Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Smånotiser januar og februar 2001

Tilbake til første side

Tilbake til Smånotiser

Tidligere smånotiser: Fra 2000:
Småting fra før mars - mars april - mai juni - juli-august august-oktober - oktober-november
- desember 

2001: januar og februar mars-april
Smånotiser mai - juli

* Suzann "Tutta" Pettersen reiser ikke til USA for å forsøke å kvalifisere seg fro LPGA Tour'en. Foten hennes er ikke god, og hun må bruke tape hver gang hun spiller. Dermed blir det vare Cecilie Lundgreen som forsøker seg på toppdivisjonen i damegolf - foreløpig.

* Natural Golf har sertifisert 18 nye instruktører og har nå 150 på verdensbasis.

* Den TV-sendte foursome-matchen "Battle at Bighorn" mellom Annika Sörenstam/Tiger Woods mot Karrie Webb/David Duval ble ingen suksess. Det ble det laveste seerantallet i løpet av de tre årene slike oppvisningsturneringer har vært vist. 

* Innendørs driving range i Los Angeles:
"A four-story indoor driving range opened at the new shopping and spa complex Aroma Wilshire Center in West L.A. The range features 60 hitting decks, automatic tees, and computer-aided swing analysis, but only a 150-yard capacity.

* Callaway-aksjen sto 31.07.01 i 15,58 dollar og Nike-aksjen var kommet opp i 47,46 dollar.

* (31.07) Vibeke klarte å kvalifisere seg for British Open for damer denne uken. Hun spilte på en under par mandag.

* Det ble spilt 339.057 runder med golf på Myrtle Beach i Juni. 

* Adams Golf økte sitt salg fra 12,4 til 18,8 millioner dollar i 2. kvartal. 

* Callaway solgte for 254 millioner dollar i 2. kvartal mot hele 290 millioner dollar i samme periode i fjor. 

* Nostalgi 26.07.01:
Charlie Wood, owner of WOOD BROS. GOLF, reported that he will produce his last run of persimmon drivers next month.

* Henrik Bjørnstad fikk Albatross da han senket andreslaget på det 16. hullet (par 5) på Grenland lørdag. Det samme skjedde for Greg Owen i The Open lørdag på det 10. hullet. Vi hadde likt det bedre om Henrik hadde gjort denne prestasjonen i The Open!

* (19.07.01) Henrik Bjørnstad spilte Borre golfbane på 62 slag på en treningsrunde tirsdag. Vi er av den oppfatningen at han burde stilt opp i kvalifiseringen sist søndag og mandag slik som finske Mikko Ilonen gjorde. Ilonen lå på andreplass etter første dag i The Open. 

* Gary Player har signert en avtale med Caalaway om å spille både ball og køller fra dette selskapet. Gary Player er en av verdens 10 beste spillere gjennom tidene. Han er den som kanskje har trent mest fysisk og er i god form til tross for at han har rukket å bli 65 år gammel. Det sier litt at Callaway har valgt å satse på ham i den alderen!

* Seve Ballesteros har vunnet The Open to ganger på Royal Lytham & St. Annes

* Cecilie Lundgreen skal forsøke å kvalifisere for LPGA Tour'en. Hun reiser over dammen i midten av august.

* Norges Golfforbund har nå 90.000 medlemmer. Dermed seiler golf opp som den 3. største idretten i landet etter fotball og ski. Nå begynner det å svinge for alvor rundt golfsporten. 

* Ernie Els måtte melde avbud til Skottish Open pga. dårlig rygg. Han er meget skuffet selv over å ikke være i stand til kunne forsvare sin tittel. 

* Om det er forskjell på dame- og herregolf? Banen på Europa Tour'en for damer er i denne uken 5779 meter lang og par er 73. Det lengste par 4 hullet er 355 meter. På herrenes Europa Tour er lengden 6607 meter og par er 72. Det korteste par 4 hullet 361 meter.

*TV2 på jordet: Henrik Bjørnstad SLÅR BIRDIE sier man i TV" når Henriks gode prestasjoner fra Europa Tour'en skal formidles. Terminologien er ikke særlig god  når man ikke kan noe om golf i TV2. Der sier de at golf er for kjedelig til at de vil satse på sporte. Pipa får en annen lyd nå når "Tutta" og "Henning" får bedre sving på køllene. Ja, på norsk TV klarer man ikke en gang å finne ut at vår storspiller heter Henrik og ikke Henning. At Suzann "Tutta" Pettersen blir rapportert å være fra Bærum er vel bare noe vi må leve med. Hun kommer fra Oslo og spiller for Oslo GK. 

