Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN
 
 
Smånotiser

Tilbake til første side Søk på GOLFSIDEN Les mer

Tidligere smånotiser:
første halvår 2006
Klikk her
siste halvår 2005 Klikk her
første halvår 2005
Klikk her
mars-desember 2004 Klikk her
mars-desember 2003 Klikk her
januar-februar 2003 Klikk her

Smånotiser siste halvår 2006
 
30.12 Tiger Woods og Elin Nordegren skal bli foreldre for første gang
De venter barn til sommeren. Dette ble annonsert på Tigers burdag i dag på golfstjernens egen hjemmeside. Han fylte 31 år 30. desember.

30.12 DiMarco til Quatar
Chris DiMarco skal være med i the 2007 Commercialbank Qatar Masters. Fra tidligere har oljenmagnaten fått bl.a. Ernie Els, Retief Goosen og Sergio Garcia inn på startlisten. Hva de får i startpenger, opplyses det ikke noe om, men det er neppe lite. Om de får 1 million dollar slik som Tiger skal ha fått for en del år siden når han reiste utenlands, vet vi ikke her på Golfsiden. 

28.12 David Toms om Tigers nivå
- Everyone is trying to get to that level. I don't know if that's ruined players or made them better. (David Toms, om Tiger Woods' innvirkning på the PGA Tour.

21.12 Ernie Els skal slå Tiger Woods.
Ernie Els har tatt mål av seg til å slå Tiger Woods i løpet av tre år. Dette er en artikkel som går verden rundt. Etter siste ukes seier er han på 5. plass på verdensrankingen. Jeg er i bedre form enn da jeg var i det militære, sier Ernie Els i denne artikkelen:  Klikk her

20.12 Småting:
Marius Thorp nominert i Idrettsgallaen.

Etter sin fine sesong er Marius Thorp nominert i åpen klasse. Han konkurrerer mot Holger Hott Johansen, orientering, Mette Solli, kickboksing og Hildeborg Juvet Hugdal, styrkeløft.
 
19.12 Grini GK
har solgt 70 andeler så langt i 2006. Det er fortsatt muligheter frem til nyttår å skaffe seg en aksje. Nye vedtekter i 2007 setter en stopper for salgsrushet. Da vil prisen settes kraftig opp. Også nabobanen Haga GK har hatt godt salg av aksjer i år. Det ser ut til at golfinteressen i Bærum er stigende. Dette er i tråd med den økningen i antall medlemskap som NGF meldte om på Golf Forumet i høst.   

18.12 Asia vant
over resten av verden i damematchen mellom de to enhetene i helgen. Sifrene ble 12,5-11,5 etter at det so 7-5 før singlene på søndag i Singapore i Lexus Cup. Annika Sörenstam vant sine matcher. Det var 50.000 dollar til spillerne på det vinnende laget og 30.000 dollar til taperne.

17.12 Tage er nr. 135
på pengelisten på ET med 7.600 euro etter 31. plassen i Syd-Afrika i landets åpne mesterskap. Y.E. Yang fra Korea vil lede denne listen en stund pga den fete seieren for noen uker siden i HSBC Champions hvor potten var 4 ganger større enn den var i Syd-Afrika og svært mange andre turneringer.

14.12 Chrisco Golf
Chrisco Golf skal distribuere Profound puttere i Norge. Selskapet har mange kjente merker under sin paraply. Selskapets eget merke Olyo skulle være velkjent. Av andre merker kan vi nevne Bridgestone, TommyArmour, Precept, Izzo, PowaKaddy, Pride, Dexter USA og Chervo.

13.12 Grini snart utsolgt
Tirsdag 12. desember var det bare tre andeler igjen av de 10 ekstra som ble lagt ut for salg. Prisen er kr 25.000. D
aglig leder Tone Malm; tone.malm@grinigolfklubb.no, kan svare på spørsmål om medlemskapet, ring gjerne daglig leder på mobil; 412 46 312.

13.12 Paul Casey
vinner av tittelen Player of The Year i Europa. Han vant tre ganger, fikk hole in one i Ryder Cup som bidro til å vinne over USA. Han ble nr. 2 etter Padraig Harrington på pengelisten.

13.12 Tiger ble kåret til beste spiller
Som Golfsiden.no skrev allerede i august, er det nå offisielt bekreftet at Tiger Woods er årets spiller. Han har for øvrig nå inngått en ny kontrakt med NIKE uten at størrelsen/omfanget er oppgitt. Det er nok snakk om at kontrakten er verdt flere hundre millioner kroner totalt. Det er 8. gang Tiger blir kåret til Player of the Year (POY).

