Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Smånotiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

Hørt på TV: "Tiger Woods hadde sitt beste år som 11 åring. Da hadde hadde blant annet 32 seire og en flott kjæreste. Siden har det bare gått nedover".
 
 
Smånotiser
Tilbake til første side
Tidligere smånotiser: Fra 2000:
Småting fra før mars - mars april - mai juni - juli-august august-oktober - oktober-november
- desember

Smånotiser fra 2001: 
januar og februar
mars og april mai-juli august

Smånotiser september-desember 2001

* For 5. året på rad tjente Greg Norman mest blant australske idrettsstjerner. Han tjente 225 millioner kroner. Slett ikke verst tatt i betraktning av at han hadde en svak sesong på golfbanen.

* Har du husket å levere inn handicap-kortet til din hjemmeklubb? Det må du for å få nytt i 2002. 

* Tiger Woods kommer høyst sannsynlig ikke til Norwegian Open til sommeren. Han er opptatt med andre gjøremål.

*
Siste nytt fra Herdla golf: 
LYSPREMIERE
21. des. kl. 18.00 ble flomlysene tent på vår drivingrange. Solen snudde som kjent også på denne dagen, så det går bokstavelig talt mot lysere tider for golferne.

Anlegget vil foreløpig holde åpent til kl. 21 alle dager unntatt lørdager. Lørdager åpent fra 09-17. 
6 hulls bane med vintergreener holder åpen til det blir mørkt.

* Greg Norman er invitert til å være med i US Masters selv om han ikke er kvalifisert. Han har vært nære på å vinne flere ganger, men ikke klart å sikre seg en livslang startlisens i denne prestisjetunge turneringen gjennom å erobre den grønne jakken som alle vinnere får under premieutdelingen av forrige års vinner.

* Det var ingen bombe at Tiger Woods ble utpekt som Player og The Year - selv om han "bare" vant fire turneringer i 2001. Allan Doyle og Annika Sörenstam vant på Senior Tour og på LPGA Tour.

* Tiger Woods har vunnet Deutsche Bank – SAP Open TPC of Europe to av de tre siste årene. Han kommer tilbake til St Leon-Rot i Heidelberg 17-20 mai 2002 for å fortsette sin fine serie av plasseringer. Lee Westwood vant i 2000.  

* I uke 50 spiller Tom Selmer, Thomas Hansen og Anders Eriksen EM for instruktører i Spania. Turneringen starter 12.12.

* Niclas Fasth får være med i US Masters andre uken i april fordi han er blant de 50 beste på verdensrankingen

* Peter Hedblom klarte i år å spille seg tilbake på Europa Tour'en via Challenge Tour'en. Han spilte en oppvisningkamp i ishockey og brakk begge bena i leggen (skinnbenet og leggbenet). Han kan ikke begynne å trene igjen før i januar. Spørsmålet er om dette setter ham så langt tilbake at ikke klarer å etablere seg på Europa Tour'en igjen.

* Nike Golf har gjort avtale med Mark Brooks, John Cook, Glen Day, Brian Gay og Franklin Langham om å spille med selskapets nye køller fra neste sesong. Avtalene er flerårige uten at andre detaljer er sluppet.

* Mange spennende navn på kvaliken til PGA TOUR'en. Følg med på LIVE SCORING i uke 48

* Jack Nicklaus skal lage tre baner på Den Dominikanske Republikk langs kysten på Cap Cana. Det blir ikke billig, men sikkert veldig bra!

* UPS Warberg Cup - fetteren til Ryder Cup - ble en suksess i uke 46 på Kiawah Island, Syd Karolina, med Arnold almer og Gary Player i spissen. USA slo resten av verden med 12,5 - 11,5. Les noen betraktninger rundt denne hyggelige Ryder Cup- fetteren Les mer

* Meget vellykket World Cup i Japan Les mer

* LIQUIDMETAL GOLF har reorganisert og skifter fokus bort fra kølleproduksjon. Selskapet velger i stedet å la andre produsenter bruke den knallharde legeringen (metallet) som kjennetegner selskapet. 20 mann mister jobben i samme slengen. 

* Problemene i PGA Norge er langt fra løst, men det kan se ut som økonomien ikke er så ille som først antatt. Det skal ikke være ført regnskap etter at PGA skulle skifte over fra daglig leder Erlend Wiiks far som regnskapsfører til en annen. Her ble båndene naturlig nok for tette. Dette regnskapsførerskiftet skiftet skal ha funnet sted i april/mai.

* En del "veterans" likte ikke at flaggene på en bane i Søndre Florida ble byttet ut med amerikanske flagg. De likte ikke at golfspillerne la flaggene på bakken under spill. De amerikanske flaggene er nå skiftet ut med de gamle igjen. 

