Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
 

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Smånotiser oktober-november

Tilbake til første side

Tilbake til Smånotiser

Småting fra før mars - mars april - mai juni - juli-august august-oktober

* The senior PGA Tour klarte å skaffe over 100 millioner kroner til veldedige formål denne sesongen. 

* LPGA Tour'en skal ha 37 turneringer neste år med en premiesum på totalt 360 millioner kroner.

* Innesentrene kan melde om sterk økning i besøket i høst. Erfaringen forteller at trafikken vanligvis ikke tar seg opp før etter jul, men dette ser nå ut til å være snudd. Per Aarum i Østfold Golfsenter forteller til Golfsiden.com at de har sett en økning på 60% i forhold til fjoråret.

* Blant de 123 første på listen i årets PGA Pour kvalifisering var David Gossett den eneste spilleren som ikke hadde en eneste runde på 60-tallet. Han hadde 5 runder på 70-tallet og en 59-runde.

* Regnværet i høst kan komme til å skape problemer for banene til våren blir det hevdet. Golfsiden.com påstår at dersom det blir godt og varmt i april mai, spiller det nesten ingen rolle hvordan høst og vinter har vært. Vi skal imidlertid ikke undervurdere virkningen av bråfrost med vannholdig jordsmonn og metertykk snø på gress som har "druknet" i vann. Det avhenger imidlertid om man har ettårsgress eller flerårsgress og en del annet. Men som sagt: alt snakket om hva som skjer i løpet av høst og vinter har liten betydning når varme og sol åpenbarer seg i april og mai. Det hjelper ingen ting med en "perfekt" vinter (hva er det?) hvis vi får kalde vårmåneder.  

*
TEARDROP GOLF has filed for chapter 11 protection in U.S. Bankruptcy Court in Delaware. Høres ikke bra ut! 

*Jack Nicklaus stiller ikke med sin sønn Gary i den store far-sønn konkurransen Office Depot Father/Son Challenge. Han stiller i stedet med en annen sønn, Jack Nicklaus II, på den
spektakulære, nye Ocean Club Golf Course på the Ocean Club resort, Paradise Island 7. - 10. desember.

* NBC har hatt et kamera montert på Tiger Woods' caps når han slår baller. Slik gjøres det også på noen american football spillere. Bildene skal snart vises på en NBC produksjon. Dermed får seerne oppleve hvordan Tiger selv ser slagene sine.

* Det var vanskelig å kvalifisere seg for Europa Tour'en for Seniorer (over 50). Blant svenskene var det bare Ante Baburin som klarte å komme blant de 10 som er sikret å få være med i de fleste turneringene neste år. De som er inne på tour'en har lett for å bli der. et er svært vanskelig for nye å komme inn. I uke 47 var det rundt 110 som spilte om 50 plasser i en tre dagers kvalifisering uken etter hvor opp mot 100 deltok. Hardt! 

* Seiersrapport fra Callaway: J
ust weeks after Callaway Golf Company introduced the new Big Bertha(R) ERC(TM) II Forged Titanium Driver, it has already been used to win an international tour event. The winner of the Dunlop Phoenix event in Miyazaki, Japan, used an ERC II Forged Titanium Driver to set a tournament scoring record and claim victory by four strokes.

* I Johnnie Walker Classic som Tiger Woods vant, brukte 72 mann av startfeltet Titleistballer, 14 brukte Srixon baller,  13 Spalding, 8 Nike og Bridgestone, 7 Callaway, 6 Maxfli, 2 Dunlop og 1 Wilson og 1 Slazenger.

* Kevin Sutherland vant the Pebble Beach Invitational søndag 19.11.00.

*
Brad Faxon og Scott McCarron slo Scott Hoch og Carlos Franco Paraguay på det første ekstrahullet da de vant the Franklin Templeton Shootout, en uoffisiell PGA Tour turnering i uke 46.

* Aksjeanalytiker Bear Stearns har oppgradert CALLAWAY GOLF aksjen fra "nøytral" til "attraktiv". (20.11)

* Phil Mickelson har inngått en femårskontrakt med Titleist om å spille med baller, sko og hansker med dette merket som også skal stå på bagen. 

* Ping kommer med en ny driver i januar med loft på 7, 9, 11 og 13 grader.

* Fred Funk var best på driving accuracy for andre året på rad med MCHENRY METALS TourPure driver.

* True Temper (skaft) økte salget med 21% i 3. kvartal.

* Teardrop Golf feller nok en tåre: Salget falt fra 14, 4 millioner dollar til 4,5 millioner i tredje kvartal.

* Butch Harmon School åpner på Bahamas 1. desember. 

