Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

Hørt på TV: "Tiger Woods hadde sitt beste år som 11 åring. Da hadde hadde blant annet 32 seire og en flott kjæreste. Siden har det bare gått nedover".
 
 
Smånotiser

Tilbake til første side
Tilbake til hovedside for smånotiser

Tidligere smånotiser: Fra 2000:

Småting fra før mars - mars april - mai juni - juli-august august-oktober - oktober-november
- desember
Smånotiser fra 2001: 
januar og februar
- mars og april - mai-juli august - september-desember
Smånotiser fra 2002: 
januar og februar - april-mai juni-desember
Smånotiser fra 2003:
januar-februar 

Smånotiser januar-juni 2005
21.06 Uro på Nøtterøy GK
Dette står å lese i Tønsberg Blad: Les mer

21.06 Order of Merit på P4 Tour pr 21.06.05: Menn Kvinner

21.06 Kollevold og Friestad til jr. EM
De to siste spillerne til junior-EM for gutter er tatt ut. Det var spillet i Gant Open som i første rekke førte til at 15-åringene Frederik F. Kollevold, Bærum, og Are Å. Friestad, Stavanger, plass på laget. Tidligere uttatt: Marius Thorp (17), Knut Børsheim (18), Anders Kristiansen (15) og Espen Kofstad (18). Turneringen spilles i Italia 5.-9. juli.

21.06 Michael Campbell nye tilværelse
US Open seieren vil snu opp ned på tilværelsen. Han blir presentert i hver turnering som The US Open Champion 2005. Han lot putteren og sitt god spill tale på søndag. Her er mer rundt "The Kiwi"

20.06 Michael Campbell klatret
Michael Campbell klatret hele 57 plasser til en 25. plass på verdensrankingen via sin seier i US Open. Tiger Woods leder nå temmelig klart foran Vijay Singh som sliter med puttingen sin.

20.06 Lorena Ochoa vant på LPGA Touren i helgen
Hun hadde 6 birdier på de siste 7 hullene og vant suverent. 

15.06 Michelle Wie i US Amateur for mann
ble den første kvinnelige spilleren til å kvale inn i US Amateur. Hun vant sin kvalifisering. Bare to av 85 spillere gikk videre. Les historien her

15.06 Ny markedssjef i NGF
Golfforbundet melder at Hanne Røhmer (39) er ansatt som markedssjef i forbundet. Hun vil få ansvar for å "selge" golfforbundet på sponsormarkedet.

Hanne har flere års fartstid fra salg og oppfølging av sponsoravtaler som tidligere ansatt på markedsavdelingen i Norges Skiforbund. Der var hun inntil 2004 sponsoransvarlig for nordiske grener. Hun har det siste året arbeidet i Norengros A/S med salg av rammeavtaler med landsdekkende kunder. Tiltredelsesdato er ennå ikke klar.

06.06 Marius Thorp nr 3
I en turnering for juniorer i Tyskland i helgen ble Marius Thorp (73 72 74) nr. 3 fire slag bak tyskeren Allen John og to slag bak finnen Kalle Samooja. Anders Kristiansen (72 80 72) ble nr. 13. William Hatle misset cutten med et slag eter 79-80. Dette var det åpne tyske juniormesterskapet i golf. Men det skal sies det det ikke var mange utlendinger med. Blant de 30 beste var det bare 10 utlendinger og resten tyskere.

06.06 Bra innsats av Tom Arne Tollefsen. Han ble nr. 6 i EM i Mid Amatør i Slovenia.

06.06 Sakset fra Miklagard:
Vår Headpro, Darren Webster Clarke, hadde stor suksess denne helgen med spillerne han har treningsansvaret for. På EuropaTouren i Wales ble det 2. plass til Martin Erlandsson og en svært bra 17. plass til vår egen Jan Are Larsen. I tillegg ble Richard Green nr 8 på PGA Tour i USA hvor han i en periode ledet turneringen. Vi gratulerer både spillere og Pro!

01.06 Vandaler på golfbanen
Det er trist å lese i Budstikka at vandaler har vært på golfbanen i Lommedalen med firehjulinger og ødelagt gresset og flaggene på banen. Vi får håpe at pøblene blir stoppet og straffet. Inndragning av kjøredoning og førerkort (hvis de har slikt) kan være en passende straff i tillegg til erstatning for skadene. Fengselsstraffen skal vi ikke ta stilling til her. 

01.06
Tiger føler at svingen er bedre
Etter en lengre tid med omlegging av svingen sier Tiger Woods at han føler at han kan stole på det han gjør i sterkere grad enn det som har vært tilfellet i det siste. Trolig betyr det at han ikke svinger så hardt med driveren som han har gjort i det siste etter en lengre periode med mer behersket bevegelse. Vi blir ikke forundret om han vinner Memorial turneringen denne helgen - Jack Nicklaus' turnering.
 
