Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Smånotiser januar og februar 2001

Tilbake til første side

Tilbake til Smånotiser

Tidligere s
månotiser fra 2001: 
mars og april  
mai-juli
 
august
 
september-desember


Tidligere smånotiser: Fra 2000:
Småting fra før mars - mars april - mai juni - juli-august august-oktober - oktober-november
- desember 

Smånotiser januar og februar
* St. Andrews skal ikke søke Ryder Cup i 2009. Dette gjøres for at de andre skotske stedene skal få en bedre mulighet til å stikke av med dette prestisjefylte arrangementet. De andre interesserte er Carnoustie, Turnberry, Loch Lomond og Gleneagles. Ikke noen dårlige alternativer akkurat.

* Paul Azinger skal spille med de nye Liquid Metal wood'ene og driveren. an skal også bruke bag med logo samt logo på capsen. 

* Callaways aksjekurs er steget til 23,80 dollar (22.02).

* Slappe nordmenn?
Det ryktes at en rekke spillere ute i Europa mener at treningsiveren og sulten ikke er sterk nok blant de norske spillerne fordi de har et alt for godt sponsoropplegg. "Det spile ringen rolle om de misser cutten. De klarer seg fordi sponsorene betaler utgiftene". Er dette riktig, er det med på å skape en litt for slapp holdning og dermed svake resultater

* Henrik Bjørnstad har ristet av seg sin svake turnering sist helg og satser friskt i Caltex Singapore Masters i uke 8. Vijay Singh er den største stjernen, men turneringen har ikke verdens beste startfelt selv om over 20 turneringsvinnere stiller opp.

* Det var ikke lett for Joe Durant å holde pressekonferanse etter at populære Arnold Palmer hadde sagt sitt 17.02 etter at han "shot his age" på 71 slag. Durant hadde da selv satt en rekord på 29 under par etter fire runder. kke lett å komme etter Kongen. 

* Konen til Joe Durant ga sin mann noe å tenke på i 1992 d hun påla mannen å stase seriøst og kutte ut det søte liv. Han ble bedt om å holde seg borte fra golf i 6 måneder og starte serøst igjen. 
- Hun hadde mer tro på meg enn jeg hadde selv, sa Joe Durant. Omleggingen av livsstil og trening har gitt resultater 18.02.01 vant han Bob Hope Classic over 5 runder.

 * Det ble solgt 11,657,000 dusin Strata og Top-Flite golf baller av konsumenter i år 2000. Det var mest av alle ballmerker. 

* De fem som har den beste statistikken på kombinert statistikk fra Driving Distance, Driving Accuracy og Greens in Regulation er pr. 19.02.01 
1. Joe Durant 2. Tiger Woods 3. Brent Schwarzrock 4. Mark Wiebe 5. John Huston

* Blant de 128 startende viste utstyrstellingen i the Bob Hope Desert Classic at TITLEIST puttere ble brukt av 63 spillere, 76 spillere brukte TITLEIST baller, TAYLORMADE drivere var å finne i 44 bager, 71 brukte FOOTJOY hansker og 81 brukte Titleist sko. 

* Byron Nelson vil å årets US Masters spille i den første æresballen for siste gang - i følge ham selv. 

*
Nicklaus og Player kapteiner
Når Jack Nicklaus og Gary Player nå er utnevnt til kapteiner på hvert sitt Presidents Cup lag, betyr det at kapteinene på lagene høyst sannsynlig har vunnet flere Major turneringen enn alle de andre deltakerne til sammen. Les mer

* NIKE GOLF's første "tour staff bag" er kommet på markedet i uke 7. Den brukes av Greg Chalmers. Bagen er ikke ute i det vanlige markedet ennå.

* I USA er det opprettet (av USGA) et ressurssenter slik at funksjonshemmede skal få mulighet til å lære seg golf. Helt i tråd med det som NGF har begynt å interessere seg for. BRA!

* John Huston skal spille Liquidmetal Golf driver og woods og bruke bag'en deres. Dette er meget spennende køller som gir lange slag. Stibolt Norge-Ski er norsk importør. Bjørn Sætre på tlf. 22 51 03 50 kan mye om disse køllene.

 * Titleist hadde over halvparten spillerne i Greg Norman Holden International i Australia i uke 6 med 80 av 156 spillere. Top Flite og Callaway delte 2. plassen med 15 spillere hver, mens Nike hadde 13 spillere

* Tom Lehman har mottatt 2001 Golf Writers Association of America's Charles Bartlett Award. Denne hedersbevisning blir gitt til: "a professional golfer for his unselfish contributions to the betterment of society."