* Suzann Pettersen har fått en skade i albuen og må fjerne en liten bensplint. Det gjør at hun går glipp av viktig oppkjøring foran sesongen. Hun skulle til Spania, men dette må nå utsettes.

* Da
Tom Carter kunne vise opp 312 yards i gjennomsnittlig lengde på sine driver på Senior PGA Tour (over 50 år), var det lengre enn de lengste på PGA Tour'en og buy.com-tour'en. Det sier nok mer om målemetodene, hvor hardt det er i bakken på Senior Tour'en og hvilke hull drivene måles enn om hvem som slår lengst. Likevel: Ingen tvil om at Tom Carter slår langt, men han slår ikke lengre enn for eksempel John Daly i en duell. Det kan vi vede ganske mye på!

* Senior Tour'en skal bli mer publikumsvennlig neste år med muligheter for publikum til å gå innenfor repene og utvidet kontakt mellom publikum og spillere. Det blir clinics og muligheter til å gå caddy for spillerne på treningsrundene. 

* Todd Barranger (32) har hatt testikkelkreft og vært borte fra golf i flere år. Nå forsøker han å få kortet på PGA Tour'en etter å ha vært borte fra tour'en i 7 år. Han fikk kreft i 1995 og tilbakefall i 97. Nå er han på 15. plass på buy.com-tour'en. De 15 beste får kortet for neste år, men sesongen er ikke over. Klarer han å komme tilbake?

* Per Haugsrud skal spille en turnering i Japan uken etter World Cup som han skal spille sammen med Henrik Bjørnstad i uke 46 (15. - 18. november

*
Greg Norman og Nick Faldo, de to som kjempet så durabelig den siste dagen i US Masters i 1996, har ikke kortet for PGA Tour'en neste år. 

* ADAMS GOLF hadde en omsetning på $6,689,000 i kvartalet som sluttet 30. september sammenlignet med $8,560,000 året før

* Line Berg starter i kvalet for damenes Europa Tour 30.10
* Jim Rhodes vant sin første (etterlengtede) seier på Europas senior tour.
* Mindre spill for HAIEN pga mer arbeid utenfor golfbanen
* Øyvind Rojahn ble beste norske pro i EM for klubb-proer i Italia. Han ble nr. 30 og eneste nordmann som klarte cutten. Eirik Walle, Derek Crawford og Thomas Hansen kom ikke videre. 

*
Inland Marketing reported that is suing TAYLORMADE for breach of contract, breach of good faith, and price discrimination. A TaylorMade-adidas Golf spokesperson said "Unfortunately, as this case is currently pending, we legally cannot comment on its specifics."

* (26.10) PING har meldt at i følge an rapport fra GOLF DATATECH var selskapet det beste når det gjelder custom fitting av jern, drivere og puttere. 

* Det er 35 baner som ble påbegynt i september i USA. 

* De beste spillerne mottar mange fanbrev daglig. Nå har frykten for miltbrann ført til at noen ikke vil ha brevene åpnet, at ukjente brev blir returnert, at plasthansker tas i bruk, ja man blir mye mer forsiktig med posten. Terroren setter sine spor også i fan-mailen i følge pgatour.com.

* Visste du at Malcolm Mackensey i uke 43 er med i sin Europa Tour turnering nr. 500? 

* Usikkert om Tiger Woods reiser til Japan og World Cup i november. Det avhenger av den politiske utviklingen og krigen i Afganistan.

* Artiklene i Dagens Næringsliv (DN) om at det jukses med medlemstall føyer seg pent inn i rekken av journalistiske feilgrep og manglende research fra den kanten. Har du tenkt over hvor ofte du oppdager at det er feil det som står i avisene om ting du selv har litt greie på. Hva da med alt det det du ikke har særlig greie på. Svært ofte er det hele preget av lettvintheter og masseproduksjon. Når journalisten ikke har giddet å undersøke hvorfor det er rundt 100.000 golfspillere og bare 50-60.000 i opplag i Norsk Golf, kunne han kanskje ringt til Norsk Golf og fått vite sammenhengen om at det bare sendes et blad til hver hustand og ikke til de andre hustandsmedlemmene som også er medlem i en golfklubb. En annen sak er at det i DN kan synes som om en rekke klubber jukser med tippemidler. Problemstillingen oppstår ikke før klubbene eventuelt omgjør sine andeler (gjerne lån) til omsettelige andeler til markedspriser - for å si det litt upresist, men langt mer nyansert enn det DN har klart å hoste opp. Det er ikke juks før man har jukset.