13.12 Trevor Immelman
ble kåret til Rookie of the Year. Den titteleb skulle gjerne Henrik Bjørnstad ha hatt. Steve Stricker ble årets "come back" spiller. 

13.12 Notah Begay
flytter til England for å ha et hyggelig utgangspunkt for å spille på Europa Tour'en. Han har vunnet fire ganger på PGA Tour'en, men har vært plaget av skader og depresjoner. Han tror han får spille 20-25 turneringer på Europa Tour'en. Han starter sannsynligvis i Abu Dabi i januar.

11.12 Amatør - pro - amatør over helgen
På Barbados var det umulig å være pro for en helg i World Cup. Her er historien om den tidligere college spilleren som fant ut at han ikke var god nok til å satse som pro. Her er historien slik Sports Illustrated så den via Associated Press. Historien gikk selvsagt golfverdenen rundt.

06.12 Feil (?) tips på Golfsiden
I forhåndsomtalen til forrige ukes Challenge Tour i Argentina skrev vi på Golfsiden: "Skal vi tippe at rundt halvparten av de 40 beste på resultatlisten kommer fra Argentina når status gjøres opp natt til mandag?" (se nederst på denne linken: Klikk her).
Det riktige var at det var 21 spillere som kom fra Argentina blant de 40 beste pluss 4 mann som var med på å dele 40. plassen. Like ved, men ikke helt 20 altså. "Rundt halvparten" kan kanskje godkjennes, likevel?

Et paradoks er det at 37 av de 68 som klarte cutten kom fra Argentina. Tenk dere hvor mange gode spillere som er der ute og kjemper i 3. divisjon (bak ET og PGA Tour'en)! I tillegg kommer Japan Tour'en, Asia Tour'en, Nationwide Tour'en og alle de gode spillerne i Australia. Ikke særlig enkelt å nå toppen i golf.

06.12 Ballesteros kommer tilbake
Seve Ballesteros, som vant The Masters i 1980 og 1983 skal spille The Masters første hele uken i april. Deretter skal han satse på The Champions Tour i USA for spillere over 50 år. Han blir 50 år 9. april 2007. Han har spilt meget svakt i det siste. Han var imidlertid såpass fornøyd med mottakelsen han fikk under The Open i år at han nå har valgt å forsøke seg på høyt nivå igjen. Det største problemet til Seve Ballesteros er at han ikke er like my i kroppen som før. Han må tilpasse svingen til alderen. Hvis han klarer det, kan det gå temmelig bra. Hvis han skal svinge som han gjorde da han var 20 år gammel, blir dette en tilnærmet katastrofe.

04.12 Garcia og Els straffet for køllekasting
Under Sun City Challenge ble både Ernie Els og Sergio Garcia bøtelagt for å ha kastet kølle på banen. Boten tilsvarte 138 dollar. Begge betalte boten umiddelbart.
Det var kanskje verdt det - å få bukt med frustrasjonen?

28.11 Henrik Bjørnstad nr 394 - Justin Rose nesten inne i det gode selskap
Denne uken er Henrik Bjørnstad nede på en 394. plass på verdensrankingen. Det blir tøft å kjempe seg oppover når han spiller på Nationwide Tour som starter i januar. Justin Rose vant i Australia sist helg og avanserte hele 18 plasser med sin seier. Han passerte bl. a. Bradley Dregde, Lee Westwood, Kenny Perry, Tom Lehman, Fred Couples og Paul McGinley. Det gjelder å være blant de 50 beste for å få være med på "alt" av turneringer. Den biffen ordner nok Justin Rose snart med den forman han har inne nå. Han er født i Syd-Afrika og vil ganske sikkert stille opp når Europa Tour'en kommer dit ganske snart.

4.11 Omlegging i avslutningen på PGA Tour'en
The PGA Tour har opplyst om endringer i the FedEx Cup Championship Series. Nå skal likevel ikke 144 mann spille de fire avslutningsturneringene. 144 mann spiller i the Barclays Classic. 120 mann spiller i the Deutsche Bank Championship. 70 mann spiller i the BMW Championship og 30 mann i the Tour Championship. Vinneren får 10 millioner dollar for bryderiet.

23.11 Tutta og Skarpnord i World Cup
I tiden 19. - 21. januar går World Cup av stabelen på
the Gary Player Country Club, Sun City, i the North West Province, Syd-Afrika.  