*
U.S. Amateur champion Jeff Quinney er invitert til å spille i the 2001 Phoenix Open.

* Da de begynte å måle drivene på PGA Tour'en i 1980 var gjennomsnittsdriven 256,8 yards. I år var det vare tre man som slo kortere i gjennomsnitt. Tidene forandrer seg - utstyret også. 

* Tom Watson vant over en million dollar for første gang i en sesong. Det skjedde i hans første hele sesong på Senior Tour'en (over 50 år)!

* Det oppsto protester mot Tiger Woods under utdelingen av en æresbevisning i Thailand pga. at 70.000 arbeidere fremstiller NIKE-produkter. Tiger mottar mer på en dag enn 14.000 Nike arbeidere i Thailand. Tigers mor er fra Thailand og han er folkehelt i landet. Han spiller der kommende helg. 

* Det hevdes at mange engelske banearkitekter ikke er så moderne som de amerikanske. Sistnevnte ønsker å få bort tilfeldighetene i golfspillet og heller forsøke å la de med beste golfegenskapene få de største fordelene. Tilfeldighetene må bort. (Jfr. det 17. hullet på Valderrama hvor verdens beste spiller gikk i vannet på tre av fire runder. Han mente selv at han slo gode slag. Likevel gikk det galt. "Møkkahøl" ville mange ropt!


* Den forsvarende mesteren Fred Couples skal spille i the 2000 SKINS GAME som spilles 25-26 november på Landmark Golf Club i Indio, Calif. Couples vant turneringen i fjor og cashet inn rekordsummen for SKINS GAME på $635,000. han skal spille mot Spanias Sergio Garcia, Skottlands Colin Montgomerie og Fijis Vijay Singh. ABC Sports skal sørge for at dette kommer på TV.

* Mange reiser til Thailand i uke 46 - blant andre Tider Woods. Ernie Els og Lee Westwood reiser ikke.

* ADAMS GOLF betaler ikke lenger Nick Faldo pga at han ikke bruker det han skal av utstyr i følge kontrakten.

* Compaq turneringen for damer i Halmstad kommer ikke igjen til neste år. 

* Den nye ballen fra Nike som skal lanseres 15. mars blir 5% hardere enn den originale Tour Accuracy og vil koste 54 dollar for et dusin i USA. (10.11)

* Banerekorden på Valderrama hvor Andersen Match Play spilles i uke 45, tilhører Bernhard Langer. Han satte den i 1994 da han vant Volvo Masters. Da han kom tilbake året etter lurte han på om han hadde glemt å spille noen av hullene året før. 

* I Volvo Masters viste utstyrstellingen at Titleist ble brukt av 36 av de 66 spillerne i feltet, 9 brukte Maxfli, 6 brukte Callaway, 5 brukte Nike og Srixon og 3 brukte Spalding. Bridgestone og Taylor Made hadde en spiller hver.

* MACGREGOR GOLF er kommet med sine Tourney MT irons og Tourney MT Tungsten woods for venstrespillere.

* ODYSSEY GOLF er kommet med tre nye puttere TriHot ($315 hver) med White Hot insert, ”advanced tungsten weighting technology” og ”andre finesser”. De er tilgjengelige i mallet, scoop-back blade og heel-toe weighted blade. Det ble også lansert tre White Hot putter modeller ($150 hver).

* Tiger Woods har i år vært under par i alle turneringene han har stilt opp i. Det er første gang i PGA historien at dette har skjedd.

*
ROYAL PRECISION kan fortelle at CALLAWAY har valgt selskapets Rifle steel shaft som standard i Steelhead X-14 Pro Series jern.

* TAYLORMADE-ADIDAS GOLF økte salget i 3. kvartal med 2% til $85 millioner i forhold til i fjor. Fabrikkanten er i ferd med å vinne tilbake tapte skanser på segmentet for de køllene man slår lengst med.  

* Sergio Garcia ble provosert av en amatør i Pro-am'en i Spania før Volvo Masters. Mannen mente at Garcia hadde oppgitt feil lengde på et innspill. Dermed var krangelen i gang. Det endte med at Sergio Garcia gikk av banen. Han orket ikke å ødelegge dagen med å krangle med en aggressiv amatør. 

*
Byron Nelson, Jack Nicklaus og Arnold Palmer ble beæret med den første årlige Payne Stewart Award, en pris fra the PGA Tour til spillere som lever opp til Stewart's "respect for the traditions of the game, his commitment to uphold the game's heritage of charitable support and his professional and meticulous presentation of himself and the sport through his dress and conduct."
 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

Tilbake til første side

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf