l
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
   

Smånotiser

Småting fra før mars 
Småting mars april Småting mai juni 
Småting juli-aug

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

Hørt på TV: "Tiger Woods hadde sitt beste år som 11 åring. Da hadde hadde blant annet 32 seire og en flott kjæreste. Siden har det bare gått nedover".
 
 
Smånotiser
Tilbake til første side
Tidligere smånotiser: Fra 2000:
Småting fra før mars - mars april - mai juni - juli-august august-oktober - oktober-november
- desember
2001: 

januar og februar


Smånotiser mars og april 2001

* TaylorMade økte salget fra 124 til 145 millioner dollar i første kvartal. Tallene omfatter en økning på 57% i salget av trekøller og en nedgang i salget av jernkøller på 13%.

Wilson Golf fikk en nedgang i salget fra 69 til 56 millioner dollar i første kvartal.

* Sakset fra nettet:" David Casper, son of Billy Casper, pleaded guilty to 35 felonies in a 1999 crime spree that included burglarizing his parents' home and stealing a family car. The 28-year-old reportedly faces nearly 200 years in state prison when sentenced June 6." (Billy Casper er en av de store, eldre spillerne. Han er svært bekymret for sin sønn - som vi kan forestille oss.

* Sotenäs GK har tatt inn rundt 1,5 millioner kroner i slutten av april og har trolig to millioner kroner i kassa før noen av Østlandsklubbene åpner sine baner første helg i mai - i beste fall. Da gjør det ikke så mye om den våte banen blir oppgått og slitt. Men tar banen skade av tidlig åpning? Neppe. Når gresset først vokser, vokser det som kjent gjennom asfalt! Da spiller det liten rolle om noen golfere har tråkket varsom i graset. 

*
The USGA har mottatt  8.398 påmeldinger til the 2001 U.S. Open hvorav 2.045 via Internett!

* Callaway aksjen steg med 3,47 til 26,25 dollar 26.04 - trolig pga. gode salgsmeldinger og gode resultater.

* Callaway økte salget fra 197 til 261 millioner dollar i første kvartal.

* Adams Golf økte salget fra 15,9 til 20, 7 millioner dollar i første kvartal.

*
Det åpne britiske amatørmesterskapet er stort. Vinneren får være med i The Open (British Open) og US Masters. Norske deltakere i år på Prestwick og Kilmarnock Golf Clubs i Scotland 4 – 9 juni: Peter Kaensche, Hauger GK , Jan Are Larsen, Borregaard GK, Lars Petter Brovold, Onsöy GK. 

* Callaways aksjekurs 24.04 var 22,53 dollar.

* Liselotta Neumann fikk Wild Card til US Open i år. Hun har ikke spilt så bra. Det var Lotta Neumann som virkelig dro i gange det svenske golfeventyret på kvinnesden for 10-15 år siden.

* Utstyrstellingen the Shell Houston Open viste:
TAYLORMADE (57 drivere derav 29 360cc hoder. Totalt var det 99 woods)
TITLEIST/FOOTJOY (74 puttere, 88 baller, 86 hansker, 95 sko)
MIZUNO (29 jern sett)
CLEVELAND (143 wedger totalt)
TRUE TEMPER (112 wood skaft, 105 jernskaft)

* (20.04) Callaway aksjen er i 25,23 dollar.

*
The ROYAL CANADIAN GOLF ASSOCIATION's nye liste over drivere "that don't conform with its test measuring spring-like effect includes certain lofts of 
CALLAWAY's ERC and ERC II
DAIWA's G-3
DOGLEG RIGHT's HOG
GOLFSMITH's Killer Bee Stinger
Lynx Parallax Tour, Snake Eyes AerMet, and Snake Eyes Fire Forged
MIZUNO's 300E, 300R, T-Zoid Forged Plus 310 and 350
TAYLORMADE's R300, R320, and R360.

* Da Henrik Bjørnstad kom til Spania, var ikke køllene der. Han ble fortalt at de var kjørt rett til banen.

* 18.04: Melding fra Nes: Ja, selv om det for øyeblikket snør i Vormsund, så har rangen åpnet i dag. Poletter kan kjøpes på Shellstasjonen like før avkjøring til banen. (Kjell Arne Trondsen). 

* Hele 41 millioner i USA så på avslutningen av US Masters. Dette er det nest høyeste tallet gjennom tidene.

* The PGA utnevnte Mark McCormack (grunnleggeren av IMG)
som mottaker av organisasjonens 2001 Distinguished Service award.

* Callaway-aksjen steg med 1,50 dollar rik 24 dollar 17.04.

* En web-site som spesialiserer seg på golfcruise brøt sammen pga stor trafikk mandag 16.04. Bakgrunnen var en auksjon på eBay som førte til den voldsomme trafikken. Problemene som Golfohoy.com opplevde er nå løst.