23.11 - Ny verdensrekord i lengde.
Da en av romfarerne på en plattform ute i verdensrommet tok fram et avkortet 6'er jern og slo til en golfball, ble det satt nye verdensrekord. Det rapporteres at ballen har vil gå rundt 50 ganger rundt jorda eller 20.000 mil - eller vare det mye mer? Eller noe sånt. I hvert fall blir den rekorden vanskelig å slå for vanlige jordboere. Mer om denne saken

22.11 - Aalbu til Spania.
Jan-Erik Aalbu skal som planlagt være med å støtte jentene i kvalet i Spania denne uken. Noen beslutning om eventuell jobb i Vålerenga blir ikke tatt ennå, får vi opplyst i NGF. Med alt det bråket som er i VIF for tiden er det langt fra sikkert at Aalbu forlater sin nåværende arbeidsplass i trygge Golfforbundet. Det blåser ikke så friskt i NGFs lokaler på Ullevål Stadion som rett utenfor - inne på hjemmebanen til Enga.

22.11 Eirik Tage debuterer i Syd-Afrika.
Som Golfsiden har skrevet tidligere, debuterte Jan-Are Larsen i Syd-Afrika da han klarte å kapre et kort på ET i 2004. Eirik Tage skal også debutere i Syd-Afrika. Da gjelder det å spille bra i starten. Det kan bli langt mellom mulighetene til å få være med i turneringer utover vinteren før tour'en kommer til Europa utpå vårparten.

22.11 Annika ferdig?
Etter en svak sesong til Annika Sörenstam å være vurderer hun  nå fremtiden sin. I internasjonale media kan vi lese at hun skal tenke seg om før hun bestemmer seg for det videre opplegget for hennes golfkarriere. Se for eksempel dette intervjuet på golf.se: Klikk her

21.11 Svensk hockeyspiller videre til siste kval til Europa Tour'en
Selv nordmenn har hørt om Kenta Nilsson. Han spilte i mange år i NHL. Han ble 50 år i august og skal spille det avgjørende kvalet til Senior Tour'en denne uken. Han åpnet med en runde på 70 slag og lå på delt 7. plass etter første dag. Den tidligere landslagsspilleren i golf Anders Johnson lå på en 26. plass. Klarer Kenta kvalet, må han vurdere om han skal slutte som talentspeider for Edmonton Oilers, sier Kenta til svenske Aftonbladet.

19.11 Delt 3. plass til norske instruktører
Johan Elgborn, Niklas Diethelm og John Uppard delte 3. plassen i EM for instrukører med Wales. Skottland vant tre slag foran Irland og seks slag foran Norge og Wales. Niklas Diethelm var beste nordmann med
70 65 69 73, og Johan Elgborn OGK var nest beste nordmann med 72 70 70 77.
Her finner du resultatene

19.11 John Senden, AUS vant
Australian Open etter en avsluttende 65 runde. Han vant med ett slag
. John Senden vant John Deere Classic på PGA Tour'en i juli.

19.11 Matt Gogel legger opp
Han vant en gang på tour'en. Han ble nr. 214 på pengelisten. Han har vunnet 4,5 millioner dollar og vant AT&T på Pebble Beach i 2002 Han ble nr. 2 etter Tiger Woods i den turneingen i 2002. Det blir hans siste turnering på PGA Tour'en over nyttår hvor han stiller opp som turneringsvinner. Han klarte cutten bare tre ganger i år.

15.11 Michelle Wie
skal forsøke seg i Sony Open på Hawaii i midten av Januar. Det blir 7. gang hun skal prøve å klare cutten på PGA Tour'en. 17-åringen er inne i sitt andre profesjonelle år og går i siste klasse på high school på Hawaii. Det er 4. gang hun får wild card til denne turneringen. Hun er sponset av Sony.

14.11 ET-kvalet: Ikke alle like glade
Da det var tre hull igjen lå engelskmannen Stuart Cage godt an til å gå videre til de to siste rundene. Men så avsluttet han med bogey og dobbelbogey på de to siste hullene. Dermed var det over og ut. Bedre gikk det ikke for svensken Oscar Bergman. Han lå an til å gå videre, men en trippelbogey på det siste hullet drepte alle håp om videre spill. Han hadde også en trippelbogey på det 18. hullet i går på den andre banen.

13.11Lorena Ochoa best i år
Meksikanske Lorena Ochoa vant The Mitchell Company Tournament of Champions med 10 slag i helgen foran Juli Inkster. Dermed sikret hun seg tittelen Player of The Year. Hverken Annika Sörenstam eller Karrie Webb stilte opp i turneringen.

10.11 Sergio Garcia 2 slag bak i Japan
Han hadde 68 slag på den første runden Taiheiyo Masters. Garcia hadde en eagle på det 18. hullet. Japanske Ryuichi Oda gikk på 66 slag og leder foran Keiichiro Fukabori, Toru Taniguchi og Nobuhito Sato. De hadde 67 slag.

08.11 - Bare fire mann med flere enn fire topp 3 plasseringer på PGA Tour'en i 2006
Disse fire var
1 Tiger Woods 8 seire 1 andreplass og en 1 tredjeplass til sammen 10 topp 3-plasseringer
2 Jim Furyk    2 4 3  sum 9
3 Adam Scott 1 3 3  sum 7
4 Joe Durant   1 1 2  sum 4

07.11 Småting:
- Tiger Woods skal starte med banedesign
slik som mange andre stjerner har gjort opp gjennom årene. Firmaet heter Tiger Woods Design, og den første banen er ventet ganske snart. Først må det bli endelig klart om han får tak i land som er passende.

07.11 Jim Furyk vant Vardon Trophy

Han vant med scoren 68,86 slag. Det var den laveste gjennomsnittscoren på tour'en - bortsett fra Tiger Woods. Han hadde fantastiske 68,11, men han spilte ikke de nødvendige 60 rundene for å telle med. Han misset som kjent cutten i US Open hvor han brukte driveren hele tiden på de smale fairwayene og puttet svakt på de dårlige greenene. Dermed ble det bare 58 runder på 15 turneringer.

02.11Gary Player fikk Payne Stewart Award
Her kan du lese om det: Klikk her

02.11 Paul Azinger ny Ryder Cup kaptien
Ikke uventet ble det Paul Azinger som skal overta etter Tom Lehman som amerikansk Ryder Cup kaptein. Han møter Nick Faldo som kaptein for det europeiske laget på Valhalla om to år. Inntil da blir det en lang kamp om plassene på de to lagene. Azinger har spilt fire ganger i Ryder Cup med 5 seire, 7 tap og tre matcher som har endt all square.  

31.10 Fem nye i Golf Hall of Fame
Sist mandag ble fem nye valgt ut til World Golf Hall of Fame. Det var Vijay Singh, Larry Nelson, Marilynn Smith, Mark McCormack og Henry Picard.

31.10 Nr. 2 for 30. gang - men vant
Padraig Harrington ble nr. 2 for 30. gang da han besatte andreplassen i Volvo Masters. Men det var godt nok til å vinne den gjeve Order of Merit tittelen i Europa. Han sier selv at han setter denne tittelen meget høyt.
 
31.10 Amy Young (17)
ble nr. 4 i Dubai sist helg. Hun vant i Australia som amatør tidligere i år og fikk således spille i Dubai. Dette var hennes første profesjonelle turnering. Gjett om hun blir god til neste år? Her får Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og Suzann Pettersen noe å bryne seg på etter hvert.

31.10 De to beste ikke med i The Tour Championship
Det blir en gedigen nedtur i The Tour Championship i avslutningen av PGA Tour-sesongen. To av de beste og mest populære gidder ikke å stille opp. Tiger Woods og Phil Mickelson sparer seg kanskje til neste års 10 millioner dollars pott i FedEx- avslutningen i september?

31.10 Tiger Woods vant Order of Merit i Europa - eller gjorde han det ikke?
Tiger Woods vant omtrent dobbelt så mye som Padraig Harrington gjorde i 2006-sesongen i turneringer hvor det var samarbeid mellom European Tour og The PGA Tour i USA. På grunn av visse regler får ikke Tiger Woods godkjent sine seire på Europa Tour'en. Han burde kanskje ha vunnet begge titlene i år på Order of Merit - både i USA og Europa?

En annen sak er at Paul Casey bare fikk godskrevet 40% av den millionen euro han tjente i World Match Play på Wentworth. Han manglet bare 30-40.000 euro for å passere Harrington på pengelisten i Europa  

31.10 Michelle Wie med ny manager
Michelle Wie - vidunderbarnet fra Hawaii - har fått ny manager i Greg Nared. Han har sørget for å få Wie til Nike. Nå blir han hennes manager. For få uker siden skiftet hun caddie.

20.10 Ikke noe Solheim Cup i Norge
Det er kommet beskjed fra styret i Ladies European Tour til Oslo Golfklubb og Norges Golfforbund at Norge ikke er aktuell som vertskap for Solheim Cup i 2011. Det er kanskje like greit. Begynnelsen av september er etter Golfsiden.no's oppfatning for sent på året til å arrangere en slik turnering på den nordvendte banen av klimatiske årsaker.

Den begrunnelsen turneringsdirektør Mark Casey har gitt, er at LET ønsker at turneringen skal arrangeres andre steder i Europa enn i Norden. I 2003 ble turneringen arrangert i Barsebäck og i 2007 skal Solheim Cup spilles i Halmstad. Turneringen spilles spilles hvert andre år - hvert fjerde år i Europa. Det hadde blitt litt for mye av det gode om Norden skulle ha abonnement på å arrangere Solheim Cup. Det er ikke avgjort hvor i Europa Solheim Cup skal spilles i 2011. Skal vi tippe Syd-Europa?

16.10 Retief Goosen vant i Asia
Han slo Michael Campbell med tre slag i Asia Tourens: Volkswagen Masters-China. Turneringen ble spilt på par-72 banen Yalong Bay Go.
Her er de beste med innspilte dollar og scorer:
1. Retief Goosen, South Africa, $47,550, 64-65-67-71—267 -21
2. Michael Campbell, New Zealand, $32,550, 64-68-70-68—270 -18
3. Simon Dunn, Scotland, $18,300, 68-69-66-68—271 -17
4. Prayad Marksaeng, Thailand, $13,545, 74-70-65-64—273 -15
4. Yasin Ali, England, $13,545, 66-69-69-69—273 -15

11.10 Espen Kofstad god i USA
Espen Kofstad har begynt The University og Denver. Han ble nr. 4 individuelt etter runder på 65-72-69. Her kan du lese mer: Klikk her

11.10 Golfforum med utsatt påmeldingsfrist
Det arrangeres Golfforum i regi av NGF. Fristen for påmelding er utsatt til 20. oktober. Dette er årets viktigste møteplass for klubbens administrative og politiske ledere, junior- og eliteledere, sportsansvarlige, turneringskoordinatorer og representanter fra NGF. Du finner mer om dette på NGFs sider: Klikk her

02.10 Henrik - opp Jan-Are ned
Henrik Bjørnstad rykket opp to plasser etter helgens spill til 145. plass på pengelisten. Han trenger trolig 30.000 dollar til for å ende opp blant de 150 beste når sesongen er over.

Jan-Are-Larsen misset cutten i den store turneringen i Kasakhstan og rykket ned til en 25. plass å rankinglisten. Uten en topplassering i minst en av de to siste turneringene må han satse på kvalifiseringen til ET hvor han går rett inn i 3. og siste omgang. Peter Kaensche rykket opp til 55. plass og Lars Petter Brovold ligger på en 131. plass på rankingen på Challenge Tour'en.

29.09 Oslo GK letter på greenfee-restriksjonene
-
Vi åpner banen for "alle" resten av sesongen. Så lenge du har etablert handicap (hcp 36/hvitt kort) kan du spille når du vil på dagen. Tidsbestilling fra dagen før, sier sportssjef Tom Johansen i Oslo GK.

26.09 Bare tre turneringer igjen på Challenge Tour'en
Det begynner å haste for Jan-Are Larsen. Han har tre turneringer igjen å gjøre det på. Han må være blant de 20 beste. Da er han klar for Europa Tour'en neste år. Det er egentlig denne uken det gjelder . For dette er den største turneringen på Challenge Tour'en isolert sett med 300.000 euro i potten. Peter Kaensche og Lars Petter Brovold er også påmeldt i Kasakstan
 
25.09 Henrik Bjørnstad faller
nedover på pengelisten i USA. Han falt fem plasser til 147. plass.

25. 09 Jan-Are Larsen faller
Nedover på pengelisten på Challenge Tour'en etter siste helgs spill er han nå nr. 24 på listen. Peter Kaensche er nr. 59.

 21.09 Tom Lehman ba om unnskyldning til publikum
På onsdagens trening trente det amerikanske laget bare på innspill til greenene og nærspill. De mange  som hadde benket seg opp rundt utslagsstedene i det dårlige være,t var meget skuffet over ikke å få se Tiger drive sine lange utslag. Etterpå forsto Tom Lehman at dette var galt og ba om unnskyldning for at det amerikanske laget droppet spill fra utslagsstedene.

21.09 Henrik Stenson flytter til USA
Henrik Stenson, som venter barn med sin Emma om ikke lenge, skal bygge hus i Lake Nona området og spille på PGA Tour'en neste år.
 
19.09 Michelle Wie nr. 8 i verden - uten å få spille! Tutta nr. 55
Michelle Wie, som er for ung til å spille på LPGA Tour'en falt ned en plass på denne ukens verdensranking. Hun er nå nr. 8 på listen. Annika Sörenstam er i suveren ledelse. Suzann Pettersen er på 55. plass.
Michelle Wie har gjort det bra i Major-turneringene i år. Hun ble nr. 3 i US Open - to slag bak Annika Sörenstam. Nr 26 i British Open. Nr. 3 i Craft Nabisco Championship - et slag bak vinneren Karrie Webb. Nr. 5 i McDonald's LPGA Championship - to slag bak vinneren.
 
14.09 Bra tilbud på Oppegård
Oppegård GK tilbyr nå nye medlemmer gratis spill resten av sesongen hvis de melder seg inn i klubben nå. Her får du mer informasjon:
kontakt klubbsekretær Lill Faugli på tlf 66 81 59 90, eller mail: oppegardgk@golf.no

13.09 Laura Davies vil bytte til en sportsbil
Laura Davies vant den sammenlagte nordiske rundturen med solid innsats i de turneringene hun stilte opp i. Han vant også en Volvo. "Jeg vil gjerne bytte den til en sportsbil", sier Laura Davies til Golfsiden.com. Hun er meget bilinteressert og opptatt av raske biler.

12.09
Viasat med PGA Tour til 2012
Viasat, som i dag har rettighetene til PGA Tour'en, har sikret seg rettighetene til å sende golf fra PGA Tour'en helt fram til 2012. Amerikansk fotball står også på programmet - en idrett som får større og større oppmerksomhet i Norge.

12.09 Skins Game
Fred Couples, John Daly, Stephen Ames og regjerende mester champion Fred Funk skal spille LG Skins Game 25.-26. november.

11.09 Patty Berg er død
Den legendariske Patty Berg døde 10.09.06. Hun var med på å grunnlegge LPGA i 1950 og var banebrytende innen sin idrett. Hun vant mange amatørtitler og mange titler som profesjonell spiller - 60 seire hvorav 15 Major titler. Hun ble 88 år gammel.

10.09 Tutta med i Olympiatoppen
Suzann "Tutta" Pettersen er med i Olympiatoppens satsing i årene fremover. Dette er en satsing med en tidshorisont på 2-6 år. Visjonen er: ”Vi trener, coacher og forbereder oss best i verden”.
Her kan du lese mer


06.09 Thomas Bjørn bøtelagt
Thomas Bjørns sterke kritikk mot Ryder Cup kaptein Ian Woosnam er ikke gått upåaktet hen. Nå er han bøtelagt av Europa Tour'en og måttet be om unnskyldning for sine uttalelser. Se hva et svensk nettsted skriver: Klikk her. Se hva han skrev på sin egen hjemmeside først: Les mer
 

06.09 Fredrik Jacobsson må avslutte sesongen
Han har en vond sene i hånden. - Jag hittade en tung femkiloskäpp som jag tänkte kunde vara ett bra träningshjälpmedel för releasen i svingen. Så jag stod och svingade med den i några dagar och fick sedan ont i högerhanden, forteller han til det svenske golfnettstedet golf.se.. Nå er han nr. 90 på pengelisten hvilket holder til å klare kortet for neste år. Nå er det hjem til Sverige for å hvile seg i form til neste sesong.
 
03.09 Ryder Cup:
Det ble Darren Clarke og Lee Westwood som tok de to siste plassene. Ian Woosnam valgte rutine inn i laget på wild card-plassene. Resten av laget ble sik: Paul Casey, Luke Donald, Sergio Garcia, Padraig Harrington, David Howell, Robert Karlsson, Paul McGinley, Colin Montgomerie, José Maria Olazábal og Henrik Stenson.

