nilbrink, Johan Sköld, Dennis Edlund og Magnus Persson Atlevi (sønnen til en av dem som har arbeidet med utforming av den nye Haga-banen i Bærum. Derek Crawford gikk også videre til finale-kvalet i Asia.

09.01
Paul Nilbrink (74) er to slag bak Dennis Edlund (72) i kvalifiseringen til Asia Tour'en i Malaysia. Johan Skjold hadde også 74. MAGNUS PERSSON  ATLEVI hadde 75 på den første runden.

05.01
Jan Are Larsen skal få erfare at det ikke blir noen dans på roser på Europa Tour'en selv om han kom inn gjennom kval-skolen. Som følge av en håndfull frafall er Larsen komet med i siste liten i Syd-Afrika i uke 2. Han bør snarest mulig skaffe seg bedre ranking for å leve bra der ute på tour'en Vi håper han kommer gjennom det første nåløyet kvalet etter to runder i Syd-Afrika. Det vil være en god start for Jan Are.

05.01
Suzann Pettersen tapte i kampen om å bli kåret til årets idrettsnavn i Åpen klasse under idrettsgallaen på Hamar lørdag. Gladgutt og sjåfør Petter Solberg vant denne klassen. Vi håper og tror at Suzann Pettersen kommer sterkere igjen ved neste års galla. Vi blir ikke overrasket hvis hun da stikker av med mer enn en hederspris.

01.01 
I år bør du sette opp en plan med din golf. Gjør det med det samme. Legg opp en plan hvor du setter opp målsetting - gjerne med delmål - og hvordan du skal nå dine mål. Motivér deg selv til å nå delmålene. Vis viljestyrke til å gjennomføre planene. Det er kanskje lurt å gjøre dette sammen med en god venn? 

tilbake til første side

 

 
 
Annonser