* I "skolelandskampen" i Five Nations Cup på St. Andrews (ikke The Old Course, men New Course) tapte Norge for Sverige og Skottland onsdag, men vant sensasjonelt over Wales og selveste England torsdag. Meget bra Her er laget

'*Når endelig golf ble nevnt i Sporten etter Dagsrevyen 05.07.01, etter at Henrik Bjørnstad ledet etter første runde, ble han kalt Henning Bjørnstad. Slik er det når du ikke er fotballspiller. Da kan journalistene også navnet på kona. Til orientering er Henrik ikke gift.

* Familien til en gutt som ble truffet av lynet og fikk en varig hjerneskade i fjor, har gått til søksmål mot Windrose GC i Houston. Klubben burde ha installert lynavleder utstyr, mener familien. Klubben hevder at den advarte gutten tre hull før lynet slo ned.

*
Chris Crabtree, en pro på Christiana Creek CC, Indiana, USA, spilte 504 hull 25.06 og samlet inne 25.000 dollar til et godt formål. Det tok 16 timer og 118 minutter å spille de 504 hullene. Crabtree brukte en "super-charged cart" på sin vei rundt banen og hadde et gjennomsnitt på 74,5 slag på rundene. 


* Både det svenske og det norske herrelaget spiller for å vinne EM i Sverige rett etter St. Hans. Begge lagene kan ikke vinne, men begge har svenske landslagssjefer. Vi er spent på denne viktigste seansen for norsk amatørgolf i året sesong. Golfsiden.no skal følge med for deg. Det kunne vært moro med en norsk seier over seierssikre svensker på hjemmebane i en match mann mot mann, men svenskene er trolig for sterke. Men på en god dag for de norske? 

*
Ernie Els har fått vondt i ryggen og trakk seg fra Buick Classic. Han stiller til start i begynnelsen av juli i Scottish Open. Det nærmer seg The Open. Den turneringen har han lyst til å vinne.

* (21.06) 2.758 jenter og gutter konkurrerer i USA i ulike stater for å få kvalifisere seg for den andre U.S. KIDS Golf World Championship.

* NBC's TV-rating i US Open helgen falt med 20% sammenlignet med da Tiger Woods vant den uspennende turneringen på Pebble Beach i fjor. i År var det uhyre spennende. Det hjalp ikke. Tiger rules!!! 

* Preikestolen GK utvider fra 6 til 9 hull. Det kan bli spillbart i august med værgudenes hjelp.

* Mathias Grønberg ble tredjesist (ca. nr 75) blant de som klarte cutten, men tjente likevel over 80.000 kroner i US Open. Det er mer enn det vinneren i World Cup i skiidretter som regel får. 

* Golfforbundet fikk gjennomslag for sin IT-tankegang. Dette har vært en mye tøffere sak enn de fleste har visst. Hvordan problemene rundt de store tapene som truet, er løst kjenner vi ikke til i detalj på det nåværende tidspunkt, men det er foregått mye i kulissene som vi neppe får høre om noen gang. Vi får håpe på at dette potensielle kostnadssluket får en lykkelig utgang slik at vanlige golfspillere slipper å betale det som evt. måtte komme av regninger i ettertid.

* Miklagard åpnet 16.06. De første 9 hullene er åpnet på Miklagard golfbane. Det skal bli spennende å se hva dette har å si for aksjekursutviklingen fremover. Banen konkurrerer både med Hauger (kr 45-50.000) og Losby (60-80.000 kroner for en aksje). Foreløpig er banen åpen kun for medlemmer og gjester.

 * Brev fra Per Ersfjord 15.06: Golfgruppen i Aker Offshore Partner AS arrangerer Golfmaraton fredag 15.06. Det spilles på 5 baner, 9 hull på hver. Starten er kl 1600 på Sandnes og Sola GK, fortsetter så på Stavanger GK, videre til Randaberg GK. En to timers pause fra kl 1200 til 0200 for bespisning etc. Så fortsetter matchen på den nye banen til Jæren GK på Bryne for så å avsluttes med de siste ni hullene på Sola GK. I mål ca kl 0800! Frokost og premieutdeling I Sola GK's klubbhus. 16 stk er påmeldt. Flere står på venteliste, ideen har fenget og det blir nok flere turneringer som denne. 