* Dunlop saksøker Callaway. Her er saken:
DUNLOP SLAZENGER GROUP AMERICAS filed a federal lawsuit on seven counts against CALLAWAY GOLF, alleging that Callaway used DSGA's proprietary techniques and confidential golf ball recipes and formulations to enter the ball market and develop its ball portfolio.

* Det skal bygges ny bane like ved Hønefoss. Det er omtrent 20 minutter fra Tyrifjord og 45 minutter fra Sandvika. Web-adressen ligger under norske baner

* Norges Golfforbund har ledige stillinger for en konsulent (konsulent innen området kommunikasjon/marked) og en konsulent som skal være med å utvikle NGFs organisasjon og til å betjene medlemsklubbene.

* NM i 2002 er tildelt Arendal GK. Da blir det sikkert en fin trimming av banen. Slike mesterskap pleier å bli et fint mål for klubb og banemannskap. Det var tilfelle på Grenland i fjor som kom opp med en bane i svært god stand!

* Seve Ballesteros har problemer med å finne formen tilbake. Han er langt nede på rankinglistene, men er uhyre populær. Han har takket ja til å være med blant de 12 som får spille Cisco World Match Play Championship på Wentworth i uke 41, selv om han er nr. 260 på Order of Merit

* CALLAWAY has sued DUNLOP SLAZENGER GROUP AMERICAS, claiming that its April 10 patent fora "ball with aerodynamic surface on a polyurethane cover" is being infringed by the MAXFLI A10. DSGA issued a statement claiming it denies these "unfounded allegations."

*
Bra Skins Game med Tiger, Monty, Haien og Jesper Parnevik går av stabelen den siste helgen i november. En million dollar skal deles ut, og 20% går til et fond som skal hjelpe de som ble skadelidende i terroraksjonen 11. september. I fjor fikk Monty en sjekk på en halv million dollar i denne turneringen.

* On Oct.10, TAYLORMADE will launch an ad campaign for its 200 Steel drivers, coinciding with the product's mid-month delivery to retail.

* SPALDING reported that it's negotiating with a group of bondholders to recapitalize its debt and equity structure, and will thus not make an interest payment due to the bondholders, taking advantage of the 30-day grace period afforded by the indenture while it negotiates the recapitalization.

* Det er klart at Ryder Cup spilles på The Celtic Manor Resort i Wales 2010 og Gleneagles i Skottland 2014. Dermed kan ikke Sverige få arrangere før i 2018. 

* På PGA Tour'en skal de tatt mål av seg til å samle inn over 50 millioner kroner til ofrene i New York.

*
NIKE GOLF kommer nå med en ny ball som er utviklet for David Duval, Tour Accuracy DD. I tillegg kommer Precision Double C ballen.

* The U.S. Open kommer tilbake til Winged Foot Golf Club i 2006 melder United States Golf Association.
Kanskje tilbake på TV3?

* Slutt på PGA Tour-turnering i Canada? Air Canada trekker seg som sponsor. Det kan bety slutten på oppkjøringen foran Canadian Open neste år.

* Ken Venturi,som vant U.S. Open i 1964 og som er ekspertkommentator på CBS holdt på å kjøre inn i en politibil her om dagen. Dessverre var han ikke helt edru. Dermed venter et oppgjør med foreløpig ukjent resultat - bak murene?

* Ryder Cup utsatt nøyaktig et år med de samme spillerne og kapteinene. Datoene er 27. - 29. september. Amerikanerne vil spille med de klærne som skulle brukes i år "slik at vi ikke glemmer hvorfor vi spiler et år senere" (Kaptein Curtis Strange). Etter neste års Ryder Cup vil turneringen bli spilt i år med partall. President Cup blir forskjøvet et år og blir spilt på odde årstall. Solheim Cup - med Suzann Pettersen på laget(?) - går uken før Ryder Cupr i år 2002. Det innebærer to uker på rad med gnistrende matchspill!

* En mann fra California kjøpte starthuset på St. Andrews for 600.000 kroner i en auksjon.

* Da Suzann Pettersen vant det siste hullet i sin match mot Sophie Gustafson på Gleneagles for å komme videre til det 19. hullet, senket hun et 5'er jern fra 141 meter. På det 19. hullet slo hun over greenen mens Sophie fikk en vanlig par og vant med det.

* Geir E. Jørgensen ble historisk på Meland da han fikk banens første hole in one. Det skjedde søndag 26. august.

*
Matt Lees, 61, fikk hole in one tre ganger i løpet av fire hull på Mission Bay GC, en executive course i San Diego, på Labor Day. Han brukte CALLAWAY jern og TITLEIST Pro V1 ball for å fullføre denne bragden, skal vi tro våre kilder.

tilbake til første side

 

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no