01.06
Monty med i US Open!
Colin Montgoemrie ønsket desperat å få være med i US Open i denne måneden. Han avsluttet med 66 slag på Wentworth i forrige uke og birdie på det siste hullet. Det var akkurat nok til å bli nr. 50 på verdensrankingen. Dermed er han klar for US Open på Pinehurst 16. - 19. juni. 

01.06 Jack Nicklaus 20 år på overtid
Det hadde nok vært lurt av meg å slutte etter at jeg vant US Masters i 1986, sa Jack Nicklaus i forbindelse med spørsmål om når han skal slutte med turneringsgolf. The Open på St. Andrews i juli blir hans siste Major turnering. KAnskje han spiller The Memorial noen ganger til. Dette er den turneringen han selv lagde i 1976. Han har nå vært med 30 ganger og vunnet to ganger.

26.05 Nå heter det plutselig å golfe
Her på Golfsiden har vi alltid trodd at det heter å spille golf. Men Aftenposten ved Svend Ole Kvilesjø innfører nå verbet Å GOLFE. Golfsiden vil ikke være noe dårligere og skal vurdere å skri Å SKIE, Å FOTBALLE, Å TENNISE, Å LANGRENNE, Å HÅNDBALLE (NB! hold hendene unna ballene), Å BAMINGTONNE ( litt i tvil om vi skal bruke to n'er her), Å BANDYE, Å HOCKEYE eller Å HOKKIERE. Men det blir kanskje vanskelig å få ishockey-krigerne til å si hokkiere? Vi gjentar det klassiske utsagnet. Når du ikke vet bedre, tror du kanskje at det skal være sånn!

26.05 Ernie Els
fikk The Harry Vardon Trophy tirsdag på Wentworth like ved der han bor som vinner av Europa Touren i fjor. Han fikk det av Retief Goosen som vant året før. Ernie Els er en av favorittene på ET denne uken. 

17.05 Jack Nicklaus
spiller sin siste turnering i forbindelse med The Open på St. Andrews i juli. Han vil få minst like mye oppmerksomhet som da Arnold Palmer gikk over den berømte Swilcan Burn broen foran 18. tee for siste gang i år 2000. Det blir nok en tårefylt affære. En æra er over. Verdens beste spiller gjennom tidene takker for seg. Det blir hans siste turnering i større sammenhenger.
"Why St. Andrews?" sa Nicklaus under pressekonferansen. "I love St. Andrews. It's been a great part of my career."
Han fortsatte: "I expect I'll be just as emotional at St. Andrews. I'm a sentimental old fool. I enjoy being part of history and what's going on, but I don't consider myself competitive any more. Hopefully when I get to St. Andrews I will have some kind of game. It won't be great, but I hope not to embarrass myself. I will enjoy it."

Golfsiden er selvsagt til stede på St. Andrews i juli når golfens største profil takker for seg.

17.05 Sergio Garcia
skal ringe med klokken som markerer åpningen av New York-børsen 23. mai. 100 millioner mennesker følger med på denne børsen hver dag. Det er i forbindelse med markedsføringen av Barclays Classic som går den samme uken.

16.05 Michelle Wie (nesten ute)
forsøker å få være med i US Open. Hun er andrereserve for å få spille i andre kvalifiseringsomgang etter at hun ikke klarte å kvalifisere seg direkte til denne regionskvalifiseringen. Hun hadde 76 slag på den banen hvor hun ble nr. 2 i SBS Open i februar (Palmer Course).
 
16.05 Lee Janzen
ble dårlig sist torsdag og ble opererte for akutt blindtarmbetennelse (appendichi acuta som det het den gang denne redaktør opplevde det samme på en golftur ved Como-sjøen i Italia for mange år siden). Lee Janzen har vunnet US Open både i 1993 og 1998. Han er trolig klar til US Open 16. - 19. juni på Pinehurst No. 2.

16.05 Mark Hensby og Jason Hartwick gikk på 70 og 71 slag henholdsvis, men de brukte bare 2 timer og 23 minutter på avslutningsrunden i Byron Nelson turneringen i helgen.

09.05
Monty gir bort premien fra Djakarta til Tsunami-ofrene
Han har sett videoen fra da han måtte stoppe spille pga uvær. Han lot ballen ligge, men dagen etter var den borte. Han la tilbake ballen der han og medspillerne trodde den hadde ligget. Det viste seg å være et stykke bortenfor der han trodde. Ingen brudd på reglene. Han har valgt å gi premien på 35.000 euro til Tsunami-ofrene. Han hadde rundene
67-69-66-60 og ble nr. 4 i turneringen. Her er hele historien. Les mer

09.05 Tiger Woods fikk to straffeslag etter runden søndag
Han lå inntil et gjerde som var immovable obstruction. Publikum hjelp til å se om gjerdet var løst. De rev ned gjerdet til slutt. Dermed ble det to straffeslag på Tiger. Gjett om han ble sur da han fikk vite om straffen!
Han fikk ikke to straffeslag for seks år siden da publikum hjalp til å flytte en stein på rundt 500 kilo som ble definert som en løs gjenstand som kunne flyttes.