*På Westport GC i Denver, Colorado, druknet en person som dykket etter golfballer i en grumsete dam.

* 12. juni sto Callaway-aksjen i 16 dollar og Nike-aksjen i 41,20

* Kølletellingen på
the FedEx St. Jude Classic viste det mest brukte utstyret blant spillerne: 
TITLEIST/FOOTJOY (72 puttere, 88 hansker, 93 baller, 105 sko)
TAYLORMADE (61 drivere) 
MIZUNO (32 jernsett)
CLEVELAND (143 wedger).


* Mange har mottatt golfmeldinger fra CNN (trolig i samarbeid med VG). Denne tjenesten er nå nedlagt. Kanskje like greit. Kunnskapene om golf var svake og dette nettstedet fungerte bare som et "avskrivningsbyrå" - slik som mange andre nettsteder. Golfsiden.com bruker også mange eksterne kilder, men håper på at leserne setter pris på litt norsk know how også. Det er lettere å kopiere enn å skape. Slik er det bare.

* Callaway aksjen falt med nesten 3 dollar til 18,46 7. juni, mens Nike aksjen steg med nesten en dollar til 42,34.

* Torstein Nævestad, Oslo GK, og Arne Sverre Salvesvoll er tatt ut til EM på Ljunghusen, Sverige i juli etter fin innsats i Norges Cup'en.

* Sporting News har artikkelen om den 11-årige piken som ønsker å bli den nye Tiger Woods. Her kan du lese hele saken

* På Skoger golfbane i Drammen kan du leie en golfbil for 250 kroner. Dette er det mange som setter pris på. Svært mange golfspillere har vanskeligheter med å gå en mil for å spille en runde.

* Tiger Woods har nå klart cutten 69 ganger på rad. Vijay Singh og Hal Sutton er de neste på listen over flest ”cuts made” på rad med 17!

* Hele fem svensker får være med i US Open: Jesper Parnevik, Gabriel Hjertstedt, Jarmo Sandelin, Mathias Grönberg og Pierre Fulke.

* Vibeke Stensrud er den eneste av de norske damene som får spille i Evian Masters (foreløpig). Hun er med takket være sin fine fjorårssesong hvor hun hadde mange gode plasseringer. Turneringen går 13. - 16. juni.

*
ORLIMAR GOLF utnevnte 101-årige Harold Stilson til "honorary staff member" etter at han fikk hole in one på Deerfield CC (Deerfield Beach, Fla.) med et Orlimar 4-jern.

* Neppe Ryder Cup på Henrik Bjørnstad 29. mai lå han på 107. plass på listen. De 10 beste får være med. Nick Faldo - "Ryder Cup-kongen" er nå oppe på en 18. plass 88.000 pund etter Colin Montgomerie på 10. plass.

* Greg Norman spiller sannsynligvis ikke i US Open i år. Han er ikke kvalifisert og er avhengig av en spesiell invitasjon. Han har dessuten lovet seg bort den siste dagen i US Open

* Tiger Woods ble tildelt "Idrettens Oscar" ikke minst for sine fire siste Major seire. De sterkeste konkurrentene var Michael Schumacher og svømmeren Pieter van den Hoogenbad.

* Norsk Senior Golf er delt inn i ni regioner. Dette gjelder herrer - old boys - over 55 år og damer over 50 år. Likestilling? Nei - ikke i golf!

* Cleveland Golf er nå kommet med en website spesielt beregnet på venstrehendte.

* Ely Callaway har pensjonert seg og overlatt roret til
Ron Drapeau som "president and CEO".

* Per Haugsrud skal spille turnering igjen siste helg i mai. Vi får håpe han er godt forberedt. Vi trenger flere enn Henrik Bjørnstad på Europa Tour'en. Det er fryktelig tøft å komme tilbake, men Per er en tøffing - hvis han orker å satse.

* Suzann Pettersen gikk 3 over par i en kvalifiseringsturnering til US Open for damer og fikk seg en fin gjennomkjøring før Europa Tour'en starter 17. mai i Italia.

* SPALDING satte i gang sitt National Club Demo Day program 4. mai for å markedsføre BEN HOGAN og TOP-FLITE XL 2000 kølleseriene på mer enn 1.000 baner. Det er innleid 35 tekniske eksperter for å lede demonstrasjon dagene og club fitting seansene.

* Callaway-aksjen falt med over 2 dollar til 23,75 dollar 4. mai.

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

Tilbake til første side

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no