* 2,7 millioner husstander så på første runde av US Masters – en økning på 4% fra året før.

Da TAYLORMADE vant driver-tellingen i US Masters, var det første gang selskapet vant en Major-telling siden the 1995 U.S. Open.

* (07.04) Bare to mann har muligheten til å bli de(n) første til å gå alle rundene i US Masters under 70 slag - DiMarco og Mickelson. Vi tror at bare Mickelson kan klare det. Da blir den siste av de fire store turneringen kvitt dette "stempelet" om at ingen har klart å gå fire runder under 70 slag i samme turnering. Det har nemlig skjedd i alle de andre Major-turneringene. 

* Golfjournalistikk er det ikke så mange i Norge som behersker - i hvert fall ikke blant vanlige sportsjournalister. Hva kunne vi lese på NRKs sportssider på tekst TV? "Vind og regn gjorde greenene "lettputtede" ", kunne vi til vår store forskrekkelse lese etter første runde i US Masters. Sannheten var den motsatte!!!. Det var nettopp vindstille og ganske pent vær som gjorde banen og greenene lettspilte og derfor lave scorer. At det hadde regnet tidligere i uken hører med til historien. Men ikke en regndråpe falt den dagen NRK tekst TV hadde sin banebrytende Golfrapport.

* Billettene til US Masters går for mellom 1000 og 2000 dollar på gatene i Augusta, meldes det fra den kanten.

* Det er visst noen i Norge som tror at åstedet for US Masters heter Augusta International. Selv om det er mange utenlandske spillere med i US Masters, heter banen Augusta National Golf Club.

* Den som har vunnet korthullskonkurransen på onsdagen før US Masters på Augusta har aldri vunnet US Masters de påfølgende fire dagene.

* Suzann Pettersen blir stadig bedre i sin skadete fot. Hun er klar for Europa Tour'en i midten av mai og skal også forsøke å kvale inn til US Open. Klarer hun det, vil det bety enormt mye for selvtilliten, men det skal godt gjøres etter det lange skadeavbrekket. Det ville glede alle golfinteresserte om hun klarte det. Vi trenger sårt oppmuntringer på det sportslige planet i norsk golf. Henrik Bjørnstads 4. plass i uke 13 var en flott oppmuntring!

* Vi merker oss at Henrik Bjørnstad spiller den nye Pro V1 ballen fra Titleist. Det gjør Per Haugsrud også. Cecilie Lundgren brukte denne ballen da hun fikk 2. plassen i vår på Europa Tour'en for damer. Suzann Pettersen skal prøve den før sin sesongstart, og det er store muligheter for at hun kommer til å bruke den hun også. 

* Callaway har inngått en avtale med Per-Ulrik Johansson om å spille med selskapets køller, baller og ha merke på bagen.

* SPALDING kan fortelle at J.L. Lewis skal spille den nye STRATA prototype ball
i the BellSouth Classic i uke 13. Ballen kommer ut til den vanlige spiller etter sommeren.

* The World Golf Foundation valgte inn Bernhard Langer til the World Golf Hall of Fame.

* Litt varme til helgen gjør at det blir mulig å spille på noen baner nedover svenskekysten. Hvilke? Litt uklart med oversikten enda. (28.03)

* Danny Edwards disket seg selv etter at han selv mente at han hadde slått på ballen mens den beveget seg på det første hullet. Litt selvransakelse etter runden førte til at han gikk til komiteen og disket seg selv. Han kunne sluppet unna med et straffeslag hvis han hadde "ordnet op" før han signerte scorekortet sitt.  

* JoAnne Varner ble disket da hun trodde hun slo sin ball out of bounds i Nabisco. Hun annonserte ikke at hun spilte en provisorisk ball. Det viste seg at den første ballen hadde truffet et hus og kommet tilbake på banen. Dermed ble hun disket. Golf is a tough life sometimes! Moralen er. Si alltid at du spiller en provisorisk ball når du gjør det what so ever! 

* Karrie Webb planlegger en 5 ukers ferie fra golfturneringer etter Nabisco-Major turneringen i uke 12.

* Gary Nicklaus og Jim Furyk er de to siste som er gått over til å bruke en lengre putter som har støtte med toppen av skaftet mot magen slik som Vijay Singh og Paul Azinger har vunnet turneringer med i løpet av det siste året. Dette er en mellomting mellom en vanlig og en lang putter. Hele tiden søker man etter bedre stabilitet i dette golfens viktigste slag.

* Greg Norman har solgt sin 150 fot lange yacht, men bare for å kjøpe en ny og større på 250 fot. Det heter "Aussie Rules" - intet annet..

* TITLEIST/FOOTJOY gjorde rent bord under utstyrstellingen i the Bay Hill Invitational med 40 drivere, 24 jernsett, 117 wedger, 59 puttere, 71 baller, 67 hansker og 76 par sko.