09.05 K. J. Choi vant
Syd-Koreas Choi Kyung-ju vant the SK Telecom Open for andre gang da han slo Fred Couples med fem slag på søndag.

28.04 GREENFEESAMARBEID
De fire klubbene Oslo, Miklagard, Evje og Nøtterøy har inngått et greenfeesamarbeid hvor medlemmene får 30% rabatt på de tre andre banene.

- Vi håper våre aktive medlemmer setter pris på og får glede av tilbudet. I denne omgang satser vi på å kun være 4 baner i samarbeidet, og vi mener vi har funnet 3 gode kvalitetsanlegg med fornuftig geografisk spredning, som er verdt et besøk, heter det i en redegjørelse til medlemmene fra administrasjonen i OGK.

28.04 Teeplay på 21 baner
Vestfold GK, Borre GK og Ski GK er kommet i tillegg til fjorårets baner. "At dere benytter Teeplay for bestilling av starttider er meget tidsbesparende for klubbens administrasjon/proshop", heter det i en melding til brukerne. se for øvrig teeplay.no.

22.04 Ernie Els
Ernie Els var syk rett før US Masters og havnet nede på 40-tallet på resultatlisten. Han har spilt 10 turneringer og reist fra Syd-Afrika til Australia, Dubai, Quatar til Hawaii og Florida. Denne uken er han i Kina. Mange - spesielt journalister har kritisert han for dette. Men selv sier han at dette har han gjort de siste 10-12 årene. No big deal.

22.04 Goosen på topp av Europas Order of Merit
Peter Gustafsson hoppet opp til en 21. plass, mens Peter Hanson rykket helt frem til en 8. plass. Jan-Are Larsen og Lars Petter Brovold er på henholdsvis 194. og 216. plass.

22.04 Nikes stunt
Det var litt av en reklame Nike fikk da balle til Tiger Woods stoppet på hullkanten på det 16. hullet i US Masters på Augusta National GC i siste runde for så å rullet over hullkanten og ned i hullet for en meget viktig birdie. Klart at dette er interessant for Nike å bruke i markedsføringen - hvis Augusta tillater det. Men spørsmålet er om ikke "alle" allerede har sett det. Mye taper seg som kjent ved gjentakelse. Kanskje også her. Hvem vet?

22.04 Bort med kvinneinvitasjoner
Retief Goosen synes ikke det er riktig å invitere damer til å spille på Tour'ene gjennom en invitasjon. Kvalifiserer de seg, er det helt greit, men bare stille opp fordi de er kvinner, er ikke riktig. Både Greg Norman og Vijai Singh har uttalt seg i samme retning tidligere. Hva med de som blir skjøvet til side og ikke får være med som har kvalifisert seg blant herrene? Skal de miste levebrødet. I ytterste konsekvens kan man jo invitere 152 damer til å stille opp i en herreturnering. Da blir det ikke plass til Retief Goosen i et vanlig startfelt på 156. Han er nemlig ranket som nr. 5 i verden......

13.04 Jan Erik Aalbu sjef for det sportslige
Han har fått det øverste ansvaret for golf i Norge. Han skulle begynne som sportssjef på Haga GK, men trakk seg da han fikk jobb for skihopperne. Han var innom Stabæk Fotball før de rykket ned i fjor høst. Vi skrev her på Golfsiden at han skulle ha ansvaret for Suzann Pettersens aktiviteter. Nå skal han altså bli øverste sjef for golf i Norge. Golfsiden ønsker lykke til! Vi får håpe han oppnår gode resultater. Han må i så fall være tålmodig for å få frem spillere på toppnivå. I dag har vi langt frem til de beste nasjonene på både proff- og amatørsiden.
 
13.04 Golf på radio
Det vil bli sendt golf på radio kl 08.10 torsdag
"Vi ønsker å avmystifisere golf som sport," sier initiativtakeren. Hva nå det innebærer. Det er Powerhit Radio Norge som sender på FM-båndet på ulike steder i ulike deler av landet. Kan også tas inn over internett på powerhitradio.no.

11.04 Roger Chapman stiller opp i sin 600. turnering på Europa Tour'en denne uken i det spanske åpne mesterskapet.

11.04 Jan-Are Larsen er nr. 185 på rankingen på Europa Tour'en. Lars Petter Brovold er nå på en 215. plass. Kanskje det blir bedre etter det spanske åpne mesterskapet? Retief Goosen har nå overtatt topplasseringen etter den fine innsatsen i US Masters. Ernie Els er nr. 2 på listen.

11.04
US Masters godt mottatt på NRK. Gledelig mange så på turneringen.

30.03 Hole in one:
Blind mann med hole in one
Langt fra alle hole in one er noe å skrive om. Denne er annerledes. Her på Golfsiden skriver vi ikke en svær artikkel om en kompis som får hole in one. Det er grenser for hva vi skal plage leserne med. Da må det være noe helt spesielt.
Joel Ludvicek, 78, er blind. Da er det spesielt å få hole in one. Han fikk hole in one en gang før han ble blind. Mange har de siste årene ropt til ham at han har fått hole in one, men det har bare vært en spøk.
Inntil nå. Ludvicek fikk hole in one på det 11. hullet på Twin Pines golfbane. Han brukte driver driver. Visste du for øvrig at det er et eget mesterskap for blinde i USA?

28.03 Årets første Major for damer (Nabisco):
Annika vant helt overlegent
Hun virker uslåelig for tiden. Hun vant sin 5. turnering på rad. Han tok sin 8. Major tittel. Hun har nå vunnet 59 ganger på LPGA Tour'en. Hun hoppet i dammen sammen med søsteren Charlotta etter seieren. Charlotta mistet kortet på tour'en i fjor, mens Annika altså kunne feire sin store seier. Nå ta Annika en lengre pause, men først skal hun spille den prestisjetunge matchen Tavistock Cup - den eksklusive lagmatchen  mellom Islewood og Lake Nona hvor hun spiller på lag med Tiger Woods og Ernie Els. Spørsmålet er om de to sistvente blir med siden The Players Championship er regnutsatt.

27.03 Årets første Major for damer (Nabisco):
Annika har festet grepet - leder med 5 slag før siste runde
Hun gjør som hun vil og leder med fem slag før siste runde etter en flott oppvisning lørdag.
Her følger du med: LPGA Tour'en Live scoring

26.03 Franske åpne jr. mesterskapet, Paris:
Alle de norske ut
De norske jentene kom på 8. plass i nasjonskampen i det franske åpne juniormesterskapet. Det var omtrent midt i haugen. De har et slikt lagmesterskap innbakt slik at amatørreglene skal følges med hensyn til reisestøtte. Individuelt gikk Lene Krog, Drammen, videre til matchspillet (de 32 beste). Der tapte hun i den første runden mot spanske Beatriz Recari. Amalie Valle, Onsøy, kvalifiserte seg for B-matchspillet. Hun tapte i den første matchen. Ann-Kristin Solvang, Drammen, havnet et godt stykke ned på resultatlisten i kvalifiseringen. En fin erfaring for de tre norske som får både bedre match-trening og generell trening enn de som ikke kom seg ut av Norge i påsken.

26.03 Årets første Major for damer (Nabisco):
Delt ledelse etter to runder
Annika Sörenstam blir vankelig å slå. Hun deler førsteplassen med Rosie Jones. Suzann Pettersen må følge det hele fra sidelinjen, men kan være på plass igjen på LPGA Tour'en etter 17. mai.
LPGA Tour'en Live scoring Du finner frem ved å klikke oppe i høyre hjørne på foran nevnte link.

23.03 LET:
Neppe Europa Tour i Norge i år
Da vi snakket med Lars Hjorth (involvert på Holtsmark og godt kjent med problemstillingen) i forrige uke, var det klart at Oslo GK ikke kunne vente lenger og var uaktuell. Han la heller ikke skjul på at sponsormarkedet i øyeblikket ikke ser bra ut.
Vår tolkning av det hele er at hverken de som skulle tatt på seg ansvaret for å arrangere/garantere for dameturneringen (IMG) eller andre, ser noen som helst økonomisk løsning på dette. Hvem ønsker å pøse ut millioner av kroner for et arrangement som det ikke er særlig interesse for? Miklagard har kontaktet Jan Ove Nystuen for nærmere informasjon, men har intet hørt. Dermed er Miklagard totalt uaktuell.
Golfsiden har forsøkt å følge med på hva som skjer i utviklingen for denne turneringen. Beklageligvis må vi konkludere med at det hele for oss ikke ser særlig seriøst ut. Jan Ove Nystuen svarer ikke på henvendelser hverken fra presse eller de aktuelle klubbene. Da blir det ikke særlig fart over tingene. Kanskje kan Losby eller Larvik klare å arrangere Europa Tour for damer, men neppe på tre måneders varsel. Litt pinlig blir det når IMG har gått ut med at det skal være Europa Tour for damer i alle de skandinaviske landene inklusive Finland.
Vi blir svært overrasket hvis det blir noen Europa Tour for damer i Norge i år. Den eneste løsningen er at IMG lar det gå prestisje i dette og svelger unna tap i millionklassen for å få gjennomført det hele. Men hvilken bane kan ta dette?