28.08 Henrik Bjørnstad
er nå nede på en 140. plass på PGAs pengeliste. Det er ned fra 135. plass i forrige uke. Tiger leder selvsagt suverent med 7,6 millioner dollar - 1,5 millioner dollar mer enn en velspillende Jim Furyk. Will MacKenzie, som vant sist helg i Rono-Tahoe Open rykket opp fra 179. til 95. plass. (
Live scoring fra PGA Tour'en)

28.08 Lorena Ochoa
vant på LPGA Tour'en denne uken. Live scoring fra LPGA Tour'en

28.08 Skotsk seier i US Amateur
Det betyr at han får være med i mange av de aller største turneringene i verden. Han fikk oppmuntringer via SMS fra bysbarnet Paul Lawrie som vant The Open på Carnoustie i 1999.
"
Richie Ramsay, 23, of Scotland, won four of six holes with birdies to take a 3-up lead after 13 holes and then held on the rest of the way to beat John Kelly, 21, of St. Louis, Mo., 4 and 2, in the 36-hole final of the U.S. Amateur championship Sunday at Hazeltine National Golf Club.
Ramsay becomes the first Scotsman since 1898 to win the Amateur championship, earning a place in the next U.S. Open and British Open, and a likely invitation to play in the next Masters Tournament." (Kilde: PGA)

27.08 Henrik Bjørnstad vant 64-68-68
Det er klubbmesterskapet i Drøbak vi snakker om. Han slo storebror Marius som endte på andreplass.

24.08 Thor Böckman slutter som pro på Onsøy etter 7 år. Han skal jobbe sammen med sin bror Erik i Garderobemannen, og være mer sammen med familien sin. Thor Böckman har et herlig tilslag på ballen og har en fin evne til å lære bort golfens hemmeligheter. Nå er det slutt. Andre ting lokker.
Dermed blir trenerjobben på Onsøy ledig. Det er bare å søke. Regn med lange dager og lang sesong.

23.08 Cink og Verplank på Ryder Cup-laget
Det ble to veteraner som fikk friplassene av Tom Lehman

22.08 Henrik Bjørnstad
fikk ikke med seg køller og bagen med klær da han reiste hjem fra USA i forrige uke. Vi får håpe at han får køllene sine til neste turnering. Nå bruker han broder Marius' køller.

15.08 Bra tilbud på Kvitfjell/Hafjell
For kr 500 i året (!) kan du få spille på Hafjell /og eller Kvitfjell hvis du allerede er medlem på en av banene. Bra tilbud for dem som er i sonen. Les mer

14.08 Henrik nr 135
Henrik Bjørnstad er nå nr 135 på pengelisten i USA. I fjor hadde nr 150 på pengelisten 485.000 dollar. Henrik har til nå 421.000 dollar. Han må klare noen cutter hvis han ikke skal rase ut av topp 150 også. Er han blant de 150 får han en viss kategori på tour'en og får spille en del mindre turneringer neste år.

14.08 Heather Clarke er død
Fruen til Darren Clarke døde av brystkreft natt til søndag 13. august - 39 år gammel. Les mer her på PGAs hjemmesider

10.08 Morten Hagen:

Nr. 12 i Danmark
Morten Hagen har hoppet av Challenge Tour'en etter en meget skuffende sesong og startet nedover i systemet igjen. Denne uken spilte han i Danmark og ble nr. 12 etter runder på 70, 69 og 70 slag (-7) i Aller Masters i Hornbæk. Dette er en temmelig lett bane hvor Pontius Ericsson vant på 19 under par. Alex Sundsten ble nr 28 på 4 under par.

10.08 Ikke første gang, men andre gang!
Da tre nordmenn vant pro-am'en sammen med Jamie Spence, var det andre gang i historien at det ble norsk seier i en slik turnering. I følge golferen (som trodde at dette var første gang nordmenn vant pro-am på ET) vant Leif Eddy Iversen, Ole Petter Strand og Jaye Smith pro-am'en i KLM Open sammen med Jamie Spence sist onsdag. For et par år siden var en temmelig ukjent norsk golfspiller med på det laget som vant pro-am'en i forbindelse med Tenerife Open. Det var Asbjørn Ramnefjell som vant med den ikke helt ukjente Sergio Garcia på laget. Vi regner med at det kommer en korreksjon på dette.

10.08 Haien er på plass igjen
The Shark, Greg Norman, AUS, er tilbake etter ni måneders spilleavbrekk pga skader og operasjoner. Han stiller denne uken i The International bl. a. sammen med Phil Mickelson og Ernie Els.

10.08 Line Berg sist
Line Berg fra Skkjeberg hadde 84 på sisterunden i Øiaräd Open for damer og endte siste blant dem som klarte cutten. Det ble fransk seier gjennom Frederique Dorbes. Berg hadde rundene 78-70-84.