* The Tour Championship for 2000 vil komme til å bidra med over en milliard kroner i veldedighet.

* I Bay Hill Invitational (uke 11 ) brukte halvparten av feltet softspikes, mens den andre halvdelen frukte metal spikes.

* Terri Deeb vil motta $1.2 million fordi hun fikk redusert syn (mistet dybdesynet ) på det ene øyet da en ball traff henne mens hun sto på en green på Elks Lodge GC i Merrillville, Indiana. Dårlig banedesign med 8. green like ved siden av 1. fairway ble trukket frem som en av årsakene til ulykken. Banedesign, folkens, er ikke bare utforming av fairway, grener, bunkere etc, men også SIKKERHET!

* Patty Sheehan ble utpekt til kaptein for the U.S. Solheim Cup Team.

* Ryder Cup kaptein i 1999 Mark James (47) planlegger å være tilbake på Tour'en igjen etter sin sykdom. Han fikk testikkelkreft i fjor høst, men regner med å være i bra nok form til å være med i Volvo PGA Championship på Wentworth Club i mai. 

* De som vil spille ute, må reise ganske langt nedover mot Skåne. En rapport fra Helsingborg 14.03 viser at det har vært en snørik vinter og lite golf. Noen steder kan åpne i uke 11, men det blir ikke bra forhold før om et par uker - med værforbehold.

* Kølletellingen i the Honda Classic viste at TAYLORMADE hadde 61 drivere i spill. Titleist hadde 28 jernsett, 127 wedger, 70 puttere, 82 baller og 77 hansker (inkl. søsterselskapet FOOTJOY). Footjoy ble brukt av 93 spillere. 

* 32 spillere brukte den nye ERC II driveren i Qatar Masters i uke 10, deriblant Henrik Bjørnstad. 

* Den nye Maxfli Revolution Solid ball er kommet ut på markedet nå. Planen var april, men de klarte det altså tidligere (10.03)

* ADAMS GOLF omsatte for $42,449,000 i 2000 sammenlignet med $54,652,000 i 1999

* Henrik Bjørnstad kan fortelle at han bruker den nye ERC " driveren og slår 20-30 meter lengre. Da blir det langt!

* TAYLORMADE-ADIDAS GOLF økte sine inntekter med 35% til $409 million i fjor. 

* Buick har økt pengepremiene i 2001 Buick Open med $400,000 til $3.1 million. I fjor ga selskapet $550,000 til veldedighet i forbindelse med turneringen.

* Callaways aksjekurs er over 27 dollar og Nike er tilbake over 40 dollarsstreken igjen (08.03)

* Nike har inngått en omfattende avtale med David Duval om spill med ball, køller bag og klær. Han tester nå ut drivere og puttere. Han spiler nå med blade irons (model JDI01, som står for Just Do It).

 * NIKE GOLF har signert en avtale med den lovende australske 19-åringen Aaron Baddeley over tre år. Avtalen gjelder ball, sko og hanske. 

* Callayways aksjekurs har doblet seg i løpet av vinteren til 25 dollar, mens Nike i løpet av et par måneder har sunket fra 55 til 37 dollar. 

* Buy.com, som er hovedsponsor for "Challenge Tour'en" i USA har saksøkt PGA Tour for 400 millioner kroner for brudd på sponsorkontrakten ved at PGA Tour har inngått en avtale med USA Networks "as the exclusive operator of the PGA Tour's official online store". Det kan virke som om PGA Tour ønsker å få både i pose og sekk og sette sponsorer opp mot hverandre. Søksmålet på 400 millioner kroner kan bli en dyr pille å svelge. Kanskje vi kan lære noe av dette i Norge? 

* Sakset fra utlandet: On March 9, Jack Nicklaus will receive the Vince Lombardi "Award of Excellence" that honors those who've made a profound contribution to a profession, in a manner exemplifying the highest qualities of leadership and positive influence

* Det var 14% økning i TV-tittingen fra Nissan Open i uke 8 sammenlignet med året før - i USA. Hvor mange som fulgte sendingene på ViaSat Sport vites ikke.

* Utstyrstellingen viste at i Nissan Open (uke 8) brukte 27 spillere jernkøller fra TITLEIST, 69 brukte Titleist puttere, 85 balls og 83 hansker (inkludert søsterselskapet FOOTJOY). Cleveland vant wedgetellingen med 131 wedger. TAYLORMADE hadde flest drivere med 48.

Tidligere smånotiser:
År 2000: (mange artige saker)

Småting fra før mars 
Småting mars april  
Småting mai juni
 
Småting juli-aug
Småting august-oktober

oktober-november
desember
2001: januar og februar

tilbake til første side

 

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no