23.03
Greg Norman
er operert. Hans svake rygg måtte under kniven. Operasjonen tok 1,5 timer og han er kanskje tilbake i spill om tre måneder. Good Luck, Greg!

23.03
Thomas Bjørn
skal sponse Challenge Tour i Danmark. Han spilte seg inn på Europa Tour'en via CT midt på 90-tallet og vil gjerne gi litt tilbake. The Thomas Björn Open, presented by Multidata blir holdt i perioden 9. - 12. juni. Samlet premiesum blir minst 115.000 euro i turneringen som går på den krevende Esbjerg-banen. Bra Thomas Bjørn!

17.03
Arnold Palmer har bestemt seg for å ikke være med i US Masters i år. Dermed er en epoke over. Han spilte i US Masters for 50. gang på rad i fjor. Nok er nok. Han var med på å sette sitt preg på denne turneringen i en årrekke og vant turneringen fire ganger. Dette sier Palmer selv: I'm just going to socialize. I may change that in years to come. But at the moment, I just feel like I want to get my feel for not playing in Augusta. For 50 straight years, I played and I loved it. And I would still enjoy it.
But I just want to get the feel for not doing anything."

Trolig stiller heller ikke Jack Nicklaus opp i US Masters.

08.03 Månedens spiller på Eurpa Tour'en
Thongchai Jaidee, Thailand, ble kåret til European Tour Golfer of the Month for februar. Dette skyldtes først og fremst hans andre seier på rad i the Carlsberg Malaysian Open på Saujana Golf & Country Club i Kuala Lumpur.

08.03 Man bør passe munnen sin
Paul Casey i trøbbel etter antiamerikanske uttalelser. Her finner du historien: http://sportsillustrated.cnn.com/2005/golf/03/05/bc.pga.lgns.caseyheckler.r/index.html
 
01.03 Hele 11 av de 12 første på verdensrankingen stiller opp i ukens turnering i USA på Det Blå Monsteret (Blue Monster) i Ford Championship at Doral. Det var her Craig Parry senket innspillet på det første ekstrahullet mot Scott Verplank fra rundt 160 meter. Ernie Els er ikke med.

01.03 Da Adam Scott vant Nissan Open, hadde han skiftet ut stålskaftet i sin driver med et grafittskaft.

28.02 Michelle Wie nr. 2 på LPGA Tour'en
Hun gikk glipp av nesten 80.000 dollar fordi hun ikke er profesjonell. "That's not too much", var hennes kommentar til dette. De store utstyrsprodusentene står i kø for å få tak i henne. Hun er den mest salgbare blant golfkvinner i verden i dag. Hun har planer om å gå på Stanford University slik som Tiger Woods. Her på Golfsiden tror vi nok at de store pengene lokker mer og at hun blir profesjonell i løpet av et par år. Hun er nå 15 år gammel. I fjor ville hun spilt inn rundt 250.000 dollar hvis hun hadde tatt i mot premiepengene. Pappaen til 15-åringen mener at penger ikke er noe tema for tiden. Jennifer Rosales vant turneringen i helgen SBS Open at Turtle Bay, Oahu, Hawaii. 

28.02 David Toms er nå inne blant de 10 beste på verdensrankingen etter at han vant Accenture Match Play. Han klatret sju plasser til 9. plass, mens Chris DiMarco hoppet fire plasser opp til 14. plass. Geoff Ogilvy, som Vant Tucson Open avanserte 23 plasser til en 60. plass. 

28.02 Halv million dollar i bonus
Phil Mickelson vant The West Coast Swing. Han har vunnet tittelen to ganger tidligere i 1998 og i 2004. Adam Scott fikk 300.000 dollar for andreplassen. Denne bonusordningen regnes ut fra topp ti plasseringer i de ni turneringene som er i den vestre delen på PGA Tour'en.
 
17.02 Kvinner i The Open?
Kanskje det blir tillatt for kvinner å forsøke å kvale inn til The Open? De høye herrer på St. Andrews er på glid. Det er bare å droppe ordet "male" i reglene. Så skulle det være i orden. Spørsmålet er om noen kvinner er gode nok til å komme gjennom kvalifiseringen. Hvis det irriterer folk at det står i reglene at bare menn kan delta, er Royal and Ancient Club chief executive Peter Dawson ikke uvillig til å endre reglene.

17.02 Italiensk i US Masters?
Phil Mickelson antyder at det kan bli italiensk mat under den middagen han skal være med på å bestemme slik tradisjonen er - tirsdagen før US Masters. Han sier til pressen: "I'm very basic and I've got a little bit of an Italian background, so I'm going to go with a little lobster ravioli in a cream-tomato sauce, a little garlic bread and a Caesar salad," Her på Golfsiden er vi ikke sikre på at alle de tidligere vinnerne var like fornøyde da Sandy Lyle serverte haggis året etter at han vant.

16.02 Melding fra Rogaland:
Sandnes & Sola Golfklubb bestemte på årsmøte 2005 å endre navn på klubben til Solastranden Golfklubb. Det er altså Solastranden Golfklubb som arrangerer årets første AmaTour 30.april - 1.mai. Med sin beliggenhet så nær stranden, og det milde vestlandsklimaet er kanskje banen en av landets beste så tidlig i sesongen.

15.02 Øyvind Rojahns år?
Øyvind Rojahn skifter klubb. Han skal spille for Moss og Rygge GK i følge Sarpsborg Arbeiderblad. Øyvind hadde en meget bra sesong i fjor med spill på høyt nivå. Han var i nærheten av å klare kortet på Europa Tour'en spillet hans var bra nok. Han vant kvalifiseringen til hovedkvalifiseringen, men fikk det ikke helt til mot slutten på San Roque. Kanskje det blir Øyvinds år i år? Han har det som skal til. Vi får håpe han får forberedt seg godt nok.

15.02 Daglig leder måtte gå
Daglig leder Erling Kringberg måtte i følge Indre Akershus Blad gå fra sin stilling i Aurskog-Finstadbru GK (AFGK) etter at styret ikke fant at resultatene med å skaffe penger til klubben ikke var godt nok. Det er planer om å åpne 18 hull i 2005, men bare 9 av dem blir åpnet i begynnelsen av juli. Resten er blitt forsinket. Nå skal styre og medlemmer arbeide på dugnad for å spare penger.

15.02 Derek Crawford til Tyrifjord?
Hvis årsmøtet går med på det 17. februar, blir Derek Crawford ny sportssjef i Tyrifjord GK. Han er en meget god spiller som har gjort det bra spesielt i Syd-Afrika de siste årene. Om sommeren har han arbeidet i Norge. I fjor var han på Borre GK som trener. Tyrifjord får et bra tilskudd på det sportslige planet hvis de får Derek Crawford på leget i sommer. 

15.02
Amerikaneren Kyle Dobbs vant Costa Rica Open på Challenge Tour'en sist helg etter omspill.

10.02 Smånotiser:
Marianne Skarnord hoppende glad
I følge Sarpsborg Arbeiderblad. Nå skal visstnok finansieringen være i ferd med å komme på plass.
Les mer

09.02 Europa Tour'en har flere turneringer (5) i Kina enn i Skottland(4) - golfens hjemland. Vi bare nevner det.

09.02 Som ventet ble Michelle Wie, Hawaii, invitert til å bli med i British Open uken etter at hun stiller opp i Evian i den store turneringen i Frankrike.

04.02 Lee Westwood ønsker seg Nick Faldo som kaptein på Ryder Cup laget.

03.02 Greg Norman blir 50 år 10. februar. Han skal trolig spille seks Major turneringer i løpet av 10 uker i sommer. Ryggen hans er bedre. Han mener selv at han har vært litt inne i en dødperiode de siste fem årene rent karrieremessig. Han håper å gjøre det bra på Europa Tour'en denne ulken i hjemlandet Australia.

03.02 Det er blitt mye oppslag i pressen om at Ernie Els skal ha sagt at Tiger ikke vil bli så dominerende fremover. Er det lite å skrive om for tiden? Uttalelsen kom i forbindelse med en pressekonferanse i Australia hvor Ernie Els skal forsøke å vinne sin 4. seier på rad. Her er hva Sports Illustrated har fått ut av det: Les mer.

03.02 Vanvittig spennende er det også å skrive at Greg Norman gjerne spiller med mikrofon for å få litt mer interesse for golfsporten. En kjempenyhet som nå også er bragt videre av Golfsiden. Nyheten har gått som en farsott over hele verden.

03.02 Bernhard Langer skal ikke fortsette som Ryder Cup kaptein. Han vil nok forsøke å spille seg inn på laget til neste år. Han spiller bra for tiden. Kanskje Nick Faldo tar over? Eller Colin Montgomerie. Sistnevnte mener han er for ung foreløpig, men han har bursdag to ganger innen neste Ryder Cup på K Club i Irland i 2006.