02.08 Oslo vant Jentegolf Scramble
Oslo GK sitt 2. lag vant tidenes første Jentegolf Scramble. 17 lag deltok i landsfinalen på Sorknes GK 1. august. Lagene i finalen har kvalifisert seg gjennom områdefinaler i hele landet. Bjørnefjorden GK og Vestfold GK endte på plassene bak. På vinnerlaget spilte Annette Holst, Eline Askeland, Thea Kristiansen og Julie Angerer.

02.06 Hole in one av 86 åring
Per Stenerud, fetteren til den mer berømte Jan Stenerud som sparket seg opp som kicker i NFL for en del år siden, fikk hole in one på det 5. hullet på Fet GK. Golfsiden gratulerer. Golfsidens redaktør spilte for øvrig golf med Jan Stenerud for mange år siden. Han var en meget god golfspiller også.

Til dem som ikke vet det: Man slår ikke hole in one. Man får hole one one. Tilsvarende: Man slår ikke et par. Man får en par.

28.07 Pris til Larvik
I en misvisende pressemelding heter det at det 11. hullet på Larviks fine golfbane er kåret til landets beste golfhull. Da trodde vi at det gikk på design, spillbarhet, naturopplevelse m.m.. Men neida. Det var kåringen av Norges beste GOLFGRESS! Kjempefint at Larvik fikk denne prisen, men best gress er langt unna det vi forbinder med et godt golfhull, selv om gresset og kvaliteten på jorda under er av vesentlig betydning.

Vi gjør oppmerksom på at vi her på Golfsiden synes det er forskjell på Norges beste golfgress og Norges beste golfhull. Etter vår mening er nr. 11 på Larvik et ganske godt hull, men greenutformingen kunne vært bedre. Det er for øvrig mange andre hull på Larvik som - fortsatt etter vår mening - er bedre enn det 11. hullet.

20.07 Dopingtesting i VM
Det blir testet i the World Amateur Team Championships i oktober i Syd-Afrika.

19
.07 The Open:
Bærum GK byr på storskjerm

Marius Thorp kommer fra Bærum GK. Hans hjemmeklubb skal i følge hjemmesiden sende hele The Open på storskjerm.
Her er menyen de fire dagene:
Restauranten serverer rimelige retter disse dagene fra kl. 13.00.
Torsdag 20 juli, Lasagne inkl. mineralvann kr. 75,-
Fredag 21 juli, Hamburger med mineralvann kr. 75,-
Lørdag 22 og søndag 23 juli, Indrefilet inkl. mineralvann kr. 95,-

17
.07 The Open:
Senden og Romero tok de to siste plassene
John Senden, AUS, vant John Deere Classic, mens Andres Romero, Argentina, fikk plass gjennom strålende innsats i Scottish Open. Kan han gjenta suksessen til Roberto de Vicenzo fra Hoylake i 1967 - sist gang The Open ble spilt der?

11.07 Groruddalen
:
3 x hole in one på en time!
Det svingte på Groruddalens golfbane sist torsdag. Tre forskjellige spillere som var ute på banen torsdag 6. juli om kvelden fikk hole in one. De hadde starttider tett ved hverandre innen en time. Pål Østlie fikk "HiO" på hull 3, Vibeke Nordanger fra Nittedal GK fikk "HiO" på hull 1, mens Helge A. Løkke fikk det hull 11 (2). "Jeg er litt usikker på om det er mange klubber som har opplevd det samme på en og samme dag! Vi gratulerer alle med en fin start på sommerferien, sier daglig leder Arne Giving.

03.07 Stadig nye rekorder
Golfsiden.no eller Golfsiden.com, om man vil, setter stadig nye rekorder. Hver måned opplever Golfsiden nye leserrekorder. Det gir inspirasjon til økt innstas og er til stor glede for redaksjon, annonsører og lesere. Det er mange måter å bruke tall på. Derfor lar vi de ligge i denne sammenheng. Golfsiden hadde kunnet flerdoble antall sideoppslag hvis vi hadde redigert å en annen måte. For eksempel skriver vi om en turnering over fire-fem dager på EN side - en artikkel - som oppdateres etter hvert i stedet for å skrive fem seks artikler om den samme turneringen. Juni måned viste flest antall besøkende for en måned noen sinne i Golfsidens 7-årige historie.

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tilbake til første side

 

 
 
Annonser
 

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com