* Det skal bli lettere å få være med i British Open for dem som komme ri form rett før turneringen starter. Nye regler er på gang.

* Salget av golfballer sank med 3-4% i desember. Det hadde hovedsakelig sammenheng med at antall spilte runder gikk ned. Er det en langvarig tend?

* The New York Times Co. har inngått en avtale om å selge sine golfengasjementer Golf Digest, Golf Digest Woman, Golf World, Golf World Business og GolfDigest.com til Advance Publications. Prisen er ikke offentlig.

* Maxfli har inngått en avtale med Fred Couples som går over flere år. Avtalen omfatter, jernkøller, baller, caps og bag. Han har for øvrig spilt Maxfli ball siden 1988.

* David Duval spiller for første gang med Nike Blade jernkøller i uke 4 og var en over par etter to runder og misset cutten.

* Per-Ulrik Johansson skal operere øynene sine. Det samme har mange andre gode golfere gjort bl.a. Tiger Woods og Laura Davies. Operasjonen ble utsatt. Etter turen fra Hawaii var øynene for tørre. Øyedråper skal fikse det. Første helg i februar skal han spille den tradisjonelle 5 runders turneringen på Pebble Beach (AT&T). Se for øvrig han egen hjemmeside

* (26.01.01) Det blir arrangert golfturnering i Lofoten i helgen - på søndag. Lokal golfgründer og initiativtaker Frode Hov kan melde om fine forhold. - Jeg tok inn flaggene, men ble nødt til å sette dem ut igjen. For folk har ikke gitt opp å spille golf, til tross for årstiden, forteller Hov, som tok seg en rask tur ut til golfbanen i går ettermiddag for å sjekke forholdene. 300 medlemmer kan glede seg over vintergolf i det grønne - i Lofoten!

*
Andrew Magee fikk hole in one på et 332 yds par 4 hull under Phoenix Open 25.01.01! Ballen rullet inn på greenen, traff putteren til foranspillende Tom Byrum og gikk rett i hullet. Trolig for første gang i historien på PGA Tour'en så vi en albatross på et par 4 hull. Han avsluttet de siste 9 hullene med 7 - 2 - 1 - 4 på de fire siste hullene og fikk 66 slag til sammen!

* Formannskapet sa onsdag JA til golf på Nøtterøy. Kommunestyret avgjør saken 7. februar. Der er det mange pengesterke folk som ønsker seg en skikkelig golfbane. Det blir neppe vanskelig å komme opp til finansieringen til dette prosjektet. Det har vært arbeidet i lang tid med dette prosjektet. En av ildsjelene er Johan Tanum som tidligere bl.a. har vært pro på Borre i Vestfold.

* EM for Mid Amatør går av stabelen 7. - 9. juni i Tyrkia. 
Fra NGF har vi fått flg. detaljer: 
- påmeldingsfrist torsdag 10. mai 2001
- du må være 35 år eller eldre (ha fyllt 35 år før 7. juni 2001)
- turneringen spilles over 54 hull (3x18)
- Cut etter to runder
- handicapgrense for påmelding er 6
- Startkontigent er 80 Swiss francs

Ta kontakt med NGF v/Thore Wilhelmsen for ytterligere informasjon og påmeldingsskjema.

* Adam Scott, forrige ukes vinner på Europa Tour'en reiste hjem til Australia pga kneskade og stiller dermed ikke opp i Syd-Afrikas Åpen Mesterskap denne uken 24.01.01.

* Grønt kort? Vi så ved et besøk på Bærum Golfsenter at det bare er å melde seg på grønt kort kurs. Det er det sikkert også på de andre golfsentrene. Orienter deg på INNENDØRSGOLF

* CALLAWAY GOLF økte omsetningen til $840.4 millioner i 2000 fra $719 millioner i 1999. Tallet inkluderer $416.2 millioner i salg av metalwoods og $310.2 millioner i jern.

* The USGA har gjort Arnold Palmer ”mindre synlig” når det gjelder rekruttering, men understreker at Palmer fortsatt vil fungere som ”volunteer national chairman of its Members Program”.

* Jesper Parnevik kvitter seg med sin caddie, Lance Ten Broeck, etter den andre runden på Hawaii. Ten Broeck har selv spilt på PGA Tour'en. Jesper Parnevik vant Greater Greensboro Open i 199. Det var første gangen at Ten Broeck gikk caddie for Jesper.