02.02 John Daly stilte tirsdag opp for å markedsføre "Hvermansens turnering": "Championships of Best Friends". Dette er en turnering hvor alle kan delta og spilles i åtte NFL byer. Her vil de beste netto- og brutto-scorene gå videre til finalespill sammen med de 10 best skrevne vennskapshistoriene. Altså ikke bare golf som teller her, men også vennskap og historiene rundt dette. Vinnerne i de åtte byene spiller en turnering i januar neste år og ser på Super Bowl i amerikansk football etterpå. Da spiller de sammen med spillere fra PGA Tour'en med John Daly i spissen. "Golf is a sport that brings friends together. It's a sport that doesn't discriminate, and one that has seen many friends through good times and bad",  uttalte John Daly. Han vet hva han snakker om.  

02.02 Arnold Palmer stille rikke opp i år på Bay Hill Invitational. Det er første gang i turneringens historie at han ikke stiller opp - i sin egen turnering.

02.02 Darren Clarke har gitt sin premie på 36.000 dollar fra South African Airways Open til ofrene i Sørøst-Asia. Thomas Bjørn har også bidratt her.

02.02 Trolig får Michelle Wie (15) wild cards til alle Major turneringene på LPGA Tour'en i år. Hun har også sagt ja til å stille opp i den pengetunge Evian Masters i Frankrike uken før British Open.

31.01 Etter at LET sparket Ian Randell ble det ansatt en ny leder på dametour'en i Europa. Det ble amerikanerinnen Lizza Moya (44). Hun har erfaring fra en rekke kjente selskaper, men har ingen spesiell erfaring fra elitegolf.

31.01 Nes GK med 300.000 i underskudd. Mange klubber gjør at greenfee-inntektene minker. Rekrutteringen avtar. Andre baner i området "stjeler" spillere. Dermed må medlemskontingenten opp for å få balanse i økonomien.

31.01 Steve Williams crashet under et billøp hjemme på New Zealand. Hånden ble kraftig skadet. Han regner med å bli bra i løpet av et par måneder. Om det blir tidsnok til å rekke å gå caddie for Tiger Woods i Nissan Open midt i februar, er meget tvilsomt. Hele historien på denne siden: Les mer

31.01 Arnold Palmer (75) giftet seg igjen på Hawaii. Den utkårete er 65 år. De har kjent hverandre lenge. Hans forrige kone døde eter 45 års ekteskap. Her er hele historien fra Sports Illustrated.
Les mer

26.01 Christian Anker-Rasch blir ikke anmeldt.
Styret i idrettsforbundet blir anmeldt for sitt slette arbeid. Golfpresident Christian Anker-Rasch er ikke innblandet. Tvert i mot. Han og de andre som kom inn i idrettsstyret i 2003 har fått fortjent ros for å være med på å rydde opp i rotet i Idrettsforbundet med de skyhøye underskuddene og tvilsomme forretningsmetodene ikke minst i forbindelse med rollesammenblanding, sponsortull og svak styring. De som blir anmeldt er styret som satt i perioden 1999-2003. Hele greia koker sannsynligvis bort i kålen. Det er i hvert fall vår oppfatning. Kanskje en liten refselse, men det er ille nok for de involverte parter. 

26.01 Golf turnering til Phuket
Thailand Open som spilles 3. - 6. mars er flyttet fra til Blue Canyon Country Club motivert av at tour'en skal være med på å bidra til gjenoppbyggingen av Phuket. Det vil bli samlet inn penger til ofrene. Asia Tour'en stiller seg bak beslutningen i det thailandske golfforbundet.

26.01 Den svenske brytestjernen Frank Andersson skal bygge en nihullsbane i Hammarstrand. Det blir to utslag på hvert hull. Banen skal koste SEK 6,5 millioner. Andersson ble verdensmester i bryting tre ganger og spilte seg ned til 11,8 i handicap på et og et halvt år. Lykke til med banen!

26.01 I månedsskiftet juni juli skal LPGA Tour'en ha en match play turnering for første gang på 50 år. Det er 500.000 dollar til vinneren. Det blir mye spenning i jevne matcher. Navnet er The HSBC Women's World Match Play Championship.

20.01
Paul Casey trakk seg fra Buick Invitational 
Han sliter med å bli godtatt i USA etter sine uttalelser til the Sunday Times of London hvor han blant annet sa at U.S. fans can be "bloody annoying'' and the vast majority of them don't know what's going on. Det ble ikke godt mottak i USA og han mistet sin avtale med Titleist og byttet til Nike. Forrige uke misset han cutten på 149 slag - det samme som den 15 årige jenta Michelle Wie. Denne uken trakk han seg fra Buick Invitational - angivelig på grunn av ryggskade. Det er imidlertid ingen hemmelighet at han møter en iskald front fra de andre spillerne i garderoben. Bl.a. John Cook, som også spiller Nike, kan fortelle at Paul Casey trolig gjør best i å ta saken opp med hver enkelt av de amerikanske spillerne og forklare saken. På den måten kan han få tilgivelse og bli godtatt. Paul Casey kommer nok sterkt tilbake. 