* I Sony Oen var det 65 spillere med soft spikes og 49 med metallpigger

* Donald Trump har utestengt Cyril Wagner fra alle sine eiendommer over hele verden etter at sistnevnte slo i hjel Donalds 25 kilo tunge, sorte svane på Trump International GC i West Palm Beach. Svanen var en gave til Trump.

* Kølletellingen uke 3 på Tour'en:
Her er oversikt over vinnerne i de enkelte kategorier. Kølletellingen i forbindelse med the Tucson Open viste at CLEVELAND hadde 145 wedger, MIZUNO hadde 28 jernsett, TITLEIST hadde 88 baller og 71 puttere). TAYLORMADE hadde 51 drivere.

* TRUE TEMPER er kommet med Rxi wood shaft with BiMatrx Technology. Denne teknologien kombinerer: ”a graphite shaft body with a steel tip section” som det heter på originalspråket. Produktet veier 75 gram.

* Etter de nye uttakingsreglene for landslagene har alle muligheter til å skaffe seg en landslagsplass gjennom uttakingsturneringer. I praksis blir det likevel landslagskandidatene som legger beslag på plassene. Kanskje med en overraskelse fra en eller flere som har fått trent godt i USA eller andre steder i løpet av vinteren.

* Bilulykke stoppet Kim Williams etter at hun hadde spilt på 72 slag i helgens LPGA turnering. (14.01) 

* Donald Trumps sorte svane ble drept av en golfspiller på det 17. hullet på Trumps bane i Florida i følge VG. 

* Suzann Pettersen skal gå med krykker noen uker da det ble oppdaget et lite brudd i foten. Det skal ikke forsinke sesongstarten - bare ødelegge noe av forberedelsene.

* Phil Mickelson mener at det blir mange nye turneringsrekorder i år pga. bedre utstyr. Ballene er blitt bedre og man kan slå inn mot greenene med 7'er og 8'ern i stedte for 4'er og 5'er jern. Det blir stor forskjell i lengden på birdieputten. Men puttene skal fortsatt senkes for å sette nye rekorder.

* Brian Watts - nr. 2 i The Open i 1998 har operert hoften sin og blir borte fra golf i to måneder. Han brukte sammen kirurg, Dr. Marc Philippon, som Greg Norman og Jesper Parnevik. 

* TITLEIST har kontrakt med Mark O'Meara i forbindelse med Pro V1 ball og køller, caps, bag og hansker samt Footjoy sko.

* American Express forlenget Tiger Woods' kontrakt som global talsmann frem til midten av 2007.


* På PGA Tour’en var det 15 land representert blant de 125 beste: United States, South Africa, Fiji, Canada, Sweden, Australia, Zimbabwe, Paraguay, Japan, New Zealand, Spain, France, Trinidad & Tobago, Mexico og England.

* ANZ Bank er blitt sponsor for the Australian Ladies Masters på the Royal Pines Resort på the Gold Coast, Queensland i prerioden 8-11mars 2001. Her starter våre kvinnelge proer sesongen. 

* Jim Sheet fra Chattanooga, Tenn., en vanlig 10 handicapper, spilte på offentlige baner frem til 1999. Da vant han plutselig 33 millioner dollar i cash i et lotteri og kjøpte seg en egen golfbane for 2 millioner dollar. Aldri mer greenfee på den mannen.

* Jarmo Sandelin ble pappa i nyttårshelgen sammen med samboer og caddy Linda.

* Lee Westwood slo den vinnende Solheim Cup damelaget i kampen om Golf Writers' Trophy. 

* Nike aksjen har steget til 55 dollar etter å ha ligget rundt 40 dollar lenge i fjor høst. 

* Curtis Strange er i Australia første uken i år 2001, men ikke som spiller. Han skal kommentere for ABC Sports som golfanalytiker. Han er som kjent Ryder Cup kaptein i år.

* Vijay Singh skal servere thai-mat under Champions Dinner på Augusta dagen før US Masters starter. Det er tradisjon at fjorårsvinneren bestemmer menyen. Kanskje ikke alle pleier å spise thai-mat før en viktig turnering? Til dem som har svak mage: Ta med matpakke!

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

Tilbake til første side

 
 
Annonser
 

 


Henvendelser annonser:
ar@golfsiden.com