20.01 Phil Mickelson skal gi 100 dollar for hver birdie og 500 dollar for hver eagle i år til soldater som kommer tilbake fra sin tjeneste med alvorlige skader og funksjonshemninger. Navnet er Homes for Our Troops. I fjor samlet Phil Mickelson inn 400.000 dollar til Special Operations Warrior Foundation. Her får barn av drepte militære i trening eller kamp utdannelse.
 
19.01 Den sterke stormen i begynnelsen av januar gjorde store skader på golfbaner i Syd-Sverige. I Borås for eksempel er tre dogleg'er blitt borte fordi grantrærne er blåst over ende. Hva da med slope'en? Les mer her

19.01 Kanskje man slipper konkurs i det svenske Mgolf-selskapet. Det norske gikk konkurs i begynnelsen av januar.
Se: 05.01 MGolf International:
Konkurs er åpnet
Det er ikke lett å lage golfkøller i Norge. Les mer

Mer om de svenske forholdene. Les mer

19.01 BMW tar over etter Volvo
Den prestisjetunge Volvo PGA Championship på Wentworth skal fra i år av hete BMW International Open. To andre turneringer vil også bære BMW-navnet; BMW Asian Open siste helgen i april og BMW Russian Open midt i august.

17.01 Thomas Bjørn står bak en Pro-Am 20. januar i Dubai til inntekt for ofrene i Sørøst-Asia. Han bor i Dubai om vinteren. Det gjør mange andre proffer også som forbereder seg til sesongen. En rekke bedrifter stiller opp, og det blir en større auksjon i forbindelse med arrangementet. Alle inntektene går til flomofrene.

12.01 Corey Pavin og Lauren Roberts
er utnevnt til visekapteiner i Ryder Cup neste gang i 2006. På det amerikanske lager er som kjent Tom Lehman valgt til kaptein tidligere.

11.01 24 av 54 er nybegynnere på ET
I år kvalifiserte 15 mann seg for Europa Tour'en via Challenge Tour'en. 39 mann ble kvalifisert gjennom kvals-skolen på San Roque i Spania. Lars Petter Brovold er blant de 24 som ikke tidligere har erfaring fra Europa Tour'en. De 54 nye spillerne på ET kommer fra 15 ulike land. Jan-Are Larsen har tidligere spilt på ET. Han er meget interessert i å forsvare sin plass blant det ypperste i Europa.

11.01 ET gir 50.000 pund
Europa Tour'en bestemte nylig at den skal gi 50.000 pund til katastrofen i Sørøst- Asia. Trolig vil det bli mye mer etter hvert som man får organisert seg bedre. Sir Michael Bonallack, tidligere sekretær i The Royal and Ancient og Non-Executive Director of The European Tour, vil fungere som Chairman of the International Relief Golf Fund.

09.01 Vijay Singh
står bak en auksjon på ebay.com/vijaysingh. Her skal det auksjoneres bort en bil han vant i Buick Open i fjor. Det er også billetter til 14 av årets PGA turneringer hvorav han selv vant 9 stykker. Køller han har brukt selv er også med i auksjonen. Hele saken kan du lese mer om her: Les mer

07.01 Europa Tour'en for damer har bestemt at en stor del av overskuddet fra turneringen The Thailand Ladies Open som spilles 31. mars til 3. april på the Alpine Golf & Country Club i Bangkok, skal gå til ofrene etter katastrofen i Sørøst-Asia. Det blir også en del arrangementer hvor det skal samles inn midler øremerket for dette formålet.

04.01 Brian Davis og Srixon
Srixon Sports kan fortelle at de har gjort avtale med vinneren av kvalifiseringen til PGA Tour'en sist høst om at han skal spille på deres utstyr i 2005. Han skal spille med Srixon’s I-302 jernkøller, W-403 driver og den nye ballen til Srixon som snart er å få på markedet; the Z-UR.

Også John Rollins skal spille for Srixon. Han vant det kanadiske åpne mesterskapet i fjor.

04.01
Michelle Wie
Den lovende 15-åringen fra Hawaii har takket ja til å være med i the LPGA's Safeway International, 14. - 20. mars i Phoenix, Arizona. Vi får håpe hun spiller bra - nesten like bra som Suzann Pettersen.

03.01
Sarpsborg Arbeiderblad har kåret Marianne Skarpnord til fylkets beste idrettsutøver for 2004 foran svømmeren Robin Palm, svømming og  Jon Arne Svartedal, langrenn.

Tilbake til første side

 

 
 
Annonser

 

 


Henvendelser annonser:
ar@golfsiden.com